Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    per ket bes o gostivar ato punet e tokes shpjegojua mir muslimanve te tu athere na ba leksojn ne

toka nuk rrotullohet thoshte ni vehabist, shkenca po ju rren

gostivari kenj thot po hajde daje ket pun kujt ti besojsh.

pershendetje o derjansi

Allahu te udhezofte e te befte prej te drejteve

sa per ta ditur e kuptoj fare mire ate punen e vehabisteve me shume se ty(edhe pse ka muslimane qe kane rene pre e propagandes krishtero-çifute dhe perçahen mes veti e ti e ca te tjere bejne sehir dhe e keni me te lehte punen e dizinformimit te te tjereve permes genjeshtrave banale).
    i bej thirje vellezerve muslimane te mos bien ne kete kurth porse ta dine qe muslimani eshte njeriu me i mire,(sepse) urdheron per te mire dhe ndalon nga e keqja.
    sa per shkencen,.....hm......,shkenca duhet te jete diçka qe duhet te dale jashte suazave te mendimit apo interpretimit te gjerave nga persona te caktuar.
    duhet te ju rikujtoj qe shkencen e bejne shkencetaret ,ne mos gaboj,dhe shkencetaret jane njerez dhe si te tille jane te gabueshem,pastaj jo te gjithe shkencetaret jane te nje mendjeje.kjo vlen edhe per shkencetaret muslimane keshtu qe edhe nga ata qe ju i quani vehabista-(nje emer i rreme) ka qe mendojne qe toka rrotullohet rreth diellit ,shejkh Albani( Allahu e meshirofte ) ka pasur kete mendim,ka edhe te tjere porse ky me erdhi ne mendje per momentin.

plus qe muslimanet historikisht nuk kane vrare ndonje njeri qe mendonte se toka rrotullohet rreth diellit,ashtu siç kane bere papet katolike.

falenderoj Allahun qe na ka dhene Islamin-(qe do te thote paqe dhe nenshtrim ndaj Allahut zotit te boterave,te vetmit pa shok,as ka lindur kend dhe as nuk eshte i lindur dhe vetem Ai meriton te adhurohet pa ndermjetes apo te barabarte me te) per fe dhe uroj qe edhe ju ta kuptoni kete fe te mrekullueshme.

Allahu te dhente syte e zemres qe te shohesh te verteten.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Është e vërtetë që islami nuk është vetëm për arabët. Islami është për tërë botën, sikurse komunizmi pretendonte: Proletarë të të gjitha vendeve bashkohuni.

Jo! Nuk keni nevojë të vini këtu t'i bëni dallimet mes Islamit dhe Komunizmit, i di krejt ato dallime. Por këtu po flasim për ngjashmëritë.

Islami njësoj sikurse komunizmi urren racializmin, e rrjedhimisht urren racën në vetvete, sepse janë ideologji internacionaliste multiraciste. Duke qenë përkrahës të përzierjes racore, ata në fakt janë duke luftuar kundër të gjitha racave ekzistuese, sepse përzierja dmth vdekje për një racë çfarëdo qoftë ajo.

Në Kuran lejohet martesa mes të gjitha racave me arsyetimin se "ju jeni nga njëri tjetri" (të një origjine) nga Ademi e Hava.

Komunizmi nga ana tjetër e lufton racializmin dhe mbështetet në multi-racizëm dhe internacionalizëm, madje qysh nga fillimi i krijimit të tij si ideologji, me parullën e njohur të sipërpërmendur.

E njëjta gjë vlen edhe për fenë krishtene që në fakt nuk është gjë tjetër veçse prostituta që polli dy kopilët e mësipërm: islamizmin dhe komunizmin.

Islami ka këto rrjedha të zhvillimit poqese fati është në anën e tij:

1. Arabët muslimanë, luftojnë në një teritor jo-arab, jo-musliman dhe e pushtojnë
    2. Meshkujt vendas kryesisht vriten ose zihen skllevër, meshkujt e vegjël mirren peng edukohen në islamizëm dhe përdoren mish për top nëpër luftëra kundër jo-muslimanëve.
    3. Femrat qoftë të mbetura vejusha, qoftë të reja, grabiten e futen në harem, gjë që stimulohet nga vargjet e Kuranit. Kjo sjell deri te përzierja racore në njërën anë, por edhe deri tek shtimi-shumimi i gjeneve arabe nëpër popuj tjerë. Nga këto martesa të dhunshme dalin muslimanë të dhunshëm. Kombi arab shtohet me të madhe duke grabitur përplot femra nëpër popuj tjerë.
    4. Pjesa e mbetur e popullësisë, ku meshkujt kanë shpëtuar rastësisht nga robëria apo vrasja, dhe ku femrat kanë shpëtuar nga haremi, mbetet popullësi e veçuar fillimisht, por gradualisht me vënien në zbatim të xhizjes (taksë për jo-muslimanët), shumica detyrohen të kalojnë në islamizëm.
    5. Në këtë mënyrë pas islamizimit të plotë fillon arabizimi. Pra pas asimilimit fetar fillon faza e dytë, asimilimi kombëtar. Dikush thotë "jo", dhe prapa kësaj jo-je fshehet një "PO" e madhe.
    Është fakt që feja që nga fillimi ka qenë vegël e perandorive për të asimiluar popuj të tjerë, dhe prore e ende sot e ka të njëjtin funksion. Vetë krishterimi u legalizua ngaqë Konstantini ëndërronte që Romën me plot raca e gjuhë e kultura t'a bashkonte nën hijen e kryqit.
    Feja ortodokse greke dhe ajo serbe që nga fillimi e deri më sot kanë shërbyer për aimilimin e të tjerëve në grekë përkatësisht serbë, dhe ende sot ka të njëjtin funksion. Raste tjera ka plot, judaizmi, ortodoksia ruse, etj
    Edhe islami nuk bën përjashtim. Popujt arabë, që për nga prejardhja janë pak arabë e pak të tjerë, janë krijuar pikërisht aty ku Kalifati Arab arriti të vendos pushtet të fortë, që nga Maroku e deri Irak. Si pasojë sot në këto vise ke:
    a) racë arabe, dikund më pak e dikund më shumë
    b) gjuhë arabe, si gjuhë e shumicës, gjuhë zyrtare dhe gjuhë fetare
    c) islamizëm, si një fe që u poll mes arabëve nga arabët dhe për arabët
    ç) xhamia, si një element i arkitekturës arabe

Pra, a i keni sytë në ballë?

Gjithë ky asimilim ishte pasojë e pushtimeve islamike dhe shtypjes së popujve vendas në mënyra të ndryshme. Le t'a zbërthejmë më tej këtë çështje.

6. Arabizimi bëhet gradualisht, në një mënyrë që nuk vërehet fare, sikurse dita që përmes muzgut ngadalë shëndrrohet në natë.
    a) Fillimisht bëhet njëfarë sinteze mes identitetit fetar dhe atij kombëtar si psh "musliman-shqiptar", ku e vetmja karakteristikë muslimane është thënja e shehadetit.
    b) Më pas kur islamizmi të ketë lëshuar rrënjë në identitetin fetar të popullit, kleri islamik fillon të dënojë e denigrojë haptas doket dhe zakonet kombëtare që bien në kundërshtim me ato fetare.
    c) Pastaj fillon ndalimi i emrave kombëtarë, dhe pagëzimi i fëmijëve me emra nga "qitapi" (kurani) që në fakt janë emra arabë. Pas disa gjeneratave, fillojnë t'i ndërrojnë edhe mbiemrat duke marrë si mbiemër emrin e prindit që është emër musliman.
    ç) Duke qenë nën sundimin e një perandorie islamike (Emevitë, Abasidë, Osmanë, Wahabi etj), populli jo-arab do marrë shumëçka nga arabët, duke filluar nga raca përmes martesave ose përmes importimit të refugjatëve, kultura përmes kontakteve tregtare ose pelegrinazheve, e sidomos do marrë shumë fjalë arabe. Por kjo nuk është diçka që ndodh "fap" brenda një momenti e pastaj të ndalet. Ky është një proces që si pikënisje ka një popull të pastër dhe si përfundim ka një popull plotësisht të arabizuar. Është një proces që sa më shumë zgjat aq më shumë e arabizon popullin përkatës.
    d) Dhe poashtu duke qenë nën sundimin e një perandorie islamike, popullësia është e rrezikuar të asimilohet shumë shpejt në vise të veçanta, ku kushtet për asimilim janë më të mira.

7. Me Kuran një ndër mëkatet më të mëdha është nëse muslimanët udhëhiqen nga më shumë se një shtet. Pra muslimanët kudo qofshin (me përjashtim të emigrantëve), duhet të udhëhiqen vetëm nga një shtet. Si pasojë kemi një shtet mbarë-botëror islamik-arab.

Përfundim: Kurani është një Megali-idhe e arabëve, apo një Naçertanije e arabëve, është plan i arabëve për arabizimin e tërë botës.
    pershendetje Testim

Allahu te udhezofte, te befte te drejte dhe te bute ndaj te gjithe njerezve

nuk me pelqen te bej debate te kota,porse nga shkrimet qe po lexoj me vjen shume keq qe nje pjese e shqiptareve jane racista dhe thone (si gjithmone) se e drejta eshte ne anen e tyre.nuk eshte ndonje gje e re tek e fundit.
    thua qe a i kane njerezit syte ne balle, po te them qe perveç ndonje njeriu qe ka lindur me anomali te gjithe te tjeret i kane syte ne balle(se keshtu i ka krijuar Allahu me syte ne balle,se po ti kishe ne kembe do ti shkelje me kembe).nejse

sa per gjerat e ngjashme qe kane komunizmi,krishterizmi,budizmi biles edhe fashizmi,kjo nuk eshte ndonje gje e jashtezakonshme,porse te thuash qe jane identike kjo eshte fëminore.me mire te behemi pakez te rritur dhe realiste,dhe diçka me redndesishme se dy te parat eshte qe duhet te lexojme sadopak per te kuptuar gjerat me mire.

sa per faktin qe muslimanet duan te kene nje shtet te tyrin(te kuptohemi qe ky nuk eshte kusht ne Islam) nuk shoh ndonje gje te keqe(pastaj edhe per ju do te jete me mire se sdo na kini neper kembe dhe mund te thoni çfare te doni pa pasur dikend qe ju kundershton-me te drejte-).
    te mos harrojme qe nje perendim i tere dhe me gjere therrasin per globalizim dhe europa apk a shume eshte nje shtet i bashkuar ne baze te nje federalizmi me liberaral se sa shteti amerikan.
    atehere edhe une te pyes :
    A i ke syte ne balle?
    ne çfare bote jeton?
    A eshte me i mire bashkimi apo perçarja?

ah more Testim si jemi ne shqiptaret shajme te tjeret per ngjyren dhe harrojme boten perendimore qe na shan ne vetem se jemi shqiptare( nga nje ane mire na e bejne,po çfare faji kam une qe skam mendimet e tua dhe ato te parafolesve)

profeti Muhammed [salallahu alejhi ue selam ] ka thene qe muslimanet duhet ti binden te parit te tyre edhe nese eshte rob etiopias.duhet te kuptojme qe para se te vinte profeti Muhammed[salallahu alejhi ue selam]me shpallje nga Allahu,etiopiasit ishin rober tek arabet dhe ishin te perçmuar.eh ,edhe diçka te fundit,Islami therret ne bashkim jo vetem proletaret por edhe te ashtuquajturit borgjeze,keshtu qe shenja e berazimit midis Islamit dhe komunozmit nuk vlen.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    abdurrahman tir

O burrë i dheut, kundërshtom po pate kaçik. Nuk po shoh asnjë kundërshtim direkt ndaj asaj që thashë, veçse kodra mbas bregut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Islami eshte fe per inferioret ,d.m.th eshte i jep shprese me te ulteve te besojne se njerezit jane te barabarte ,kjo ehste vetem nje satisfakcion i rrejshem ,jam i bindur qe edhe muhamendi e ka dite kete shume mire dhe e ka perdorur pikerisht kete pike te dobet qe shume njerez te mblidhen rreth tij.ME nje fjale ai nuk ju ka treguar te verteten por ju ka thene genjeshtra te embla.
    pershendetje MIRIAM

Allahu te udhezofte ne rrugen e drejte dhe te dhente miresi

A nuk te duket vetja pak kontradiktor ne ate se raca superiore eshte ajo e bardha,duke thene edhe se Muhammedi[slallahu alejhi ue selam i ka genjyer te dobetit,duke ditur nga historia qe me ata te dobetit mposhti perandori te frikshme siç ishte ajo Perse apo Bizantine.ehe te dobetit na u bene te forte he.
    dhe ata u bene te forte me Islamin,dhe sipas teorise tende duhet ti japesh te drejte te forteve.keshtu qe na del qe Muhammedi [sallallahu alejhi ue selam] nuk ka genjyer por ka thene te verteten.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    pershendetje MIRIAM

Allahu te udhezofte ne rrugen e drejte dhe te dhente miresi

A nuk te duket vetja pak kontradiktor ne ate se raca superiore eshte ajo e bardha,duke thene edhe se Muhammedi[slallahu alejhi ue selam i ka genjyer te dobetit,duke ditur nga historia qe me ata te dobetit mposhti perandori te frikshme siç ishte ajo Perse apo Bizantine.ehe te dobetit na u bene te forte he.
    dhe ata u bene te forte me Islamin,dhe sipas teorise tende duhet ti japesh te drejte te forteve.keshtu qe na del qe Muhammedi [sallallahu alejhi ue selam] nuk ka genjyer por ka thene te verteten.
    Nuk e di cka qaj drrasa me juve ,kur ju jeni te hipnotizuar.
    Zoteri ,prej se shkruhet historia ,njeriu i bardhe nuk ka qene i sunduar nga racat e tjera e ti mund te besosh ne cka te duash ajo eshte e drejte e jote qe smund ta mohon askush.Une besoj ne ZOT ,nuk besoj ne evuolucion njerezor por nje gje e di me siguri qe njerezit e bardhe jane te preferuarit e ZOTIT,sepse AI i ka bekuar me mencuri e bukuri.Dhe jam e bindur qe do ta sundojne deri sa te ekzistoj kjo bote.Nuk i urrej te tjeret ,sepse dallimet si kam bere une por PERENDIA i qofshim fale.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Nuk e di cka qaj drrasa me juve ,kur ju jeni te hipnotizuar.
    Zoteri ,prej se shkruhet historia ,njeriu i bardhe nuk ka qene i sunduar nga racat e tjera e ti mund te besosh ne cka te duash ajo eshte e drejte e jote qe smund ta mohon askush.Une besoj ne ZOT ,nuk besoj ne evuolucion njerezor por nje gje e di me siguri qe njerezit e bardhe jane te preferuarit e ZOTIT,sepse AI i ka bekuar me mencuri e bukuri.Dhe jam e bindur qe do ta sundojne deri sa te ekzistoj kjo bote.Nuk i urrej te tjeret ,sepse dallimet si kam bere une por PERENDIA i qofshim fale.
    Zoti i don vetem ata qe e besojne ate , qe kerkojn falje dhe i falenderohen atij , pa dallim nga ngjyra e lekures , nga gjendja ekonomike , nga ngjyra e syve , gjatsia ...
    Nese e ndjen veten krishtere , kete duhet ta mesosh nga Bibla , se besimin e gabuar e paske.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga amenti Lexo Postimin
    Keqkuptimi i vetëm qëndron te keqinterpretimi i islamit (prej myslimanëve). Kisha pas qejf me ju ndrit (n'udhë), mirëpo kom fitu traumë t'theksume prej myslimanëve t'thekun ( se: 1) tentoni me e rekrutu dikond, nëse osht gjini femnore, if possible, me u martu me to edhe me ia ofru havalen ma t'bukur n'pazarin e qytetit përkatës, 2) me - tentu - me i ulë çfarëdo vlerë që mundet me posedu ni person joislamik, me synim t'mbivlersimit t'islamit (kjo e fundit tuj kenë duç me rregulla t'shoqnisë sonë arkaike, po fatkeqsisht u bastardu raca diku udhës...)
    Kështu të dashur bashkatdhetarë të komuniteti mysliman, une muj me ju uru jetë të mbarë me rregullat e juja, besim(et) e juja, edhe FRIKËN që ju bon mu tut prej hijës suj. Nuk po ju këshilloj çfrenim, veç q'at qetësinë që feja juj po e predikon kaq shumë. Ndaj, arabë ose jo, ju jeni tuca - n'esencë.

me dashuni t'gricun,
    ju përshëndes
    o amenti
    Allahu te udhezofte
    nuk mund te gjykosh te gjithe muslimanet vetem per disa qe kane gabuar dhe aq me pak per islamin
    per çeshtjen e rekrutimit ,personalisht nuk me intereson me rekrutuar dikend pasi islami nuk eshte ushtri por besim fetar dhe udhezimin e jep Allahu dhe jo une dhe askush tjeter.sa per martesen nuk shoh ndonje gje te keqe qe dikush te doje te martohet mjafton te mos niset ne thirrjen ne islam per kete qellim,porse qellimi duhet te jete per hir te Allahut.pastaj nese nje djale deshiron te martohet me nje vajze dhe kushtet jane qe ata te martohen kjo eshte nje gje e mire e moralisht e keshillueshme(me mire te martohesh apo te kesh dashnore?)
    te ulesh vlerat e tjetrit(duke e ofenduar) nuk eshte aspak e drejte dhe e denueshme ne islam Allahu thote ne Kuran qe ne duhet ti therrasim ne Islam,pabesimtaret,ne formen(menyren)me te mire(me urtesi,drejtesi dhe butesi).
    çdo te thuash me mbivleresim te Islamit?
    Islami eshte ai qe eshte e ata qe ballafaqohen me te nga ata qe nuk e besojne e quajne mbivleresim dhe ata qe e besojne e quajne te vertete(ne kete çeshtje shihe problemin tek vetja jote)
    kjo e fundit eshte ofendim pasi ke bere nje numer shume te madh personash frikacake,kjo nuk eshte e drejte,gjithsesi secili eshte pergjegjes i fjaleve dhe veprave te tij.
    edhe njehere lus Allahun qe te te udhezoje ne te verteten dhe behesh apo jo musliman mua as me shton e as me pakeson gje,eshte Allahu Ai qe fal dhe dhuron shume.
    thjesht ndjej keqardhje dhe meshire ndaj teje dhe ndaj shume te tjereve qe nuk e kane kuptuar dhe besuar Islamin,pasi une besoj dhe mendoj qe Islami eshte e verteta dhe kete te mire qe Allahu ma ka dhuruar dua qe edhe te tjeret ta kene,vetem kaq,per te tjerat te Allahut jemi dhe tek Ai do te kthehemi.

m'udhëzoftë amin jarabi

po e gjykoj "islamin" si fe se q'ato mendime, dije e rregulla krejt prej Kuranit t'modifikum i kanë marrë. Jom n'bindje t'plotë që termi "rekrutim" osht ma i përshtatshmi n'ketë rast.
    Sa islame i keni ju që i luftoni pabesimtarët n'mnyrën ma t'urtë, ma t'butë, e me paketa t'nitroglicerinit?
    Nuk promovohet "ni vërtetsia" mbi argumente si 'Kurani osht i pandryshum', se mos t'ishin bo ndryshimet ju s'ishit kon sot n'gjendjën t'cilën jeni. Kthe kryt n'histori, e kqyre "t'vërtetën" edhe "dallo të vërtetën nga e kota"!
    E bash për qet t'vërtetën, unë muj me t'uru ty që e gjen, e nuk e merr formën e kallëpeve t'ni feje që osht bo pop kulturë. Allahu t'udhëzoftë!!

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:25
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Islami NdËrmjet Lindjes E PerËndimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •