Close
Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 162
    - \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    chino ti dukesh qė ke prirje mė shumė pėr shkrimtar se sa pėr ate qė shkruan

Trego drejtė se e ke kuptuar mjaftė mirė pėr ēfar ofendime pasi qė ta kam bėr me dije mjaftė mirė...... Aspak mos hulumto neper forume, ja nė kėtė temė nė start pėrfaqsuesi i juaji Krishterė ka shkruar fjalė tė pista por prap do tė mundohes ate me arsyetuar por kotė e ke sepse shiqoje postimin para keti qė po e postoj unė ēfar ka shkruar, shiqo ku tė duash me tė vėrtetė ju bezdis dikund qė pa ju bė asgjė askush ju i shani (ofendoni) Muslimanėt mė sė shumti.

Ne se kemi dertė qė ju shani sepse e tregoni kulturen e besimit tuaj, nivelin e ulėt tė dijes. Edhe unė di tė shkruaj (me tė shara) por mua ma ndalon besimi qė unė e ndjeku dhe pėr mua mbi tė gjitha nuk ėshtė injoranca por ėshtė mirkuptimi dhe sinqeriteti ndaj ēdo robi tė All-llahut Subhanehu We Teala (edhe ndaj atyre qė e mohojn. Prandaj si rezultat i mikpritjes, sjelljes, besueshmeris, dashamirėsis, devotshmeris sė Muslimanve, sot Islami po lulzon nė gjithė botėn e mė sė shumti qė ėshtė duke u theksuar nė shekullin e fundit, janė shtetet e perendimit el-lhamdulilah nga All-llahu (Krijuesi i gjithsis).

Njerzit janė vedisuar dhe po studiojn, flas pėr shtetin ku unė jetoj 97.5%. Ata musliman qė janė nė Kosovė, tė gjithė janė Rini dhe kjo ėshtė pėr tė na gėzuar dhe neve Muslimanve dhe juve tė Krishterve besoj ! pasi qė nė tė kaluarėn vetėm pleqėt janė falur, kanė lexuar nga pak pasi qė Komunistet e asaj kohe si kanė lejuar e sot elhamdulilah gjithė Muslimanėt Kosovar janė tė Rinj dhe ne e dim ashtu siq e dini dhe ju se ardhmeria e njė populli varet nga Rinia e saj... Pleqėrin dojna me ju lan juve ta administroni por edhe ata duhet trajtuar sa mė mirė, pėrndyshe i humbisni edhe ata... shaka pak

Sot pasdite do ti parashtroj edhe disa pyetje pasi qė kam ende pyetje pėr ti sqaruar, i falenderoj ata qė janė pėr dialog tė mirė, qė janė komunikues dhe qė kanė toleranc fetare.

Edhe diēka qė ja vlen me thėnė ėshtė fakti se nė fillim skeni ditur me bė dialog me komunitete tjera si me rastim e kėsaj teme me gjithė ate e sho qė jeni avansuar dhe keni filluar ti kuptoni disa gjėra ashtu sikurse unė qė i kam kuptuar disa paqarsi. Por prap ka problematik tė theksuar siq ėshtė gurstralli, Askushius_DK etj... mesiguri janė tė ri shumė dhe ende ska ardhur koha e tyre pėr tu vedisuar dhe pėr tu pjekur mirė e mirė nė tru, tė shpresojm qė her tė tjera mos ta dėmtojn besimin Krishterė duke treguar sjelle qė bie nė kundėrshtim me parimet e Bibles.

Ėshtė kėnaqėsi kuptohet pjesėrishtė tė bashkbisedohet me disa nga ju pjesmarrsit e tė Krishterve nė kėtė temė dhe vėrtetė nėse shkon kėshtu pa ofendime, dhe duke e kuptuar dhe pėrqafuar sjelljen normale dhe ate Islame, tė tė kemi sukses padyshim nga tė dy anėt.

Unė dua tė ju sho fillimisht bashkė ēdo njeri qė i thotė vetvetės qė jam Krishterė, sdua tė ju sho ndaras sepse e keni si tė shenjėt dhe si Zot (disa edhe si bir i Zotit e qe besa disa edhe njeri tė thjeshtė), Jesu Krishtin prandaj ju lus qė tė bashkoheni pėr tė qenė dhe sa mė tė fortė dhe tė jeni me njė fjalė sepse unė i drejtohem Krishterve pėr njė pyetje dhe i marr katėr pėrgjigje tė ndyshme nga ju. me tė vėrtetė dua qė tė jeni bashkė dhe tė na sqaroni mirė e mirė argumentet qė ju i keni aq sa i keni.
    Mos u bėni edhe ju si partit politike vetėm pėr poena (pėr vota) ju Krishterėt (katolik, ortodoks, protestant bla blla blla) ju lutem bashkohuni dhe ecni me kohėn, jeni tė ftuar pėr njė bashkpunim tė mirė, pa ofendime kuptohet (se nė gjakė e keni me ofenduar - sharje po mendoj) Tregoni cilsit e njė Krishteri Evropian e jo kėshtu siq po tregoheni pa sjellje, pa ndjenja kombetare, ba besim tė plotė etj...

Kujdes! Mos u mundo vetėm tė replikosh ti qė je duke e lexuar kėtė mesazh, para se tė replikosh pėrkujtoja vetvetės nė cilen nenforum je dhe kontribo pėr tolerancen fetare ashtu si bėjn Muslimanėt, pa gabime ska njeri, i pa tė meta ėshtė vetem All-llahu Tebereke WeTeala, besoj qė pajtoheni ! Ju pėrshėndes dhe ditė tė mbar ju dėshiroj kudo qė jeni....
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ne radhe te pare eshte e kote ti "mbushesh mendjen" nje personi qe nuk e ka trurin e hapur per te "kuptuar". I kam vene ne thonjza keto 3 fjale per te mare nga to kuptimin jo fjalet. Ti vete ben pyetje duke theksuar se je e pa qarte per dicka edhe menjehere ne replike futesh ne kundeshtime duke dhene anen tende si myslimane bazuar ne ate cfare te eshte treguar ty nga hoxha, kurani, hadithi. Ne anen tjeter po te futesh llogjiken edhe besimin fetar ne nje fjali ben gabim te madh se llogjikisht e shkencerisht besimi fetar eshte i pa llogjikshem. eshte njesoj sikur te thuash shperthyen gazrat ne bigban edhe zoti krijoi token pas shperthimit. kur ben keto pyetje detyra jote eshte te maresh informacjonin e dhene e ta perpunosh per veten tende nese eshte e vertete apo jo pa u bazuar ne ato qe ti mendon se jane te verteta. Per mendimin tim kjo teme nuk kishte vend ne toleranca fetare edhe me shume me duket nje menyre e sofistikuar "predikimi" per te ulur poshte nje fe e per te ngritur siper nje fe tjeter. Sikunderse e tha edhe xfiles keto pyetje jane bere si "te shpise" ketu.

Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    PYETJA [5]
    Pse pjestarėt e komunitetit Krishterė i ofendojn Muslimanėt vazhdimishtė edhe pse janė tė njė kombi tė tyre (mos vall bibla ka ndonjė urdhėres pėr ti ofenduar Muslimanėt ? mos vall keni frik nga Muslimanėt ? mos vall janė tė lidhur ndėrmjet veti dhe janė tė drejtuar direkt me Krisjuesin e tyre dhe ju e keni ndoshta mė ndyshe ? mov vall i frigoheni mos egzistencės ? mos vall vuni nga ajo qė Kur'ani ėshtė libėr hynor i garantuar dhe i padyshuar ndėrsa tek ju po ndyshohen her pas here ato libra qė jeni duke i ndjekur ? ju lutem sinqerishtė ma qartesoni kėtė sepse ne e respektojm fen tuaj sepse kemi urdher nga Krijuesi ynė, e rėspektojm dhe Jisu Krishtin tuaj sepse ėshtė Isai a.s i dėrguari i Zotit tonė dhe e duam shumė. Ndėrsa njė pjesė e konsideruar e tė Krishterve na ofendojn ne Muslimaneve pa ju bė asgjė, na shajn Muhammed Mustafan Salall-llahu Alejhi Weselem dhe sdua tė futem mė tej deri te karikaturat ndaj ti. Ja dhe nė kėtė temė mundeni me parė, asnjė ofendim nuk ėshtė nga Muslimanėt, ndėrsa nga tė Krishterėt ka shumė qė ofendojn, shkruajn fjal tė pista. Ju lutem pse kjo ndodh me pjestarėt e besimit Krishter, keni ndonjė urdhėres nga bibla apo jo ?

Jo vetem te krishteret poer edhe shume pjestare te komuniteteve fetare te tjera edhe ata jo fetare i shajne edhe i perulin "islamiket". Kjo as per arsye kunder fetare as per arsye biblike as per arsye teologjike por per arsye kombetare. Pasi vene arabin muhamet mbi skenderbeun shqiptar. mohojne figurat kombetare shqiptare per arsye se ju kane vrare "vellezrit" myslimane.

PYETJA [6]
    Krishtlindjet origjinen a e kanė tek Paganet apo te Krishterėt (Cila e festonte e para dhe kjo fest a u emėrtua mė vonė me emrin KRISHlindjet).
    Sa per kete ke nje teme te tere qe e sqaron kete pune lexoje e mesoje.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet nė Bllog
    1
    PYETJA [5]
    Pse pjestarėt e komunitetit Krishterė i ofendojn Muslimanėt vazhdimishtė edhe pse janė tė njė kombi tė tyre (mos vall bibla ka ndonjė urdhėres pėr ti ofenduar Muslimanėt ? mos vall keni frik nga Muslimanėt ? mos vall janė tė lidhur ndėrmjet veti dhe janė tė drejtuar direkt me Krisjuesin e tyre dhe ju e keni ndoshta mė ndyshe ? mov vall i frigoheni mos egzistencės ? mos vall vuni nga ajo qė Kur'ani ėshtė libėr hynor i garantuar dhe i padyshuar ndėrsa tek ju po ndyshohen her pas here ato libra qė jeni duke i ndjekur ? ju lutem sinqerishtė ma qartesoni kėtė sepse ne e respektojm fen tuaj sepse kemi urdher nga Krijuesi ynė, e rėspektojm dhe Jisu Krishtin tuaj sepse ėshtė Isai a.s i dėrguari i Zotit tonė dhe e duam shumė. Ndėrsa njė pjesė e konsideruar e tė Krishterve na ofendojn ne Muslimaneve pa ju bė asgjė, na shajn Muhammed Mustafan Salall-llahu Alejhi Weselem dhe sdua tė futem mė tej deri te karikaturat ndaj ti. Ja dhe nė kėtė temė mundeni me parė, asnjė ofendim nuk ėshtė nga Muslimanėt, ndėrsa nga tė Krishterėt ka shumė qė ofendojn, shkruajn fjal tė pista. Ju lutem pse kjo ndodh me pjestarėt e besimit Krishter, keni ndonjė urdhėres nga bibla apo jo ?
    Pra znj. Xhenneta, me ē`kuptoj desheroni te hyni ne nje dialog nderfetar me te Krishteret.
    Une me kete jam plotesisht dakord e nuk kam asnje kompleks per cdo lloj mendimi pro a kunder besimit tim.
    Per pyetjen 5. Ne fakt kam pare shume sharje ndaj islamikeve. Por me c`kam kuptuar eshte per nje lloj islamizmi extrem (binladenist), ku nuk futen myslimanet e thjeshte, si ju p.sh. Pervec kesaj une nuk jam i sigurt se kush shan. Kam frike se nuk jane te krishtere ata qe shajne. Per nje gje jam i sigurt se asnje nga ata nuk ka qene orthodhoks.
    Ndersa po te shikosh sharjet qe na jane bere ne orthodhokseve dhe Kryepiskopit +Anastas, nga islamiket, te ze frika. Ata e kane kercenuar deri me eliminim fizik Kryetarin e Komunitetit Orthodhoks te Shqiperise. Dhe ndaj meje personalisht ka sharje sa te duash. Nga me te ultat nga ekstremiste islamike (ose myslimane nuk e di).
    Pra myslimanet jane shfaqur jotolerante dhe jo ne orthodhokset? (sic del nga postimet) Jo ju personalisht.

Do ti keshilloja znj. Xheneta qe; po te doje te dije me teper per fene e krishtere ne pergjithesi, mund te marre e te lexoje me deshiren e saj, katekizem te krishtere, qofte katolik apo orthodhoks, nuk kane ndryshime te medha dhe nese kane, jane per stadin universitar, kur zonjusha ne fjale eshte ende tek ajo elementare, kuptohet nese do te mesoje me shume...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une nuk jam pro krishterimit, por jam per nje intepretim jo fjale per fjale te teksteve e shenjta.
    Meqe ne islam feja interpretohet fjale per fjale dhe injorohet totalisht kuptimi simbolik eshte e natyrshme qe te behen pyetje shume femijnore ne lidhje me krishterimin.
    Me e famshmja eshte kjo puna e Trinitetit.
    Trinitet nuk do te thote aspak Tre Zota, por thjesht natyra e 3 fishte e e Atij qe eshte NJE,
    ashtu si mund te tregojme natyren e 2 fishte te atij qe eshte NJE, ashtu si mund tregojme natyren e 4 fishte te atij qe eshte NJE(ne rastin e hebrejve IHVH[tetragrammaton]), po ashtu mund te shprehet natyra e 5 fishte e keshtu me rradhe.

Kuptohet, nuk mund te pres prej muslimaneve qe te kuptojne keto lloj konceptesh te thjeshta por teper te avancuara per nivelin e IQ qe kane.(nivel i imponuar prej ideologjise se prapambetur)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 01-04-2009 mė 06:58

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    pa tė meta ėshtė vetem All-llahu Tebereke WeTeala, besoj qė pajtoheni !
    jo nuk pajtohem,
    pa te meta eshte vetem ASGJEJA, MOS_EKZISTENCA E PASTER DHE ABSOLUTE,
    ēdo gje tjeter eshte jo perfekte.

Nje keshille xhennete, mos bej pyetje qe jane diskutuar me qindra here ne kete forum,
    krishtlindjet jane feste pagane , por dhe islami nuk eshte me pak, allahu psh eshte zot pagan i huazuar prej ēifuteve, ZOTI AL(EL).
    Nuk te ve faj nese nuk e di apo nuk te ka rene rasti ta degjosh, sepse ne kuran nuk thuhen te tilla gjera.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 01-04-2009 mė 07:07

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Jo vetem te krishteret poer edhe shume pjestare te komuniteteve fetare te tjera edhe ata jo fetare i shajne edhe i perulin "islamiket". Kjo as per arsye kunder fetare as per arsye biblike as per arsye teologjike por per arsye kombetare. Pasi vene arabin muhamet mbi skenderbeun shqiptar. mohojne figurat kombetare shqiptare per arsye se ju kane vrare "vellezrit" myslimane.
    Do tė thotė sipas teje se Muslimanet duhet tė bin nė kundėrshtim me besimin qė kanė dhe ti referohen besimit Krishterė (pėr gjėra kombėtare) sipas juve qė mos ti shani (ofendoni) e ēuditshme shumė kjo ! Po mendo pakė ore ēfar flet, nuk impunohet mendimi e aq mė pakė nė kėtė kohė qė jemi, argumenti kėrkohet dhe asesi imponimi me gjithė ate ne Muslimanet pėrsėri kemi durim edhe kur shani (ofendoni), pasi qė pėr kėtė na ka parapregaditur feja Islame (e shef me sa pjestar tė Krishterė munde tė flas pa shar askė nė kėtė temė) Islami ėshtė rruga e paqės dhe tolerancės fetare, rruga e vetme e liris dhe besueshmeris nė jetė.

Ardi_Pg_ID du tė them edhe diēka qė ėshtė shumė me rendesi tė madhe tė theksoj se ju tė Krishterėt paraqiteni shumė patriot pėr kombin, ndėrsa sa jeni patriot unė do ta marr njė shembull qė gjithė Kosova e di:

Kush e mbrojti Kosovėn dhe luftoj armikun (tė kombt tonė) Serb ?
    Statistikat qė kanė dalur pas luftės dhe qė u bėn publike menjėherė edhe nė media ishin 3.6% qė kishin qenė luftetar tė kominitetit fetare Krishtere ndėrsa, 2.3% ishin tė pafe dhe 94.1% qė ishin qenė luftetar t komunitetit Musliman. Nuk dua tė hy nė detaje edhe pse i posedoj tė gjitha statistikat qė janė publikuar nė atė kohė edhe pėr sa i pėrketė se sa priftrinjė kanė rėn dėshmorė dhe sa hoxhollar (dallimi ėshtė si dita me natėn prandaj ke kujdes tė lutem).

Me kėtė kuptojm se nuk ėshtė fjala apo shkrimet apo ofendimet qė tė bėjn patriote ndaj kombit por ėshtė vepra, heshtja, historia, besimi dhe trimria.

ilia spiro me postimin tuaj pajtohem pjesrishtė dhe jeni mė i qart mendoj. Por mos harro se edhe mua mė kanė ofenduar (shar) disa nga tė Krishterėt por unė sja kam vėn veshin dhe kam shprehur dėshirė tė bashkbisedoj me tė gjithė tė Krishterėt pėr ca sqarime nė mė duken absurde dhe qė gjinden nė mesin e juaj. Me gjithė ate e vlersoj shumė poszitive ate qė keni shkruar mendoj.

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    jo nuk pajtohem,
    pa te meta eshte vetem ASGJEJA, MOS_EKZISTENCA E PASTER DHE ABSOLUTE,
    ēdo gje tjeter eshte jo perfekte.

Nje keshille xhennete, mos bej pyetje qe jane diskutuar me qindra here ne kete forum,.....
    E ke pshtjell e ke bė llom a
    Mos merr vetem njė pjesė tė vogel tė tekstit qė kam shkruar por merre tė plotė dhe kuptoje se domethėnja e asaj fjale qė kam thėnė ka baz edhe nė Islam edhe nė Bibel por ti e ke keqkuptuar dhe ri-shiqoje edhe njė herė pa u ngutur fare edhe tregoje vetveten si njė Krishter Evropian i moderuar, mos u bė i ashper menjėherė.

Ju kam premtuar se sot pasdite do ti parashtroj edhe ca pyetje qė ende i kam tė paqarta, startojm menjėherė.

PYETJA [7]
    A e pranoni apo jo qė nė Dhjater pėrmendet nė njė vend qė do tė vie njė i dėrguar i Zotit me emrin Ahmed (ėshtė fjala pėr Muhammedin s.a.v.s) pas Jezu Krishtit (Isait a.s) !
    PYETJA [8]
    A agjėroni ju tė Krishterėt

Pra keto dy pyetje ende si kam tė qarta dhe dua tė mi qartesoni, ju flm pėr njė bashkbisedim tė mirė.......
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    PYETJA [7]
    A e pranoni apo jo qė nė Dhjater pėrmendet nė njė vend qė do tė vie njė i dėrguar i Zotit me emrin Ahmed (ėshtė fjala pėr Muhammedin s.a.v.s) pas Jezu Krishtit (Isait a.s) !

NE BIBLEN NUK FLITET FARE PER MUHAMEDIN!

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    [QUOTE=Xhenneta-Morina;2211288]
    Kush e mbrojti Kosovėn dhe luftoj armikun (tė kombt tonė) Serb ?
    Statistikat qė kanė dalur pas luftės dhe qė u bėn publike menjėherė edhe nė media ishin 3.6% qė kishin qenė luftetar tė kominitetit fetare Krishtere ndėrsa, 2.3% ishin tė pafe dhe 94.1% qė ishin qenė luftetar t komunitetit Musliman. Nuk dua tė hy nė detaje edhe pse i posedoj tė gjitha statistikat qė janė publikuar nė atė kohė edhe pėr sa i pėrketė se sa priftrinjė kanė rėn dėshmorė dhe sa hoxhollar (dallimi ėshtė si dita me natėn prandaj ke kujdes tė lutem).
    [QUOTE]

Kjo sepse pjesa me dermuese e popullit Shqiptar i perket besimit musliman. Po sa nga ata qe paskan luftuar e praktikonin fene?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    A agjėroni ju tė Krishterėt?

Pergjigja eshte po.

Torrkerryl.

Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Embelsira e Forumit - Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 22:59
  3. Intervistė
    Nga sabit idrizi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •