Close
Faqja 81 prej 148 FillimFillim ... 3171798081828391131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 801 deri 810 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Dodona ka rendesi te vecante, per faktin se njeriu eshte niveli me i larte / i perkryer i vibrimit.
    Vibrimi eshte jeta, eshte universi, eshte LIGJI baze i te perjetshmes.
    Aplikmi i tij i vecabte ka lidhje te padiskutueshme me shkaterrimin e tempujve dhe zhdukjen e koordinatave te pikkave energjike jetesore te Tokes, te cilat ekuilibronin fuqine shpirterore te njeriut.

Besoj se Darius duhet ti rikthehet kesaj teme qe e ka lene pas dore dhe duhet ta drejtoje ne ate drejtim qe mendonte kur e hapi. Kete e them sepse nuk besoj se ai i ka postuar te gjitha mendimet qe ka ne lidhje me kete teme.
    Dodona nuk eshte vetem mister.
    Eshte tempulli i jetes.

http://z.about.com/d/altreligion/1/0...tsecret165.jpg

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Dodona ka rendesi te vecante, per faktin se njeriu eshte niveli me i larte / i perkryer i vibrimit.
    Vibrimi eshte jeta, eshte universi, eshte LIGJI baze i te perjetshmes.
    [/AME]
    Barat, si do ta paraqitje skematikisht vibrimin? Le te themi, ne profil?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-07-2008 më 07:50
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Barat, si do ta paraqitje skematikisht vibrimin? Le te themi, ne profil?
    Sec kam nje pershtypje qe ketu do te fillonte Dias qe te pegjigjej me qejf.
    Po gjithsesi, prerja e valeve meqe e lame si pikshikimi profilin, eshte Z. Gjithmone nese merret ne konsiderate fakti qe vibrimi vjen nga nje pike e konsideruar si qender.
    Varianti i dyte eshte numri 8. Kete shikoje me teper si forme. C'te kujton?
    Ke te tema e fustanelles nje foto interrsante qe te kujton numrin 8.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Sa i perkete Vibrimeve te Dodones, kam lexuar mafte varianta nga shkenctar dhe autor te vjeter.
    Te marrim sot per shembull, as nje metal nuke ndikon me shume se sa bakri ne detektimin e nenetokes qe pastaj me an te gjilperave pershruhet nje grafizem mbi leter per te ditur se çka ne nen tokë...
    Pra mendohet se para se te ndertohej orakli i Dodones ne ate vend me siguri se ka patur ndonje burim vullkani apo ndonje shpell qe te qon ne thellesi te tokes, njesoj si tek Tehutakanet qe ngriten piramiden e tyre jo rastesishte mbi kete tunel....
    Por me fjalen Vibracione= dridhje, kemi te bejmi edhe me zhurmen e dushkut te lisave.
    Pse valle aqe i rendesishem na qenka dushku i thare ne interpretimet e prifterinjve te Dodones ?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o kreksi ça vullkani ne dodone thua ti lol?spjegoje mire idene
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    o kreksi ça vullkani ne dodone thua ti lol?spjegoje mire idene
    Ke te drejte se nuk e dhash si duhet spjegimin mirepo nganjehere edeh e kemi veshtir te spjegojmi neqe jetojmi jasht ne shqipen letrare...

Po japoi nje perkthim ne anglisht, shpresj se do te ndihmoje, qellimi eshte qe te mesojmi edhe me tej; pse u nderua orakli i Dodones ne ate vend, te kuptohemi se asgje nuk ka qen e rastit...

text angl.
    But now, it is well known that under the temple of Apollo at Delphi, is the junction, the intersection of two faults underground natural… and that one of these fractures escape smoke hallucinatory.

shendet

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Besoj se Darius duhet ti rikthehet kesaj teme qe e ka lene pas dore dhe duhet ta drejtoje ne ate drejtim qe mendonte kur e hapi. Kete e them sepse nuk besoj se ai i ka postuar te gjitha mendimet qe ka ne lidhje me kete teme.
    E ku ka perendi ta ktheje kete teme ne drejtimin qe e hapa une Mbas 41 faqesh dhe mbi 800 shkrimesh eshte e pamundur qe per momentin te beja dicka (vetem nqs pastroj mbi 30 faqe). Sidoqofte mund te provoj dicka ne te ardhmen pasi tani kohen e kam jashtezakonisht te kufizuar, madje duhet ta kesh vene re qe edhe ne kete nenforum pjesmarrja ime ne 3-4 muajt e fundit ka qene fare e vogel. Por besoj se shpejti gjerat do ndryshojne dhe do i perkushtohem me shume.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Mendoj se ne munges te Darius i cili per shkaqe qe i permendi, mund te shkoje edhe ne pushime verore, pse jo, perkohesishte kete tem do ia arrinte ta mirembaje me plote aftesi edeh Barat, shpresoj se nuke mbetet asnjeri i ofenduar.
    Si dihet pushimet po afrohen edhe ne ika per disa jave, ju deshiroj suksese te mbare ne zhvillimin e me tejshem te ksaj teme si dhe mbare forumit shqiptar.

shendet

Po bej nje perpjekje per te rikthyer temen aty ku mendon dhe Barat (mos u gezo para kohe se do shume pune). Kush mund te me thote arsyen pse orakujt e Dodones (po ashtu dhe ato te Delfit) pretendohet se kane qene gjithmone femra?

Sokrati kur eshte shprehur per Orakullin e Delfit ka thene:

The greatest blessing granted to mankind come by way of madness, which is a divine gift.

Fjale shume te urta...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •