Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 56
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    E di si po vete kjo puna e ketyre puneve: Qente lehin karvani shkon perpara.
    Plasin diskutime "jo shamia eshte e shenjte", "jo shamia eshte mesjetare" dhe ne fund ato qe kane mbajtur shami vijne e shtohen.
    Dhe une mendoj se do shtohen akoma me shume e akoma me shpejt. Dhe jo vetem ne Maqedoni.
    Ndoshta eshte e parakohshme por pyetja qe une mendoj se duhet shtruar eshte:
    1. Pavaresisht kundershtimeve askush nuk po ua mohon te drejten besimtareve te mbajne shami. Biles po tolerohen edhe aty ku po shkelet hapur laiciteti.
    2. Edhe ne ato raste kur ka patur ndonje problem te vogel gjithmone eshte zgjidhur ne favor te besimtareve. Dhe jo sepse keta jane shumica apo i mbron Zoti, po fale mentalitetit europian (qe pikerisht kete mentalitat besimtaret e quajne "te shthurur dhe te pafe").

Atehere pyetja shtrohet, nqs keto shamite (dmth besimtaret) te jene shumice a do kene te njejten tolerance qe po tregohet ndaj tyre? (E theksoj toleranca e "te pafeve" nuk eshte aspak sepse mendojne qe besimtaret "jane rruga e vertete" por thjesht respektim i lirive).
    Sot ne kundershtim me laicitetin, lejohet mbajtja e shamive dhe mjekrrave ne shkolla dhe kudo. (Une megjithese jam ateist s`kam ndonje kundershtim).
    Po nqs keta behen shumica a do lejohem une psh te pi nje birre ne lokalin tim te preferuar? (Nuk pretendoj ta pi ne shkolle apo ne zyren e bashkise).

Pjesa besimtare kerkon tolerance, mirekuptim, respektim te drejtash, standarte demokratike etj etj.
    Po mire nqs ata do kene ne dore te bejne ligje:
    A do e lejonin alkoolin?
    A do e lejonin minifundin?
    A do e lejonin seksin para martese?

Puna eshte se sipas ligjeve fetare (qe sipas tyre jane hyjnore) keto ndalohen rreptesisht.
    Atehere mund te vijme tek pyetja finale:
    Pse kerkojne ato te drejta qe ata vete ua mohojne te tjereve?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Modesti Lexo Postimin
    A mundemi thjeshtë të pajtohemi me faktin se secili njeri ka të drejtë të vishet dhe mbathet si ia kënda atij?
    OK.Mund te iket ne xhami pa shami?Keshtu do me pelqente mua.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Pjesa besimtare kerkon tolerance, mirekuptim, respektim te drejtash, standarte demokratike etj etj.
    A do e lejonin alkoolin?

Puna eshte se sipas ligjeve fetare (qe sipas tyre jane hyjnore) keto ndalohen rreptesisht.
    Shume dakort.

i/e regjistruar Maska e Modesti
    Anëtarësuar
    11-10-2004
    Postime
    350
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    E di si po vete kjo puna e ketyre puneve: Qente lehin karvani shkon perpara.
    Plasin diskutime "jo shamia eshte e shenjte", "jo shamia eshte mesjetare" dhe ne fund ato qe kane mbajtur shami vijne e shtohen.
    Dhe une mendoj se do shtohen akoma me shume e akoma me shpejt. Dhe jo vetem ne Maqedoni.
    Ndoshta eshte e parakohshme por pyetja qe une mendoj se duhet shtruar eshte:
    1. Pavaresisht kundershtimeve askush nuk po ua mohon te drejten besimtareve te mbajne shami. Biles po tolerohen edhe aty ku po shkelet hapur laiciteti.
    2. Edhe ne ato raste kur ka patur ndonje problem te vogel gjithmone eshte zgjidhur ne favor te besimtareve. Dhe jo sepse keta jane shumica apo i mbron Zoti, po fale mentalitetit europian (qe pikerisht kete mentalitat besimtaret e quajne "te shthurur dhe te pafe").

Atehere pyetja shtrohet, nqs keto shamite (dmth besimtaret) te jene shumice a do kene te njejten tolerance qe po tregohet ndaj tyre? (E theksoj toleranca e "te pafeve" nuk eshte aspak sepse mendojne qe besimtaret "jane rruga e vertete" por thjesht respektim i lirive).
    Sot ne kundershtim me laicitetin, lejohet mbajtja e shamive dhe mjekrrave ne shkolla dhe kudo. (Une megjithese jam ateist s`kam ndonje kundershtim).
    Po nqs keta behen shumica a do lejohem une psh te pi nje birre ne lokalin tim te preferuar? (Nuk pretendoj ta pi ne shkolle apo ne zyren e bashkise).

A do e lejonin alkoolin?

Do të mundohem shkurt të të jap një përgjigje të cilën po të më lejohej do ta propozoja në nivel Evropian.

Në Evropën perëndimore sot vetëm në Francë ka 10 milion musliman, në Gjermani 6 milion, në Angli afër 10 milion, në Spanjë disa miliona, në vetë Rusinë ka 25 milion musliman, etj. Pra, numër i konsiderueshëm që nuk ia vlen aspak të nënçmohet, përkundrazi, këto njerëz duhet të integrohen në shoqëri, që do të thotë të mos nënçmohen. Tani, çka do të kisha propozuar unë po të dëgjohesha në nivel Evropian? Do të kisha propozuar që për muslimanët të vlen sheriati Islam (ligji Islam) dhe shtetet perëndimore të marrin këtë më tepër se seriozisht, sepse ne të gjithë e dimë se për çdo një problem që ndodhë në këto shtete mundohen t'ua m veshin muslimanëve! Ndoshta edhe për krizën globale do t'i fajësojnë muslimantë, s'dihet!

Mbase në Kanada kjo që them tani më është në fuqi, çka i mungon Evropës të sjell vendim, ku secili shtet veç e veç të miraton nga parlamentet e tyre këtë vendim ku muslimanët e atij shteti për deliktet eventuale të dënohen sipas sheriatit, atëherë do të shohim se sa me të vërtetë janë musliman ato që sot janë më të "këqijtë" e Evropës, muslimanët!
    Çdo njeri do të përgjigjet para Zotit

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Modesti,po nje femer europiane e besimit te krishtere, po te shkonte ne nje vend islamik si do vishej?A do e lejonin te shkonte ne shkolle pa shami?
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 02-02-2009 më 17:06

Anëtarësuar
    11-10-2004
    Postime
    350
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Modesti,po nje femer europiane e bsimit te krishtere, po te shkonte ne nje vend islamik si do vishej?A do e lejonin te shkonte ne shkolle pa shami?
    Unë nuk jam ekspert për këto punë, dhe për vendet Islame nuk më intereson aspak, më intereson Evropa se këtu jetoj unë. Ti kërkon debat apo polemikë? Nëse je për debat s'ka problem debatojmë sa të duash, por për polemikë ke hasur në person i cili nuk i dëshiron polemikat fort.

Le të urdhëron Evropa, të nxjerr vendim, me të cilët muslimanët do të dënohen sipas sheriatit Islam, do të shohësh ti atëherë se kush është musliman e kush jo, aty do të dallohen të vërtetët nga jo të vërtetëve (fjala është për muslimanët).

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Modesti Lexo Postimin
    Unë nuk jam ekspert për këto punë, dhe për vendet Islame nuk më intereson aspak, më intereson Evropa se këtu jetoj unë. Ti kërkon debat apo polemikë? Nëse je për debat s'ka problem debatojmë sa të duash, por për polemikë ke hasur në person i cili nuk i dëshiron polemikat fort.

Le të urdhëron Evropa, të nxjerr vendim, me të cilët muslimanët do të dënohen sipas sheriatit Islam, do të shohësh ti atëherë se kush është musliman e kush jo, aty do të dallohen të vërtetët nga jo të vërtetëve (fjala është për muslimanët).
    Pse nxehesh ti mo ? Nje pyetje bera.Po deshe pergjigju po deshe jo.Nuk te detyron njeri.

Anëtarësuar
    11-10-2004
    Postime
    350
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Pse nxehesh ti mo ? Nje pyetje bera.Po deshe pergjigju po deshe jo.Nuk te detyron njeri.
    Ups!!! Unë qenkam nxehur!?! Mos është e kundërta?

Ma merr mendja që unë dhe ti jetojmë në Evropë e nderuar, prandaj as mua por as ty nuk duhet të na interesojnë vendet arabe. Ne themi se jemi të civilizuar dhe atë duhet ta tregojmë në vepër.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    As une modesti.Une po argetohem shume.Jo per gje por i kam qejf shume debatet ,se edhe ison njeri-tjetrit nuk do i mbajme de.Do kolorite muhabeti apo jo ,se ndryshe na ze gjumi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Une mendoj se ne shkolle duhet respektuar regullat shkollore as minifunde dhe as shami.Ne te dy rastet shoh provokim...ndoshta jam gabim?

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  3. 12 Vjetori i Pucit Ushtarak te Shkolles se Bashkuar
    Nga Trofta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 11:39
  4. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41
  5. Gjergj Fishta, per gjuhen dhe shkollen shqipe
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-12-2002, 00:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •