Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 73
    HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Sa paqedashëse është Bibla?

Nese e keni vene re, te krishteret e ketij forumi (dhe tere kristianet ne pergjithesi) na e shesin Perendine Jehovah Princ te Paqes, I Dashuri Apsolut, I Meshirshmi Apsolut...
    Keshtu keta kristiane kur degjokan ose lexokan per ndonje varg qe permban termin lufte, u ikka tepeleku i kokes, iu ngrikan leshte e kokes perpjete, duke thene :
    "Si ka mundesi keshtu??????!!!!!!
    "
    Nejse, nuk duam fare te hedhim dyshime ne ndjeshmerine e shpirtit te tyre, dhe as qe duam te hedhim dyshim mbi deshiren e tyre per paqe mbareboterore (edhe pse lene shume vend per te dyshuar per kete gje).
    Jo, ne kete gje, aspak nuk duam ta bejme, dhe sinqerisht qe nuk dyshojme, sepse kujt i ka rene rasti te diskutoje me ndonje djale protestant lehtesisht e ka vene re se ai djale ka filluar te transformohet, zeri i tij nuk dallon fare nga ai i femres, keshtu qe nuk eshte per t'u çuditur se edhe shpirti i tij eshte si ai i femres, d.m.th shume paqedashes, dhe kjo eshte nje gje shume e mire.

Por, mire do te ishte te shihnim vete se Sa i meshirshem na qenka ky Perendia Jehovah, qe po na e levderojne kaq shume te krishteret.
    Per te bere kete gje, lexojme vete Biblen, e cila na tregon se çfare ben Perendia Jehovah, dhe prej ketej mund te nxjerrim vete se sa i meshirshem dhe i dashur per njerezit eshte Perendia Jehovah...

Fjalen e ka Bibla:

"Pastaj Samueli i tha Saulit: "Zoti më ka dërguar që të të vajos mbret mbi popullin tënd, mbi Izraelin; tani dëgjo fjalët e Zotit.
    Kështu thotë Zoti i ushtrive: Unë do ta dënoj Amalekun për atë që i bëri Izraelit kur i preu rrugën, ndërsa po dilte nga Egjipti.Tani shko, godit Amalekun dhe cakto shfarosjen e të gjitha gjërave që ai ka pa pasur fare mëshirë për të, por vrit burra dhe gra, fëmijë dhe foshnja gjiri, lopë e dhen, deve dhe gomarë.
    (po kafshet e gjora cfare faji kishin bere???)
    Sauli thirri popullin dhe kaloi në parakalim në Telaim; dyqind mijë këmbësorë dhe dhjetë mijë njerëz të Judës.
    Sauli erdhi në qytetin e Amalekut dhe zuri pritë në luginë.Pastaj Sauli u tha Kenejve: "Shkoni, tërhiquni, dilni jashtë Amalekitëve, që të mos ju shkatërrojë bashkë me ta, sepse ju u treguat të mëshirshëm me të gjithë bijtë e Izraelit kur po dilnin nga Egjipti". Kështu Kenejtë u tërhoqën nga radhët e Amalekitëve.Sauli i mundi Amalekitët nga Havilahu deri në Shur, që ndodhet përballë Egjiptit.
    Ai e zuri të gjallë Agagun, mbretin e Amalekitëve, dhe vendosi shfarosjen e të gjithë popullit, duke i vrarë me shpatë.
    Por Sauli dhe populli kursyen Agagun dhe pjesën më të mirë të deleve dhe të lopëve, të kafshëve të majme, të qengjave dhe të kafshëve më të mira, duke mos vendosur shkatërrimin e tyre; por vendosën zhdukjen e tërë sendeve që ishin të një cilësie të dobët dhe pa asnjë vlerë.
    Atëherë fjala e Zotit iu drejtua Samuelit, duke i thënë:
    "Unë jam penduar që e kam bërë Saulin mbret, sepse ai është larguar nga unë dhe nuk ka zbatuar urdhërat e mia
    1Samuel 15:1-11

Komentet do te ishin te teperta...
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 25-03-2008 më 17:30

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ai e zuri të gjallë Agagun, mbretin e Amalekitëve, dhe vendosi shfarosjen e të gjithë popullit, duke i vrarë me shpatë.
    Prej ksaj del nje film i fort HOROR .

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Tani shko, godit Amalekun dhe cakto shfarosjen e të gjitha gjërave që ai ka pa pasur fare mëshirë për të, por vrit burra dhe gra, fëmijë dhe foshnja gjiri, lopë e dhen, deve dhe gomarë.
    Film horro the? Me mire smund ta realizonte edhe John Carpenter (mjeshtri filmave horror)

(po kafshet e gjora cfare faji kishin bere???)
    Imagjinoni ku ju rreh mendja besimtareve, Po kafshet thone?

Eshte si ajo barsaleta me hitlerin, qe thote hitleri qe asnjeriut sja ndjen per cifutet... si nuk ja ndjen njeriut per cifutet i thoe zevendesi tij, mos i vrit te gjith se do na sulet bota do na grijne!! Ja do e shohesh thoet Hitleri, edhe del ne konference per shtyp edhe thote: Ne do shfarosim 6 milion cifute edhe do vrasim edhe nje kepucar... bie salla ne heshtje, edhe degjohet zeri i nje gazetari, Po ate kepucarin pse do e vrisni??
    Kthen koken Hitleri nga zevendesi vet edhe i thote, e pe cfar te thashe, sja ndjen njeriu per cifutet.

Kta ne emer te kishes edhe ne emer te zotit kan shfaros fshatra e kultura te tera... bahh
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Tema eshte e mire jashtazonisht me vend, por kam frige se nuk do te jete teme me jete te gjate, sepse duke ditur se si funksionon ky forum , do ta shlyn ngase po i thyeka "regullat"e forumit.
    Se sa krishterimi eshte fe e paqes e ke thene vete , shum mire qe tregon vete Bibla! Me e keqja se edhe Perendija sipas Bibles , nuk ka ardhur te sjelli paqen por shpaten!!!
    Te pakten keshtu citohet te kete thene JEZU KRISHTI ne Bibel " Nuk kam ardhru te sjell paqen , por shpaten"!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Te pakten keshtu citohet te kete thene JEZU KRISHTI ne Bibel " Nuk kam ardhru te sjell paqen , por shpaten"!

GV_USA
    A lexon ti o Gostivari_ShBA dicka tjeter perpos propagandes, lexo Biblen ne teresi, mos nxjerr konkludime sipas deshires tende dhe me trego nje rast kur dishepujt e Jezusit kane vrare ndonje njeri. Kush vdes ne xhihad (duke luftuar 'infidellat') merr hyrija ne parajse (of course in islam) ose nese arrin te mbijetoje merr placka dhe gra ketu ne toke. Kete ne islam e ke i nderuar, a ka abuzu me femije Mesihu apo Muhamedi, a te duket normale nje 52 vjecar te martohet me 9 vjecare, disa myslimane thone se femijet ne vendet e nxehta po na u zhvillojkan me shpejt, cfare logjike eshte kjo, femiu eshte femi si ne Kosove, si ne Shqiperi, si ne Amerike si ne Arabi etj. ku po na mbetet injoranca? Shkoni puthne gurin ne Meke 'se nga xheneti ka ra' se ai gur ia lan mekatet...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Prej ksaj del nje film i fort HOROR .
    Me vjen keq nese fyhesh nga ky tekst i islamit ku shprehet nje 'respekt' ndaj femrave.

Tabari I:280: "Allah said, 'It is My obligation to make Eve bleed once every month as she made this tree bleed. I must also make Eve stupid, although I created her intelligent.' Because Allah afflicted Eve, all of the women of this world menstruate and are stupid."

Tabari I:280:'Allahu tha; 'Eshte obligimi im ta bej Even te gjakoset njehere per cdo muaj si e ka bere ajo kete lis qe te gjakose. Une gjithashtu duhet ta bej Even budallaqe, megjithese e krijova inteligjente. 'Per shkak se Allahu ia shkaktoi kete Eves, te gjitha grate e kesaj bote do te kene menstruacione dhe jane budallaqe.'

Me te vertete islami po na respektojka femrat (vetem nese e merrni te quajturit budallaqe si shenje respekti ose keni mundesine e dyte qe te thuani se eshte hadith i dobte). Kurani na flet per hyrija, por per 'hyrana' as edhe nje fjale se ka.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    A lexon ti o Gostivari_ShBA dicka tjeter perpos propagandes, lexo Biblen ne teresi, mos nxjerr konkludime sipas deshires tende dhe me trego nje rast kur dishepujt e Jezusit kane vrare ndonje njeri. Kush vdes ne xhihad (duke luftuar 'infidellat') merr hyrija ne parajse (of course in islam) ose nese arrin te mbijetoje merr placka dhe gra ketu ne toke. Kete ne islam e ke i nderuar, a ka abuzu me femije Mesihu apo Muhamedi, a te duket normale nje 52 vjecar te martohet me 9 vjecare, disa myslimane thone se femijet ne vendet e nxehta po na u zhvillojkan me shpejt, cfare logjike eshte kjo, femiu eshte femi si ne Kosove, si ne Shqiperi, si ne Amerike si ne Arabi etj. ku po na mbetet injoranca? Shkoni puthne gurin ne Meke 'se nga xheneti ka ra' se ai gur ia lan mekatet...
    Ore a ka thene Jezu Krishti "Nuk kam ardhur te sjell paqen, por shpaten"?!!
    Po ose Jo ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Me vjen keq nese fyhesh nga ky tekst i islamit ku shprehet nje 'respekt' ndaj femrave.

Tabari I:280: "Allah said, 'It is My obligation to make Eve bleed once every month as she made this tree bleed. I must also make Eve stupid, although I created her intelligent.' Because Allah afflicted Eve, all of the women of this world menstruate and are stupid."

Tabari I:280:'Allahu tha; 'Eshte obligimi im ta bej Even te gjakoset njehere per cdo muaj si e ka bere ajo kete lis qe te gjakose. Une gjithashtu duhet ta bej Even budallaqe, megjithese e krijova inteligjente. 'Per shkak se Allahu ia shkaktoi kete Eves, te gjitha grate e kesaj bote do te kene menstruacione dhe jane budallaqe.'

Me te vertete islami po na respektojka femrat (vetem nese e merrni te quajturit budallaqe si shenje respekti ose keni mundesine e dyte qe te thuani se eshte hadith i dobte). Kurani na flet per hyrija, por per 'hyrana' as edhe nje fjale se ka.
    Edhe dicka mesi4ever , Kuranin nuk e ka shkruar Tabari, dhe mua as qe me intereson se cfar ka shkruar Tabari, nk bazohem ne theniet dhe veprat e tija, sepse jane vepra njerezore dhe detyrimisht kane gabime ne mbrendi .
    Une Bazohem ne Kuran, dhe kur kritojoj Biblen , nuk bazohem ne veprat e njerezve qe kae jetuar ne ate kohe dhe qe kane shkruajtut per Biblen , bzohem tek Bibl vete, e cila thot se Toka u krijua ne dite e pare dhe Dielli ne diten e katert!!
    Kapito ose jo , bazohem tek Bibla vete !!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992

nuk eshte Kuran kjo o mesia4ever, nga e more ket

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    nuk eshte Kuran kjo o mesia4ever, nga e more ket
    Pse a po flejne misionaret kristijan a ?!! Ate pune kane vetem te trillojne gjera per fene islame qe tipat si messia4ever ti pranojne si te verteta !!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •