Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    Keqkuptimi i vetëm qëndron te keqinterpretimi i islamit (prej myslimanëve). Kisha pas qejf me ju ndrit (n'udhë), mirëpo kom fitu traumë t'theksume prej myslimanëve t'thekun ( se: 1) tentoni me e rekrutu dikond, nëse osht gjini femnore, if possible, me u martu me to edhe me ia ofru havalen ma t'bukur n'pazarin e qytetit përkatës, 2) me - tentu - me i ulë çfarëdo vlerë që mundet me posedu ni person joislamik, me synim t'mbivlersimit t'islamit (kjo e fundit tuj kenë duç me rregulla t'shoqnisë sonë arkaike, po fatkeqsisht u bastardu raca diku udhës...)
    Kështu të dashur bashkatdhetarë të komuniteti mysliman, une muj me ju uru jetë të mbarë me rregullat e juja, besim(et) e juja, edhe FRIKËN që ju bon mu tut prej hijës suj. Nuk po ju këshilloj çfrenim, veç q'at qetësinë që feja juj po e predikon kaq shumë. Ndaj, arabë ose jo, ju jeni tuca - n'esencë.

me dashuni t'gricun,
    ju përshëndes

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Nese nuk je i bardhe te kerkoj falje nese te kam lenduar ,por mbasi eshte forum shqiptar kam besuar qe te gjithe jane te bardhe .Nuk e kam fjalen per raste individuale ,nese me kupton por per shumicen.Edhe sa i perket Bibles ,ende se kam lexuar qe te me "mbush " me racizem por pasi kam sy me pa e vesh me ndegju e kam cdo gje te qarte.Me trego ti mua ,a lindin njerezit te barabarte?
    Une besoj qe jo,sepse smune te jete e barabarte nje foshnje qe linde ne Afrike ,me n je foshnje qe linde ne Europe apo diku tjeter.Derisa kjo foshnja afrikane do te rritet me munges te gjerave elementare ,foshnja europiane do te rritet me begati ,dhe ka shume shance qe ti jap njerezimit dicka perkunder asaj foshnje AFRIKANE QE ZOR QE DO TI MBUSH TE 30-TAT.Une jam duke folur per faktet e jetes e jo per iluzione shkretetire.
    Jam me i bardhe se sa ti me siguri, edhe ne pamje edhe ne shpirt!
    Njerezit lindin te barabarte, problemi nuk eshte tek lindja ore zoteri dhe nuk eshte tek femijet, problemi eshte tek te riturit, qe i shfrytezojne prenderit e dikujt, psh ne Republiken e Afrikes se Jugur ( qe nuk eshte shtet musliman), ata qe punojne ne minierat e diamantit, edhe pse nxjerin dijamant nga toka shko shiko se si jetojne!!!
    Ta mer mendja qe duhet te kene jete te mire, por eshte e kunderta e kane jeten shum te veshtire sepse disa te ashtuquajtur pronare i paguajne aq pak dhe i kontrollojne aq shum sa qe sta merr mendja!
    Ku eshte problemi ?!!! Problemi eshte tek zilija, sepse secili deshiron te ket sa me shum dhe te tjeter sa me pak, andaj ata paguhen dobet dhe perderisa i mbushin mushkerite e tyre me pluhur vdekje prures dikush qe rin ne fotejle pasurohet me djersen e tyre!
    Andaj femija i atij pasanikut (parazitit) ritet me gjithe te mirat dhe femija i atij tjetrit qe e ben punen me te rende cdo dite ha buk e kryp.
    KEto qe ti pershkruajta nuk ndodhin ne vendet islame , por ato kristijane!
    Te pakten ne vendet islame , njerezit e varfer ndihmohen nga shoqeria, po ne perendim , sta fut askush.
    Mos shkoj me larg, ata qe jetojne ne SHBA e dine fort mire qe sot nje person vret veten e tij, gruan e tij se bashku me 5 femijet e tij, sepse ishte i pushuar nga puna, dhe nuk behet fjale per meksikan ose ndonje te ardhur ne SHBA, por behet fjale per vendas!
    Cfar te mire pane femijet e tij?!! Ku ishte shteti qe ta ndihmoj me gjerat elementare ?!!! ( Ne Irak dhe Afganistan duke luftuar luftrat e cifuteve )
    Andaj mos me trego, perendimi keshtu, afrika ashtu!
    Krimet qe behen ne perendim, ne afriken e prapambetur sic e quan ti, kurre nuk jan be!

Pra njerezit lindin te barabarte, por perfundojne te perdorur nga ndonje parazit te pa shpirt i cili per shkaqe iks ka nje pozite ne shoqeri qe mund te ofroj pune.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Njerezit lindin te barabarte, problemi nuk eshte tek lindja ore zoteri dhe nuk eshte tek femijet, problemi eshte tek te riturit, qe i shfrytezojne prenderit e dikujt, psh ne Republiken e Afrikes se Jugur ( qe nuk eshte shtet musliman), ata qe punojne ne minierat e diamantit, edhe pse nxjerin dijamant nga toka shko shiko se si jetojne!!!
    Ta mer mendja qe duhet te kene jete te mire, por eshte e kunderta e kane jeten shum te veshtire sepse disa te ashtuquajtur pronare i paguajne aq pak dhe i kontrollojne aq shum sa qe sta merr mendja!
    Ku eshte problemi ?!!! Problemi eshte tek zilija, sepse secili deshiron te ket sa me shum dhe te tjeter sa me pak, andaj ata paguhen dobet dhe perderisa i mbushin mushkerite e tyre me pluhur vdekje prures dikush qe rin ne fotejle pasurohet me djersen e tyre!
    Andaj femija i atij pasanikut (parazitit) ritet me gjithe te mirat dhe femija i atij tjetrit qe e ben punen me te rende cdo dite ha buk e kryp.
    Te pakten ne vendet islame , njerezit e varfer ndihmohen nga shoqeria, po ne perendim , sta fut askush.
    Mos shkoj me larg, ata qe jetojne ne SHBA e dine fort mire qe sot nje person vret veten e tij, gruan e tij se bashku me 5 femijet e tij, sepse ishte i pushuar nga puna, dhe nuk behet fjale per meksikan ose ndonje te ardhur ne SHBA, por behet fjale per vendas!
    Cfar te mire pane femijet e tij?!! Ku ishte shteti qe ta ndihmoj me gjerat elementare ?!!! ( Ne Irak dhe Afganistan duke luftuar luftrat e cifuteve )
    Krimet qe behen ne perendim, ne afriken e prapambetur sic e quan ti, kurre nuk jan be!

Pra njerezit lindin te barabarte, por perfundojne te perdorur nga ndonje parazit te pa shpirt i cili per shkaqe iks ka nje pozite ne shoqeri qe mund te ofroj pune.

Me Respekt
    GV_USA

aman o gostivar se na vdiqe

a ke nigju naj her per darfurin, uganden, ruanden zairen, kongon, algjerin etj etj dhe masakrat qe jan ba ne ato vene? nga ma cnjerzoret memiljona ta vra e te zhduk

plus qe ne perendim ekzisto dicka qe quhet media informative ku cdo vrasje e cdo krim del ne gazeta e televizione e duket sikur u ba nami

ne afrike kush merret em kto pun? kerkush. e tash duket sikur afrika ska krime hic

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga nitiG Lexo Postimin
    aman o gostivar se na vdiqe

a ke nigju naj her per darfurin, uganden, ruanden zairen, kongon, algjerin etj etj dhe masakrat qe jan ba ne ato vene? nga ma cnjerzoret memiljona ta vra e te zhduk

plus qe ne perendim ekzisto dicka qe quhet media informative ku cdo vrasje e cdo krim del ne gazeta e televizione e duket sikur u ba nami

ne afrike kush merret em kto pun? kerkush. e tash duket sikur afrika ska krime hic
    Ore zotni nuk te flas per luftra !!!! Une te flas vendet relativisht te qeta qe nuk kane lufte.
    Urdhero shko lexoj gazetat atje prej dites qe kane filluar te shkruhen e deri e sot, dhe me trego a do te gjejsh ndonje rast ku psh burri vret gruan e tij , femijet e tij dhe veten e tij!!!
    Nje rast i tille sot ndohi ne SHBA!
    Ose para nje viti , shoqja nga zilija i vret shoqes se saj kater femijet ( te gjithe nen moshen 10 vjecare ) e vret shoqen e vete e cila ne ato momente ka qene me bare, e i nxjer femijen nga barku.
    Urdhero perseri, shko gjen ndonje rast te tille ne Afrike!!
    KEto jane krime.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Ore zotni nuk te flas per luftra !!!! Une te flas vendet relativisht te qeta qe nuk kane lufte.
    Urdhero shko lexoj gazetat atje prej dites qe kane filluar te shkruhen e deri e sot, dhe me trego a do te gjejsh ndonje rast ku psh burri vret gruan e tij , femijet e tij dhe veten e tij!!!
    Nje rast i tille sot ndohi ne SHBA!
    Ose para nje viti , shoqja nga zilija i vret shoqes se saj kater femijet ( te gjithe nen moshen 10 vjecare ) e vret shoqen e vete e cila ne ato momente ka qene me bare, e i nxjer femijen nga barku.
    Urdhero perseri, shko gjen ndonje rast te tille ne Afrike!!
    KEto jane krime.

GV_USA
    po ku ti gjej gazetat e afrikes un mor?

kush shkru gazeta mes xhungles ose shkrettines.

masnaej SHBA ka 300 e sa milion banor. 35 milion jan zezak 40 milion latin, 7 milion cifut, 9 milion arab (nga gjith venet arabe) pa llogarit aziatiket, indianet e europianolindoret.

ktu asht pshesh or shok

menifjal spastrimet etnike e vrasjet masive ti si qu krime? cudi se anej ka tema e palestines thoshe ndryshe

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    O Miriam,
    njeriu nuk gjykohet nga ngjyra e lekures apo nga feja qe praktikon,por nga aftesite dhe veprimet e tij si qenie njerezore.Nuk dua te zgjatem shume sepse do te ishte humbje kohe dhe ti perseri nuk do te kuptoje.Por sidoqofte nje gje duhet te kesh parasysh:
    Ti ne qofte se i perket kombesise shqiptare,atehere ti me mire se kushdo do ta kuptoje fjaline e pare te ketij shkrimi.Ti kush je?Nuk besoj te jesh nga familja mbreterore e Anglise, apo???
    Ti c'fare do statusi qe te kesh,i perket nje populli te vuajtur,te varfer,te cilit edhe sot i kercenohet ekzistenca nga njerez qe mendojne si ti.Dhe ti pa pike turpi flet per 'superioritetin e rraces se bardhe".Per c'fare superioriteti e ke fjalen?Apo kur ti dhjet perhapet arome trendafili?Ke qare ndonjehere?Po per te qeshur?A ke pasur ndonjehere dhimsuri per dike?Apo vetem lekura jote ( e pavlere) vlen?Ti ke nje rruge te gjate per te bere perpara se te kuptosh karakteristikat bazike per ta klasifikuar veten tek njerezit.Sot do te me mallkosh,neser ndoshta do te te vije turp nga vetja.Por ta dish se kur kjo te ndodhe(kur te ndjesh turpin) do te thote se ke filluar te kuptosh se c'do te thote te jesh njeri.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga nitiG Lexo Postimin
    po ku ti gjej gazetat e afrikes un mor?

kush shkru gazeta mes xhungles ose shkrettines.

masnaej SHBA ka 300 e sa milion banor. 35 milion jan zezak 40 milion latin, 7 milion cifut, 9 milion arab (nga gjith venet arabe) pa llogarit aziatiket, indianet e europianolindoret.

ktu asht pshesh or shok

menifjal spastrimet etnike e vrasjet masive ti si qu krime? cudi se anej ka tema e palestines thoshe ndryshe
    Je gabim, vrasjet masive gjate luftes jae krime ndaj njerezimit, pa marre parasysh se kush i kryen ato.
    Fundja ka dallim midis krimeve te luftes dhe krimeve te rendomta qe behen ne kohe paqe ne nje shoqeri qe jeton e lire.
    Dallimi eshte se krimet gjatluftes behen ne urdhat e gjeneraleve, kamandanteve etj etj, ndersa krimet e rendomta behen pershkak se njerezit jane budallanje.
    Kjo qe ndodh ne perendim nuk ka burre nene qe mund ta justifikoj, mos haro psh rastin e atyre dy p3derast@ve ne gjermani, ku njeri nga ato vret ate tjetrin dhe e ben cope cope , e fut ne frigorifer dhe e han ate per gjashte muaj.
    KEto raste nuk ndodhin ne Afrik.
    Te thash ti i persin pulat dhe patat, por ato nuk perzihen.
    Mos i shiko krimet e luftes, sepse krimet e luftes jane teme me vehte, por shikoj krimet qe ndodhin ne nje shoqeri.
    Ajo qe ndodh ne Darfur eshte krim lufte dhe nuk e mbroj aspak, biles e keqja eshte se dikush ua ka fut fitilat dhe vriten midis veti, vlla me vlla ( jane musliman te gjithe dhe ne fene islame cdo musliman eshte vella i nje muslimani tjeter por si duket kete e kane haruar).
    Pra sic e shikon une nuk mbroj asnje pale, por bej dallim midis krimeve te luftes dhe atyre qe ndodhin ne shoqeri.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644

Smile

Me Respekt
    GV_USA
    A po e sheh qe ke shkruar pikerisht ate qe kam dashur une te them,per te fortet e te dobet,kjo eshte esenca,sikur qe ZOTI ka krijuar boten shtazore,ku i forti e i shkatheti fiton ashtu eshte edhe ne boten tone.Por per dallim nga bota shtazore ku kafshet perdorin shkathesite fizike ose forcen trupore njeriu perdore TRURIN.
    E ti si besimtar do te duhej te dish se kush te dhuron intelegjencen.

P.S. mund te jesh me i bardhe se une vetem nese je albin hahahah ,pak shaka

...........
    Anëtarësuar
    04-05-2007
    Vendndodhja
    para dyerve të vdekjes
    Postime
    99
    MIRIAM:
    A po e sheh qe ke shkruar pikerisht ate qe kam dashur une te them,per te fortet e te dobet,kjo eshte esenca,sikur qe ZOTI ka krijuar boten shtazore,ku i forti e i shkatheti fiton ashtu eshte edhe ne boten tone.Por per dallim nga bota shtazore ku kafshet perdorin shkathesite fizike ose forcen trupore njeriu perdore TRURIN.E ti si besimtar do te duhej te dish se kush te dhuron intelegjencen.
    Ju paskeni marr darvinizmin dhe nacizmin për fe kurse darvinin për profet.
    Simbas kësaj llogjike të juaj të sëmurë se i ma i miri e ma i forti e ma i madhi e ma e ma e ma..etj,po i bjen se viruset dhe bakteret jan ma të fortë se ju dhe në fund atyre ju dorëzoheni,pra këtu po del e kundërta.
    Ti nuk guxon të shkosh as te hunda e Obamës ose ndonji kryetar shteti,sespe kan shum sigurime,kurse nji krijesës më e vogël e Allahut sikur është miza nuk i duhet kurfar leje dhe kurfar pengesa që tu shkon këtyre zullumqarëve te hundët e tyre,që Allahu e ka bërë mu për këtë për ti poshtëruar ato qafira.
    Ju besimtarët e teorisë të evolucionit që e kan poshtëruar vetin duke e nxjerr prejjardhjen e tyre prej hardhucave me të vërtetë e keni llogjikën e sëmurë.

Nuk e di pse ata qe e shperfillin fene islame vine tek ky nenforum dhe nxisin debate te kota qe nuk i hyn ne pune njeriut. Nese keta persona e kane mendjen vetem te nxisin urrejtjen ndaj njeri-tjetrit atehere i lutem moderatoreve te pastrojne forumin nga keto komente. Pse i kunderviheni fese kur ajo te meson te jesh i sinqerte, zemergjere , te falesh dhe te respektosh , kur cdo njeri duhet te respektoje kete fe sepse keto virtyte njeriu i kerkon gjate gjithe jetes. Ketu merret shembull shpesh ekstremizmi islamik qe nuk ka te beje fare me kete fe dhe i perket politikave dashakeqe per te percare islamin dhe per te krijuar nje imazh negativ tek njerezit. Nese fjala islam do te thote paqe atehere bien poshte gjithe ato komente qe behen rreth luftes e terrorizmit. Per sa i perket races ta dini qe nuk ka te beje ngjyra e lekures po lloji i individit, kapaciteti dhe inteligjenca e tij. Cdo individ eshte unik dhe nuk mund te behen krahasime ne pergjithesi. Ketu ne vend qe te kishte ndonje diskutim rreth zhdukjes se fenomenit te racizmit ndodh e kunderta.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:25
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Islami NdËrmjet Lindjes E PerËndimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •