Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni dakort me kerkesat e aplikimit per karten e indetitetit?

Votues
20. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

10 50.00%
  • Jo

10 50.00%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
  1. #-9
    Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822

A jeni dakort me kerkesat e aplikimit te kartes se indetitetit?

Dokumentet e aplikimit

Certifikatė
    Pasaportė
    Kuponi i pagesės nė Postė
    Procedura e Aplikimit
    Dorėzimi i kuponit tė pagesės
    Dorėzim i dokumentit tė identifikimit
    Verifikimi i tė dhėnave
    Marrja e shenjave tė gishtėrinjve
    Fotografimi bust i aplikantit
    Plotėsimi i kartelės

Une per vete nuk jam dakort......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BvizioN : 14-01-2009 mė 15:26

2. #-8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Jo nuk jam dakord,
    e kuptoj se karta duhet jashte vendit, por per te qendruar ne shtepine time(shqiperi) nuk kam nevoje per karta. Per me teper me shume elemente biometrik, gishterinjte, retina, adn etj etj,

3. #-7
    ...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga morrison Lexo Postimin
    Dokumentet e aplikimit

Certifikatė
    Pasaportė
    Kuponi i pagesės nė Postė
    Procedura e Aplikimit
    Dorėzimi i kuponit tė pagesės
    Dorėzim i dokumentit tė identifikimit
    Verifikimi i tė dhėnave
    Marrja e shenjave tė gishtėrinjve
    Fotografimi bust i aplikantit
    Fotografimi i retinės sė syrit
    Pėrcaktimi i ADN-sė
    Plotėsimi i kartelės

Une per vete nuk jam dakort......
    Une nuk e kuptoj pse duhet pasaporta per te marre nje karte identiteti. Me te tjerat mendoj se eshte shume ne rregull. Vetem te kerkohet nje dokument udhetimi kur aplikon per dokument identifikimi eshe pak e pakuptimte.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

4. #-6

5. #-5
    Sa per keto zgjedhje jane .... Nje perdorimshe .

P.S se harova cfar eshte ai opsioni i dyte . "Jo" apo "LoL" :P

6. #-4
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Kartat e identitetit digjitale jane forma me e mire per te rritur ndjeshem sigurine e jetes ne Shqiperi dhe jashte saj. Ato nuk bejne te mundur vetem transparencen ne votime, ato bejne te mundur qe policia shqiptare ta kete me te lehte per te zbardhur krimet qe jane bere apo behen ne Shqiperi, e ka me te lehte per te luftuar korrupsionin ne administraten qendrore dhe lokale, pasi pas pajisjes se gjithe shqiptareve me karta identiteti qeveria qendrore dhe lokale do te kene nje ide te qarte te censusit te popullsise shqiptare dhe ne baze te censusit do te kete shperndahen sic duhet edhe fondet publike.

Kartat e identitetit jane edhe nje hap gjigand per transformimin e biznesit ne Shqiperi. Tani qe kartat e identitetit do te hyjne ne qarkullim ne Shqiperi do te hyjne ne mase format me liberale te kreditimit, kartat e kreditit, kredi per makina, kredi per shtepi, kredi per biznesin e vogel. Bankat shqiptare dhe te huaja kane tashme nje kontrate jo vetem me kredimarresin por edhe me shtetin shqiptar. Karta e identitetit do te jete hapi i fundit pozitiv ne permbushjen e reformes se qeverise shqiptare per legalizimin total te tregut shqiptar dhe per sigurimet shoqerore te gjithe punetoreve shqiptare.

Gjithashtu, kjo karte identiteti do te ndihmoje ndjeshem zyren e tatimeve te shtetit shqiptar pasi te gjithe ato biznese apo individe qe i kane bere bisht pagimit te taksave shtetit, do ta kene me te veshtire evazionin fiskal.

Nje tjeter efekt pozitiv do te jete edhe pranimi i bleresve shqiptare ne tregun e madh nderkombetar. Nese deri dje shqiptaret qe banonin ne Shqiperi nuk ishin ne gjendje qe te blinin sherbime dhe mallra nga Interneti apo nga kompani te huaja pasi nuk kishin "karte identiteti" dhe "karte krediti", tani do ti kene te dyja, ashtu sic i kane te gjithe qytetaret e shteteve te tjera perendimore. Kjo perseri do te rrisi ndjeshem levizjen e mallrave ne Shqiperi dhe do te demtoje bindshem monopolet qe ekzistojne ne Shqiperi.

Karta e identitetit eshte prova e shtetesise shqiptare, si brenda vendit edhe jashte tij. Eshte kontrata e qytetarit me shtetin shqiptar. Qytetari i thjeshte qe eshte ne rregull me ligjin dhe nuk i trembet atij, nuk i trembet kartave te identitetit. Ata qe kane bere krime dhe qe i tremben ligjit i ze paniku kur shohin qe shteti shqiptar po nxjerr karta te tilla digjitale identiteti.

Albo

7. #-3
    Me shenjat e gishterinjve, retinen e syrit dhe Adn-ne, i ben njerezit tere kohen te monitoruar kudohere, kurdohere, ne te gjitha menyrat. Shume masa identifikimi cenojne jeten private te individeve. Ne Amerike nje gje e tille si ne Shqiperi s'eshte bere ende dhe ka arsye te forta pse. Po meqenese Shqiperia dihet qe eshte laborator social, provohen nga te gjitha llojet e eksperimenteve.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

8. #-2
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Kartat e identitetit digjitale jane forma me e mire per te rritur ndjeshem sigurine e jetes ne Shqiperi dhe jashte saj. Ato nuk bejne te mundur vetem transparencen ne votime, ato bejne te mundur qe policia shqiptare ta kete me te lehte per te zbardhur krimet qe jane bere apo behen ne Shqiperi, e ka me te lehte per te luftuar korrupsionin ne administraten qendrore dhe lokale, pasi pas pajisjes se gjithe shqiptareve me karta identiteti qeveria qendrore dhe lokale do te kene nje ide te qarte te censusit te popullsise shqiptare dhe ne baze te censusit do te kete shperndahen sic duhet edhe fondet publike.

Kartat e identitetit jane edhe nje hap gjigand per transformimin e biznesit ne Shqiperi. Tani qe kartat e identitetit do te hyjne ne qarkullim ne Shqiperi do te hyjne ne mase format me liberale te kreditimit, kartat e kreditit, kredi per makina, kredi per shtepi, kredi per biznesin e vogel. Bankat shqiptare dhe te huaja kane tashme nje kontrate jo vetem me kredimarresin por edhe me shtetin shqiptar. Karta e identitetit do te jete hapi i fundit pozitiv ne permbushjen e reformes se qeverise shqiptare per legalizimin total te tregut shqiptar dhe per sigurimet shoqerore te gjithe punetoreve shqiptare.

Gjithashtu, kjo karte identiteti do te ndihmoje ndjeshem zyren e tatimeve te shtetit shqiptar pasi te gjithe ato biznese apo individe qe i kane bere bisht pagimit te taksave shtetit, do ta kene me te veshtire evazionin fiskal.

Nje tjeter efekt pozitiv do te jete edhe pranimi i bleresve shqiptare ne tregun e madh nderkombetar. Nese deri dje shqiptaret qe banonin ne Shqiperi nuk ishin ne gjendje qe te blinin sherbime dhe mallra nga Interneti apo nga kompani te huaja pasi nuk kishin "karte identiteti" dhe "karte krediti", tani do ti kene te dyja, ashtu sic i kane te gjithe qytetaret e shteteve te tjera perendimore. Kjo perseri do te rrisi ndjeshem levizjen e mallrave ne Shqiperi dhe do te demtoje bindshem monopolet qe ekzistojne ne Shqiperi.

Karta e identitetit eshte prova e shtetesise shqiptare, si brenda vendit edhe jashte tij. Eshte kontrata e qytetarit me shtetin shqiptar. Qytetari i thjeshte qe eshte ne rregull me ligjin dhe nuk i trembet atij, nuk i trembet kartave te identitetit. Ata qe kane bere krime dhe qe i tremben ligjit i ze paniku kur shohin qe shteti shqiptar po nxjerr karta te tilla digjitale identiteti.

Albo
    Albo jam dakort me ato qe thua, dhe besoj se jane te rralle ata qe do te kundershtonin nevojen per karta identiteti. Ama ketu diskutohen kerkesat per te marre nje karte te tille dhe jo nevoja per vete kartat.

9. #-1
    Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Fotografimi i retinės sė syrit

Pėrcaktimi i ADN-sė

Mjaftojne keto te dyja qe te them me force JO !!!
    As retina, as ADN-ja nuk aplikohen ne keto leternjoftime (karta identiteti).

S'di nga e moret kete lajm, keto dite ka apliku nje shoku im dhe vetem shenjat e gishtave dhe firmen i moren (emer, mbiemer), asgje tjeter.

Une jam per po.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jack Watson : 14-01-2009 mė 15:00
    Life's too short to remove USB safely.

Lajmin e ke ketu ne forum te dhene nga Shekulli. Ku tjeter do i marr lajmet une qe jam ne anen tjeter te botes. Sidoqofte nese keto te dyja nuk jane te perfshira atehere skam problem me karten. Perndryshe qendrimin tim e kam bere te qarte ne temen tjeter per kete dokument.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emigrimi ne Australi
    Nga Kryeplaku nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 04-01-2014, 17:25
  2. Italia hap 80 mijė vende pune sezonale. Kushtet e aplikimit
    Nga strange nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-01-2011, 18:13
  3. Fituesit e llotarisė amerikane pėr vitin 2008
    Nga tani_26 nė forumin Emigracioni
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 01:21
  4. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •