A ka ndonjė fakt se Krishti ekzistoi me tė vėrtetė?
Plutarku lindi 46 vite pas vdekjes sė Krishtit, dhe jetoi deri nė vitin 120, askund nuk e pėrmendi Krishtin.
A ka ndonjė fakt se Krishti ekzistoi me tė vėrtetė?
Plutarku lindi 46 vite pas vdekjes sė Krishtit, dhe jetoi deri nė vitin 120, askund nuk e pėrmendi Krishtin.
Shikojeni harten e ilirise
![]()
Iliri e gjithe Greqia!
Gjelosh edhe unė isha duke mendu se Shėnpali e quante Iliri atė provincėn romake, por nuk di saktė se nga shtrihej nė atė kohė. Nėse nė kohėn e Shėnpalit e ka pėrfshirė edhe Greqinė, dihet qartė pse Shėnpali tha ashtu.
Pėr krishtin ndoshta u nguta se nuk ėshtė tema. Por Shėnpali tė ketė ardhur nė Ilir? Ja-a. Asesi.
Pėr cilėt apostuj ke fjalėn ? Me sa di, shėnpali nuk ka takuar asnjehere Jezus Krishtin.
Shiqo qfar harte ke sjellur, ke quajtur edhe Egjiptin i cili eshte me i lasht se Libia, LIBI !
Dhe nė shekullin e pare, nuk kem pasur kesi lloj hartash. Keto jan ber von, shum vone ! Dhe sipas tezės tende, i bie qe edhe grekėt tė jen Ilirian, kurse ne perkthim thuhet qe ishte "pėr'rreth" e jo "nė" ! Pra ja ju e keni me tė drejt, ja shėnpali !
Zgjidhni !
.
Ajo harta qe pruna ashte nga Herodoti, me gjithe ndarjen dhe perqarjen qi ban herodoti ne barbare dhe jo barbare, pellazge jo pellazge ne fund te fundit ai i fut te gjithe nen te njetine emer, perandori, mbreteri "Illyriane"
Qfare kuptoj une nga kjo, thjeshte menyren e fiseve Shqiptare se si e si me ken ma te forte, pasure, dhe te lafdishem ndaj fiseve tjera por ne fund te nje gjakut jane.
Pėr krishtin ndoshta u nguta se nuk ėshtė tema. Por Shėnpali tė ketė ardhur nė Ilir? Ja-a. Asesi.
Une jam i bindure qe ne ate kohe kur Shpali thuhet te kete ardhure ne ballkan
52 AD deri ne 62 dhe predikoj fjalen e Krishtit ne keto qytete "Philippi. Thessalonica, Beroea, Athens, dhe Corinth"ato qytete nuk kan pasure skllave apo turq te krishtere (greke).
Turq nė vitin 52 pas Krishtit?52 AD deri ne 62 dhe predikoj fjalen e Krishtit ne keto qytete "Philippi. Thessalonica, Beroea, Athens, dhe Corinth"ato qytete nuk kan pasure skllave apo turq te krishtere (greke).
Turq???
Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.
Gott mit Uns
Shpali ishte qifute dhe ishte i vendosure te zhdukte te krishteret ( pra ti vriste)
Ne rruge per ne Damask ai degjone krishtin dhe kthehet ne besimtare i krishtere.
Shiqo qfar harte ke sjellur, ke quajtur edhe Egjiptin i cili eshte me i lasht se Libia, LIBI !
Dhe nė shekullin e pare, nuk kem pasur kesi lloj hartash.
Ku e din ti se ska pase harta te tilla, pse ne shekullin e pare filloj jeta.
Problemi i jot ashte se ti ngaterron te lashtite me ato qe erdhene mbas vitit 1820.Keto jan ber von, shum vone ! Dhe sipas tezės tende, i bie qe edhe grekėt tė jen Ilirian,
kurse ne perkthim thuhet qe ishte "pėr'rreth" e jo "nė" ! Pra ja ju e keni me tė drejt, ja shėnpali !
Zgjidhni
from Jerusalem, and round about even unto Illyricum, I have fully preached the gospel of Christ" (romans 15:19)
prej Jeruzalemit, dhe perrreth deri ne brendesi te illyricumit, une plotesishte e kam prediku ungjillin e krishtit
Krijoni Kontakt