Gazeta Kritika, 14/12/2008
Këtyre do u "ketë mbirë varri bar" kur Shqipëria do hyjë në BE
Nga Kritika
"Themelimi, 18 vjet më parë, i Partisë Demokratike, si parti e përmbysjes së sistemit diktatorial më mizor në Evrope dhe zevendesimit të tij me sistemin demokratik..." ... më mizor në Europë (këto të fundit i shtova unë).
Si më lart e filloi Berisha fjalën e tij në ceremoninë e përvjetorit të 18-të të themelimit të Partisë Demokratike. Pra sipas Berishës, Partia Demokratike përmbysi sistemin diktatorial më mizor në Europë...
Dakort, por nga ana tjetër, ky i sotmi (që kemi ndërtuar) a nuk është përsëri sistemi "demokratik" më mizor në Europë. Pra, nëse Shqipëria komuniste nuk shembëllente me asnjë vend tjetër komunist në Europë, gjithashtu edhe Shqipëria e sotme "demokratike" nuk shembëllen me asnjë vend tjetër demokratik në Europë. Me fjalë të tjera, edhe në kete sistem politik ne përsëri ndertuam shtetin më mizor, ashtu si në komunizëm. [Se mos bëmë ndryshe në monarki ne].
Pra 18 vjet i mbushi e ashtuquajtura demokraci shqiptare, por harohet fakti se në dhjetor 1990 njerëzit dolën në rrugë me parrullën "E duam Shqipërinë si e gjithë Europa". Por ja që dhe pas 18 vjetësh "demokraci", Shqipëria vazhdon të jetë e izoluar njëlloj si në'90-ën. Asnjë ndryshim në këtë aspekt, mos dhe më keq, sepse (bie fjala) nëse shqiptarët e arratisur në atë kohë vriteshin në kufij vetëm nga rojet e ushtrisë komuniste, ata të paktën mirëpriteshin me dashamirësi nga kufitarët perëndimorë. Kurse sot është e kundërta, shqiptarët e arratisur po vriten në kufij (e mbyten nëpër detra) nga rojet e vendeve të BE-së. Pra perëndimi nuk i mirëpret më... (ne këtë aspekt ne vazhdojmë të hedhim valle në "gojë të ujkut")
Nejse, "rëndësi" ka fakti që e ashtuquajtura "demokraci" shqiptare mbushi 18 vjet, gati sa gjysma e jetës së diktaturës komuniste. 35 vjet pat sunduar Enveri në Shqipëri, ndërsa këta të sotmit po bëjnë gati 20 vjet, pra dhe 15 u duhen për të shkuar tek Enveri (i vdekur), ndërkohë që motoja "Shqipëria si e gjithë Europa" ka mbetur vetëm në parrullat e dhjetorit 1990..., ashtu si "luga e florinjtë" e Enverit që mbeti në parrullat e nëntorit 1944.
(I sati brez shqiptarësh është ky qe po u ikën jeta me shprese???)
Krijoni Kontakt