Një burrë egjiptian tha gjatë ditës së mërkurë që ai do ti ofronte për martesë vajzën e tij 20 vjeçare gazetarit irakian Muntazer al-Zaid,i cili gjuajti me këpucën e tij presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikes Georg W Bush të dielën në Bagdad.
Vajza e tij Amal Saad Gumaa u shpreh se ishte dakord me këtë ide. Ajo tregoi në një bisedë telefonike:”Kjo është diçka që do të më krenonte mua. Do të më pëlqente shumë që të jetoja në Irak,sidomos nëse do të qëndroja me këtë hero. Ai është bërë një mit në gjithë vendin tonë. Kudo flitet vetëm për të dhe për veprimin tij mjaft të guximshëm, kështu që mund të ndjehesh mjaft krenare nëse je e martuar me një person të tillë. Të gjitha vajzat do të më kishin zili. Kjo është diçka mjaft normale në kulturën tonë,që babai të zgjedhi për burrin e vajzës, dhe unë nuk e kam problem këtë gjë.
Babai i saj Saad Gumma tregoi se ai vetë kishte telefonuar me Dergham,vëllain e Zaidit,për ti thënë atij për ofertën. Ai shtoi:”Nuk ka asgjë tjetër më të përshtatshme sesa ti ofroj vajzën time atij. Dhe jam i gatshëm që ti shërbej asaj me çdo gjë që do ti duhet për martesën”. Zaidi është kthyer në një hero në botën arabe, ku presidenti Bush urrehet për shkak të sulmit që ai i bëri në 2003 Irakut dhe mbështeti Izraelin. Amal është një studente në fakultetin e medias në universitetin Minya,në qendër të Egjiptit. Përgjigja e Zaidit për këtë ofertë nuk ishte menjëherë e qartë. Pritet që ai të japi përgjigjen e tij përfundimtare.
Krijoni Kontakt