Close
Faqja 167 prej 255 FillimFillim ... 67117157165166167168169177217 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,661 deri 1,670 prej 2545
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alibaba, ne se zhgun eshte ajo kapota e trashe e leshte qe hedhin barinjte ne supe edhe nga anet tuaja, une e di qe me leshin qe tirrej prej furkave prodhohej zhguni.
    O plak, furka shërben për me kriju penj. Furka leshin e shëndrron në pe.

Zhguni nuk bahet me furkë, edhe zhguni nuk bahet prej peni.

Zhguni bahet prej leshit, leshin e merr e rreh e ngjesh, duhet edhe me i qit sapun, (ktyneher nuk kan pas sapun, nuk e di çka i kan çit).

Qeleshja nuk bahet prej penjve se atëherë i kishin qepenje e jo qeleshe, qeleshja bahet prej leshit.

E kur leshi futet në furkë e tirret ai bahet pe. Me tjerr domethanë me marr leshin e prej tij me ba perin.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ajo paisja tjeter ne i themi vegje, ju i thonit dicka si vekia eshte tjeter lloj vegle, dhe kjo e fundit vetem sherben per te prodhuar pelhure. E njoh mire sepse ka pasur gjyshja ime. Kjo paisje eshte shume me e sofistikuar se furka dhe ka dale vone ne krahasim vetem me furken, ndonese eshte tejshmerisht e lashte edhe kjo.
    E di. Po puna osht që veknat janë përdorë në kohë shumë të lashta. Që në kohën e neolitit. Kanë qenë vekna të thjeshtë, ca piramida guri me vrima nëpër të cilat hynte peri, pastaj i ndërronin vendin për të thurë pëlhurë.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin

Zhguni bahet prej leshit, leshin e merr e rreh e ngjesh, duhet edhe me i qit sapun, (ktyneher nuk kan pas sapun, nuk e di çka i kan çit).

Qeleshja nuk bahet prej penjve se atëherë i kishin qepenje e jo qeleshe, qeleshja bahet prej leshit.

E kur leshi futet në furkë e tirret ai bahet pe. Me tjerr domethanë me marr leshin e prej tij me ba perin.
    Ktu me ke xane. Nuk e njoh procesin eberjes qe qelesheve dhe as te zhgunit nga sapuni (leshi i sapunos). Mbase dikush mund ta dije?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Po me duket qe prej se jane mbyllur shkollat per pushime verore, Baptistë ka pasion me te madh....ndoshta na zen neve si nxenesit e tij...
    Te lumte o Baptistë, si ke aqe pasion qe ti pergjigjes secilit dhe ate fjalë per fjalë, ore ?

shendet

P.S: Mesonjtorja e pare ne lemin e historise permes internetit perhapet falas ketu ne kete forum.

....Urime !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Nganjehere me te vertete Bizantini po e tepron....

Sidomos aty kur thotë se do ia hedhi nje sy "iliades origjinale" nje sy !

O Bizantin, po çka mendon ti ore se ne hajmi bari o njeri ????iliaden origjinale, po pse nuk thua do i kisha dhene 1miliard dollar vetem qe te gjeja kete origjinalin e Homerit ?

Mezi qe i kan gjetur disa copa dhe ate ne gjuhe tjera e jo ne greqishte e ti me thua origjinalin...

Pastaj edhe tjetra; Homeri nuk ka ditur te shkruaj ne gjuhen greke fare por vetem ne gjuhen etij te se emes ne gjuhen ioniane e ti me thua origjinalin ne greqishte...

homeri vdiç p e shkelur kurre token greke ore njeri...vertete kah fundi kishte ndermend qe ta perktheje edhe ne greqishte por nuk pati kohe sepse ne lundrim per ne Athinë ai vdiq ne ishujt e cikladave keshtuqe shume kohe pas vdekjes se tij u perkthye edhe ne greqishte vepra e tij...

mos fol kote kur nuk din o çun...

nate e mirë
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Homeri jetoi në shekullin 8, kurse Iliadës redaktura përfundimtare iu bë në shekullin 5 apo 4 (nuk m'kujtohet sakt).

Dhe derisa Homeri fliste gjuhën e pastër helen (gjuhën tonë), Iliada u redaktua pas tre shekujsh në gjuhën helen të modifikuar të cilën e flisnin tregtarët pasanikat edhe fetarët, me një fjalë kasta sunduese.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    cka je tuj ba ali - a je tuj shtu postimet a?

Paj duhet me pas paraysh që ekzistojnë fjalët themelore, të cilat nuk e kanë prejardhjen nga ndonjë fjalë tjetër, por janë origjinale.

Edhe fjala zot duhet me kanë origjinale. Origjinale nuk domethanë që s'ka ndryshu asnjë fjalë. Po origjinale domethanë që nuk është kriju, simbas ngjashmërisë me diçka tjetër.

Fjalët origjinale rrjedhin ose nga onomatopetë (zërat e natyrës), ose nga asociimi i disa tingujve me emocione të caktuara.

Zot duhet të jetë fjalë themelore. Por si është kriju nuk di.
    Kjo me ta thane te drejten nuk ka fort randsi ne ket teme (qi po thojne cigarexhinjte "per momentin" )
    Baptist mos mu rrok palidhje.

Furka nuk përdoret për me ba zhgun edhe pikë.

Epo dinarikë ishin, indexin cefalik e kishin sikur unë e ti, e shqiptarët tjerë. Ndërkohë që edhe mitolgjia i del në mbrojtje kësaj, se ata kishin prejardhjen nga Herakliu. Edhe kapelat që mbanin skythët ishin kapelat e Frigjisë.
    Ne realitet pa kalu leshi neper furke e bosht mas pari -xhgun nuk ka.
    O ti hangert dreqi ty celiket me xhith indexe he, po a e di ti qe ne ate territor ne periudhen romake roma i ka shperngule Pirustet dardane komplet per shkak te arit?
    [...]tjerat nekuptoj vet

Kam dasht me thanë dialekt të vetëm. Paska rrëshqit dora, apo tastatura :)

Thana është vetë Zana me të gjitha karakteristikat dhe atrbutet e saj.
    Rreshqet dora ka i her asht fakt :p
    Nuk ka asnji atribut as t'perafert bile mes Thanes e Zanes. (Ko pse po tham une po pse nuk ka, zanat jane muzat e malit Thana Muzë nuk a!)
    Shko thuj Mark Tirtës për dragoin, dhe thuaj autorëve antikë për Zeusin. Unë nuk mbaj përgjegjësi për ato që kanë shkru këta.

Unë mbaj përgjegjësi për krahasimin që kam ba. Edhe është mjaft i saktë. Zeusi ka karakteristika të dragoit.

S'ka të bëjë me planetët.

Është fjala për hyjnitë apo qeniet që veprojnë në tokë dhe pranë tokës. Disa janë nëntokësore e tokësore (Kulshedra, e hardhuca tjera), disa janë që fluturojnë, ca të tjera në lumej liqene dete etj.
    Pse Mark mirta burr i forte a di...
    Zeusi asht Titan si tane tjeret.
    Mire bre thuama nji karakteristike te vetme te dragoit. Tepron!
    Po perndite jane planete. :)
    Ma saktesisht trupa qiellor.

Ashtu marohet plisi
    Zhguni bahet ndryshe :)
    Vet pak andej ...

E di. Po puna osht që veknat janë përdorë në kohë shumë të lashta. Që në kohën e neolitit. Kanë qenë vekna të thjeshtë, ca piramida guri me vrima nëpër të cilat hynte peri, pastaj i ndërronin vendin për të thurë pëlhurë.
    Vekna? -jo kifle! :D
    O nuk ka VEKNA po VEK~Ë.

VEK; VEKU; "VEKTË jane perdorur..."
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk ka asnji atribut as t'perafert bile mes Thanes e Zanes. (Ko pse po tham une po pse nuk ka, zanat jane muzat e malit Thana Muzë nuk a!)
    Atribute ka sa të duash.

Nuk e di se me çfarë kuptimi e përdot këtu fjalën Muzë. Por Zana e Thana janë e njajta hyjneshë, edhe Diana, Artemida Agrotheria, Thalna etruske, etj.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pse Mark mirta burr i forte a di...
    Zeusi asht Titan si tane tjeret.
    Mire bre thuama nji karakteristike te vetme te dragoit. Tepron!
    Po perndite jane planete.
    Ma saktesisht trupa qiellor.
    Vonë kanë fillu me identifiku me trupa qiellorë. Fillimisht trupat qiellorë ishin figura më vete, perënditë figura më vete. Më vonë duke pas parasysh ca ngjashmëri, i kanë identifikuar.

I vetmi që përdor rrufenë asht Zeusi.

I vetmi që përdor rrufenë asht Dragoi.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Vekna? -jo kifle!
    O nuk ka VEKNA po VEK~Ë.

VEK; VEKU; "VEKTË jane perdorur..."
    Unë nuk di prej çfarë krahine je, po nuk e kam detyrë me përdor dialektin tan.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •