Close
Faqja 215 prej 255 FillimFillim ... 115165205213214215216217225 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,141 deri 2,150 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    ENJIAS ështe dita e lindes e E NJES=KRYEPERENDIS,,ky emer ruhet ne mbishkrimet etruske---nga ENJAS kemi te enjten edhe emrin e Dardanidit
    Interesante jane edhe emra te tjere te perendive etruske, si
    Uni
    Tinia
    Cel
    Velka (tipar kryesor "vjell zjarr" sepse eshte perendi e flakes dhe e bimeve)
    Aita
    Selva - Selvia

etj

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Hë de, se kot u qatë kaq kohë e bënit si jetimë. Stinksi u kthye. Shikoni pak më lart.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    pikerisht kaq jane caqet e njohurive te tua---aq sa nuk munde te na thuash asgje per mbishkrimet e pellazgeve--nuk mundesh ti lexosh edhe jo me ti analizosh,ndaj mos debato me arem egoizmin---fakte mike fakte edhe jo tralalalalalal
    ENJIAS ështe dita e lindes e E NJES=KRYEPERENDIS,,ky emer ruhet ne mbishkrimet etruske---nga ENJAS kemi te enjten edhe emrin e Dardanidit
    -------------------------------------------------------
    Une prej teje, pos tralala, tjeter nuk kam rastisur te lexoj.

Cilat fakte na i solle, -cka solle prej qe ke filluar te llomotisiesh, o per ate, o per tjetrin e te shesesh mend se e flet dhe e shkruan etruskishten me te lindur kur ende nuk e ke mesuar as shqipen amtare se si shkruhet?

Tjera here cito dhe kunderargumento ne lidhje me ato qe jane shkruar, e nga kush jane shkruar, e mos fol kodra pas bregut pa thene asgje duke pergojuar si gojkqinjte e lagjeve.

Nese do te diskutosh -cito - poho - moho, sill fakte, kunderargumente, qendrime tua personale - e mos shkruaj llafe te kota

Forma AINEES eshte tipike etrure, - ku e zbulove formen ENJIAS - po cfare faktesh na solle ti prej qe ke filluar te shkruash -c'te re na the?

Si e lidhe ti te Enjten me ENJIAS?
    Ku e zbulove qe ENJIAS qenka dite e lindjes? Nga cilat fakte? Rreth cilave argumente? Nga cilat burime?

C'te kete ENEA me te Enjten, mos e kishte Jupiterin at? Do te flasesh me fakte - sill faktet pra.
    Nder tjera, ketu po flitet per gjurmet e shkrimit pellasgo-illir e jo per etrurishten, mike.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Medes u njoh me pas si Angizia, Anagtia, Anagtia (Egnantia? Via )

Aji ishte Zonja e Mire festivali i se ciles ne maj perkon me ate te Shen Domenikos (Shed Dellit, Konstelacioni Buallit)

Angitia po ashtu njesohet me Anguilla, eel, ngjalen,enghalen, Enkelejt.

Une besoj se behet fjale per Mendes .

Ne librin e dyte (46) Herodoti e pershkruan Medes(lexohet-mendes,shenimi im) si nje perendi EGJYPTIANE me fytyre dhe kembe dhie.

...te dyja dhe dhija dhe pani quheshin ne gjuhen egjyptiane MENDES..

Pra sic shihet ajo eshte Pani egjyptian .

Gjithashtu :

Medes(Mendes) ishte kryeqyteti i nje prej ndarjeve administrative te Egjyptit ne delten e Nilit.

Pra une gjithe kohen kam mendimin se Danajde nuk jane greke por pellazge te sunduar nga mbreter Egjyptiane dhe te perzier me ta.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin

Ne librin e dyte (46) Herodoti e pershkruan Medes(lexohet-mendes,shenimi im) si nje perendi EGJYPTIANE me fytyre dhe kembe dhie.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nd_Daphnis.jpg

Gjithashtu :

Medes(Mendes) ishte kryeqyteti i nje prej ndarjeve administrative te Egjyptit ne delten e Nilit.

Pra une gjithe kohen kam mendimin se Danajde nuk jane greke por pellazge te sunduar nga mbreter Egjyptiane dhe te perzier me ta.

Megjithate aty (ne enen e humbur) shkruan vetem MEDES ndersa ne greqishten qe ke sjellur shkruan: Μένδης.
    Ndersa heroi (te cilit i takon ky emer), ka pamjen e njeriut te rregullt.
    Tutje, ai ka mburojen e famshme me emblemen e "thiut te eger".
    Andaj nuk arrij ta lidh thiun me njeriun cjap.

A merr pjese ky (Mendes) ne Luften e Trojes?

(gr)Mendes, egjiptianisht eshte Djedet por ky qytet lidhet me Dashin e jo me cjapin. Gje qe e konfirmon edhe Herodoti ne Historia (Libri II, §42).

Oineu (gjyshi i [dio]medit) kishte qene mik me Bellerofontin (?vrasesin e Khimeres!) [Liki] i cili ne fakt nga Glauku prezentohet si gjysh i tij. Andaj Diomedi kur degjon arsyen se Glauku si nip i Bellerofontit nuk do te luftoje me dike qe nuk eshte i atij rangu, i tregon se eshte nip i Oineut dhe se ata duhet ta vazhdonin miqesine e gjysherve te tyre, me c'rast shkembejne parzmoret.

Sa per shenim - per mendimin tim emrat Glykos dhe Medes kane te njejtin kuptim.

Emri origjinal i Glaukut del si ne figure Glykos, perkthimi grek dukeet se behet prej rrenjes [glau] eshte gabim i trashe.

--- a ka ndokush informate perse Glyku trojan ka i vetmi perkrenare me kreshte te dyfishte?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Hë de, se kot u qatë kaq kohë e bënit si jetimë. Stinksi u kthye. Shikoni pak më lart.
    Kush flet per kthime...

Menyra me e mire per te shkaterruar nje armik eshte qe ta besh ate shok. (Linkoln)

O Tanhauz, nderro perseri emrin dhe filloje nga e para, duke bere perseri shoke ne FSH...shok te menyres "alla graecia"

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Tinë-a
    shqip {vozë vere / tinëz, mefshët}
    shpjegon emrin e Dionizit etrusk, Tinia
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin

Gjithashtu :

pan dhe aferdita...pan kishte brire por dhe nuk kishte.............pan ishte dhe baal mendoj une,ishte nje zot i natyres,pyjeve,bishave,madje dhe i natyres njerezore.

per me teper ketu

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=98887

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Sa interesate qe eshte ky imazh i keti njeiut cjap, kete e pash edhe ne Museun Arkeologjike te Napolit por ne nje akt tjeter, po deshet edhe do ua sjelli kete imazh por eshte teper i ashper per ate nuk dua ta sjelli..; sepse eshte nje egzibicionizem...;merre me mend, njeriu me brire ne koke duke i hypur nje dhije....
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •