Close
Faqja 16 prej 48 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 478
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Nese nuk arrin te besh dallimin mes gjerave kalimtare dhe te kalueshme -s'do mend se "verejtja" jote -nuk ishte verejtje.
    Me qe nuk deshifrove dot pergjigjen qe te kisha dhene:
    Citim Postuar më parë nga javan posti # 149
    Me rendesi eshte pesha verejtjes dhe jo ajo personale. Por jo cdokush kalon veteveten dhe kjo dukuri eshte gjithmone jo kalimtare.
    po e thjeshtezoj duke thene qe cdo gje kaluese eshte kalimtare, por jo cdo gje kalimtare eshte kaluese (fatkeqesisht).

Ja edhe arma e "Zeusit" e stilizuar nga Indianet e Arizones:

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    fort i nderuar madheri

i kame dhene nje pergjigie saures tek tema e Apollonis----vendosni edhe emrin tuaj atije qe te merrni pergigien qe doni

per injorancen tuaj po u kujtoj se nuk kam postuar asnje shkrime personal ,por kame postuar mbishkrime te botuara nga Thomopulo 1912 ,edhe ashtu sikurse i paraqet ai

fakte qe nuk i ka lene te vinin ne drite bordellua e Tiranes

Ajzberg

te kam shkruajtur ne privat
    ke te drejte per "injorancen" time kur humbas kot kohe me perkthyes te rendomte.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    mos u merzit miku ime, kurre nuk eshte vone ta pranosh se sa injorant je.
    Postimi qe keni cituar ka nja 6 muaj qe eshte shkruajtur ,por serisht ju vazhdoni ti lexoni flete per flet perkthyesit e rendomt--bravo elian.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    niveli i kesaj teme eshte pertoke fare, as nuk i afrohet aspak temes se pare me te njejtin titull.....pse e ktheni kte teme ne politike,me komuniste apo fashiste,me budalliqe qe nuk vlejne nje lek,ne vend te kesaj ka plot gjera per te diskutuar dhe per tu zgjidhur.

ps.me ty alfeko e kam,por dhe le te mos kapemi me gjera fare anesore,gure çikllopike, polifema a ku di une.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga FABRIZIO Lexo Postimin
    niveli i kesaj teme eshte pertoke fare, as nuk i afrohet aspak temes se pare me te njejtin titull.....pse e ktheni kte teme ne politike,me komuniste apo fashiste,me budalliqe qe nuk vlejne nje lek,ne vend te kesaj ka plot gjera per te diskutuar dhe per tu zgjidhur.

ps.me ty alfeko e kam,por dhe le te mos kapemi me gjera fare anesore,gure çikllopike, polifema a ku di une.
    na ndrico pak o fabricio----une mire e fillova vallen.gjer ketu erdhi per momentin--se shpejti ndoshta do ecin me mire --ku i dihet.mua me eshte prishur llap topi edhe pa te nuk munde te postoj ato qe dua--kur te kemi para ta rregullojm do ja fillojm prape--tani po shplodhemi tek kjo teme--jemi me pushime edhe shume te dashuruar.

po te nise nje qe te dashurohesh edhe ti edhe te mos grindesh kote ne keto dite romantike.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    na ndrico pak o fabricio----une mire e fillova vallen.gjer ketu erdhi per momentin--se shpejti ndoshta do ecin me mire --ku i dihet.mua me eshte prishur llap topi edhe pa te nuk munde te postoj ato qe dua--kur te kemi para ta rregullojm do ja fillojm prape--tani po shplodhemi tek kjo teme--jemi me pushime edhe shume te dashuruar.

po te nise nje qe te dashurohesh edhe ti edhe te mos grindesh kote ne keto dite romantike.
    ka tema ke romanza sa te duashlol.

i dashuruar qofsh gjithmone......kurse mua me kan fryk sexi i dobet,do merrem me gjera te tjera.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga FABRIZIO Lexo Postimin
    ka tema ke romanza sa te duashlol.

i dashuruar qofsh gjithmone......kurse mua me kan fryk sexi i dobet,do merrem me gjera te tjera.

vazhdo ti vazhdo se nuk qenke i lagjes sone me duket

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    shih-shih, - paska pare gure ciklopik ne enderr! Mos ki frike xhaxhit se ata nuk ekzistojne! - Te jane fanitur kot. Andrrallat keto bejne. Kam frike mos te eshte diftuar ndonje nga keto ditirambet shurdhuese te vetlavderimit cirres te shemtise, andaj dhe s'ke fjetur...
    Por sic thone cdo gje eshte kaluese ketu, ndersa ne jete mbetet si gjithnji: kalimtare.
    Shendet, se te tjerat jane luks...
    ...edhe une kam pas parë një here në ënderr gur, jo ciklopik, por gur te çmuar, beso Baptist, asnjë ngerrçame te atij viranit francez se kam pire ate ditë...
    Megjithate per te ditur, po ju konfirmos, se ajo vere qe disa pretendojne qe eshte me origjine franceze e kane krejt Gabim, pse ?
    Sepse pika e pare francezet nuk dinin fare se çështe vera, nja, e dyta, romaket sollen gigjen e parë ne tokat goluaze (gale) qe sot quhen franceze por qe mjerishte as 10% te shqiptarve se njohin hist. e ketij shteti e jo te ketij populliiiiiii....
    Pra gigja e rrushit ilire u shperngul nga rrethi i Apollonisë, pas pushtimit romakë në provencen Goluaze( gaule) qe ne e quaj Galië, kjo gigje rrushi u mboll tek fisi Biturg qe sot e tere bota e njeh me veren e famshme te bordos (bregu i ujit sepse kane detin afer, atlantikun) prandaj secili e don senin e vete, edhe une e due kete virane vre te kuqe se eshte e jona...

Është droe se kur te vije kesaj vere ne prishtie ose ne pejë do ta qes perpara nje shishe vere jo franceze por Ilire... e mbushur ne francë, mos keni diçka kunder kesaj ?!
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Dikur kjo teme ishte interesante dhe mbizoteronin idete dhe informacioni. Sa per te mbyllur debatin e Mureve Ciklopike. Sipas mitologjise keto mure quheshin te tille sepse """""greket""""" besonin se keto mure ishin ndertuar prej ciklopeve sepse permasat dhe masa e gureve te tyre ishte me gjithe mend vigane(ciklopike):

Ishte Homeri i pari qe "hodhi" kete ide kurse dijetare si Straboni dhane detaje se kush ishin ciklopet qe ndertuan keta mure, dhe sipas tij ata ishin 7 ciklope:

Now it seems that Tiryns was used as a base of operations by Proetus, and was walled by him through the aid of the Cyclopes, who were seven in number, and were called "Bellyhands" because they got their food from their handicraft, and they came by invitation from Lycia. And perhaps the caverns near Nauplia and the works therein are named after them. {369} The acropolis, Licymna, is named after Licymnius, and it is about twelve stadia distant from Nauplia; but it is deserted, and so is the neighboring Midea, which is different from the Boeotian Midea; for the former is Mídea, {370} like Prónia, {371} while the latter is Midéa, like Tegéa. And bordering on Midea is Prosymna, . . . .

Pamjet e meposhtme te qyteteve pellazge Tyrins dhe Mikene dhe Argos e provojne kete:

Pra mureve ju eshte vene emri ciklopike per shkak se guret e tyre gjigande mund te barteshin vetem prej ciklopeve(sipas mitologjise). Kjo eshte arsyeja pse ne menyre te nderkembyeshme perdoret termi cyklopik per muret dhe per guret, pa permasat cyklopike te te cileve nuk do kishim fare ne perdorim termin mure cyklopik.

They are known as the Cyclopean Walls because of the size of the blocks and must date from the Mycenean Period. Remains of a doric temple of Dimitra can be seen and in Argostoli’s Archaeological Museum there is a carved inscription “Triopis Damatri kai Kora” (in other words, Triopida dedicates this to Dimitra and her daughter, Persephone).The name of the woman who made this dedication shows the ancient ties between the island and Messinia, because the father of the mythological heroine, Messinia, was called Triopas
    .

Kur Narcizi kokebosh dhe punekote, te "leh" prape, shpresoj qe moderatori mos ta lejoje ta demtoje perseri kete teme me debate te kota.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 15-02-2009 më 23:30
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Dhe meqe jemi tek mega-guret dhe ne temen e shkrimit pellazg, do ndalem pak ne pjesen e dyte te ketij termi [μέγας megas (i madh) dhe λίθος(lithos)].

Ashtu sic jam shprehur dhe me pare , kam mendimin qe gjuha e ashtequajtur Greke provon qe shqipja gjate evoluimit te saj nxjerr nga perdorimi terma te tille si λίθος(lithos) per ti zevendesuar me te tjere (gur). Nuk ka dyshim, se lithos, buron prej foljes shqipe lidh, nga e cila derivon mbiemri i lidhur ose lidhez. Pra une mendoj se kjo fjale (ashtu sic gjithe "greqishtja e vjeter") eshte shqip dhe nuk behet fjale per nje rastesi te lidhjes se kesaj fjale me karrakteristikat fizike te gurit. Pse ka ndodhur ky vecim i ketyre fjaleve prej fjalorit te gjuhes meme, per tu shfaqur ne nje gjuhe ne paraqitje cilesisht te re, kerkon nje diskutim te gjate, por ideja ime, se fjala ""greke"" lithos, buron prej shqipes lidh, eshte solide dhe e lidhur me te verteten, si guret lidhes te ketij muri:

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 15-02-2009 më 23:45
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Faqja 16 prej 48 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •