Close
Faqja 39 prej 141 FillimFillim ... 2937383940414989139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 1406

Si bluhet gruri?

Shumė i nderuari "salihaj" ( Ēaushit i qoftė hallall qė ta hoqi petėn )

Pėr t'u bluar gruri shkon njė procedurė bukru e gjatė. Sė pari duhet tė jetė lumi, pastaj tė hapet kanali ( jazi ), butija, cifuni, qėkėrrku ( rrotėza qė sillet nga fuqia e ujit), boshti qė e pėrcjell rrotullimin, guri ( i poshtmi dhe i sipėrmi ), ēakalla, uja, sanduku i drithit. Cilado nga kėto elemente qė mungon- gruri mbetet pa u bluar.

Ku vret kjo "mesele":

Qė tė kemi njė shtet tė fortė, tė gjithė duhet tė angazhohemi me sinqeritetin mė tė madh aty ku jemi tė kualifikuar. Duhet t'i harrojmė do gjėra qė i kemi tė ngulitura nė kokė se " me e vjedhė shtetin nuk asht gjynah se ai ka boll". Shteti ėshtė njė familje e madhe. Dhe ajo shtėpi qė vidhet nga anėtarėt e saj kurrė " behride" nuk bėn.

Edhe unė jam optimist pėr atė qė thua, por fatkeqėsisht, sipas meje, ndoshta e pėrjetojnė nipat e mi ( qė ende nuk mė kanė lindur ).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 10-02-2009 mė 18:40 Arsyeja: ngjyrosja
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Warning ...

E di qė je zgjuar.
    Unė sapo pashė filmin "Flutura nė kabinėn time". Pasi u ktheva nga shėtitja e pėrfundova sė pėrkthyeri njė libėr nga gjuha daneze "Vetmia". Sė shpejti do ta postoj nė forum te rubrika: "Shkruaj njė fjalė tė mirė pėr fėmijėn e diasporės".
    Besoj edhe ti tė kesh pasur njė ditė tė mirė.

tHeKtHi MaMa :P
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708

salihaj

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    E ti e zonja shtėpisė “prishtinase”, nėse donė mi rrethuar meshkujt, ata qė janė tė martuar gjeju punė, e ata qė nuk janė tė martuar – martoj, se pėr ndryshe nuk tė rrinė rehat.
    me vjen keq salihaj sa per at problem do mbeteni pa asnjeren se smirrem un me ato
    if love is the answer, could you rephrase the question?

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Prishtinasės

Mirėmėngjesi tė gjithėve qė keni ngrėnė mėngjes, ose sė paku qe keni pirė kafe. Nė mėnyrė tė veēantė “prishtinasen!”. Nuk do ti kėndoi kėngė tė kapuēave, por dua me ja thanė dy fjalė qė gjenden diku nė tregimet e mia: “njė podvallė me dy mazgallė, kollaj me hi e zor me dalė”. Je “shukatė” diē krejt, mos i keni rėnė “pishman” qė je hy nė kėtė lojė. Thonė kur donė me bėrė njė punė “tri herė mat e njė herė prej” edhe kėtė e respektoi. Por, mė shumė respektoi strategjinė dhe konspiracionin, sa duket je duke na pritė diku nė pritė (prita ėshtė e rrezikshme) me na bombarduar. Nėse ėshtė ashtu hallall! Unė qysh se nga viti 2000 kur e kam blerė kompjuterin 1500 DM. Edhe as njė fjalė nuk e kam qitė publikisht. Arsyeja. Baba im me ka thėnė: “Menjėherė pas lufte mos bėrė gabime pėr tu kyēė nė ndonjė veprimtari e sidomos politike, sepse euforia dhe emocionet e bėjnė tė vetėn”. Edhe pse kam pasur kėrkesa tė mjaftuara pėr kyēje nė parti tė ndryshme, Kaqusha Jasharit nė restorantin e Zllakuqanit nė vitin 2003 i thash: “Zonja Kaqusha, pas ēdo vėrshimi, ndyrėsirat dalin nė sipėrfaqe tė ujit”. Ajo ėshtė prekė dhe mė tha: “ti lidhje me kokė e as me politikė nuk ke, edhe ti nuk vjen nė konsideratė qė tė kyēesh nė partinė time. Unė qesha dhe ju falėnderova. Por, ja thash edhe atė qė e meriton si konotacion pozitiv. E vetmja, edhe e vetmja je ti qė ke pasur guxim ti thuash Sllobodan Millosheviqit: “ne femrat jemi p..., mirėpo mashkullit si ty nuk i ka hije tė jesh p...” Pėrshėndes tė gjithė, e nė veēanti dihet...

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Po dojshe me na zgjatė ymrin nė Euleks!

Mirė qė jamė "koritė" paraprakisht, po tani edhe mė fortė u "korita". Nga "korite nė korit, unė njė send e kam ditė". E kam ditė qė je duke pritur dikun nė istikam, pėr veti jam duke thėnė: "kush ngutėt pėrmutėt" Vetėm sa i pėrketė ati obligimi pėr mashkujt tonė, na paske marrė nė qafė, po dojshe me ja zgjatė ymrin EULEKS-sit. Nėse mashkujt tonė nuk i kthehen familjės sė vet, edhe beqarėt mos na u martofshin me bijat e fisit, ELEKS-i ka me thėnė: "zgjate Zot kėsi moti!"

e ėmbėl - pa sheqer :) Maska e Yllėza*
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    2,315
    Jungjatejeta burra e pleqnare. Desha te ju pershendes, pasi qe nuk kam kalur moti kendej pari (por ju kam lexuar rregullishte). Jeni te mrekullueshem!!!

p.s. E di se tash do te pyesni veten se cfare po lyp kjo femer ne ode te burrave, por vetem desha te shoh se a keni nevoje per ndonje sherbim.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

“Shkruaj njė fjalė tė mirė pėr fėmijėn e diasporės”

Edhe ky fėmijė ėshtė segment mė peshė tė madhe pėr popullin tonė shqiptar. Mendova se ke hapė temė tė re, kėrkova por nuk hasa nė kėtė temė. Unė kamė hapė temėn time me kėtė titull: “NJERIU, EDUKATA DHE SEKSI NGA LINDJA DERI NĖ VDEKJE”. Do shkruaj shumė material interesant pėr kėtė temė, mirėpo, po hezitoi edhe ndonjė ditė. Tema nė fjalė do pėrqendrohet vetėm e vetėm nė bazė psikologjike. Psikologjia ėshtė baza fundamentale pėr edukatėn e njeriut e sidomos fėmijės nga lindja deri tė kaloi fazėn adoleshente. Materiali ėshtė marrė nga: pėrvoja ime personale tė cilėn e kam fisnikėruar me libra psikologjike e tė ngjashme si dhe nga provokimet e drejtpėrdrejta apo spontane tė fėmijėve dhe prezenca ime nė lojėra tė ndryshme me fėmijė. Kam shumė mesa dhe nipa nė diasporė, tė vėllazėrive, motrave dhe gocave tė mia. Kam mjaft shembuj konkret tė cilėt do ilustrojnė dhe argumentojnė sjelljet e kėtyre fėmijėve. Kaq pėr sot, Ju pėrshėndes.

Shkruaj njė fjalė tė bukur pėr fėmijėn e diasporės

I nderuari, z. salihaj
    Ja pra tufėza e temės qė kam hapur nė kėtė forum:

Shkruaj njė fjalė tė bukur pėr fėmijėn e diasporės

http://www.forumishqiptar.com/search...3&pp=30&page=3

Tė them tė drejtėn, si temė e hapur ėshtė njė nga temat mė tė lexuara. Sepse unė lexueshmėrinė e mat duke klikuar numrin e klikimeve me numrin e postimeve, kėshtu, deri para dy tri ditėsh kishte lexueshmėrinė 60, por kur shtova edhe njė shkrim, kjo e zvogėloi nė 30.

Kjo edhe mė jep zemėr se njerėzit janė tė ineteresuar pėr fėmijėt e tyre, por e keqja ėshtė se nuk bashkėpunojnė. Ky fat, fatkeqėsisht mė ka ndjekur shpesh nė jetė - mė ėshtė dashur tė pėrballem me gjėra qė edhe mė kanė lodhur.

Vetėm tė bashkuar jemi mė tė fortė dhe bėjmė punė tė mėdha!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 11-02-2009 mė 08:06

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Na falni, kėrkimi nuk pati rezultat. Ju lutėm provoni fjalė tjera.

Sa desha ti shkruaj “prishtinases” njė pleqėri tė gruas, hasa nė shkrimin e Juaj i nderuari “ademgashi”. Pa hyrje do shkoi drejtė nė tregim. Bėhet fjalė pėr fėmijė tė diasporės. Nipi im katėr vjeēar i lindur nė Austri, nė shtėpinė time nė Pejė kapet pėr televizor dhe televizori rrėzohet, del nga korniza e vet, por jo far dėmi i madh. Po edhe si tė ishte dėmtuar tėrėsisht unė isha sjellė nė po tė njėjtėn mėnyrė. Djalit ju kishte kėrcėnuar nėna e vet, goca ime si dhe gjyshja e vet gruaja ime, se “kur vjen gjyshi do tė rrah dhe do ta kėputė kokėn”. Unė si zakonisht , pas pėrfundimit tė punės, blejė diē pėr gjashtė fėmijėt e mi dhe fėmijėt tjerė qė i kisha nė shtėpi. Kur shkova nė shtėpi, Burimi qė kishte bėrė sherr ishte strukur nė njė kėndė, ndėrsa tė tjerėt vrapuan tė mė pėrqafojnė dhe pėr tė marrė “sihariq” pėr Burimin qė kishte thye televizorin. Unė tė gjithė i pėrqafova, u ndaj dhuratat, ndėrkohė u pėrkula afėr Burimit e pėrqafova ja i dhashė edhe ati njė ēokolatė duke i thėnė: “jo bre “bimi” i gjyshit, gjyshi menjėherė e blenė televizorin , por “bimin” e gjyshit kurrė nuk mund ta blejė. Gjyshi mė sė shumti e donė “bimin!” . Beoni! Se nga ajo ditė kurrė nuk e harron kėtė fjali, edhe pse sot i ka mbushė 16 vjet, Burimi ma pėrmend atė gjest tė tillė.
    Kjo ėshtė sa pėr fillim. Pėrshėndes temėn e re.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

E pashė, grue, qė ishte pėr bajraktar

Bajraktari i Suharekės shkoi me marrė gruan e vet s’pari. I kishte marrė dy kuaj, njė me shalė e njė me samr. Nejti, sa nejti aty e, kur erdh vakti mu ēue, njerėzit e shtėpisė, nė vend qė me hypė nusėn nė kali qė kishte samar, e kishin hypė nė kali tė shalės. Bajraktari u idhnu qė ja kishin lanė kalin e samarit dhe deshti me vra tė shoqėn nė sye tė tyne. E qiti dorėn nė allti po e la apet. Hypi vet nė kali tė samarit, gruaja nė kali tė shalės e filluen me shku prej shpije. Kur mrrinė te nji livadh, kali i shalės ish msue me lodrue edhe i curroi veshėt. Bajraktari e dike qi po kish qef me lodrue edhe i piskati: “Hop Balosh!”. Kali i bani jelė e bisht bashk, dhe tu ba kokėrr fushės. Bajraktari me njet tė keq pėr tė myet kali gruen. Morėpo gruaja ish kanė bingji. E ladroi kalin sa mujti rreth e rreth fushės tri her. I ranė shamiat e avlijat e i dukalen flokėt nė hava (si flokėt e gruas sė Davudit-salihaj). Kali dikur u ngi tuj ladrue edhe erdh e u nal para bajraktarit. Qather gruaja i tha tė shoqit:
    - O bajraktar!
    - Hoja!
    - Pėr shka e banė atė allti? Pse se hoqe mem ra dhet herė, po me bane kėtė te zezė?
    - He more fisnike e kam pas men me te ra allti, po tash e rrova menėn se e pash qi pėrnime ishe pėr bajraktar.
    Edhe e majti gruan aty e mas rrnuen mirė bashė. Andaj “prishtinase: “ti me 368 postime e unė me dyqind, ja pashė hairin bajraktarllakut”.” Djemtė e Osės kush i ngucė e din ti...” Ju pėrshėndes

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •