Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Ka njerez te cilet e duan Hitlerin, Mussolinin, G.Bushin e shum e shum tipa te till që kan vrar jo qindra veta, por me miliona dhe askushi s'qon pesh kaq shume !

Crasy mendon qe nese me quan "taleban" do te flas mir per ata te cilet masakruan 1milion irakian e mijera tjer ne afganistan hiq pa e permendur torturimet e shumta qe i beren ne shtetet diktatoriale arabe si dhe ne burgjet Guantamo.

Un jam njeri i bute, tepricën se kam dashur kurr, sikurse qe se dua padrejtsin dhe jo vetem ndaj muslimaneve por ndaj çdo populli i cili vuan nga padrejtsit e fuqive te medha.
    Muhamedi a.s. ka thene disi keshtu : Xhihadi më i mirë eshte kur ti thuash Sulltanit që je Zullumqar ! Pra ja thua të vërteten edhe pse eshte Mbret, Mbikqyrës apo çfar do qoft Amerika per ne ! Gabimi është gabim ! Dhe nuk eshte ne obligimin ton qe ti dalim ne mbroje edhe pse kontruboj ne qlirimin e Kosoves.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Kodi:
    Pikërisht në qendër të qytetit të Durrësit, një dite e bukur plot rreze dielli 
    pati një veçante. Në një nga kafet e kësaj qendre po pinin kafe së bashku myftiu
     i Durresit Ilir Vokshi me nje Prift të komunitetit ortodoks. Te gjitheve që 
    ndodheshin të pranishëm iu ra në sy karakteri miqësor e dashamires i bisedës se
     tyre.
    Sa femi i prape ti Flori, po ku e germove kete lajm....
    Eh sa pune qe hape... Po pse mo i uruar nuk e di ti qe direktivat jane ndryshe, nuk e di ti qe nuk na mesojne keshtu ata te ndriturit ?
    Me nje te rene te lapsit dashke te hedhesh poshte punen e madhe qe behet ketu.
    Ej, ka njerez qe mundohen ketu, mundohen si e si te fusin helmin mes shqiptareve,
    por ata harrojne Flori, harrojne se Shqiperia nuk eshte as Greqi, as Talebanistan e as Liban, dhe kjo i mundon, por ata perpiqen aq sa munden.
    Sa per ngjarjen mua me duket shume normale, e veçanta qendron ne simboliken qe perfaqesojne personat ne fjale.

Gjithe te mirat.
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Ka njerez te cilet e duan Hitlerin, Mussolinin, G.Bushin e shum e shum tipa te till që kan vrar jo qindra veta, por me miliona dhe askushi s'qon pesh kaq shume !

Crasy mendon qe nese me quan "taleban" do te flas mir per ata te cilet masakruan 1milion irakian e mijera tjer ne afganistan hiq pa e permendur torturimet e shumta qe i beren ne shtetet diktatoriale arabe si dhe ne burgjet Guantamo.

Un jam njeri i bute, tepricën se kam dashur kurr, sikurse qe se dua padrejtsin dhe jo vetem ndaj muslimaneve por ndaj çdo populli i cili vuan nga padrejtsit e fuqive te medha.
    Muhamedi a.s. ka thene disi keshtu : Xhihadi më i mirë eshte kur ti thuash Sulltanit që je Zullumqar ! Pra ja thua të vërteten edhe pse eshte Mbret, Mbikqyrës apo çfar do qoft Amerika per ne ! Gabimi është gabim ! Dhe nuk eshte ne obligimin ton qe ti dalim ne mbroje edhe pse kontruboj ne qlirimin e Kosoves.

te gjith kta hyn ne nje thes duke perfshir edhe osamen .
    We are all Aliens

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    te gjith kta hyn ne nje thes duke perfshir edhe osamen .
    Extreme,... krimët e Hitlerit s'krahasohen me ato te Osames....

~ 6'000'000 per Hitlerin.

~3'000 (po e zëm që e vërtet, 11 shtator 2001) per Osaman,

~1'500'000 (prej 11 shtatorit e kendej) për Amerikën,

~ 15'000 (98/99 lufta në KS) për Milloshin,

Më dukët që s'ka foto, dhe kemi tendenc t'i egzagjerojm gjërat vetëm pse duam te ngelim injorant !

Citim Postuar më parë nga flory80 Lexo Postimin
    Pikërisht në qendër të qytetit të Durrësit, një dite e bukur plot rreze dielli pati një veçante. Në një nga kafet e kësaj qendre po pinin kafe së bashku myftiu i Durresit Ilir Vokshi me nje Prift të komunitetit ortodoks. Te gjitheve që ndodheshin të pranishëm iu ra në sy karakteri miqësor e dashamires i bisedës se tyre
    Ky eshte nje mesazh i qarte per te gjithe ata qe kerkojne orientime ne rryma te ndryshme: Shqiperia eshte Shqiperi. Shqiptaret jane nje popull, pavarsisht besimeve fetare. Dhe per kete arsye ata respektojne njeri-tjetrin, pa dallim feje. Kush kerkon te krijoje perçarje mes Shqiptareve nuk eshte pjese e kesaj shoqerie.

I PËRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NË TOKË
    Postime
    156
    Për mendimin tim, është një ide e mirë që të kenë mirëkuptim të mirëfillt udhëheqësit fetar, e kjo pastaj e lehtëson punën edhe në mes besimtarëve të komuniteteve të ndryshme të cilët do të kenë mirëkuptim në mes vete e jo të ketë ofendime dhe sharrje në mes tyre.
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TË KTHEHEMI

' Maska e Earta
    Anëtarësuar
    11-08-2008
    Postime
    336
    Citim Postuar më parë nga flory80 Lexo Postimin
    Fatkeqësisht më duhet të pranoj që ju të dy më sipër keni nxjerrë hanxharët, për të mbrojtur idetë tuaja fetare, kur vet tema flet për tolerancën fetare.
    Or njerëz të mirë, bëhuni tolerant dhe respektoni fenë e tjetrit sepse kjo është dhe tradita Shqiptare.
    Unë kam një histori që desha ta ndaja me ju. Pas viteve 1990 kur u hoq dhe ndalimi i praktikimit të besimit në Shqipëri familja ime jetonte në një apartament të thjeshtë në një pallat nga ata të asaj kohe dhe në katin tonë ishin 4 apartamente, familjet ishin 2 muslimane, një e krishterë Ortodokse dhe tjetra ishte Katolike (e rrallë kjo sepse në Përmet spara ka Katolik, por ata ishin të ardhur, sepse kryefamiljari kishte qënë officer)
    Nuk kishte festë fetare që ne të mos ftonim njëri tjetrin për drekë. Asnjëri nga ne nuk ishte praktikues i fortë i fesë, por thjesht besimtarë si shumica e Shqiptarëve. Dhe këto ishin festat e mia të preferuara, sepse ne shkonim si vëllezër me njëri tjetrin dhe nuk kishte kënaqësi më të madhe kur në festën e Pashkëve, Muslimanët kishin më shumë vezë të kuqe në shtëpi sesa vetë të Krishterët. Apo fëmijët e të krishterëve dilnin për të luajtur me ëmbëlsira dhe fruta në ditën e Bajramit.
    Ja pra për këtë lloj tolerance dhe bashkjetesë fetare e kam fjalën unë, dhe jo për radikalizma që dikush mundohet ti sjelli këtu duke kopjuar deklarata nga lider fondamentalist të cilësdo fe qofshin.
    Respektojeni njëri tjetrin o njerëz ashtu siç e ka thënë dhe vet Zoti në të dy librat e Shenjtë si në Bibël dhe në Kuran.
    Gëzuar festat e Kurban Bajramit dhe Krishtlindjet sepse kan qëlluar shumë pranë njëra tjetrës këtë vit
    Hajde me ne fund lexova dicka te mire ksajde...

Te pershendes shume flory80
    **** ** ** ***** ** ***!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Belgjike
    Postime
    73
    waw! kamera e fshet? LOL

Sh. Mire. Po te ishte prift katolik dreqi lol

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Lorena1 Lexo Postimin
    waw! kamera e fshet? LOL

Sh. Mire. Po te ishte prift katolik dreqi lol
    Ishte ene prifti katolik po ne ate moment po paguante llogarine e "kafes"

Gjynof i shkreti nuk doli ne foto

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Islami është Paqe !

Selman Ruzhdija ka qen këlyshët e armiqëve të Islamit. Ai edhe fjalës Paqe mund te ja ndryshoj "facën".

Karikatura, eshte vizatim i ber nga te krishterët. Kjo si fillim, tregon kultrën krishtere. Së dyti harron qfar thot Krishti ne bibel "Sy per sy e dhemb per dhemb", qe dmth, nese un ta thej nje dhemb pa hiri, ti ke drejt te ma thesh tjetrin.
    Une e di se Krishti nuk thote keshtu. Kete e thote Moisiu ne Dhjaten e Vjeter. Cileve vargje biblike u referohesh?

Kjo s'egziston në Islam. Në Islam ka drejtësi hyjnore, dhe në shtetët islamike (që ska edhe shum), ligjët aplikohën.
    Ja disa rreshta, te cilet ne syte e mi jane deshimi per ate se Kurani meson saktesisht ate te cilen ti mundohesh t'ia mveshesh Krishtit:

Kapitulli 47 ("Muhamedi"), numri 4:

"Kur t'i takoni ata qe jane jobesimtare, i qelloni (godisni) ne qafe; dhe kur i keni mposhtur, i lidhni. Pastaj ose keni meshire ose kerkoni pagese (per pengjet). Kjo eshte keshtu. Dhe sikur te kishte deshur Allahu, Ai vet do i kishte denuar keta, por Ai deshiron t'i testoj disa nga ju me ane te tjereve. Dhe ata qe vdesin ne rrugen e Allahut - Ai kurre nuk do t'ju asgjesoj vepren e tyre."

Ja ku e ke faktin per ate qe Allahu kerkon nga besimtaret e tij te luftojne jobesimtaret. Te perdorin dhune. Te hakmirren. Shkurt: Allahu ne keto fjali hap rruge per drejtesi njerezore/individuale, thote njeriu te denoi njeriun. E e tera kjo mund te kete me cdo gje tjeter te bej, por jo me nje "drejtesi hyjnore".

Ke postuar nje foto nga Irani, Iranianët s'kan te bejn me fen Islame. Dhe Selman Ruzhdia nuk ishte tjeter pos Iranian ! Fetwa-ja kundër tij ishe e lansuar nga kryeimami i tyre shiit.
    Jo vetem nga Irani, por nga cdo shoqeri muslimane gjen keso fotosh. Toleranca e Islamit pos nder shqiptaret, deri sot nuk di qe u deshmua diku tjeter ne Bote. Te pakten jo ne ate mase qe ia vlen te ceket. E per cudi, jemi pikerisht ne shqiptaret muslimane me te "shthururit" e me te papranuarit ne boten muslimane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 13-12-2008 më 07:52

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  2. Analiza dhe komente për zgjedhjet lokale, 18 shkurt 2007
    Nga Dr Rieux në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 230
    Postimi i Fundit: 11-04-2007, 16:14
  3. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Spiro Prifti, mjeku që shëroi me qindra pacientë ..
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 03:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •