Postuar më parë nga
Testim
Është e vërtetë që islami nuk është vetëm për arabët. Islami është për tërë botën, sikurse komunizmi pretendonte: Proletarë të të gjitha vendeve bashkohuni.
Jo! Nuk keni nevojë të vini këtu t'i bëni dallimet mes Islamit dhe Komunizmit, i di krejt ato dallime. Por këtu po flasim për ngjashmëritë.
Islami njësoj sikurse komunizmi urren racializmin, e rrjedhimisht urren racën në vetvete, sepse janë ideologji internacionaliste multiraciste. Duke qenë përkrahës të përzierjes racore, ata në fakt janë duke luftuar kundër të gjitha racave ekzistuese, sepse përzierja dmth vdekje për një racë çfarëdo qoftë ajo.
Në Kuran lejohet martesa mes të gjitha racave me arsyetimin se "ju jeni nga njëri tjetri" (të një origjine) nga Ademi e Hava.
Komunizmi nga ana tjetër e lufton racializmin dhe mbështetet në multi-racizëm dhe internacionalizëm, madje qysh nga fillimi i krijimit të tij si ideologji, me parullën e njohur të sipërpërmendur.
E njëjta gjë vlen edhe për fenë krishtene që në fakt nuk është gjë tjetër veçse prostituta që polli dy kopilët e mësipërm: islamizmin dhe komunizmin.
Islami ka këto rrjedha të zhvillimit poqese fati është në anën e tij:
1. Arabët muslimanë, luftojnë në një teritor jo-arab, jo-musliman dhe e pushtojnë
2. Meshkujt vendas kryesisht vriten ose zihen skllevër, meshkujt e vegjël mirren peng edukohen në islamizëm dhe përdoren mish për top nëpër luftëra kundër jo-muslimanëve.
3. Femrat qoftë të mbetura vejusha, qoftë të reja, grabiten e futen në harem, gjë që stimulohet nga vargjet e Kuranit. Kjo sjell deri te përzierja racore në njërën anë, por edhe deri tek shtimi-shumimi i gjeneve arabe nëpër popuj tjerë. Nga këto martesa të dhunshme dalin muslimanë të dhunshëm. Kombi arab shtohet me të madhe duke grabitur përplot femra nëpër popuj tjerë.
4. Pjesa e mbetur e popullësisë, ku meshkujt kanë shpëtuar rastësisht nga robëria apo vrasja, dhe ku femrat kanë shpëtuar nga haremi, mbetet popullësi e veçuar fillimisht, por gradualisht me vënien në zbatim të xhizjes (taksë për jo-muslimanët), shumica detyrohen të kalojnë në islamizëm.
5. Në këtë mënyrë pas islamizimit të plotë fillon arabizimi. Pra pas asimilimit fetar fillon faza e dytë, asimilimi kombëtar. Dikush thotë "jo", dhe prapa kësaj jo-je fshehet një "PO" e madhe.
Është fakt që feja që nga fillimi ka qenë vegël e perandorive për të asimiluar popuj të tjerë, dhe prore e ende sot e ka të njëjtin funksion. Vetë krishterimi u legalizua ngaqë Konstantini ëndërronte që Romën me plot raca e gjuhë e kultura t'a bashkonte nën hijen e kryqit.
Feja ortodokse greke dhe ajo serbe që nga fillimi e deri më sot kanë shërbyer për aimilimin e të tjerëve në grekë përkatësisht serbë, dhe ende sot ka të njëjtin funksion. Raste tjera ka plot, judaizmi, ortodoksia ruse, etj
Edhe islami nuk bën përjashtim. Popujt arabë, që për nga prejardhja janë pak arabë e pak të tjerë, janë krijuar pikërisht aty ku Kalifati Arab arriti të vendos pushtet të fortë, që nga Maroku e deri Irak. Si pasojë sot në këto vise ke:
a) racë arabe, dikund më pak e dikund më shumë
b) gjuhë arabe, si gjuhë e shumicës, gjuhë zyrtare dhe gjuhë fetare
c) islamizëm, si një fe që u poll mes arabëve nga arabët dhe për arabët
ç) xhamia, si një element i arkitekturës arabe
Pra, a i keni sytë në ballë?
Gjithë ky asimilim ishte pasojë e pushtimeve islamike dhe shtypjes së popujve vendas në mënyra të ndryshme. Le t'a zbërthejmë më tej këtë çështje.
6. Arabizimi bëhet gradualisht, në një mënyrë që nuk vërehet fare, sikurse dita që përmes muzgut ngadalë shëndrrohet në natë.
a) Fillimisht bëhet njëfarë sinteze mes identitetit fetar dhe atij kombëtar si psh "musliman-shqiptar", ku e vetmja karakteristikë muslimane është thënja e shehadetit.
b) Më pas kur islamizmi të ketë lëshuar rrënjë në identitetin fetar të popullit, kleri islamik fillon të dënojë e denigrojë haptas doket dhe zakonet kombëtare që bien në kundërshtim me ato fetare.
c) Pastaj fillon ndalimi i emrave kombëtarë, dhe pagëzimi i fëmijëve me emra nga "qitapi" (kurani) që në fakt janë emra arabë. Pas disa gjeneratave, fillojnë t'i ndërrojnë edhe mbiemrat duke marrë si mbiemër emrin e prindit që është emër musliman.
ç) Duke qenë nën sundimin e një perandorie islamike (Emevitë, Abasidë, Osmanë, Wahabi etj), populli jo-arab do marrë shumëçka nga arabët, duke filluar nga raca përmes martesave ose përmes importimit të refugjatëve, kultura përmes kontakteve tregtare ose pelegrinazheve, e sidomos do marrë shumë fjalë arabe. Por kjo nuk është diçka që ndodh "fap" brenda një momenti e pastaj të ndalet. Ky është një proces që si pikënisje ka një popull të pastër dhe si përfundim ka një popull plotësisht të arabizuar. Është një proces që sa më shumë zgjat aq më shumë e arabizon popullin përkatës.
d) Dhe poashtu duke qenë nën sundimin e një perandorie islamike, popullësia është e rrezikuar të asimilohet shumë shpejt në vise të veçanta, ku kushtet për asimilim janë më të mira.
7. Me Kuran një ndër mëkatet më të mëdha është nëse muslimanët udhëhiqen nga më shumë se një shtet. Pra muslimanët kudo qofshin (me përjashtim të emigrantëve), duhet të udhëhiqen vetëm nga një shtet. Si pasojë kemi një shtet mbarë-botëror islamik-arab.
Përfundim: Kurani është një Megali-idhe e arabëve, apo një Naçertanije e arabëve, është plan i arabëve për arabizimin e tërë botës.
Krijoni Kontakt