Kush eshte ky Tanhauzer??O tan'hauz, te dhemb shume?
Kush eshte ky Tanhauzer??O tan'hauz, te dhemb shume?
edhe vete Hesychi e permend dhjetra here se fjala "Themi-themis-themistes etje"tregon te shprehurin- te thenen,keshtu qe eshte me se e qarte -kush e neh greqishten e lashte nuk ka as me te voglin dyshim se kjo gjuhe ka qindra fjale shqipe brenda saj-fjale qe ruhen si fjale te lashta edhe jo paragreke=pellazge
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
une do ju thoja ti hidhnit nje sy mbishkrimit eteokretan i cili thote SI NGAL MITKEN OSI VARSIA STU ARKIA PSTUME
Pasi vetem keshtu do mesoni te verteten per dialektin gege
me vjen shume keq per qendrimin tuaj pasi ju jeni njohes i te dyja gjuheve edhe e njihni shume mire prejardhjen e greqishtes nga pellazgjishtja shqipe---te dyja gjuhet ishin nje dikur--sote shqipja u ruajt e pandryshuar sepse nuk ishte gjuhe letrare ,ndersa greqishtja u persos por serisht ruan dhjetra rrenje pellazge shqipe brenda saj-
ajo qe nuk shkruhet sigurisht edhe fakte me te madhe se greqishtja e lashte me greqishten e re nuk munde te kete-
po keshtu edhe latinishtja letrare me gjuhet e preardhjes latine
shqipje letrare ruan per baba te saj Çabejn----pra 2300 vjete me vone filloj te shkruhej edhe lexohej si letrare
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 16-11-2008 më 14:37
Me sa duket kerkon kenaqesi ne zhanrin e gabuar te leximit. Hahni nuk ka botuar shkrime seksologjie.Po pra, vazhdo nga Hahn-i, andej nga f. 229... atje tregohet mjaft mirë se kujt je pasardhës
Më vjen vetëm keq se atëhere s'kishte pasur vazelinë, dhe për të parët e tu do kishte qënë pak e rëndë. Kështu shpjegohet pra se votoni Bollanon, ju tërheq emri.![]()
f.229 thote:
"Te ndryshme: Dashuria per Cunat (Ne Shqiperine e Mesme dhe te Veriut).
Ne Europe, nga te gjithe kumtet e cuditshme qe sjellin keto faqe, asnje nuk do cudiste me teper lexuesin se sa fakti qe ekziton nje vend ku dashuria dorike per djem vazhdon ashtu sic e pershkruajne shkrimtaret e Greqise se Vjeter, e cila asht lidhe ngushte me zakonen dhe rrojtjen e banoreve."
Sigurisht Hahni ka kerkuar shpjegime per kete dhe i flasin per dylberet e Elbasanit. Nuk do qemtoj ne seksologjine e paskrupullt qe i dedikohet konceptit "vellam" afiniteti shpirteror i te cilit nuk perceptohet dot nga racat aziatike, as do te debatoj mbi konceptin e Pazhit ne France (qe pas atyre qe di une nuk ofron sherbime seksuale tek zoteria e tij, perkundrazi).
Pergjigjen me te sakte e jep vete Hahn disa faqe me tutje (f. 231) ku ndonese duke perdorur terminologji te pasakte te imponuar nga faktet e corodtitura qe i kane ofruar lexon:
" Ashiku nuk e prek dylberin as me dore, vetem shume ralle e puth ne balle, per me tregue adhurimin e tij, sepse n'ate vend (balle) shkelqen bukuria hyjnore. Cdo mendim per defrime mishtore eshte larg tij; bile me perpara do te binte me motren e vet se sa me ate cun. "
Hahn f 227 shkruan edhe per geget njerezit me bisht kali ose dhie, apo me flete dragoni. Shen Gjergji dhe Aleksandri i Madh qene nga keta. Madje duan te thone qe ky i fundit ishte edhe "ashik" i vellamit te vet.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 16-11-2008 më 16:01
qyteti ilir PELION.......Desaretet Aleksandri i madh etj thone qe ka qene aty.
askush nuk ka folur ne kte teme!
selce e poshtme...pogradec
eshte gjetur dhe nje pafte mesi ku paraqitet nje luftetar ilir i hipur mbi kale,si dhe ne varre pranga sklleverish.
poshte varre ilire ne selce,i takojne shekullit te IV para krishtit.....po atje ka gjurme qe 2000 vjet para krishtit.
Krijoni Kontakt