po si jo
vec te jete e ndershme te me respektoje ashtu sic do e respektoje
kjo ka rendesi per mua
po si jo
vec te jete e ndershme te me respektoje ashtu sic do e respektoje
kjo ka rendesi per mua
JO SEKS PARA MARTESE
Pse jo feja eshte eshte nje gje e cila nuk do te me pengonte aspak gjeja e pare eshte ajo te jete shqiptare e per fe nuk do e kisha aspak problem
Jam i Krishtere orthodhoks!
Nuk do te bie kurre dakord qe im bir te martohet me nje vajze te nje besimi tjeter. Besimi yne eshte i shenjte. po! kjo mund te ndodhe nese vajza pranon te kthehet ne orthodhokse, por martesat mikse Jo! Feja jone nuk na lejon dhe ne e zbatojme ate me perpikmeri.
pershendetje!
jo jo se i nenqmoi te tjeret por s'besoi se do shkonte mir .......
edhe pse kam nji shoqe esht myslimane e martuar me orthodhoks dhe thot se mbajn te dy fet ne shtepi normal per festat e ndryshme dua te them se
pamvarsisht fes
dashuria fiton![]()
if love is the answer, could you rephrase the question?
Personalisht mendoj qe dashuria ben vaki e trijumfon, por llogjikisht duhet menduar a eshte nje martese e tille profitabile, per mendimin tim nuk do te kisha dashur qe femijet e mije te martohen me pjestare te feve tjera ose nese kjo ndodh te pakten partneret e tyre duhet te perqafojne fene e femijeve te mij.
E them kete sepse ka ndryshime ne mentalitet, ne vese, zakone , tradita etj etj.
Andaj mendoj se martesat e tilla jane te gabuara.
Cfar me duhet psh nje dhender si Ilia Spiro ?!!! Po sikur 10.000.000 vajza te kisha asnjeren nuk do tia jepsha!
Biles sikur te kisha nje lope dhe te kerkonte edhe lopen per grua , as lopen nuk do tia kisha dhene nje tipi te tille
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Shiqo,lerini fyerjet tashi,se ne shqiptart jemi te ngatrum iqik po nuk qem ne nje mendje ather duhet te fillojm te fyejm sa me shum e ti hedhim ne balt tjeret.Nuk eke mir as ti po as Ilia(ky esht mendimi im)ama tash te filluj dhe un e tiu fyej te dyve pasi nu po me pelqen vendimi juaj(edhe pse sebesoj se kur vie puna te dashuria nuk do ju pyesim femijet as ty e as Ilion).
Un nje gje nuk e kuptoj se si thua se ka ndryshime ne mentalitet ,ne zakon ne tradit,per kend e ke fjalen per shqiptar thua apo kend,se sadi ne shqiptart kemi zakone e mentalitet te gjith te njejt pamar parasysh fen qe kemi, dhe si thuani ju po te jet nje familje me dy fe ne brendsi te saj qfar esht ne fitim apo humbje ,si thoni?,Un mendoj se jan me fitim pasi dot te ken dijeni e botkuptim me te avansuar per te dy fet (qe ikan prezenta ne familje pasi ka shum moskuptim te feve tek ne)dhe do ken perher festa ne familje.
Te iu pyes edhe nje gje :Po te ishte e zgjedhura e Fes tuaj por me nacionalitet tjeter qfar do vepronit e? nuk do ju pengonin(ne ket rast)mentaliteti e zakonet e traditet krejt tjera nga ju e?
une kam jap njeher nje mendim ne lidhje me keto lloj martesash,e qe e kam dhe ne jeten e perditshme ,dhe jam shum i lumtur e ne harmoni shum te mir sepse femijet ton tashi kan dijeni me te avensuar per fet ne pergjithesi.
Duajeni njėri tjetrin.
mos ja fut kot dhe ti Ilija se ku idihet ndoshta ste pyet biri fare,per mendimin tim nese do ishte dashuri e vertet do ishte gomarllek te te pyeste,poashtu do ishte dhe shum e ulet dhe nga ti tiu prishje lumturin nje qifti te dashuruar,do ishte mekati me imadh nga ti ,(pasi qenke shum religjioz).
Me ben shum pershtypje keto fjalet e fundit qe shkruan"Feja jon nuk na lejon dhe ne e zbatojm ate me perpikri",qysh se kur e zbatoni e? apo me mir se sa koh jeni juve ortodoks pasi ne shqiperi per 50 vite skishit fe fare,tash na dolet me katolik se papa.
Kerkoj falje nga komuniteti ortodoks ne kete rast,ama ketu e kisha me Iliun pasi ai ne kete rast e jap nje te pavertet pasi un di se ne shqipri ka mjaft familje mikse ku njeri nga qifti i takon dhe fes ortodokse.
Duajeni njėri tjetrin.
Ne te Krishteret Orthodhokse nuk mund te martohemi me pjesetare te komuniteteve te tjera fetare, sepse Kisha jone u ve kurore vetem te pagezuarve. Pra ne se p.sh. nje djale orthodhoks kerkon te martohet me nje vajze muslimane dhe do te vere kurore ne Kishe, atehere patjeter vajza duhet te konvertohet ne orthodhokse.
Ne te kundert mund te martohesh por jo ne Kishe.
Po te ndodhe kjo atehere problemi i femijeve mendoj se duhet te zgjidhet me marreveshje.
Por, une si orthodhoks nuk do te deshiroja qe im bir te merrte per grua nje vajze te nje komuniteti tjeter fetar, ose mund ta merrte nese vajza do te konvertohej ne orthodhokse.
Pershendetje!
Krijoni Kontakt