Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 18-12-2008 mė 13:41
Jo nuk i kam bėrė lėmsh.I ke bere pak lemsh keto. Qumshti ngrohet, i hiqet ajka dhe me pak fare kosi zihet kos. Ai lengu qe ndahet vec nga kosi pasi zihet (behet kos dmth) quhet hirre. Shllina, ose shellira eshte lengu qe mban te fresket djathin e bardhe.
E lė qumėshtin njė ose dy ditė nė temperaturė tė ngrohtė dhe tharbet. Pastaj e vlon dhe ngjizet. Masa e trashė e bardhė, ndahet nga lėngu. Pastaj i ndan nė enė tė ndryshme. Lėngut ashtu tė ngrohtė ia shton njė lugė kos. Dhe nė kėtė rast nuk nxinet kosi, sepse ky nuk ishte qumėsht, por nxinet kumėshti
Mesa e di une, ai lengu qe mbetet nga kullimi i gjizės (djathit) quhet hirrė dhe nga hirra behet kumshta.
pra me fjale te tjera, keta tamlit i thone kumshte lol, e kumshtes kurrqysh hiq, veq e pijne q'ashtu.
Ja kjo pije zvicerane behet nga kumshta:
![]()
Ēashtu jam tuj than edhe une.Mesa e di une, ai lengu qe mbetet nga kullimi i gjizės (djathit) quhet hirrė dhe nga hirra behet kumshta.
Ncuk! Tungjatjeta! Kokalle nuk eshte fjale shqipe. Shqipthuhet nga fjala greke kokalo qe natyrisht do te thote kocke. Ne veri per fjalen kocke, e cila thuhet dhe koc, kemi dhe fjalen asht. Gjthashtu kemi dhe fjalen eshtra (eshtna) qe po njesoj ka kuptimin kocke, por tashme ky kuptim eshte ngushtuar dhe shpreh vetem kockat e nje te vdekuri. Neise. Me pelqeu fjala drudhe![]()
M'duket se kockė ėshtė sllavisht.
Life's too short to remove USB safely.
deri ketu bie dakord me ty!
kurse ketu dua te te kundershtoj pak,pasi nuk kam degjuar njeri qe te thoje ;kockat e te vdekurvet!!!shprehja e sakte dhe qe perdoret ne veri eshte keshtu:eshtrat e te vdekurve!!!ah po qe se shkon ne spital per nje vizite tek doktori,atehere mund te degjosh shprehjen ke thyer nje kocke !!![]()
te eshte bere mendja vetem sllvo-greke ty!!
pa hyr nje here ketu tek ky linku,dhe do shikosh qe fjala KOCKE eshte shqip!!!
ja ku e ke!http://www.argjiro.net/fjalor/
English (12 entries.)
Shqip (12 hyrje.)
blockade
bllokadė {f}
bone
bonykockė {f} (tr. shq. kocka, shumės kocka)
kockor / kockore
coca
koka {f} [Erythroxylon Coca]
cocaine
kokainė {f}
concave
i/e lugėt
concave
konkav / konkave
emaciated (adjective)
i/e dobėsuar, kockė e lėkurė
kneecap, patella