Close
Faqja 102 prej 148 FillimFillim ... 25292100101102103104112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,011 deri 1,020 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    U ktheva nga mbremja festive, pijtem sa mujtem, jam kthellur sot, e festuam sa mujtem deri ne mengjez...

Une po besoj shume ne perfundimin e suljutit dhe mbeshtetjen e alfek-it, vete naltesija e malit deshmon kete, njesoj si besohet per per armenianet se ne Ararat zbriti Noe me arken e tij te famshme...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    U ktheva nga mbremja festive, pijtem sa mujtem, jam kthellur sot, e festuam sa mujtem deri ne mengjez...

Une po besoj shume ne perfundimin e suljutit dhe mbeshtetjen e alfek-it, vete naltesija e malit deshmon kete, njesoj si besohet per per armenianet se ne Ararat zbriti Noe me arken e tij te famshme...
    Nah, era e alkoolit vjen pangare... Provoje neser.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Ndersa ILIONI shqiptar ndodhet pikerisht ketu :

Ancient Greece, northern. by Society for the Diffusion of Useful Knowledge (Great Britain) from 1829
    Barat, ne se te ndodhet kjo harte, mund te sjellesh pjesen e Ilionit, lumenjve Aos and Apsus me shkalle me te zvogeluar qe te shihet tere pamja nga afer?

Sulioti, mund te thuash germen prane se cilet ndodhet mali Ermanje, dhe ai Tomorr? Po ashtu ne se mund te gjesh/dallosh Tomorricen.

Falemderit shume!
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 19-02-2009 më 23:16

Vula e vogël e Skënderbeut ishte skalitur në gurin e çmuar të unazës personale të tij. Ajo kishte formë tetëkëndëshe me përmasa maksimale 9 mm gjatësi dhe 7 mm gjerësi. Simbolet e saj ishin marrë nga mitologjia e lashtë pellazgjike. Në gurin e vulës së vogël ishin skalitur dy figura të mitologjisë pellazgjike: mbretëresha Leda dhe Zeusi i Dodonës i shndërruar në mjellmë.
    Shkeputur nga Historia e Shqiperise.

Paska patur pretendime historike Skenderbeu. Ka dashur ti vjedhi mitologjine grekeve dhe ti pervetesoje Dodone e Zeus bashke. Njeri me goxha vizion qe para 600 vjeteve...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    '''',,,Po gjithsesi praktikat e druideve jane njelloj si te pellazgeve, pavarsisht se askush se hedh dot poshte faktin se Dodona ishte me e lashta ...gje qe te con ne mendimin se dushku e ka bazen ne ballkan..''''''

Ne epoken e akullnajave zona me e madhe e Frances dhe europes qendrore kishte klimen e bimesine qe ka stepa arktike / tundra. Ballkani ,Italia Franca e jugut dhe Iberia, ishin te perbera nga stepa 'temperate' e pyje pishash apo gjetherenesish/ah e dushqe.
    Pas shkrirjes se akujve, grupe njerezish qe gjuanin kopete e renave e mamutheve filluan te ngjiteshin ne veri ku mamuth e rena apo kopete e zonave stepore filluan te shkonin.

Njekohesisht gjithe veriu rinjohu pyjet me dushqe qe bene me te rralle ne zonat jugore ku filloi klima mesdhetare.

Teorikisht banoret e jugut kur populluan zonat veriore te europes, moren me vete edhe kultet e tyre, nder te cilet kulti i lisit si i lidhur me Hyjnine kryesore.
    Meqe banoret e pare te skandinavise qe kane hyre atje kane origjinen nga ballkani ilirik,sepse i perkasin haplogrupit I, atehere edhe kulti ka shkuar nga ballkani atje.
    Hiperboreanet sipas Herodotit conin dhurata ne Dodone, kryesisht qelibar, dmth nami i Dodones ka qene i atille saqe hiperboreanet pershkonin mbare Ilirine per te shkuar ne Dodone.
    Duket e logjikshme qe perderisa pershkohen mijera kilometra per ti bere dhurata Zotit, atehere ai eshte Zoti yt. Si te thuash nuk shkohet ne Meke nese atje nuk eshte Zoti yt.
    E kjo per mua tregon perkatesine zanafillore ballkano-perendimore te hiperboreaneve.
    Sot asnje 'hiperborean' nuk do e bente, ne koherat antike Herodoti thote se e benin.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Sdo e kesh lexuar me vemendje fillimin e temes:

Citim Postuar më parë nga Citim nga Darius
    Rendel Harris which quotes Herodotus (his information being derived from the priests at Delos): that the sacred things were brought by the Hyperboreans wrapped in straw to the Scythians and that then they passed from tribe to tribe westward to the Adriatic; from thence they are carried south to Dodona, from Dodona they are carried eastward to the Malian Gulf where they pass into Greeks hands
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Pra sipas Herodotit informacioni i te cilit ishte marre nga prifterinjte e Delosit, gjerat e shenjta (kjo ne kontekst me materialin e librit qe eshte jashte teme te jepet me detaje) u sollen nga Hyperboreanet (popullsia legjendare qe besohej se jetonte "pertej ererave te veriut") te mbeshtjella me kashte tek Scythianet te cilet i kaluan ato dore me dore nga tribuja ne tribu drejt perendimit ne Adriatik dhe prej aty ne Dodone, nga Dodona ne lindje per ne Gjirin e Malian dhe me pas ne duart e Grekeve.
    Pra nese Dodona ka qene Greke pse u dashka qe nga ku vend gjerat e shenjta duhet te kalonin me ne lindje, ne tjeter vend dhe me pas te binin perseri ne duart e grekeve?

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Une Herodotin e kam lexuar vete(ashtu sikunder edhe ti) e nuk kam hasur skithe aty. Herodoti thote qe hiperboreanet ne nje tip pelegrinazhi vinin vete . Keshtu e mbaj mend po do ja hedh nje sy kur te vete ne shpi.

Nganjehere eshte mire qe mos i besohet kujteses per detaje kaq te vogla kur gjendesh perballe materialit te cituar direkt nga nje autor me liber perpara.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Me eshte fiksuar prania e 2 hiperboreaneve. Sidoqofte fakti qe hiperboreanet derguan dhurata ngelet e njohja e Dodones prej tyre eshte me antike sesa kolonizimi grek e fakti qe gjithe materiali nuk u grabit rruges deshmon edhe per paprekshmerine e mallit te kushtuar Dodones, pergjate gjithe rruges. Ne menyre indirekte jepet edhe shenjteria e Dodones ne fiset ilirike te veriut.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Barat, ne se te ndodhet kjo harte, mund te sjellesh pjesen e Ilionit, lumenjve Aos and Apsus me shkalle me te zvogeluar qe te shihet tere pamja nga afer?

Sulioti, mund te thuash germen prane se cilet ndodhet mali Ermanje, dhe ai Tomorr? Po ashtu ne se mund te gjesh/dallosh Tomorricen.

Falemderit shume!
    Kush nga lumenjet e hartes se vjeter eshte devolli? se nga menyra se si jan skicuar ngjasojne shume dhe me ngaterrojn per ti gjetur se cili mund te jete devolli.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •