Close
Faqja 37 prej 141 FillimFillim ... 2735363738394787137 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 361 deri 370 prej 1406
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Mė parė thash dhe citoi: “ Pėr ma shumė, kėtu ėshtė bisedė ode, ku i pėrmbahem rregullave”. Ju falė nderit i zoti i odes ademgashi, pėr shpjegimin qė ja bėri tė zonjės sė odes prishtinases. Asht qėndron nė fjalor. Unė mungoja dhe po sa hyra nė odė (PC). Vėrejta se ėshtė bėrė sqarim i qėlluar pėr fjalėn “melez”. Edhe unė jam me tė njėjtin status, melez apo diē tjetėr (kjo histori rrjedh nga lufta e Jenipazarit). Se vėrtetė ėshtė qė kam dajė nė Sanxhak. Por, ata kanė prejardhje nga Rugova. Kujtoi gjyshin tim (baba i nėnės sime) fliste shqip, ndėrsa gjeneratat pas gjyshit asnjėri nuk din shqip. Dua tė shtoi, se pėrveē melez, kryqėzimi midis dy specieve tė njėjtit lloj quhej “hibrid”. Sikur tė thosha hibrid, pata frik se mos po e bėjė farė misri apo diē tjetėr, andaj me aq e lash. Pėrndryshe, lėndėn shkencore “gjenetika” e kam pasur pėr qefi, e kam njohtė edhe e njoh fortė mirė se nuk ėshtė vetėm lėndė shkencore pėr ēfarė unė e kam mėsuar pėr botėn bimore dhe atė shtazore, po shumė tipare tė njeriut varen kryesisht nga radhitja e aminoacideve nė ADN duke krijuar kod gjenetik pėr njė tipar tė caktuar, sikur qė ka cekė zotėriu “ademgashi” e siē janė: ngjyra e lėkurės, ngjyra dhe lloji i flokėve, tė folurit, zėri, ngjyra e syrit, veti agresive, apo e qetė etj. Pėr tė mos ngarkuar kėtė materie nuk po ceki mė, se janė me dhjeta, apo qindra tipare te njeriu. Njėkohėsisht, kėtė lėndė ma ka ligjėruar njė profesor nga Sarajeva dhe ja ka filluar mė kėtė thėnie: “Pela e bardhė ka vrenjt qenin laraman dhe e ka pjellė mazinė e larmė”. “Ēfarė hamshor edhe ēfarė pela po sillen vėrdallė nėpėr Kosovė, ka filluar tė vėrehen “mėza (melez)” me ngjyra qė nuk i pėrkasin racės sonė” Sa do qė ne tė jemi internacionalist, natyra me ligjet e veta nuk falė gabime. Edhe amebėn si gjallesė njėqelizore natyra e pėrcjellė. Mendimi i profesorit me pėlqej shumė, sepse nuk e kisha dėgjuar as lexuar asnjėherė mė parė. Nė vitet e tetėdhjeta, mė kujtohet njė titull nė shtypin serb: “se filan shkencėtari serb tė cilit nuk ja di emrin, ka zbuluar kodin gjenetik pėr gjuhėn serbe”. Atė zbulim e kanė aprovuar tė gjitha instancat e botės shkencore, e sidomos ajo gjenetike. Pėr kėtė materie do bėjmė fjalė nė rastet tjera. Ne nė pėrgjithėsi, bukur shumė jemi pėrqendruar vetėm nė forcėn e logjikės pėr ti vlerėsuar ca gjėra, qė fjalėn e fundit e ka dhėnė shkenca.
    Sa pėr qė do tė dalin fėmijė me tjetėr ngjyrė s'ėshtė pėr t'u cuditur. Ti vetė e the mė sė miri: "Pela e bardhė ka vrenjt qenin laraman dhe e ka pjellė mazinė e larmė” ose tė kujtohet ajo e rrogėtarit. Kur lindi nusja dhe fėmija i ngjante rogėtarit, njė grua e emncur u tha atyre tė shtėpisė: "Mos u bėni budallė, fėmija po u ganė dajėve tė vet 7 sahat rrugė, jo rrogėtarit qė e kemi nė shtėpi".
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

warning tash ėshtė koha jote

Pėrshėndetje warning.
    Tash kanė radhėn tė pagjumėt.
    Gjumashėve ju dėshiroj gjumė tė rehatshėm me ėndrra tė bukura!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    A jeni o burra, si ju kam me shendet??vete mire kam qon dhe uroj dhe per ju gjith te mirat, tja kaloni sa me mire ketu ne oden e drensave.tung te gjithve ju pershendes, e mir u pjekshim.

Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    A jeni o burra, si ju kam me shendet??vete mire kam qon dhe uroj dhe per ju gjith te mirat, tja kaloni sa me mire ketu ne oden e drensave.tung te gjithve ju pershendes, e mir u pjekshim.
    Mirė jemi o suliot vėllai, ani se kėtu nė Danimarkė njė ēikė bėn tė ftohtė dhe po bie dėborė.
    Gjithė tė mirat.

Gjithcka e mire ka Fund!! Maska e Warning
    Anėtarėsuar
    21-09-2008
    Vendndodhja
    Prishtine!!
    Postime
    504
    Pershendetje Z.Adem sonte jam ketu tek te pagjumet ......Iu deshiroje nje nate te qete dhe te ngrohet se ketu bene ca ftohet

Warning!!!
    !Gjeja me e mire dhe me e keqe e njeriut eshte gjuha!

Citim Postuar mė parė nga Warning Lexo Postimin
    Pershendetje Z.Adem sonte jam ketu tek te pagjumet ......Iu deshiroje nje nate te qete dhe te ngrohet se ketu bene ca ftohet

Warning!!!
    Mos, po edhe te ne bėn ftohtė. SOt na ka rėnė dėborė, por mė duket u zbut njė ēike moti. Sapo u ktheva nga njė shėtitje 2 kilometėrshe. Besoj do tė jem nė forum.

Anėtarėsuar
    21-09-2008
    Vendndodhja
    Prishtine!!
    Postime
    504
    Jo ketu nuk ka bore,por eshte ca si ftohet,po kaluat ne shetitje kishte ndonje gje te bukur.
    Une po shoh pak tv e pastaj do fle...keshtu qe do mbyllet dhe dita ime e gjate

Citim Postuar mė parė nga Warning Lexo Postimin
    Jo ketu nuk ka bore,por eshte ca si ftohet,po kaluat ne shetitje kishte ndonje gje te bukur.
    Une po shoh pak tv e pastaj do fle...keshtu qe do mbyllet dhe dita ime e gjate

Jo mor, njeri tė gjallė nuk pashė. Kėta flejnė herėt. Por edhe zgjohen herėt. E duan punė dhe e respektojnė atė. Ua kam lakmi pėr sinqeritetin qė kanė ndaj shtetit tė vet.
    Mirė atėherė kalofsh njė natė me gjumė tė rehatshėm ( pasi ta kesh shikuar tv).

i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283

Mirėmbrėma ....!

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    ..... Apo edhe cila metodė ėshtė pėrdorė pėr vreifikimin e kofomės shumėvjeēare se cilės familje i takon pa paraqitjen e metodės sė ADN-sė si metodė pėr kėsi lloji verifikimi?
    Gjatjeta Salihaj!

Rexhė Hyseni i Bellopojes,pleqnar i njohur, i kėrkoi (Xhemail Abrise) ndihmė pėr ta zgjidhur ngatėrresėn mes disa familjeve, rreth trashėgimisė sė pronės. Nuk mundė tė konstatohej mė i afėrmi,pėr ta trashėguar pasurinė.
    Xhemail Abria, e udhėzoi Rexhėn :
    - Ēelne vorrin e t'deknit. Merrne ni asht t'tij. Thirrne nga ni mashkull pej dy palė t'ngaterruemve.Merrnjau ka ni pike gjak e qitni n'asht . Atij si ja pinė ashti piken e gjakut ,jepjani hisen e t'deknit,se e ka ma t'ngatė.

PS/ Marr nga libri "XHEMAIL ABRIA - Pleqnar i Kosovės"!
    -Monografi- Nė 178- vjetorin e lindjes dhe 100 vjetorin e vdekjes!
    Keto dite ka dale ne botim nga Xhemail Bajrami!

Pershendetje per te gjithe!
    Dhuro shumė...e prit pak!

Anėtarėsuar
    21-09-2008
    Vendndodhja
    Prishtine!!
    Postime
    504
    Faleminderit shume Z.Adem iu deshiroje dhe ju nje nate te kendeshme dhe gjume te mire

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •