Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823

Konfigurimi i kabllos ethernet për distancë të gjatë

Pershendetje.
    Kam per te kryer nje lidhje ne distance te gjate ( 190 metra). Lidhja do behet nga swichi qendror ne nje swich tjeter i cili ndodhet ne distancen e mesiperme.
    Dua te di se ne cfar menyre duhet konfiguaruar kablli per kte distance.
    Konfigurimi qe kam bere eshte ky:

Por kam probleme, kam shume time out.

Cili konfigurim duhet per nje distance te tille ?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga OO7 Lexo Postimin
    Pershendetje.
    Kam per te kryer nje lidhje ne distance te gjate ( 190 metra). Lidhja do behet nga swichi qendror ne nje swich tjeter i cili ndodhet ne distancen e mesiperme.
    Dua te di se ne cfar menyre duhet konfiguaruar kablli per kte distance.
    Konfigurimi qe kam bere eshte ky:

Por kam probleme, kam shume time out.

Cili konfigurim duhet per nje distance te tille ?
    Nuk ke cfare konfigurimi ti besh, pasi ti e ke me Swich dhe nuk je me DSLAM qe mund te kalosh ne me shum se 150 metra. Kabulli UTP nuk suporton internet me larg se sa 150 metra. Per mendimin tim je munduar kot duke shtrire gjith ato metra kabull, ti jap une te gjitha menyrat, po per te bere nje koke kabulli swich - kompjuter dy versione jane dhe suporti i linjes njesoje shkon. Ndryshimi eshte midis kompjuter - kompjuter tek ndryshimi i ngjyrave.

Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Problemi eshte se po i njejti kabell, por me lidhje swich-kompluter lidhja eshte shume ne rregull, por kur vendos swich ne vend te kompjuterit dhe kompjurein e lidh te ky swich kam problem!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Problemi eshte se po i njejti kabell, por me lidhje swich-kompluter lidhja eshte shume ne rregull, por kur vendos swich ne vend te kompjuterit dhe kompjurein e lidh te ky swich kam problem!
    Me degjo mua, provoje njeher me crossover, se mos ndoshta te ben pune. Nese nuk te ben provoje me Straight-thru 568 A, nese nuk te ben me kete beje me Straight-thru 568 B. Nuk besoje se kushton ndonje gje e madhe per te bere keto menyra.

Shikoje foton me poshte,

Ky imazh qe do te nxjer me poshte eshte Straight-thru B 568 ai me lart qe te thot PC - HUB eshte Straight-thru A 568

Shpresoje qe ta zgjidhesh kete problem, pasi eshte disi stresante kur njera punon dhe tjetra ka request timed out.

Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Nuk ka permisim fare, i provova te gjitha. Une ja vej fajin swichit qe kam vu ne largesi, deri tani kam provuar 3 swicha por pa rezultat, duhet te gjej nje te mire dhe cilesor.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Nuk ka permisim fare, i provova te gjitha. Une ja vej fajin swichit qe kam vu ne largesi, deri tani kam provuar 3 swicha por pa rezultat, duhet te gjej nje te mire dhe cilesor.
    Cfare switchi ke perdorur deri tani, po switchi qe ka ecur mire ne nje distance kaq te madhe cfare kompanie eshte. Une kam punuar me ZyXel dhe kam ngelur i kenaqur se ke dhe Cisco, gateway etj. Shikoje njeher provo me ndonje switch me te mire po nuk ma merr mendja te jete ky problemi. Cfare kabulli ke marr se ndonjeher ndikon dhe cilesia qe ka, ke nga ato qe jan me varak, me qese qe pergjithesisht jane me te miret dhe perdoren per jashte.

Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Kam provuar me switch asus, Cnet, D link dhe Trendnet. Ngelet per te provuar dicka me cilesore.
    Sa per kabllin nuk eshte ftp por utp i thjeshte, por nuk me bind shume kjo puna cilesis se kabllit sepse sic te thash me lart e kam provuar direkt ne pc (pa switch) lidhja eshte perfekte, ne momentin qe vendos switchin krijohet problemi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Kam provuar me switch asus, Cnet, D link dhe Trendnet. Ngelet per te provuar dicka me cilesore.
    Sa per kabllin nuk eshte ftp por utp i thjeshte, por nuk me bind shume kjo puna cilesis se kabllit sepse sic te thash me lart e kam provuar direkt ne pc (pa switch) lidhja eshte perfekte, ne momentin qe vendos switchin krijohet problemi.
    Nuk e ve ne diskutim qe kabulli eshte utp, pasi me 8 kolore nuk ekziston lloje kabulli tjeter. Ateher perse nuk e le direkte pa e bere ndarjen me switch, shikoje si te duket me e arsyeshme. Kur paske perdorur po thuaj se te gjitha llojet e switcheve nuk te ngelet gje tjeter po i ngelet distances qe ben thyerjen. Provoje njeher lere direkte se ndoshta nuk i pershtat ngjyrat nga switch ne switch, pastaj nga switch ne kompjuter. Po me degjove mua mos u lodh shum lere direkte lidhjen nese ecen perfekt dhe mos u fut me thell se me teper do lodhesh dhe gje nuk do te zgjidhesh.

Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar më parë nga PÆON Lexo Postimin
    .... Po me degjove mua mos u lodh shum lere direkte lidhjen nese ecen perfekt dhe mos u fut me thell se me teper do lodhesh dhe gje nuk do te zgjidhesh.
    Nese do ta lej pa switch atehere s`kam zgjidhur asgje, me lidhje direkte e kam lene tani derisa te gjej menyren qe te vendos switch atje sepse dua te furnizoj me internet edhe 2 kompjutera te tjere qe jan aty.
    Gjithsesi flm shume

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Nese do ta lej pa switch atehere s`kam zgjidhur asgje, me lidhje direkte e kam lene tani derisa te gjej menyren qe te vendos switch atje sepse dua te furnizoj me internet edhe 2 kompjutera te tjere qe jan aty.
    Gjithsesi flm shume
    Me vjen keq qe nuk arita tiu ndihmoja, nese do ta shihja me sy do ta zgjidhja. Po keshtu me hamendesime eshte teper e veshtire, se per dicka te vogel calon e gjith puna. Shpresoje te gjesh nje zgjidhje sa me te shpejte.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Greqishtja E Lashte Dhe Shqipja
    Nga Seminarist në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 640
    Postimi i Fundit: 24-08-2017, 03:55
  2. Workshop letrar në distancë
    Nga Dita në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-06-2006, 09:00
  3. Distance Learning!
    Nga FlashMx në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 19-08-2003, 11:07
  4. Dashuria ne distance
    Nga Arbushi në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-02-2003, 18:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •