Close
Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 178
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    ........Nese neser dal publikisht dhe deklaroj se jam profet i derguar dhe i udhehequr nga lart, atehere bej nje pohim pozitiv. Ju, si njerez me mend ne koke, do prisnit te vertetohet e kunderta e asaj qe deklaroj une (qe jam profet), apo do prisni qe une te vertetoj qe jam i tille (nepermjet X mrekullie)? Cila eshte rruga me e logjikshme? (Guess...)
    Ne radhe te pare te me falesh se e bera postimin si "replike" ndaj dicka qe tha julius pa u ndalur ne tema edhe ke te drejte qe lexova vetem faqen e fundit te postimit. Persa i perket pyetjes se bere bazuar ne mendimet e mia:
    Rruga me e llogjikshme eshte te te konsideroj si profet te reme derisa te vertetosh qe je, po e le menjane punen e mrekullise.
    Ndersa si person do ndjekja nje arsyetim tjeter do besoja qenjen tende si profet i mundshem bazuar nga ato qe jane shkruar e "parashikuar" te ndodhin ne Bibel edhe do me shtonte me shume besimin ne ty si profet vertetimi real qe ti mund te beje qofte kjo me mbrekulli apo me vepra.

P.S. e vura ne "" parashikuar qe te mos kapemi ne ate fjale thjesht nje zgjedhje fjale e imja

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    A do ekzistonte ne te vertete ligji i gravitacjonit nese nuk kishte nje person ose vete Isak Njutoni nje menyre per ta pasuar kete ligj ne ditet e sotme pra te themi me mire nje cope leter ose nje cope grafiti per ta vendosur qe une pashe nje molle te bjere nga pema edhe arita ne kete konkluzjon qe ekziston graviteti ne toke edhe eshte nje gje qe une e quajta Forca e Gravitetit.
    Ligji i rëndesës ekziston si koncept fizik pavarësisht nëse e ka shkruar Njutoni apo jo. Njutoni e zbuloi, sepse ligji ishte aty. Gjithnjë ka qënë aty. Ose të paktën përsa kohë njerëzit hudheshin më kokë nga një vend i lartë e thynin qafën.

Mos ngatërro vërtetësinë e ligjit me shkruarjen e ligjit.
    Unë mund të shkruaj një ligj që nuk është i vërtetë, edhe të them se është i vërtetë sepse e kam shkruar.
    Ligji i rëndesës është i vërtetë sepse është vërtetuar.
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Rruga me e llogjikshme eshte te te konsideroj si profet te reme derisa te vertetosh qe je, po e le menjane punen e mrekullise.
    Laku i falsitetit... Po une si duhet ta konsideroj zotin abrahamik?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Bape dhe Borix, më duket se kot spo merremi vesh.
    A ka shkenca argument llogjik që zoti nuk ekziston?

Përderisa nuk ka, ne ateistët NUK duhet të themi se jemi të bindur që zoti nuk ekziston. Kaq. Ndonjë kundërshtim gjëkundi?
    Ezekiel 25-17.

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Përderisa nuk ka...
    Perderisa nuk ka?! Sigurisht qe ka - filozofia shkencore deklaron se ndaj pohimeve pozitive duhet mbajtur qendrim skeptik (Russell), si dhe duhet mbajtur si e vertete e kunderta e pohimit pozitiv per sa kohe qe nuk paraqiten evidenca racionale ne favor te pohimit pozitiv. Keshtu zhvillohen dhe ligjet e teoremat shkencore, ne fund te fundit, duket testuar rrjedhshmerine logjike te pohimeve.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Ligji i rëndesës ekziston si koncept fizik pavarësisht nëse e ka shkruar Njutoni apo jo. Njutoni e zbuloi, sepse ligji ishte aty. Gjithnjë ka qënë aty....
    Perseri Julius nuk po kap idene e replikes time. Me te vertete ligji eshte e gjithmone ka qene aty por a do kishte kaq influence ne fiziken e sotme nese Njutoni nuk e ariti ta vezhgonte e ta hidhte ne leter qe te sillte me vone vertetimin e keti ligji. Pra ai e vertetoi ai e beri te ditur kete ligj. eshte njesoj sikur te te pyesja perse thuhet qe eksperimenti i Benjamin Franklin me nje balone tregoi se ryma elektrike e rufese mund te percilet nepermjet nje "trasmetusi" qe prap ne nuk e dime se a ka ndodhur kjo ne te vertete apo jo po thjesht dikush e ka shkrojtur e bazuar ne kete eksperiment te gjithe fizikantet e tjere Amperi, Volta, Ohm, bazuan kerkimet e tyre per nxjerjen e Anode, Katode ....etj etj etj.

Pra ajo qe dua te them une eshte se te akuzojme nje liber apo te akuzojme dicka tjeter?
    N. H. Schwarzkopf

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Po ta kesh ndjek Dawkins, rendit forcën e besimit nga 1 deri në 7. Ai thotë se është te 6.99.
    Të njëjtën gjë them edhe unë.
    Si ti si Dawkinsi keni te drejte te flisni per veten tuaj.
    Është njësoj si argumenti i tre k0qeve. Çka duhet të thotë dikush duhet të jetë - Nuk e di.
    Per cfare e ke fjalen per agrumet apo per argument. falacioziteti nuk perben kurrfare argumenti. Ti eja na deshmo qe i paske triling zoteri, nuk do te vrapojme ne pas teje - sepse as qe na intereson sa ike nese ke ndonje. esht ene interesin tend te na bindesh, perndyshe jane si ato llafet e kota te klerit.
    Po vër re, flasim për konceptin zot dhe jo një zot të caktuar.
    Po pra ti po flet per dicka qe ende nuk e di as cfare eshte, se jo me a ekziston.
    Unë jam i bindur se nuk ka zot të përcaktuar real.
    e vertete, nuk ka fare.
    Sidomos kta abrahamikët. Po për konceptin zot nuk jam i bindur. Askush nuk duhet të jetë.
    kjo serish eshte pune per veten tende, per te tjeret, eshte pune per ata vet. Po per konceptin babadimer - mire je me te; te kaloi dhimbja kur e more vesh?
    Racionaliteti tënd duhet të operojë më saktë me mosdijen.
    Mosdia eshte dituri potenciale, -bindja ne besim eshte te shumezosh diturine me zero dhe te betohesh ne injorance.

Racionaliteti i rezervon hapesire mosdies - deri sa te vije dituria ne vend. Besimi ate vend e mbyll fiksacion pergjithmone...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Laku i falsitetit... Po une si duhet ta konsideroj zotin abrahamik?
    Atehere ketu bie ne nje tjeter kontradicjon. Te besosh se cfare eshte shkrojtur ne librat fetare apo jo me nje fjale te besosh se vertetimi qe i kane bere keto libra ekzistences se perendise eshte i vertete apo jo.

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    ....e vertete, nuk ka fare....
    Vertetoje qe nuk ka ... Mos bej te kunderten e asaj qe diskutohet po flasim per llogjiken dhe racjonalen
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ardi_Pg_ID : 09-12-2008 më 03:28
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Te falenderoj qe pranon renien ne falsitet. Jo, une sistemin e shkruar fetar e konsideroj tautologji. Meqenese besimi bazohet pjeserisht mbi to, ai eshte teresisht tautologjik dhe armik i arsyes.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Vertetoje qe nuk ka ... Mos bej te kunderten e asaj qe diskutohet po flasim per llogjiken dhe racjonalen
    jo shpirti, ti vertetoje ti qe ka!
    nuk eshte 'ekzistimi i zotit' pohim i imi. Ti e shpike, ti vertoje!
    Te filoj une tash te shpik gjera, dhe te therras njerez ta vertojne qe nuk ka, eshte pak qesharake te, mos them idiote, se sa per falsitetin e kesaj qe the, s'po bej fjale - tingelima e tij ti shkap veshet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Asnjë nga ju nuk do të jetë besimtar i vërtetë...
    Nga Explorer në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:49
  2. Në çfarë "beson" një ateist?
    Nga Lizi në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 17:32
  3. Nga ndyshon një besimtar nga një mosbesimtar
    Nga "ABI" në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 14-05-2005, 17:32
  4. Si mund te behesh besimtar i Zotit?
    Nga Roneo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 19:24
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •