Close
Faqja 90 prej 148 FillimFillim ... 40808889909192100140 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 891 deri 900 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ja dhe dy te tjera........
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    Dija eshte injorance e mesuar.....

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Barat interesant artikulli i Maksim Zahajt por sidomos pjesa ku thuhet (une jam Thot lord i dy brireve) pra i ardhur nga vendi i dijes perball DODONES.Per mendimin tim ne radhe te pare duhet te sqarojme dicka qe fillon te mbulohet qe kur u ndertua peralla mitologji:{KU U CUA ZEUSI KUR LINDI QE TE MOS E HANTE I JATI KRONI, NE KRETE KU E USHQEU AMALTHIA DHIA ME BRIRIN E THYER APO TE KRENET E AMALTHISE DHISE ME BRIRIN E THYER},dhe pastaj fillojne te dalin qarte imazet e te gjithe tempujve se ku ndodhen,pra ku eshte fillesa.Sellojte betoheshin (PER TE MIRET E MALEVE) dhe vendi ku gjenden keta tempuj nuk mund te kishte afer stadjume ose qyteza ai ishte vendi i perendive.DODONA eshte fillesa prandaj dhe pak ndihen per te kane frike se mos u merziten greko_ italjanet.Ju lutem antarve te forumit te kene kujdes me termin ELEN me te cilin greket nuk kane lidhje fare(ELEN-ELIN-ILIN-YLLI JONE) duke qene idobet ne perdorimin e kompjuterit nuk mundem sot tju sjell ketu disa faksimilime nga doreshkrimi ANTIKITETE ILIRO DALMATIKE NA PERJUDHA E NOES DERI NE PUSHTIMET E CEZAR TIBERIT te sjelle ne shqiperi nga Pr DHIMITER PILIKA ku nje kapityll ka titullin PELLAZGET POPYLL I KRIJUAR NGA MBRETI YLL .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga gjergani Lexo Postimin
    Barat interesant artikulli i Maksim Zahajt por sidomos pjesa ku thuhet (une jam Thot lord i dy brireve) pra i ardhur nga vendi i dijes perball DODONES.Per mendimin tim ne radhe te pare duhet te sqarojme dicka qe fillon te mbulohet qe kur u ndertua peralla mitologji:{KU U CUA ZEUSI KUR LINDI QE TE MOS E HANTE I JATI KRONI, NE KRETE KU E USHQEU AMALTHIA DHIA ME BRIRIN E THYER APO TE KRENET E AMALTHISE DHISE ME BRIRIN E THYER},dhe pastaj fillojne te dalin qarte imazet e te gjithe tempujve se ku ndodhen,pra ku eshte fillesa.Sellojte betoheshin (PER TE MIRET E MALEVE) dhe vendi ku gjenden keta tempuj nuk mund te kishte afer stadjume ose qyteza ai ishte vendi i perendive.DODONA eshte fillesa prandaj dhe pak ndihen per te kane frike se mos u merziten greko_ italjanet.Ju lutem antarve te forumit te kene kujdes me termin ELEN me te cilin greket nuk kane lidhje fare(ELEN-ELIN-ILIN-YLLI JONE) duke qene idobet ne perdorimin e kompjuterit nuk mundem sot tju sjell ketu disa faksimilime nga doreshkrimi ANTIKITETE ILIRO DALMATIKE NA PERJUDHA E NOES DERI NE PUSHTIMET E CEZAR TIBERIT te sjelle ne shqiperi nga Pr DHIMITER PILIKA ku nje kapityll ka titullin PELLAZGET POPYLL I KRIJUAR NGA MBRETI YLL .
    pake si i njohur po me dukesh???

briri i thyer i dhise formohet ne shume pika te veshtruara nga sateliti

ashtu si edhe ne shqiperi???? edhe ne gadishullin e Atho ku Thukididi njohi PEllazget edhe sote e mbizotrojn prifterinjet ortodoks---Po keshtu edhe shpella e Divit ne Krete e veshtruar nga sateliti krijon formen e dy brinjeve me fushen ne mese te malit.Personalishte une e kame vizituar kete shpelle edhe do ju thoja se ajo brenda ruan nje forem ne te cilen munde te pershtatet fare lehte koka e dhise.

sa per Thotin.Vete fjale "Thote" ne gjuhen e lashte greke tregon ate qe "thote"=dhenien e fatit= shpjegimin e deshires se perendive=vjershimin=ligjet=ishte e thene.themis-themistes-themisto etje,sipas Hesychit.
    nga kjo fjale kemi Athena=a then.The=perendi ne gjuhen greke.Theos=kryeperendia ne gjuhen greke.Tin=thine etje

ne se jeni ai qe me shkon mendja---MA KE BERE ME HILE ZOTI LAME---OSE ME MIRE --PO MA BENE ME HILE ZOTI LAME.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar më parë nga gjergani Lexo Postimin
    Me ne fund mik u fute ne forumin shqiptar ,besoj se me ato qe di do ta pasurosh me tej temen e Dodones dhe elementeve te tjera te besimit pellazg .Me qe ke shtruar pyetjen se ku eshte cuar Zeusi [gje qe eshte e veshtire te percaktohet]
    shtjelloje me gjate kete gje .
    Te fala
    Dija eshte injorance e mesuar.....

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Pamje nga Maja e Tomorit

Nje pamje nga qielli mbi Malin Tomori

Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Dini te me tregoni se ç'eshte ky rrethe afer majes se Tomorrit ?
    Eshte i gjere me diameter 7 metra, ndonje grop apo ketu eshte ajo teqja e famshme e Bektashive ?
    A ka mundesi te jete kjo teqja e Bektasheve, apo nder themelet e saj te fshihej Dodona e famshme ?

Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Touche, Kreksi.

Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Touche, Kreksi.
    Hahahaaa...
    Me maje te shpates, me maje te mouse-it apo me maje te lapsit ?!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Jo, me rrerze laser !

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Hahahaaa...
    Me maje te shpates, me maje te mouse-it apo me maje te lapsit ?!
    Edhe une qesha...po mos te tallemi me keta bektashit, flas seriozisht tani edhepse nganjehere me pelqen humori si ky siper...

A mendoni ju se bektashit e kane zgjedhur kete vende si simbol, prane Varrit te prijsit te tyre Aliut ?
    nejse, ai Aliu ndoshta ishte gjergj Elez Alia...(mos u tallni edhe kete here) shumica ezbulimeve jane bere rastesishte dhe duke mos i marrrur gjerat seriozishte fare.
    Mua me pelqeu per se tepermi libri i Inkominit ne lidhje me Dodonen shqiptare..;dhe me ka bindur per se tepermi, Dodona eshte ne mesin tonë, ia pashim hajrin...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Edhe une qesha...po mos te tallemi me keta bektashit, flas seriozisht tani edhepse nganjehere me pelqen humori si ky siper...

A mendoni ju se bektashit e kane zgjedhur kete vende si simbol, prane Varrit te prijsit te tyre Aliut ?
    nejse, ai Aliu ndoshta ishte gjergj Elez Alia...(mos u tallni edhe kete here) shumica ezbulimeve jane bere rastesishte dhe duke mos i marrrur gjerat seriozishte fare.
    Mua me pelqeu per se tepermi libri i Inkominit ne lidhje me Dodonen shqiptare..;dhe me ka bindur per se tepermi, Dodona eshte ne mesin tonë, ia pashim hajrin...
    kreksi edhe miqe te temes

vreni pake pjeset e gjelbra ne funde te malit tomorre --pikerishte aty prane duhet te jete faltorja e lashte e Dodones .Persa i perket Alibabait---nuk ka perse te qeshi askush pasi ali babai nuk ka lidhje me bektashizmin por permendet qe nga lshtesia si Ali ati=ali babai.E permend Herodoti edhe antikiteti(jo ne lidhje me dodonen) e permend Hesychii Alexandrinos.
    Persa i perket bektashit ---eshte per ndere te shqiptarve sepse mbetet e vetmja fe ne shqiperi e cila vendosi shqiptarin ne radhe te pare pastaj c do gje tjeter,ndersa fete e tjera nuk e bejne as sote nje gje te tille---ftoni nje ortodoks a nje mysliman edhe pyeteni se ke do me shume --Shqiperin apo besimin e tije.
    besoj se i sherbeva te vertetes pasi sic nuk e dini une besoj tek ZOTI i dodones Pellazge

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •