Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 63
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga stella_senza_cielo Lexo Postimin
    mos i pergjitheso gjerat mendim.....ndodh edhe e kunderta e kesaj qe ti thua...(nuk e mohoj kete fakt qe ti ke treguar por mund ta kundershtoj)....

kam shoqen time te ngushte....i shkonte pas nje djale....nga pamja e jashtme i pelqente por nuk donte te lidhej me te se pervec kesaj skishte gje me teper.,....ky djali i shkoi nga pas per 2 vjet dhe ajo perfundoi me te...jane akoma vetem te dashur sepse ajo akoma nuk deshiron me teper dukeqene se nuk do te nxitohet por kuptohet qe jane ne rruge te mbare per tu fejuar sepse duhen.....epo ketyre te dyve....i hyri jashte mase ne pune gjithe ajo kembngulja e djalit.......keshtuqe here tjeter mos i pergjithso gjerat sepse ka femra e femra...dhe ky nuk eshte rast i vetem qe ta dish....
    Me vjen keq por mendoj se keto qe thash jane 99.9% e rasteve. Shume njerez nuk i kuptojne arsyet e fshehta te femrave. Edhe ajo shoqja jote kush e di cfare mendimi ka pasur me heret dhe tani eshte kthy me kete djalin. Per mendimin tim pasi e la te priste 2 vjet thelle ne zemer te saj ende nuk e dashuron.

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    sikur natyra ti kishte bere njelloj, dhe shoqeria t'i konsideronte e trajtonte njelloj, gjithcka do te lindte natyrshem, por meqe eshte e kunderta, femra ka nevoje per kete kohe njohjeje qe sa me e gjate te jete aq me siguri i jep-por sido qe te jete surpriza ka gjithmone edhe pse mendon se e njeh dike.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    pastaj se harrova te shtoj, durimi per te bere nje femer per vete ne c'sens? per ta bere per vete, me zemer, me trup apo me letra; edhe ky koncept ka rendesine e vet
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    Durimi i bind femrat !!! ABSOLUTISHT e pa vertete. Te gjithe ata qe durojne jane te humbur. Femra ose te pelqen ne takimin e pare ose kurre me. Normal qe duhet takuar disa here per bindje por pelqimi vjen ne heren e pare.
    Dikush e lut femren me vite, dhe e njejta femer e takon dikend qe per 5 minuta dashurohet ne te. I vetmi rast kur femra e merr ate qe ka duruar eshte nese nderkohe ka kaluar disa dashuri dhe eshte deshpruar, atehere i kthehet ati te ngratit qe ka pritur me vite.

shume pesimist me dukesh

ka dy lloje dashurish
    me shikim te pare
    me shikim te dyte

durimi eshte mbreti i arsyes.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    shume pesimist me dukesh

ka dy lloje dashurish
    me shikim te pare
    me shikim te dyte

durimi eshte mbreti i arsyes.
    Hahaha e po ketu shihet botekuptimi yt. Nuk jane dy lloje dashurish, eshte vetem nje Dashuria,
    te tjerat munde te jene njohja, pershtatja, nevoja per te qene me dike, dhembshuria, etj, te gjitha keto arrihen me kete durimin por dashuri nuk jane.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Femrat duan durim sa ti besh per vete pastaj jane ato qe tregohen te duruara.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    Hahaha e po ketu shihet botekuptimi yt. Nuk jane dy lloje dashurish, eshte vetem nje Dashuria,
    te tjerat munde te jene njohja, pershtatja, nevoja per te qene me dike, dhembshuria, etj, te gjitha keto arrihen me kete durimin por dashuri nuk jane.

e kisha fjalen se si mund te biesh ne dashuri
    me shikim te pare

ose me kalimin e kohes kur e njeh me shume tjetrin mund te biesh ne dashuri

te dyja dashuri jane
    por e dyta kam pershtypjen qe i reziston me shume kohesh

Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Femrat duan durim sa ti besh per vete pastaj jane ato qe tregohen te duruara.

e vertet
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Nuk besoj se duhet durim fare, nqs te pelqen ndodh ne mos menjehere shume shpejt nga momenti i njohjes. Durimi ne kete rast do te thote te presesh nese ai/ajo nuk do te gjeje dike me te mire dhe pastaj do te kethehet. Njohja do kohe por qe te ndihesh dicka eshte e pashmangshme qe ne momentin e pare qe e takon dike.
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Mendimet jane interesante por pa mendoni ju femra sikur te ishit ju qe te na kishit studiuar dhe ne tu linim te prisnit me vite?!
    Por natyrisht qe ekzistojne dy lloj propozimesh.Njera teper serioze dhe tjetra per aventure.
    Varet nga zgjuarsia e femres ne se do te dije t`i dalloje por varet edhe nga tipi i femres.Ka nga ato qe hidhen shume shpejt ne krahet e meshkujve, dhe ka nga ato qe hetojne,tremben,jane te dyzuara,nganjehere edhe mes dy dashurive,ka dhe nga ato qe te sorollasin per tekat e tyre duke bere te paarritshmen,por ne asnje rast nuk duhen paragjykuar.Keshtu eshte ndertuar kjo bote.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga *Lorisa* Lexo Postimin
    Është e provuar matematikisht, të bësh për vete një grua do të thotë ti vish rrotull për shumë kohë. Në fakt sa me e gjatë të jetë faza e përpjekjeve për ta bërë për vetë, aq më tepër pikë do të grumbullojë pretendenti në sytë e gruas, e cila ka shumë nevojë të kuptojë gjatë kësaj kohe nëse ai është i duhuri për të.
    Ky rezultat është bërë i ditur sipas një studimi matematikor mbi “fenomenin e të bërit për vete” të organizuar nga skuadra e Robert Seymour nga Universiteti College i Londrës.

Ekspertët kanë realizuar një model teorik të bazuar në teorinë e lojës, për të analizuar sjelljet e burrave dhe grave në raportet midis tyre.

Ky model ka si protagonist një burrë(i cili mund të ketë qëllime të mira ose jo) dhe një grua, të cilët dalin bashkë për disa herë. Loja mbaron me refuzimin e saj ose me pranimin për të vazhduar një lidhje bashkë. Ai mundohet ta bëjë për vetë duke e ftuar për darkë, në kinema dhe në vende të tjera argëtimi duke marrë përsipër edhe koston financiare të këtyre daljeve.

Kështu sipas Seymour një kohë më e gjatë njohjeje është në favor të femrave për të fituar më tepër informacione në lidhje me mashkullin me të cilin po del.
    Në fakt rezultati i modelit të prezantuar më sipër, vërtetoi se “djemtë e këqinj” të cilët kanë dëshirë të mos e zgjasin shumë fazën e njohjes por duan të dalin menjëherë në temë, nuk janë të pëlqyer nga gratë. Eshtë vertëtuar se sa më tepër të zgjasë faza e njohjes aq më tepër femra bindet se ka përballë një “djalë të mirë” me qëllime të mira. (BalkanWeb)

A mendoni se është e sakt kjo teori apo gjithçka lind spontanisht pa patur nevoj për fazën e njohjes?

Po e kunderta?

Dito

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Durimi!
    Nga DI_ANA në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 15-06-2009, 18:29
  2. Durimi ... një mjet që të siguron një të ardhme të lumtur !
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-02-2007, 12:16
  3. Kthimi Kah Zoti
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 18:41
  4. Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 07-07-2005, 05:04
  5. Te biesh ne dashuri me diturine! (Fjale te cmuara)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 15:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •