Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Citim Postuar më parë nga OO7 Lexo Postimin
    Problemi eshte se po i njejti kabell, por me lidhje swich-kompluter lidhja eshte shume ne rregull, por kur vendos swich ne vend te kompjuterit dhe kompjurein e lidh te ky swich kam problem!
    S'te puno switchi athere. Provoje me na i gjo tjeter. Po nuk te boni lazem perdor ca nga ato leket qe do shpetoni Partizonin edhe ble i switch te ri.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    OO7, pse lodhesh kot me te tilla gjera? bej nje veprim blej nje router wirless deri ne 500 metra (me qe largesine e ke 190 - 200 metra) dhe do shohesh qe sdo kesh me probleme apo gjera te tilla.

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    konfiguro ne te gjithe pc shpejtesine 10 MBps nese ke nje karte rrjeti prej 100 Mbps. nese karta eshte 1Gbps athere vendos shpejtesine prej 100 Mbps. Parimi eshte qe ne baze te gjatesise perpjestohet dhe shpejtesia e percjelljes se sinjalit

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Perdor kabell Coaxial.

Vendos nje kabell te vogel CAT5e tek switchi. Pastaj nje adaptor CAT5 ne Coaxial. Lidh kabllin coaxial deri ke PC tjeter ku ke vendosur nje adaptor CAT5 ne coaxial si ke switchi. Punon pa probleme fare.

Nese do ta besh me Ethernet cable te duhet Ethernet repeater, booster ose extender jo switch apo hub.
    Ndryshuar për herë të fundit nga OO7 : 31-01-2009 më 11:59

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Si kablla stright over ose crossover jane per perqimin e sinjalit deri ne largesi 100 m Maximum e as nje pike me shume.
    nese deshiron te dergosh sinjalin me larg se 100 m te duhet nje perforcues sinjali si nje hub aktiv switch apo nje router.
    perndryshe harroje ate pune se vetem me kabell nuk mundesh.
    Ekziston nje menyre tjeter por te duhet nje kabell optike ose nje kabell qelqi me ate esht e mundur, por per te te duhen kartela te rrjetit per rrjeta optike te cilat jan pak me shtrenjt se ato normale
    JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Po ja u shpjegoj dhe me skeme se cfar dua te bej se ndoshta sjeni shume te qarte.

Kemi Switchin qenror lart dhe lidhja me kabell deri te PC 1 eshte ne rregull. Ne momentin qe bej me te njejtin kabell (e heq kabllin nga PC1 dhe e lidh te Switch 2) lidhjen me switch 2 dhe pastaj PC2 nuk pingon ne rregull.

Cfar te bej qe ta regulloj e te pingoj ne rregull ?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Cfare lloje jane switch modelin e sakte. 150m eshte njecike e gjat epo prap duhet te lidhen me 10 Mb te pakten. duket nje gje e cuditshme. ke aktivitet ne switch ? ke provuar ta lidhesh ate PC 1 me switch e te pingosh jashte
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Switchi i pare eshte TRENDnet TE 100-s16R, ndersa switchi 2 eshte TRENDnet Te 100-s8.

Switch 2 :

E kam provuar PC 1 (edhe Pc2 se kam ven gabim emrin ne skeme se eshte i njejti Pc, Pc1 dmth) me Swich1 dhe switch2 te pingoj jashte dhe nuk me ka dhen prb.
    Ndryshuar për herë të fundit nga OO7 : 01-02-2009 më 18:45

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Greqishtja E Lashte Dhe Shqipja
    Nga Seminarist në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 640
    Postimi i Fundit: 24-08-2017, 03:55
  2. Workshop letrar në distancë
    Nga Dita në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-06-2006, 09:00
  3. Distance Learning!
    Nga FlashMx në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 19-08-2003, 11:07
  4. Dashuria ne distance
    Nga Arbushi në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-02-2003, 18:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •