.... 11 shtatori nuk ishte veper e Osama bin ladenit. (S'po e mbroj Osaman, por te verteten)
Tani qfar din ti realisht rreth Osamas ? A Osama sulmoj ameriken apo amerika Osaman ?
Un Osaman e njoh si nje njeri bamirës, edhe pse ishte milioner, i dul ne krah te defavorshmit, luftoi ne çlirimin e Afganistanit, ndërtoj shkolla, spitale, dhe shtet !
Pushtimi i Afg. nga Amerikanet eshte puro plan i imperializmit te tyre ! Sepse ne ket menyr, rrethuan Kinën dhe Rusin,
A e din ti qe nëse kërset ndonje luft botrore do te jet pikerisht ndaj Rusis-Kinës vs USA ? Dhe martirët e par do te jen Kosovarët, Afganët, Irakianet, Polonezët, Korea, Filipina ? Sepse ne keto shtete i ka mbjellur armët me te fuqishme, qe te parandaloj çfar do sulmi ndaj Amerikes ! Dhe ajo qka i ka mbetur djeg, eshte edhe pushtimi i Iranit, sepse nese kerset Irani do ti sulmonte prej pas shpine, dhe kjo eshte si ajo thika e famshme !
Per ty se di, po un s'jam prej atyre qe dua t'ekspozohem si nje mi i laboratorit, apo si "qeni kamikaz" !
tash mos te dalim prej teme por sulmet e tilla si te 11 shtatorit nuk jan te parat sulme te ideologjive tilla ndodhin qysh prej viteve 60-ta nga muslimanet pra me saktesisht nga wahabistet , plani i wahabistve eshte i kjart te luftojn kunder gjith jo muslimanve deri ne momentin qe njerzimi ti nenshtrohet islamit.
per kto nuk dua te paragjykoj vetem se ne mendjen time egzistojn dy opsione ose osama bin lladen & co me ideologjin e tyre jan pjell e masoneris dhe kutpohet bashkpunim i tyre , ose islami i vertet obligon nje luft te till . Por me shum besoj tek e para se di kam deshir me shum te besoj tek e para .
Ndryshuar për herë të fundit nga extreme : 11-12-2008 më 08:11
We are all Aliens
Fatkeqësisht më duhet të pranoj që ju të dy më sipër keni nxjerrë hanxharët, për të mbrojtur idetë tuaja fetare, kur vet tema flet për tolerancën fetare.
Or njerëz të mirë, bëhuni tolerant dhe respektoni fenë e tjetrit sepse kjo është dhe tradita Shqiptare.
Unë kam një histori që desha ta ndaja me ju. Pas viteve 1990 kur u hoq dhe ndalimi i praktikimit të besimit në Shqipëri familja ime jetonte në një apartament të thjeshtë në një pallat nga ata të asaj kohe dhe në katin tonë ishin 4 apartamente, familjet ishin 2 muslimane, një e krishterë Ortodokse dhe tjetra ishte Katolike (e rrallë kjo sepse në Përmet spara ka Katolik, por ata ishin të ardhur, sepse kryefamiljari kishte qënë officer)
Nuk kishte festë fetare që ne të mos ftonim njëri tjetrin për drekë. Asnjëri nga ne nuk ishte praktikues i fortë i fesë, por thjesht besimtarë si shumica e Shqiptarëve. Dhe këto ishin festat e mia të preferuara, sepse ne shkonim si vëllezër me njëri tjetrin dhe nuk kishte kënaqësi më të madhe kur në festën e Pashkëve, Muslimanët kishin më shumë vezë të kuqe në shtëpi sesa vetë të Krishterët. Apo fëmijët e të krishterëve dilnin për të luajtur me ëmbëlsira dhe fruta në ditën e Bajramit.
Ja pra për këtë lloj tolerance dhe bashkjetesë fetare e kam fjalën unë, dhe jo për radikalizma që dikush mundohet ti sjelli këtu duke kopjuar deklarata nga lider fondamentalist të cilësdo fe qofshin.
Respektojeni njëri tjetrin o njerëz ashtu siç e ka thënë dhe vet Zoti në të dy librat e Shenjtë si në Bibël dhe në Kuran.
Gëzuar festat e Kurban Bajramit dhe Krishtlindjet sepse kan qëlluar shumë pranë njëra tjetrës këtë vit![]()
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
S'doja te hyja ne kete mes, dhe po dalim prej teme totalisht, por dua te sqaroj ca gjera.
Une ju shkruaj nga Afganistani, ketu punoj tash ca kohe.
Ti mund ta njohesh Osamen si bamires - por e njeh nga larg. Ec e pyet Afganet si e njohin Osamen. Askush s'e do ketu sepse ai eshte nje terroris arab. Ai s'eshte as nje muxhahidin i ndershem. Ne fakt plehna terroristesh arabe si puna e Osames kane sjelle Islamin ne kete gjendje qe e urejne njerezit me pa te drejte.
Osama e cliroi Afganistanin? Po armet ku i morri Osama? Kush e ndihmoi Osamen?
Pse s'e pushtoi Amerika Afganistanin kur e ndihmoi me armatim Osamen, por priti qe Osama t'ia kthente pushken Amerikes.
Edhe njehere kerkoj falje qe po dalim nga tema, por doja te beja nje nderhyrje "live" nga Afganistani.
Koha është e maskarenjëve
Por atdheu i Shqiptarëve
Me behet qefi qe ne shqiperi ka te tille tolerance dhe nuk ndihem aspak i habitur, kjo eshte mese normale, fundja toleranca fetare apo ndryshe me sakte indiferenca fetare ka qene dhe eshte pjese e kultures sone, shqiptari ne rradhe te pare eshte shqiptar pastaj ne plan te dyte vjen feja.
po me pelqen ky gjest i myftiut shpresoj qe edhe prifti te ftoj myftiun per krishtlindje
LIVERPOOL
you`ll never walk alone
Kjo edhe nje here po e tregon se sa tolerant jemi ne shqipetaret ne cdo aspekt e sidoms ne ate fetar pasi nuk kemi nevoj te grindemi per religjione pasi te gjithe jemi shqiptare nuk eshte thene kot se "feja e shqiptarit eshte shqiptaria"pra le te jete kjo nje nisje e re per afrim sa me te madhe ne mes dy religjionve me te medha ne bote pra kjo gje do ishte mire qe te merrte me shume publicitet edhe ne arenen nderkombtare dhe ti tregojme botes se ne jemi shqiptare e per ne feja e besmi jane personale e kombi eshte primar
shume rrespect per Hoxhen dhe Priftin
Un se njoh personalisht, e njoh nga ata te cilet kan qendruar me të kur televizioni francez "M6" ia kushtoi nje biografi të shkurter gjat 120min.
Njeri me te urt, thoshin "s'ka", dhe nen kete slogan e prezentuan !
Një ndër arsyet se pse afganet nuk e duan, eshte ndalimi i kultivimit t'opiumit nga Osama tani vie friga nga amerikanet etj,..
Krijoni Kontakt