Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 162
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    ATĖHERĖ SI ĖSHTĖ E MUNDUR QĖ TĖ JETĖ ZOT NJĖ NJERI?
    ATĖHERĖ SI ĖSHTĖ E MUNDUR QĖ TĖ JETĖ I BIRI I ZOTIT DHE ZOTI JEZU KRISHTI ?
    (Mendja e shėndosh kėtė hudh poshtė menjėherė pėr arsye se Qenka biri i Zotit dhe Zoti paska vdek e trashigues e paska lėnė Jezu Krishtin Po nuk vdek more Zoti asnjėherė)

Lexo temen qe kam hapur ne forumin, komuniteti katolike:
    Jezu krishti eshte Zot (Rm 10,9).
    Atje shpjegohet se katoliket nuk besojne se nje njeri eshte Zoti, por besojne se Zoti u be njeri. Eshte nje gje tjeter. Kjo shpjegohet ne temen.
    Kjo pyetje eshte "tendenciose", sepse nenkupton se katoliket jane ata idiote qe besojne se nje njeri mund te jete Zoti. Lexo ne kete kontekst pergjigjen time pyetjet tende 5. Ti je nje myslyman qe ka shume paragjykime kunder katolik. Provokuar nga ti, une te shpjegoj kete. Me fal! E bej qe te jete e mundshem nje dite me ashume mirekuptimi

Torrkerry

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Kjo sepse pjesa me dermuese e popullit Shqiptar i perket besimit musliman. Po sa nga ata qe paskan luftuar e praktikonin fene?
    Mbetet tė presim deri sa tė dalin statistikat zyrtare (sepse unė smundem tė flas pėr kėtė sepse nuk jam edhe kopetente) me gjithė ate, tė gjithė ata dhe ato janė burra dhe burreresha qė e kanė pėrēafuar Islamin dhe besimi i tyre i ka mbajtė nė shpres se njė ditė tė tė vim kėtu ku jemi sė bashku.

torrkerry ishe konkret dhe me pelqyen pėrgjigjet e tuja si i ke shkruar pa komplikuar... vetem mos harrom se pėrmendet nė Dhjater emri i Muhammedit s.a.v.s sepse ai nė fėmiri e ka pasur edhe Ahmed emrin dhe ju e dini qart se emri Ahmed pėrmendet nė njeren nga Dhjatrat qė keni dhe e besoni.

Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Katolike ne Kosove nuk jane 2% e popullsise. Nese 3,6% kane marre pjese ne luften, kjoi eshte perqindja me e larte ne krahasim ne grupet te tjera.
    Po ti je e ke devijuar shkrimin qė e kam bėrė unė (tė lutem ri-shiqoje edhe njė herė se e sho qė e ke devijuar). Unė skam thėnė pėr Katolik qė kanė qenė 3.6% por pėr tė gjithė tė Krishterėt (Katolik, Ortodoks, Protestant blla blla balla) dhe gjithsej kėta 3.6% por edhe kėtė e ka demantuar Bashkesia islame e Kosovės nė atė kohė pėr arsye se mediat Kosovare janė tė manipuluara nga tė Krishterėt (shqptar) dhe ndėrkombėtarėt me gjithė ate marre more me kėtė pėrqindje me konkuru nė tregun shqiptar pėr patriozizem....

daniel00 ske kuptuar qė ishim duke biseduar pėr kontriburin shqiptar gjatė luftės nė Kosovė nga shqiptarėt e jo nga tė huajtit (sepse ne e dim qė tė huajt vin pėr interesa tė tyre e jo pėr tona) Mos tė zgjasem mė shumė por kujdes se mirė ishe ti.... Tė lutem ke kujdes ēfar flet pėr komunitetin Musliman dhe pėr vendet e tyre tė shejta sepse mė parė ke treguar toleranc fetare dhe tani je krejtėsishtė ndyshe prandaj kėtu jemi pėr njė toleranc fetare ndėrmjet shqiptarve dhe pėrmbaje vetvetėn tė lutem sikurse qė e ke pėrmbajt deri mė tani.

Thuaje mendimin tėnd, ofro argumente dhe asesi mos ofendo (sharje) sepse e shan dikė mos harro qė e ke shar vetvetėn dhe askė tjetėr. E dėmton besimin qė pėrfaqson prandaj unė dua qė ti dhe ca tė tjerė qė ishit nė nivel tė duhur pėr tė diskutuar, tė jeni poata qė ishit dhe mos tė kaloni nė disa etapa tė errta....

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Me tregoni Flamujt jeshile te islamikeve qe paskan luftuar ne Kosove , ku jane mbishkrimet e tyre , jeshilleku ??
    Po ti nuk e njef Kulturen Kosovare mos ja fut kotė, ne punojm pėr njė shtet sovran tė qėndruar dhe ecim me parimet evrpiane nė institucionet e larta qeveritare ndėrsa ne si popull jemi tė gjithė Musliman (ne i votojna ata lider qė kemi) jo dikush tjetėr dhe e dim sa punojn pėr Islam dhe me kėtė mundesh me kuptuar se sa toleranc fetare kemi nė Kosovė.

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    ... turp mbi islamiket burracake qe lane popullsine kurban ne dore te sllavit , dhe mos thoni qe keta nuk ishin shumice . Sepse ishin qindra mijra meshkujt e ri te cileve Uēk u bente thirrje e ata strukeshin neper stadiume te Shqiperise e neper shkolla e kudo e kishin mbush vendin .
    Tė lutem ke kujdes pėr Ushtrin Qlirimtare tė Kosovės ēfar thua, nuk dua tė zgjatem mė shumė nė kėtė por ke kujdes !

Ju Lus tė gjithve tė tregoni maturi, tė tregoni bashkim dhe jo ndarje nė mes shqiptarve, tregoni sinqeritet dhe pėrfaqsone denjesishte besimin tuaj qė pėrfaqsoni sepse ju thuani se Jezu Krishti ka qenė pėr paqe, po jo?

Shpresoj tė pėrqėndroheni nė pyetje sepse e sho qė dėshironi ti ipni kahje tjetėr kėtyre pyetjeve tė mia qė jam duke kėrkuar ndihmen tuaj pėr tė na sqaruar. Shpresoj qė nuk do tė shkojn keto fjalė tė fundit nė vesh tė shurdhur por do ti pėrmbaheni temės.

Pyetjet janė:

PYETJA [9]
    A ka dhunė nė fen tuaj (ju lutem pyes pėr fenė Krishtere dhe kėrkoj qė nė kėtė pyetje asesi tė mos ndėrhyjn ndonjė nga anėtarėt e pėrkatsis fetare Islame)
    PYETJA [10]
    Cili libėr pėr ju ėshtė mė i qendrueshmi, mė i padyshueshmi?

Pra keto dy pyetje ende si kam tė qarta dhe dua tė mi qartesoni, ju flm pėr njė bashkbisedim tė mirė.......
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Krishtlindjet origjinen a e kanė tek Paganet apo te Krishterėt (Cila e festonte e para dhe kjo fest a u emėrtua mė vonė me emrin KRISHlindjet).

Nje perle tjeter! Lexo mire e kerko te kuptosh cfare ke shkruar!

Ne fund te muajt dhjetor festohej dikur, edhe perpara lindjes se Krishtit, nje feste pagane.
    Por shume gjera vertetojne se ne shume vendet ne shekuj te perndjekjeve perkujtohej Lindjen e Krishtit. Si ishte e mundur!

Per daten 25 dhjetor u bene thashetheme te panumerta. Ne forumin do te gjeshshume tema per kete, e hapur nga...e di. Me te vertete data eshte Biblike.

Ne ungjillin e Shen Lukes thuhet se Zakari, prej klases se Abies, shkoj ne Tempullin per sherbimin e klases meshtarake te vet. Koha e caktuar per ate klases perputhet me javen e fundit e muajt shtator.

Ne gjashtin muaj Engjelli Gabriel...Kisha ka festuar nga shekulli i trete kete eveniment me 25 mars...

9 muaj pas kesaj lindi Krishti: Edhe nese afersisht ne kete date paganet festonin diēka te ndryshme, te krishtere festonin, pas bashkimit te natyres hyjnore me natyren tone njerezore ne kraharorin e Virgjeres, Lindjen e Tij ne Betlehem, lindjen e nje personi njekohesisht Zot dhe njeri. Eshte esenca e fese tone. Per kete, si eshte e mundur?..tema ne Komunitetin Katolik Jezu Krishti eshte Zot (Rm 10, 9). Por edhe pjeset e fundit e temes Iniciacioni i Krishtere.

Torrkerry
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 01-04-2009 mė 11:43

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    daniel00 ske kuptuar qė ishim duke biseduar pėr kontriburin shqiptar gjatė luftės nė Kosovė nga shqiptarėt e jo nga tė huajtit (sepse ne e dim qė tė huajt vin pėr interesa tė tyre e jo pėr tona)

Gjarpri si u ngroh u zgjua ,
    u perdrodh e u rrotullua ,
    ngriti kryet per tu leshuar
    mbi fshatarin qe e kish shpetuar ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 01-04-2009 mė 11:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    PYETJA [3]
    Sa fėmijė i ka Zoti juaj

Sot kam shkruar per kete ne nje teme te komuniteti Protestant mbi Shpirtin Shenjt.
    "Te gjithe njerezit qe erdhen, qe jane e do te vijne ne kete bote, jane bijte e Zotit, edhe une dhe ti.

Nje Bir "special" eshte Jezu Krishti, Fjala e Zoti qe u be njeri.

Por lexo temen Jezu Krishti eshte Zot.

Torrkerry.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    PYETJA [1]
    Kujt i pėrket Dhjata e Vjetėr dhe Kujt i pėrket Dhjata e Re ?

Bibla nga fillimi deri ne fund eshte letra qe Zoti na ka shkruar qe te kuptojme qe ai ESHTE DASHURIA (1Gjn 4), E SEPSE "AQ FORT AI NA KA DASHUR QE KA DERGUAR bIRIN E VET JO PER TE NA DENUAR POR PER TE NA SHELBUAR" (Gjn 3,16).

Eshte nje mesazh dinamik, i dhene gradualisht, ne nje menyre progresive, sipas mundesive te njerezimit per ta kuptuar ate. U perket te gjithe njerezve me vullnet te mire.

Ajo vlen ne vecanti per ata qe dine qe jane mekatare e deshirojne te kthehen te Zoti duke edukuar vetveten qe t'i kene te njejta ndjenja qe ishin ne Krishtin Jezu (Fil 2,7).

Torrkerry

Torrkerry.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 01-04-2009 mė 12:03

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    toni77_toni shumė bre paske shkru po prap mu bė qefi qė je kthy pėr tė kontribuar sado pak nė kėtė temė dhe flm pėr rikthimin tuaj pasi qė keni thėnė mė parė:

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Me ty e perfundova ketu, ke paragjykime dhe nuk je e sinēert. Ti nuk ke kuptuar shkrimet e mia.......
    mos me keqkupto por e them sinqerishtė mu bė qefi sepse i kam vėn re se ke dijeni pak a shumė nė besimin Krishterė dhe mundem nga ti ti mėsoj ca gjėra tė pakuptuara pėr mua nė lidhje mebesimin qė ju pėr pėrfaqsoni kėtu.

Nuk dua ti japi kahje tjetėr bisedės, respekt pėr ju por mė ke pyetur diēka dhe tė mbes borgj nėse nuk tė pėrgjigjem.

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    A ke marrur mundin te pakten njė kohė mujore tė kushtohesh nė lutje duke iu lutur Zotit me keto lutje; “Zot, dua tė njof te verteten mbi Ty, te lutemi zbulomu ku mund te takoj”! Apo ke perqafuar atė qe te mbizotron pa kunsulltime me Zotin dhe pa lutje.
    Ėshtė e vėrtetė se kam bėrė shumė mund pėr ta njohur Krijuesin e gjithsisė, e kam potencuar edhe mė parė nė kėtė temė se kam mbajtur disa kurse nė Kishen katolike nė Prishtinė dhe kam shumė shoqe tė fesė Krishtere qė unė kam takime tė her pashershme (aq sa kemi kohė) dhe nė atė kohė shumė kėtė thėnje qė ti e ke parashtruar si pyetje, unė e kam bėrė pasi qė nė Kish na thonin shpesh herė kėtė, por njė udheheqse (profesoresh katolike mė patė kėshilluar diēka qė nuk dua ta bėj publike kėtu nė forum sepse e di qė do tė jetė shumė e rėnd pėr tė Krishterėt dhe kam respekt pėr ju) kėtu pak sa jam distancuar nga Kisha dhe me mendime por Kurset nuk i ndėrprera sepse isha nė pėrfundim e siper.

Gjatė kėsaj periudhe qė ja vlen tė pėrmendet ėshtė se njėri nga priftrinjėt mė tha se ti i ke prinderit Musliman dhe ėshtė mirė ta lexosh edhe Kur'anin (sepe ju kam thėn dhe po e them se unė Biblen e kam lexuar disa herė edhe ende vazhdoj ta lexoj pėr ta njohur sa mė mirė besimin tuaj qė keni), ky prift sot ėshtė shumė i njohur pėr Prishtinės e ndoshta dhe pėr Kosovėn por pasi qė jam kthy nė Islam kam biseduar me tė edhe disa herė dhe ka kėrkuar qė mos ta lexoj mė Kur'anin dhe mos tė i tregoj askujt qė ai ishte qė me bindi me lexuar Kur'anin. Unė asnjėherė se kam treguar kush ėshtė ai dhe as qė do ta tregoj kurr sepse ai ka njė karrier tė bujshme dhe nuk dua ta dėmtoj pasi qė ai mua mė ndihmoj (nuk e di ende a me dashje apo padashje). Sa herė qė e kam bėrė kėtė lutje nė tė kaluarėn toni77_toni, me tė vėrtetė mu kujtnte kush ėshtė Ai qė mė Krioj mua, cila ėshtė fjala mė e vėrtetė dhe mė e pa dyshuara deri nė mbarim tė kėsaj bote, nuk dua ta pėrshkruaj tėrsishtė ēdo gjė qė kam pėrjetuar por ēdo herė kėnaqėsin e shihja te Kur'ani.

I mirrja tė dy librat (Kur'anin dhe Biblen) dhe me tė vėrtetė zemra shkonte ma shumė pėr ta lexuar dhe kuptuar Kur'anin se sa Biblen edhe pse asnjėherė sja kam kthy shpinen leximit tė Bibles por kėnqėsia mė vinte nė Kur'an. Biblen vazhdoja ta lexoja edhe ate me dėshirė sepse gjeja shumė gjėra tė pėrafėrta me Kur'anin e Madhėruar por kisha edhe shumė paqartesi (mesiguri qė ėshtė shkruar nga disa herė nga njerz tė ndyshėm).

Wall-llahi kam shumė gjėra pėr ti diskutuar me shkrimet e juaja por sinqerishtė dua tė bėj sabėr (durim) dhe tė mundohem jo tė ju kundėrshtoj por dua tė bisedoj me ju tė gjithė Krishterėt pėr ca sqarime qė i lexoj vazhdimisht dhe qė ende si kam tė kuptuara. Tė bisedoj ashtu sikurse qė bisedoj me disa mikesha tė mia qė janė tė besimit Krishter nė Prishtinė. Por njė gė mos e harroni ato janė shumė tė shoqėrueshme dhe mė pelqen shumė ma shumė mėnyra e tyre si mundohen ta sqarojn fen e tyre me aq sa dinė sepse nuk janė edhe aq tė ditura.

Ju lus tė tregoni toleranc fetare, tė jemi sjellshme me njri-tjetren dhe mos tė bėhemi si maca e mini (dicka qė na konvenon flasim mirė - si tė na bie diēka keq menjėherė dorzoheni, shani, ofendoni etj...)

Unė dua tė ju sho tė bashkuar juve Krishterve dhe dua tė komunikojm sė bashku me ju qė ju ta keni njė fjalė, njė tė shnjėt, ta definoni Zotin tuaj se cili ėshtė, ta definoni se cili ėshtė biri i Zotit dhe mos ti perzini njerzit me Zotin e gjithsis.

Mbeteni tė pėrshėndetur nga ana ime.......... suksese dhe pėrgjigjuni nėse keni dije nė keto pyetje:

PYETJA [9]
    A ka dhunė nė fen tuaj (ju lutem pyes pėr fenė Krishtere dhe kėrkoj qė nė kėtė pyetje asesi tė mos ndėrhyjn ndonjė nga anėtarėt e pėrkatsis fetare Islame)
    PYETJA [10]
    Cili libėr pėr ju ėshtė mė i qendrueshmi, mė i padyshueshmi?

Njerzit e kėsaj bote kanė nevoj pėr sqarime tė besimit tuaj ndoshta ?
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin

.......
    Wall-llahi kam shumė gjėra pėr ti diskutuar me shkrimet e juaja por sinqerishtė dua tė bėj sabėr (durim) dhe tė mundohem jo tė ju kundėrshtoj por dua tė bisedoj me ju tė gjithė Krishterėt pėr ca sqarime qė i lexoj vazhdimisht dhe qė .....
    ti fare e ndyre arabi, qe kur shkruhet ne arabisht dhe jepet perkthimi ne shqip ne kllapa? nuk mund ta shkruaje thjesht DURIM ne shqip por duhej te kaloje nga sabriu?

Mjaft bere si e sjellshme e mjaft thirre per "tolerance" leshi, se nuk je gje tjeter veēse rrace e ndyre jevgu qe ben propagande islamike.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    ti fare e ndyre arabi, qe kur shkruhet ne arabisht dhe jepet perkthimi ne shqip ne kllapa? nuk mund ta shkruaje thjesht DURIM ne shqip por duhej te kaloje nga sabriu?

Mjaft bere si e sjellshme e mjaft thirre per "tolerance" leshi, se nuk je gje tjeter veēse rrace e ndyre jevgu qe ben propagande islamike.
    Ndersa TI je nje debil me brinja!!!! Turp te kesh ti drejtohesh nje vajze ne kete menyre! Turp!!!
    Po fundja tregon kulturen tende te cobanit.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ndersa TI je nje debil me brinja!!!! Turp te kesh ti drejtohesh nje vajze ne kete menyre! Turp!!!
    Po fundja tregon kulturen tende te cobanit.

GV_USA
    nuk kam gje me ty Gostivar,

sa per punen e vajzes,
    a kerkojne vajzat emancipim dhe te drejta te barabarta?
    perderisa po i flas njesoj si do i flisja nje mashkulli atehere duhet ta kete per nder.
    Pak rendesi ka ne je femer a mashkull.

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Embelsira e Forumit - Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 22:59
  3. Intervistė
    Nga sabit idrizi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •