Close
Faqja 87 prej 153 FillimFillim ... 3777858687888997137 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 861 deri 870 prej 1521
    SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Citim Postuar mė parė nga pilu Lexo Postimin
    i drejtohen labit te maleveper fjalorin e bukur qe perdor
    duke me kercenuar e duke me quajtur zagar i grekut, e shume fjale te tjera < te bukura sipas tij> bravo paske nje fjalor shume te bukur kjo tregon qe je brumosur mire me idete e diktatures komuniste, po sigurisht se je ritur aty,veten njerez te tille flasin keshtu,se ne vende demokratike fjala dhe mendimi eshte i lire,une vertet nxjer nje konkluzion por nuk do te thote qe juve ta besoni , eshte e drejta juaj ta quani si te doni mendimin tim,por menyra si flet tregon shkallen e edukimit qe ke mare , se vetem njerez qe jane mesuar dhe edukuar se me dhune dhe force apo frike zgjidhet gjithcka,i tille jeni juve.
    pra dua tju them se me pergjigjen qe lexova kuptova 2 shume kush jeni
    1 fjalori jot tregon shkallen tende te edukimit , te civilizimit se ndryshe ska pse pergjihjesh keshtu, pse te nevrikosesh, ose
    2 dicka te shqeteson, pra e ke mizen nen kesule
    ne rast se nuk qendron keshtu sic them une ,ska pse e cane koken fare ,
    eshte e njejta gj sikur mua te me thone qe jam me origjine bullgare psh nuk do me shqetesonte asgje sepse une vertet jam vllah keshtu qe nuk do e caja koken fare
    megjithate njerezit jane te lire te flasin te japin mendime, te analizojne gjerat pa debat nuk shkohet para po pastaj ku e di ti origjinen e te gjithe zagoriteve, a i ke pyetur , ti vertet mund mos jesh vllahe por mund te jene te tjeret ,
    Shume bukur,nje leksion me te vertet i lavderueshem demokracie dhe edukate.Flm qe me ndricove.Tani:
    1- e drejta eshte gjithnje gjak nxehte dhe dhe nuk kursen askend
    2- ndjenjat e nje njeriu si une jane te sinqerta dhe te lira me shume se cdo demokraci ne bote aq sa te shprehen pa asnje modifikim per ate se cfare reagimi me nshkakton mua mendimi juaj.
    3- nuk rrevoltohm se mos ti i ndron mendjen zagoriteve per kombesine e tyre,por sepse perhap propagande te rreme tek ata qe nuk i njohin aq mire dhe kerkon qe te atribuosh tek kombesia tende vlerat e nje krahine te ndritur aq shqipetare sa dhe arberore.
    4- familje dhe lagje me vllehe ka ne zona te ndryshme te shqiperise por kjo nuk do te thote se kudo qe kullosnin dhente vllahet ishte Vllahi.
    Apo e kam gabim?
    Sa per ashpersine me te cilen u drejtohem atyre si puna jote qe hedhin gurin e fshehin doren dhe pastaj te mbajne afer,ta dish qe e kam ne gjak po te besh edhe lidhjen se nga jam nuk do e kesh veshtire ta imagjinosh.Na i i kemi fjalet e prera,por gjithmone ne funksion te se vertetes dhe te drejtes.
    Sa per komunizmin ore pula mua mos me ngarko se komunizmi ishte regjim qe e kaloi gjithe shqiperia dhe gjysma e botes,nuk besoj se na labet sado trima e te dyfekut te jemi do mund tja impononim kete regjim gjithe shqiperise e aq me teper botes.Jane ca gjera qe jane te varura nderkombetarisht more pula.
    Ta mendime hidh po hidhi aty ku te shkoj se ste le neri te besh si te duash.Ti mund te dalesh te thuash per shembull qe edhe Ismail Qemali ishte vllah qe nderroi fene dhe u asimilua nga shqipetaret dhe e besueshme mund te duket kjo per ata qe s'dine se s'ka ndonje cudi ketu,por ne e dime qe s'eshte keshtu dhe nuk mund te te lejojme ty tua shesesh njerezve sapunin per djath o pseudo qytetar i kulturuar.Ti te kishe bredhur sa gjysma e vendeve qe kam bredhur une,dhe t kishe bere gjysmen e shkolles qe bej une dhe leximeve te mi e pastaj te me tregoje mua kulturen.
    Fjalori im permba te gjitha jalet e gjuhes shqipe nga A deri tek ZH dhe une ne baze te arsyetimit dhe rrethanave i perdor te gjitha keto fjale qe pamvaresisht nga kuptimi jane te cmuara sepse kane mbi 3500 qe udhetojne ne mugetiren e kohes goje me goje qe nga Pellazget e deri tek na sote.
    Qofsh sqaruar se une me nuk e zgjas me zbrazien e times e mbushjen e tendes,qe ska gjasa te mbushet per sa kohe ti flet me synime te qarta per mbivleresimin e dhe shtimin e vlleheve ne kuriz tone,behu objektiv e mos enderro me kot.
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    Mbeshtes mendimet teper llogjike te zoterijve te nderuar Jorgo Telo dhe labi i maleve Per historine e Sshqierise dhe si rrjedhoje prejardhjen e popullsise se krahinave te ndryshme perfshi ketu dhe Zagorine jane marre me kohe studjuse te njohur dhe nuk mund te dale sot si kofini pas te vjelave nje Pilu apo dy Pilu te na heqi ientitetin sikur heqim nje gjemb nga kemba dhe te hedhe balte mbi studimet e historianeve me te shquar te shqiperise mos te them dhe te huajve. PERGJIGJJA e te nderuarve Zoterij JORGO TELO dhe Labi i Maleve nuk le vend per sqarime te tjera.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    37
    une jam shume objektiv spse cdo gje qe e lexoj apo ari ne konkluzion e vertetoj ne teren per kete jua thashe juve me lart se si ka mundesi une kam shume te njohur aty dhe ata vete me thone qe kane origjine vllahe e para , dua te then jo per vllehet qe kane ardhur vone ne zagori , por per zagoritet , megjithese kam bere nje pune te madhe studiuse , kam kerkuar shume shkrime dhe kam studiuar shume fise ne zagori( por edhe libri i zhan klod favireal e thote qe zagoritet jane vllehe) kam vene re emrat qe therasin e shume te tjera qe ju a kam shpjeguar njehere . ata i kam pyetur dhe vete me kane thene .por megjithate nuk ngul kembe se te gjithe zagoritet jane me origjine vllahe por ka nga ata qe jane ( ketu e kam fjalen per zagoritet dhe jo vllehet e ardhur vone).nq se nuk jane pse ata epranojne qe jane vllehe, ju a thash dhe me pare qe 1 jave me pare kam qene me nipin e sotir conit nga nivani, me dike me mbiemrin roshi nga topova apo nika dhe vete me kan ethene qe kan ekete origjine , ja me thoni ju tani cfare te besoj une tani. megjithate ju mund te mbeshtesni mendimin tuaj, dhe vertet juve nuk keni kete origjine, egziston mundesia se popullsia me pare ka qene e trazuar shtetet ne ballkan kane 150 vjet , keshtu qe ben mire te studioni me thelle , te pyesni me shume, une po ju a shpjegoj po merem me historine se eshte hobby im me ka pelqyer qe i vogel dhe nuk kam ndonje qellim te keq per askend , cdonjeri eshte i lire te mendoj dhe te thot apo te ndihet cfare te doje, ehst e drejta e tij,egziston mundesia qe popoullsia te kete qene e trazuar perderisa juve nuk jeni me origjine vllahe, une nuk kundershtoj dhe nuk mund te them me siguri se kush ka jetuar para 3000 vjetesh aty. egziston mundesia ose vertet aty kane qene te paret pellazget, pra ka gjurma te kultures pellazge, e pranoj po keni te drejte.por si mund te vertetohet qe popullsia aty ka qene e pa levizhme pra eshte e njejte ajo qe ka qene para 3000 vjetesh. per mua kjo eshte nje absurdidet.ju mbeshteteni te gjuha por ate here ne kongo te afrikes aty zezaket flasin ferngjisht pra ata jane franceze sipas jush vetem se ata i tradheton ngjyra e lekures se po te ishin te bardhe do thoshim franceze.pra sipas mendimit tim gjuha nuk tregon gjithmone origjinen e dikujt.megjithate jua sqaroj nese ka vend per diskutime me urtesi pra per debat te mire mund ta bejme nuk shikoj asgje te keqe. ata qe i lexojne keto qe une shkruaj do qeshin me mua nese nuk qendrojne keshtu qe nuk ka vend per ofendime apo kercenime apo dicka tjeter
    ju faleminderit

i/e regjistruar Maska e Jorgo Telo
    Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558
    Populli thote: "Ti tund kemboren tende, ne do tundim kryet tona (koken tone) ne shenje habie te thelle... Mos e zgjat, se ka endedhe argumente per te te qartesuar pikepamjet dhe perfundimet e gabuara qe dalin nga analiza te percipta. Po te jap nje mundesi per arsyetim te thjeshte: Ti na shtron si argument, c'te kane thene gojarisht disa e zberthimin e disa emertimeve ne njerez... Harron ti, se ne gjithe boten, ndoshta edhe ne Kine emrat e zgjatur kane pasur dhe kane tendecen e perhershme per t'u shqiptuar e shkruar shkurt, vec dokumenteve zyrtare, qe lypsen doemos ashtu sic jane ne rregjistrin themeltar te shtetit.
    Pra nuk ke baze per argument ketu. Kesi studimesh te thella i ka realizuar Cabej ne krejt korpusin e madherishem "Fjalori etimologjik i gjuhes shqipe" e veprat e tjera monumentale po ne kete fryme... LERE GJUHEN SHQIPE NE SHENJTERINE E VET, Z. PILU, PO KESHTU DHE NE ZAGORITEVE. E C'KERKON TE FITOSH NE FUND TE FUNDIT?

i/e regjistruar Maska e EDilo
    Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    more pilu, te te pyes jane te gjithe zagoritet vllej, apo gjithe vllejte jane zagorite?
    ti je nga ata vllejte qe jane vllej, apo je me origjine nga vllejte .....qe te kane thene se jane vllej?
    ti bera keto pietje o pilu , se ne kete shkrimin e fundit, nuk kuptoj se c'do te thuash e c'do te nxjerresh?e ke bere lesh e li, e po bie ne kundershtim me pilun e djeshem.....!nejse, tani qe do na nxjerresh ato dokumentat qe ke zbuluar e studjuar, me siguri qe zagoritet do ti kapesh "mat"...., e pastaj ....ehe s'kane c'thone! te gjithe, fare te gjithe gjirokastritet e rrethinat jane vllej prej verteti? nuk bej shaka, pilu, me thuaj te drejten...
    une per veti nuk besoj as studjuesin e poetin e talentuar Jorgo S. Telo, as Labin e Maleve syshqiponje, as Serafimin e Lakrorin...., NUK BESOJ AS ATO QE KAM LEXUAR E STUDJUAR PER ORIGJINEN TONE PELLAZGE;- besoj vetem tya , vallahi , se gjeporat qe thua duhen besuar.....!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar mė parė nga EDilo Lexo Postimin
    more pilu, te te pyes jane te gjithe zagoritet vllej, apo gjithe vllejte jane zagorite?
    ti je nga ata vllejte qe jane vllej, apo je me origjine nga vllejte .....qe te kane thene se jane vllej?
    ti bera keto pietje o pilu , se ne kete shkrimin e fundit, nuk kuptoj se c'do te thuash e c'do te nxjerresh?e ke bere lesh e li, e po bie ne kundershtim me pilun e djeshem.....!nejse, tani qe do na nxjerresh ato dokumentat qe ke zbuluar e studjuar, me siguri qe zagoritet do ti kapesh "mat"...., e pastaj ....ehe s'kane c'thone! te gjithe, fare te gjithe gjirokastritet e rrethinat jane vllej prej verteti? nuk bej shaka, pilu, me thuaj te drejten...
    une per veti nuk besoj as studjuesin e poetin e talentuar Jorgo S. Telo, as Labin e Maleve syshqiponje, as Serafimin e Lakrorin...., NUK BESOJ AS ATO QE KAM LEXUAR E STUDJUAR PER ORIGJINEN TONE PELLAZGE;- besoj vetem tya , vallahi , se gjeporat qe thua duhen besuar.....!
    Na iku kryeplaku,na doli kryetari i frontit.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Eduard mos ma ngacmo PILUN,se mezi e kemi,e kemi kryetar fronti e sekretar partie bashke.

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar mė parė nga pilu Lexo Postimin
    une jam shume objektiv spse cdo gje qe e lexoj apo ari ne konkluzion e vertetoj ne teren per kete jua thashe juve me lart se si ka mundesi une kam shume te njohur aty dhe ata vete me thone qe kane origjine vllahe e para , dua te then jo per vllehet qe kane ardhur vone ne zagori , por per zagoritet , megjithese kam bere nje pune te madhe studiuse , kam kerkuar shume shkrime dhe kam studiuar shume fise ne zagori( por edhe libri i zhan klod favireal e thote qe zagoritet jane vllehe) kam vene re emrat qe therasin e shume te tjera qe ju a kam shpjeguar njehere . ata i kam pyetur dhe vete me kane thene .por megjithate nuk ngul kembe se te gjithe zagoritet jane me origjine vllahe por ka nga ata qe jane ( ketu e kam fjalen per zagoritet dhe jo vllehet e ardhur vone).nq se nuk jane pse ata epranojne qe jane vllehe, ju a thash dhe me pare qe 1 jave me pare kam qene me nipin e sotir conit nga nivani, me dike me mbiemrin roshi nga topova apo nika dhe vete me kan ethene qe kan ekete origjine , ja me thoni ju tani cfare te besoj une tani. megjithate ju mund te mbeshtesni mendimin tuaj, dhe vertet juve nuk keni kete origjine, egziston mundesia se popullsia me pare ka qene e trazuar shtetet ne ballkan kane 150 vjet , keshtu qe ben mire te studioni me thelle , te pyesni me shume, une po ju a shpjegoj po merem me historine se eshte hobby im me ka pelqyer qe i vogel dhe nuk kam ndonje qellim te keq per askend , cdonjeri eshte i lire te mendoj dhe te thot apo te ndihet cfare te doje, ehst e drejta e tij,egziston mundesia qe popoullsia te kete qene e trazuar perderisa juve nuk jeni me origjine vllahe, une nuk kundershtoj dhe nuk mund te them me siguri se kush ka jetuar para 3000 vjetesh aty. egziston mundesia ose vertet aty kane qene te paret pellazget, pra ka gjurma te kultures pellazge, e pranoj po keni te drejte.por si mund te vertetohet qe popullsia aty ka qene e pa levizhme pra eshte e njejte ajo qe ka qene para 3000 vjetesh. per mua kjo eshte nje absurdidet.ju mbeshteteni te gjuha por ate here ne kongo te afrikes aty zezaket flasin ferngjisht pra ata jane franceze sipas jush vetem se ata i tradheton ngjyra e lekures se po te ishin te bardhe do thoshim franceze.pra sipas mendimit tim gjuha nuk tregon gjithmone origjinen e dikujt.megjithate jua sqaroj nese ka vend per diskutime me urtesi pra per debat te mire mund ta bejme nuk shikoj asgje te keqe. ata qe i lexojne keto qe une shkruaj do qeshin me mua nese nuk qendrojne keshtu qe nuk ka vend per ofendime apo kercenime apo dicka tjeter
    ju faleminderit
    Ore pilu,i prishe gjakun gjithe mehalles i prishe.......deri ne Laberi erdhi gjema,po si ore bertite ujku,ujku,ujku........... erdhem ta vrisnim mujkun e kur c'te gjenim....... bariu vllah qe po qante se i vane dhente ne Zagorie dhe nuk dinte si te bente qe te hynte e ti merrte se nuk dinte shtigjet dhe zbriten zagoritet e ndihmuan te shkretin,ja gjene dhente i ofruan edhe nje strehe.Kur pa bariu nga vllahia mikpritjen,trimerine dhe besnikerine e ketyre njerezve kaq shume u dashurua sa nje dite tha ti binde se dhe ata jane si ai e ti bej pervete.Po qe ta dish ti o pula,zagoritet nuk jane dele qe ti cosh ti nga te duash...... ekane studiuar ata veten kaq shume sa qe s'ka me shtigje per bariun nga vllahia qe ta bej turmen per vete.
    Pra ashtu si bariu qe thote ujku,ujku e ben nje vrime ne uje edhe besueshmeria tende eshte zero zoteri se po na ngre ketu nje histori ne baze thashethemesh qe as ato nuk e dime nese ti kane thene.Po po te jete per te thene keshtu me tha Decka,keshtu Nikajt,ashtu metha Gjoni etj,mund te hap une numratorin e Selenices qe ti duhet ta dish se sa vellenj ka aty e te them Llukanet methane jemi shqiptare,Jorgjajt po ashtu,djali spiros prap shqiptare.......pra ja ku e ngrita nje alibi te besueshme po puna eshte si c'te thashe se ti kje gjetur vendin e gabuar se zagoritet kane shume njohuri e tradite ne histori dhe kulture per fatin tend te keq dhe nuk behen dot dhente e tu qe te genjehen,prandaj te them me mire merru me ndergjegjesimin e atyre vllaheve qe ende njihen andej nga andon poci e ku gjetk ndonje familje se po behen greke dhe ata dhe pastaj ma hengrem....,me fal per shprehjen.Kendej nga Laberia mos e provo he te keqen se jemi pak kokekrisur dhe shume patriote te cmendur keshtu qe te mbetet vetem 2 zgjedhje ose mbrojtja dhe mbijetesa e vellenjve te Andon Pocit ose me gjithe te tjret zgjidh nje kombesi qe te volitet shqipetare ose greke dhe mblidh mendjen se po harxhon energji kote o i uruar.Klm.
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    Une Mendoj Ta Mbyllim Ceshtjen E Pilut Ta Leme Rehat Ne Studimet E Tije Historiko Shkencore.i Rekumandoj Pas Disa Muajsh Kur Pervilen Dhente Te Beje Edhe Nje Perpjekje Te Trete Ne Lidhje Me Vllaqizimin E Zagories Si Thote Populli E Treta E Verteta Mbase Nga Vapa Qe Bie Behari I Gjen burrat Zagorite Nene Hije sic thote cajupi Duke Fletur Dhe Nuk I Vete pilut Mundimi Kaq Vjecar Kot . Atehere Cajupi Ilia Dilua E Te Tjere Nuk Do Te Jene Me Shqiptare . Punet E Pjekura Behen Avash Avash.......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lakrori21 : 04-02-2009 mė 19:39

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Lakror,fjal me vend VLLAQIZIMI,nuk duhet as ta ndash.

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •