Close
Faqja 26 prej 48 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 478
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    po e presim xh gashi....se besoj te mos ju pelqej pro grekve ne se eshte bindese.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga flora57 Lexo Postimin
    Ja u dergova pamjet e ketyre pllakave te dyllit pasi me beri pershtypje shkrimi ne web " rrezikohen 4 pllaka dylli " botuar nga gazeta shqip.
    Aty tregohet qe keto pllaka dylli jane derguar deri ne Vatikan per te provuar sa te vjetra jane dhe c'gjuhe i perkisnin. Sipas Shaban Sinanit pergjigja e ardhur nga Vatikani ka qene se keto pllaka jane te shekullit 3 para krishtit.
    Mua me beri pershtypje se atehere ky zbulim eshte quajtur zbulim i shekullit, disa kane thene qe mund te jete dhe ilirishtja e shkruar por nuk e kuptoj pse Shaban Sinani e la ne heshtje.Nga nje studjues anglez Roderik Myllen eshte vertetuar kjo qe thashe me siper,
    ai ka thene qe kjo gjuhe eshte nje derivat i greqishtes por fjala e shkruar nuk eshte greke.Kjo qe aresyeja qe une ja u dergova keto pamje me deshiren e mire qe ju mund te zbulonit a ka te beje me ilirishten apo jo.Uroj qe te perpiqeni edhe njehere pasi sme duket pune elefantesh apo buajsh.
    pershendetje
    flora nuk dallohen qarte germat mbi ato pllakat por me sa munda te nxjerre me duket se jane shkruajtur me greqishten letrare edhe duhet ti perkasin koheve shume me te ketejshme se sa pretendohet.Me sa pranojn dijetaret omega shfaqet shume me vone ne alfabetin jonik te adoptuar nga greket.
    Permende dy "duar" nga kaluan keto pllaka --njera me e korruptuar se tjetra per ceshtjen e lashtesis sone=armiq te betuar deri ne vdekje kane per te mbetur ,vepra e tyre kundra prejardhjes sone autoktone flete vete qe nga momenti qe nuk duan te diskutojn aspak prejardhjen tone--ku bazohem:
    Te thuash se jemi autokton kjo nuk mjafton pa pasur fakte bindese--thjeshte thua fjale ne ere sa per te hedhur hi syve.
    Kjo dele fare qarte ne pahe kur dija shqiptare mbron Gustavo Meyer e cili e quan shqipen gjuhe me shume gjyra e krijuar nga sllavishtja-rumanishtja -turqishtja-greqishtja -italishtja...Pra flasim per nje truke dipllomatike -jemi autokton,por mbrojm rrugen e Meyer...kjo eshte dija shqiptare sote.
    Me interes do ishte te dinim se c shkruanin ato pllakat -ne se dikush mundet ti gjyrosin germat te behen me te dukshme-por une kam shume pak shpresa te jene shkruajtur ne gjuhen ilire sepse kjo gjuhe eshte gjuha e qytetrimit paragreko latin edhe u sulmua per vdekje nga prifterinjet fillimisht ,duke zhdukur c do gjurem te saj qe gjendej mbi dhe--pa perjashtuar greqishten e lashte me fjale shqipe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 23-02-2009 më 15:30

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Alfeko me ngjyre si bej dot pasi nuk i disponoj vete ato.
    Une ju a thashe dhe ne fillim qe mund tju ndihmoj ti shikoni ne origjinal por me shume nuk bej dot. Do te isha e lumtur ne se do te kishte pasur ndonje lidhje me ilirishten.
    Po ky person me ka thene se ka dhe nje pllake prej guri te shkruajtur , nuk e di ,jam ne pritje a do te ma sjelle apo jo per ta fotografuar dhe per tjua derguar.
    pershendetje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Gjergan sipas kerkeses tende po te dergoj disa flete te kodikut
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280

kodiku

kodikukodiku

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280

kodiku

kodiku kodiku

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280

pllake guri

Alfeko po te dergoj dhe pllaken e gurit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280

kryq

Po ju dergoj dhe nje kryq . Fotografimi eshte bere nga te dy anet. Mbase jam jashte teme por mu duk shume interesant.
    pershendetje

Sot pata rastin dhe kënaqësinë për të takuar në praninë e disa miqve, studiuesin e madh Niko Stillo.
    Së shpejti do të botohet një libër i tij mbi gjuhën etruske.
    Ju njoftoj se nesër (02/03) do të transmetohet në Televizionin Shqiptar, pas edicionit të lajmeve të mbrëmjes, intervista e tij me tematikë mbi gjuhën shqipe.

Sot lexova nje lajm disi te cuditshem qe titullohej: Zbulohet Nje Gjuhe E Lashte Simbolesh Universale dhe qe i referohet disa simboleve qe kane te perbashket karakterin e tyre por aspak shperndarjen gjeografike. Pra gjehen ne gjithe boten. Ne foton e paraqitur ka dhe disa nga simbolet qe jane hedhur ne kete teme. Lajm shume i interesant. Ja foto e simboleve:

Ndersa lajmi eshte ketu: Ancient Language of Universal Symbols Discovered

Faqja 26 prej 48 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •