PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;
Te hyje dhe ishalla del e para se asnjehere skemi fituar nje kompeticion.
une jetoj jashte shqiperise,
ne itali.nuk eshte nacionalizem por eshte njohje e gjerave ne pergjithesi ajo qe me ben mua te pakten te jem anti-UE por ne te njejten kohe nuk jam as me kete brez politikanesh qe ka shqiperia.
dua qe te te them dicka,,
nuk sherohet nje plage me nje plage tjeter me te madhe.
merr studentat e ekonomise dhe pyeti se si funksionon ekonomia europiane dhe globalizimi i pasurive shteterore.
ta pershkruaj me pak fjale unete pakte me aq sa di une)...
te gjitha shtetet europiane nuk prodhojne vete monedhen e tyre por e prodhon Banka Europiane.Banka Europiane eshte prone e te gjithave bankave shteterore te shteteve pjesemarrese.une te jap rastin e italise ku jetoj vete....Banka e Italise eshte rreth 85% private ku aksioneri me i madh eshte Banka Intesa-San Paolo e cila ka rreth 40% te aksioneve te Bankes Shteterore te Italise.e di qe me ligj eshte nje gje qe nuk lejohet,pra qe te jete e privatizuar ne nje shkalle te tille Banka shteterore e italise por ja qe ka ndodhur kjo pra.
kjo gjiro virtuoze sjell perfitime dhe fuqi bankiereve.pra asnje shtet ne europe nuk mund te prodhije vete monedhat(pra i heq fuqi shtetit e ja jep bankes).
2)globalizimi i pasurive eshte nje proces ku shtetet pjesemarrese vendosin se si do te shperndahen pasurite e tyre neper shtetet e tjera europiane.
me kete shkolle politike shqipatere e dime qe te shesin jeten per 5 leke e jo me po paten mundesi per gjera te tjera.
PRA ME PAK FJALE NUK KE MONEDHA DHE NUK KE AS PASURI.
me thuaj ti se cfare do besh ti si shtet pa asgje???
te rrijme e te rruajme planca te gjithe???....
problemet e shqiperise jane fare te vogla....ma shume vullnet dhe zgjuarsi mund te zgjidhen ne 5-10 vjet.
pra zhvillimi i infrastrukturave,hapja e ndermarrjeve(dhe jo shitja e tyre sic po behet tani),zhvillimi i universitetit qe eshte ne vend numero,mjekesia dhe sigurimi brenda territorit shqiptar,harrova qe duhet te luftohet korrupsioni qe eshte gjeja me elementare per te bere(sepse ndryshe kushdo qe te vije ne pushtet nuk do mund te beje asgje nqs nuk ka bashkepunimin e te gjitheve).
Duke qene se jetoj ne greqi dhe e shikoj se c'ndodhi dhe c'po ndodh me ekonomine Greke qe kur hyri ne fuqi Euro do te preferoja me mire te mos hynte ne BE
Me kete ekonomi qe kemi ta shohim me dylbi BE !
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
Ne Shqiperi UE e kane kuptuar pak keq do thoja une.
UE = Zhvillim = Ide Bashkohore = Pune = Siguri !!!
UE nuk eshte liberalizim vizash...
po mire adash ty mbase ti paguan ndonje papul letrat dhe del ne krah te tij. por une kam shume miq ne greqi dhe i di shume mire ceshtjet e tyre. une vetem nje vize per te marr per ne greqi mu deshen nje mal me letra dhe shume burokraci qe nga numri 0900 i ambasades kurve greke ne tirane.
vari leshte
Ashtu eshte edhe ne Itali dhe falsin shume dhe qe Euro fuqizon Komunitetin Europian por dobeson shtete me te vogla .
Ska cfare te humbi shqiperia kupton ti vella , se eshte aty ku ska ku te shkoj por perkundrazi mundesite per investime do shtohen dhe do hapen vende pune .
Kjo gje ndodhi ne Rumani , meqe taksat ishin me pak shumica e prodhimit europian u trasferuan dhe per shkak te kostos te ulet te pageses se punetoreve.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga che_guevara86 : 12-11-2008 më 18:18
Bëji nder qenit, që ai të kafshojë këmbën
Shqiperia do te Hyje ne EU atehere pasi te kene plotesuar nje sere kriteresh,qe Shyqyr zotit nuk jane pak,por jane shume,te cilat ndihmojne me shume popullsine sesa politikanet tane PEDERASTA dhe kur,Nqs se sot 90 % e shqiptareve jane pro,atehere kur kjo perqindje te bjere ndjeshem ose me shume nga se ,mund te jet parashikurar psh te 30 %,atehere shqiptaret do te hyjne ne EU.
Sot idete dhe mendja e shume shqiptareve ne SHQIPERI eshte se:nqs do te liberalizohen vizat,te gjithe nga vize ne xhep dhe hopa ne Europe.
Mos shikoni dhe degjoni vetem qytetet si psh Tirane,Durres,shkoder Elbasan,Fier.........Korce.....ka dhe shume qytete te tjera,qe pak a shume nga ana kulturore dhe financiare jane me prane Europes,por shikoni pak me Thelle,Ne FSHATRA,ku akoma balta eshte deri ne gju,ose jeton akoma mes maleve,kur akoma 58 % e popullsise jeton akoma ne fshat,pa u zhgjatur shume.....Me falni......Por nga bie EUROPI!?????
Krijoni Kontakt