po nuk martohet njeriu me shkije e me shkina
po nuk martohet njeriu me shkije e me shkina
Sipas sondazhit shumica derrmuese se paska fare problem fene e partnerit. Kjo tregon edhe njehere se sa fetare eshte shumica e shqiptareve lol.
Life's too short to remove USB safely.
per mendimin tim kur dy njerez bashkoen, lidhin jeten, ska fare renci feja, nji zot e ka kriju kte dynja, dhe para tij jemi te gjith njesoj,pa dallim feje apo ideje,
e di si eshte puna sot nuk pyet me kush per fe ta marresh ne realitetin e te rinve nuk po te pyt kush ca feje ke kur bje ne dashuri
Une jam ortodokse, edhe pse s feja jone eshte shume rraciste kundrejt muslymanve do te lidhja jeten time me nje njeri i cfare do lloj feje te ishte mjafton karakteri i tij te me pershtatej. Per femijet nuk di , mjafton te besosh diku.
Nese do e shikojme lidhjen vetem si ndjenje emocionale atehere sdo ishte ndonje problem i madh ne fazen fillestare te lidhjes.
Une mendoj se problemi qendron disi me ndryshe.Lidhja nuk eshte vetem emocion por eshte dhe vizion per jeten.Si perkujdesje prinderore ajo patjeter kerkon perputhjesh idesh dhe mendimesh ne lidhje me prespektiven e se ardhmes.
Une mendoj se martesa e nje te pasure me nje te varferi nuk do fuksiononte per shume arsye.
Ne gjithmone zgjedhim perputhjen tone ne lidhje dhe e mbajme larg te kunderten tone.
Per informacion
Muslimanet e pranojne femren krishtere dhe hebreje ne lidhje pasi islami e pranon Jezusin dhe Moisiun si profete.Dhe ne shtetet Islame ekziston sot e kesaj dite kjo tolerance.Mirepo kjo gje eshte e kufizuar vetem per meshkuj muslimane me femrat krishtere dhe nuk lejohet per femrat muslimane.Pasi mashkulli kristian mund te ushtroje autoritet ose dhune kunder nje muslimaneje.Plus kesaj ka dhe arsye te tjera.
Perputhja e idealeve ne jete eshte shume thelbesore per mbarevajtjen e lidhjes.Dy njerez qe i falen Zotit, qe agjerojne qe kane ide dhe morale te barabarta festojne festat e tyre te njejten dite i kane me te lehta urat e komunikimit dhe marredhenieve me njeri tjetrin.E kunderta do ndodhte me dy persona te feve te ndryshme.
Tek shume prej nesh nje rol te vecante kane dhe konceptet qe kemi per jeten.Konceptet qe kemi per fenomene dhe veprime.Ne kete aspekt perputhja nuk sjell debate, mosperputhshmeri mendimesh dhe idesh por e normalizon te kunderten brenda ciftit duke sjelle lumturi dhe qetesi ne familje.
Megjithate per shume njerez feja nuk eshte shume problem pasi feja per to nuk eshte nje pjese jetesore, nuk eshte as tradite dhe as kulture.E kunderta ndodh me ato qe e praktikojne fene, ruajne rregullat e saj dhe traditat .
Prandaj neve na duket shpesh here se ato qe nuk besojne jane me tolerante ne kete prizem.Ky eshte nje gjykim i gabuar.Te duash per veten tende ate qe te perputhet nuk eshte intolerance sepse te gjithe njerzit kerkojne perputhshmerite ne lidhje.Asnje e mencur nuk martohet me nje budalla.Asnje e gjate nuk martohet me nje te shkurter,Asnje e pasur nuk martohet me nje te varfer.Asnje e shkolluar nuk martohet me nje pa shkolle.Asnje e ndershme nuk do te martohet me nje kurvar.E keshtu me rradhe.
Pra te kerkosh perputhjen dhe shpirtin binjak tregon se eshte normale ne jeten e secilit prej nesh.Ne kete aspekt dhe une do i rrija ketij rregulli duke zgjedhur binjaken tone ne mentalitet, ide, sjellje, kategori sociale dhe arsimore do ishte me e mire per jetegjatesine e lidhjes ne kte kunderten debatet, ndasite, perplasjet dhe mosperputhjet do ishin shume me te medha.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 05-08-2009 mė 09:57
"Shoku Mjekesise"
Une e dua mysliman per vete lol
Kam hasur ne shume te krishter (apo kaur sic i themi nga ana jone lol) dhe te gjithe (p.sh komshij, etj ), pa genjeshter, ishin mendjemedhenj
Tani ka dhe kaur te mire dhe mysliman te "keqij" por nisur nga pervoja personale, me pelqen me shume sipas fes sime.
Por sic eshte ajo shprehje: Kurr mos thuaj kurr![]()
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
Nje keshille Ervisa, mos i thuaj "kaur" nje te Krishteri ne rrug se do vritesh me te, pervoj personale lol
Kaur do thote i "pa fe"
Persa i perket Temes desha me dit priftat dhe hoxhat e forumit kane votu "JO" ?!
Femren nqs e du me gjith shpirt mu nuk ma njin hiē a eshte e krishter ose kuslimane, a eshte shqipetare apo e huaj, a esht afgane, palestineze, afrikane, aziatike, ēeēene etj lol
D'Oh!
hahaha epo ne i themi te krishtereve kaur lol
Nejse, por vertet me kan qellu, shumica a tyre, mendjemedhenj, hunden perpjet lol
Ne shqiperi flas, se jashte jane shume te cilter
Por jam e sigurt qe ka te krishtere shume te mire ne shqiperi, sikurse dhe mysliman te pagdhendur![]()
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
Krijoni Kontakt