Postuar mė parė nga
pilu
bjeshka e malesise fati me ka bere qe te njoh gjithe shqiperine bile dhe malesine shume mire, dhe e di shume mire se kush eshte spiune ketu ne greqi , se cfare bejne shqiptaret , po mire shume nga ne deklarojne qe jane greke, eshte mese e vertet ka shume sepse akoma vllehet nuk kane nje ndjenje te forte etnike bile shume nuk e dine fare historine e tyre, eh po si mund ta dine ?
kush te linte ne kohen e diktatures ne shqiperi te shkruaje per vllehet, te tregoje historine e tyre, duhej cdo gje te shqiptarizohej, bile dhe evgjitet apo arixhijte dhe ata shqiptare thoshin, trembeshin te shkretet te thoshin ndryshe, dhe kjo vertetohet me se miri qe dhe sot mbas 20 vjeteve asgje ska ndryshuar ne shqiperi, pra duket sa e forte ka qene propaganda , qe akoma nuk e pranojne te kunderten por vetem mesimet e xhaxhit enver, dhe historine e censures, po a ke lexuar kapllan resulin andej nga malesia eshte mesa di une kosovar, e pra lexoje se cthote, per kokat e zgjuara te shqiperise qe mos ti permend tani, po lexoje dhe priftin francez favireal qe shkruan nje liber te bukur . ka dale ne shqip tani, aty thote qe zagorite jane vllehet me te paster shekulli i 18.
se dyti mire vllehet thone qe jane greke ose sipas teje jane spiuna ( qe kjo nuk qendron fare se vllehet jane punetore, dhe te zgjuar, dhe kudo ku jane kane ditur te jetojne juve mund mos i njihni por ka shume te tjere qe i njohin mirre)
po me thoni ju lutem me shqiptaret e vertet cndodh , a jane spiuna ata?
po a dini ju zoteri sa shqiptare bile edhe myslymane kane mare pashaporta greke,a dini ju sa prej tyre kane mare dokumenta dhe kane ndryshuar emrin, bile po ju them ka edhe nga malesia dhe me vjen per te qershur kur i shof me letra te deklaruar si v ipiriote, i njoh mire se ketu jetoj me ta pse nuk qendrojne burerishte e trimerishte me ballin larte dhe krenarine e kombit shqiptar sic i ka mesuar xhaxhi, me thuaj?
po pse refugjatet e tjere irak afgane siriane bullgare e ku di une deklarojne te verteten?
po ju them nje dicka tjeter a mbani fjalen ju nga malesia , une nuk e di se nga jeni ju, dhe nuk ju njoh fare ,se kam njohur shume dhe me ka dale e kunderta,
pra e verteta e di qe eshte e hidhur, dhe njerezit gjithmone shkojne me interesin
dhe kur del dikush qe thote dicka me realiste duket si absurde
une nuk ju ve faj juve sepse ju mund mos keni shume dijeni por a e dini ju qe une kam zogorite shoke ketu dhe me thone qe jane vorioepiriote bile shume prej tyre
do te dish nje gjithcka vllehet nuk e ndryshuan fene edhe me turkun, asnjehere nuk u bene myslymane, dhe e fundit lexo pak me shume nga kush filloi kryengritja kunder turkut?
po a e dini ju se edhe flamuri i ismail qemalit eshte qendisur nga marigo poci nga korca dhe kjo vllahe
futu ne internet dhe shiko se historianet shqiptare e kane shkruar
pra ka shume per vllehet sa nuk mund te ti tregoj te gjitha,
kjo ka ndodhur me vllehet, sepse ata nuk e dine historine e tyre,ashti sic nuk e dija dhe une me enver hoxhen
por dija vetem qe populli shqiptar eshte me i zgjuari , me trimi , me i vjetri, raca me e bukur, mund te luftoje me gjithe boten, shqiptaret jane te pavdekshem para plumbave , pra na kish ngritur kaq shume ne piedestal,
keshtu qe si mund te thoshja une qe jam vllah kur lexoja gjera te tilla, kur per ne nuk shkruhej fare, keshtu qe pati shume vllehe qe e quanin nderin me te madh te mos flisnin gjuhen dhe te shqiptarizoheshin per tu bere te mire si shqiptaret
po a dini ju se heroi i luftes ne kosove millosh kopili ka qene vllah
apo nene tereza qe je eshte bere busti gjithandej eshte me baba vllah
me kaq po e mbyll,duke ju uruar mbaresi, dhe e mbyll me kete forum nuk do te deshiroja te futesha perseri sepse e shoh te debatosh apo diskutosh eshte shume veshtire akoma , diktatura ka bere punen e saj
me respekt pilu
Krijoni Kontakt