Close
Faqja 670 prej 1135 FillimFillim ... 170570620660668669670671672680720770 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 6,691 deri 6,700 prej 11341
    Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    Tash qė e lexove, a do ta ndrrosh mendimin qe pate me heret '? Lodhet Zoti ? Pushon ai ?

Ku eshte limiti ??
    E shpjeguar ne menyre teologjike dita e shtate eshte dita e cila permbyll te gjithe procesin e krijimit te gjithesise. Kjo shprehje Biblike ka kuptim figurativ, per te treguar madheshtine e kesaj pune. Dhe nuk besoj se mund te hidhet poshte gjithe Bibla per shkak te nje kuptimi figurativ.

Nuk besoj se vertetesia shikohet ne gjera te tilla ku kapeni ju, per faktin se nuk arrini ti kuptoni. Ne Kuran e ke te qarte qe Muhamedi eshte martuar me minorene. Kjo sot quhet pedofili. A mund te jete profet nje pedofil?

p.s. Nuk pres pergjigje per arsye se eshte diskutuar nje here kjo ēeshtje dhe kjo nuk eshte tema e duhur per ate diskutim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Conquistador : 09-01-2009 mė 15:05

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Le ti kthehemi temes pasi ajo nuk flet per Biblen.

Si ka mundesi qe adhurohet guri i qabese?C fare rituali eshte ti vish rreth e perqark...pagan apo jo?A adhurohej vetem Allahu dhe askund perpos tij?Eshte Allahu guri?Sepse guri ne ato vende si obljekt eshte i shenjte.Edhe gurizimet me gure behen.Eshte sinjifikuse kjo gje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 09-01-2009 mė 15:00

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Nuk e hodha dhe nuk e hodhi posht biblėn. Ne e pranojm biblėn, po vetėm pjesėt tė cilat pėrputhėn me atė qė na ka mėsuar Muhamedi a.s.

Arsyetohu siq te duash, madhėshtia e tokės nuk eshte ne pytje sa eshte madhėshtia e Zotit.

Kaq !

ps : Nuk adhurohėt guri, nuk adhurohet as qabja e as profetet. Tash lehni sa te duani.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    C'ka ju ke pik keti oborri ti ? Mos je duke e treguar biografin tende terthorazi dhe njeherit ne gjermani zbulove gjithqka ? Nėse po, dije qe e kuptuam qe moti.
    Un di aq sa ti nuk din asgje culli i ri. Prova, ne vend qe te miresh me ate qe te thash ne postimin e pare, ti fillove te me flasesh per oborra, masi jemi te oborrat jam duke e planifikuar nje por s'di si ta shtroj ? Daleta 50/50 apo me teha tek-ut se vertet jam ne dilem e ti si expert mund te me keshillosh. Ti si e ke pas oborrin mbrenda mureve ? Guraleca a ? hmm...
    hehehhehe ēfar berllogi i hallakat

Edhe pse te kam cituar ty une nuk jam tu fole terthorazi me ty por me ata qe kuptojne diēka, se ti edhe pse i paske gogja do vjet (pasiqe me the mua dy-tri here "i ri") ne koke qenke ende femi i lagt, ti po te jetosh edhe 1000 vjet per ty eshte e kote se nuk te hine asgje ne koke (nuk ke vend per to, se e paske te bushur me kasht).

Une nga ti deri tash nuk lexova asnje fjale qe argumenton te kunderten e asaj qe e thash me heret ...

Ti pranoje qe jua mbylla gojen ty & CO e nuk po mundeni te gjeni ndonje "habith" te sajuar me vone kunder atyre fakteve qe i solla une se lere ma te sajoni ndonje absurd, marrezi, budallallek te ri prej vetes, e mos ha shum m.u.t ketu se une ti pshurri vjet qe e paske.

A e din ti qe po te ishte budallalleku me dhimbje, ty do te te ndegjohej zeri ne Australi.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Vellazerimi magjypist solidarizues.Kane filluar te qarkullojne letra te llojit te vecante...
    http://www.forumishqiptar.com/showth...02#post2120202

Ca ndryshimi ka ky flamur qe perdorej per "vellazerim" dikur
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...sickle.svg.png

Nga ky qe perdoret sot?
    https://www.cia.gov/library/publicat.../sa-lgflag.gif

Njeri i Bashkimit Sovjetik qe i imponohej kombeve te tjera si "fe" qe ishte komunizmi,dhe tjetri i Arabise Saudite qe gjithashtu imponohet.
    Ndryshimi?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 09-01-2009 mė 15:19

Nuk e hodha dhe nuk e hodhi posht biblėn. Ne e pranojm biblėn, po vetėm pjesėt tė cilat pėrputhėn me atė qė na ka mėsuar Muhamedi a.s.

Arsyetohu siq te duash, madhėshtia e tokės nuk eshte ne pytje sa eshte madhėshtia e Zotit.

Kaq !

ps : Nuk adhurohėt guri, nuk adhurohet as qabja e as profetet. Tash lehni sa te duani.
    Une kur lexoj Biblen, nuk pres qe aty te kete shkence. Ne Bote ka shkenctare qe merren me shkence. Une pranoj moralin dhe filozofine e ketij libri.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    .
    Keta i pranojne vetem ato vargje qe ka mundur muhamedi ti mbaj ne mend kur i ka ndegjuar nga jahudite dhe te krishteret gjat kontakteve tregtie te tije me ta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 09-01-2009 mė 15:21

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Pastro "oborrin" se krejt sari i pėrlyte mustaqėt.

Te kena kundėrshtuar rend ore kokederr. Dhe askushi nuk u mundua te tė sjell ndonje hadith sepse nuk ishte nevoja. Pėrdor logjikėn tėnde nėse ke, nėse jo veq tė jesh shendosh se s'bėhet nami pse je fėmi. Rritėsh me kohen.

Ti pranoje qe jua mbylla gojen ty & CO
    Paganėt arabe paskan adhuruar Zota ???

E pranova.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Keta i pranojne vetem ato vargje qe ka mundur muhamedi ti mbaj ne mend kur i ka ndegjuar nga jahudite dhe te krishteret gjat kontakteve tregtie te tije me ta.
    Bingo ! Ishe i dishėm, sipas logjikės t'prisht tėndės, Muhamedi paska qen nje Gjeni sepse ja paska arritur te mbaj mend vetėm mėsimėt e drejta nga te krishterėt dhe hebrenjt dhe arriti te formoj nje libėr ku kėto mėsime u bashkuan njera me tjetrėn duke mos u kundėrshtuar ! ..................vazhdojm............... Kur'ani sipas teje, edhe pse eshte "kopje", prap na qenka i Shenjt ! A s'te kam then qe je i menqur a ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Citim Postuar mė parė nga Conquistador Lexo Postimin
    Une kur lexoj Biblen, nuk pres qe aty te kete shkence. Ne Bote ka shkenctare qe merren me shkence. Une pranoj moralin dhe filozofine e ketij libri.
    Eshte e kuptueshme kjo qe thua. Duhet respektuar.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •