ajo vrima e cuditshme besoj se duhet te jete vullkan
ajo vrima e cuditshme besoj se duhet te jete vullkan
Dija eshte injorance e mesuar.....
Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 26-01-2009 më 13:38
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Nese e shifni mire imazhin e vreni se e kam matur me ate vijen e hollë ku me doli Diametri=7 Metra, mirepo pastaj kur e vrejta ate teqen e bektashive ne foto ketu me siper besoj se duhet te jete kjo kupolla(doma) e kesaj teqes, falltores, ama ec e merr shenime tani se perse eshte ndertuar ne ate vend, kur eshte ndertuar dhe se a kane patur ndonje qellim te caktuar qe e ndertuan bektashit kete teqe mu ne kete vend, mos ndoshta aty ka edhe ndonej vrimë vullkani te shuar ?
Dje duke hulumtuar mbi kete qeshtje mendja me shkoi tek fashati me emrin Bubullinë, më ne jug-perendim te Tomorit, kjo me beri te mendoj edhe me tej..pse quhet Bubullimë ?
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Ne kerkim te materialeve per Dodonen me beri pershtypje emeri i fshatit Tragjas
mua me tengellon si TE RA GJEJA .ne pergjithesi jugu i Shqiperise ka mjaft toponime interesante qe duhen pare me kujdes ,u cudita me nje mal ne jug qe kishte emerin Mali i Romsit sikurse ne veri Mali i TROJES .
Dija eshte injorance e mesuar.....
O kreksi po Çfare po na thoni more se e niset mire kete teme dhe e perfunduat me vullkane ne tomorr! Ajo qe na solle me gogle earth nuk eshte gje tjeter veçse diçka si tip liqeni artificial i vogel per te pire uje bagetia ne mal. Ato jane te krijuara nga njeriu ose nga Çobanet e zones per te qene me te sakte! Me renien e reshjeve ato mbushen me uje ashtu si nje liqen artificial ne miniatur!
Per me teper ta them kete me bindje te plote sepse e krahasova me te njejtat liqene qe jane ne rethin tim te cilat ,i kam shetitur vete dhe duken njelloj si ajo gropa qe ti na solle!
Nuk di sesi te sjell fotografi te goggle earth dhe tu tregoja plot mini liqene te tilla artificiale te gjitha duken njelloj!
40°16' 41.54"N 20° 01' 22.00"E
nuk munda te sjell foton se qenka i ngarkuar rjeti por ketu lart jane kordinatat e ''vrimave te tilla te zeza'' si ato qe na tregoi kreksi qe s jane gje tjeter veçse mini liqene artificiale per te pire uje bagetia
Ndryshuar për herë të fundit nga dr.herkuli : 26-01-2009 më 15:49
Ju falemnderit per sqarimin, por mund te jete edhe ndonje lis ?
Nejse, arsyeja pse e kerkojmi ndonje vrim oxhaku te vullkanit, ndonje kaldera, eshte se Dodona lidhet me keto mistere nenetoksore, pyete edeh ajbergin te tregon me mirë ...
as lis nuk mund te jete sepse po flasim per majen e nje mali dhe ne ate lartesi nuk shohim as bredha e jo me lisa qe duan klime me te bute! Aty jemi ne nivelin e kullotave dhe ne behar ato jane te gjelberta me bar e ne kete menyr shfrytezohen nga çobanet per te kullotur bagetine! Kuptohet duke krijuar edhe liqene te vogla te tilla artificiale qe ato te kene se çfare te pijne!
E kuptoj ku doni te dilni por mos te harojm qe Tomorri eshte nje mal i madh dhe tempulli s eshte e thene te jete patjeter te vendi i teqes ose reth saj! Aq me teper kanalet apo ndonje tunel qe mund te kete patur lidhje me tempullin e dodones mund te kete hyrje dalje ne çdo pjese te ketij mali!
Po per pjesen veriore te majes e cila eshte vazhdimisht e mbulur nga debora a keni menduar? Eshte nje pozicion teper interesant natyror! Eshte si nje kala e krijuar nga shpatet e malit! Ndoshta nje mbeturine e periudhes se akullnajave por qe krijon nje si vrime te stermadhe ku mund te ndertohet e nje qytete jo me nje tempull! Aq me teper qe tashme ajo eshte e mbuluar nga debora.
Krijoni Kontakt