Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18

Tema: Aferdita

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Aferdita

Le te flasim per Aferditen perendeshen e dashurise!

aferdita perpiqet me nje sandale te frikesoje pan.vogelushi me krahe eros ndjek me deshire situaten(ose perpiqet te ndihmoje pan ti afrohet aferdites).
    aferdita,perendesha e dashurise duket sikur nuk ka ndermend te beje nje aventure erotike(dhe ky pan nuk eshte si adoni).

pan shoqerohet befasisht me frike ne vende te vetmuara,origjina e fjales panik/frike.

poshte

Aphrodite, Eros and Pan, c. 100 BC, Delos, Marble c. 130 cm,

dhe fotoja tjeter......astarte/ishtar
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nje pan me serioz, me i civilizuar, me krenar nga sparta,ndoshta me i vjeter se foto me siper.

ku jane briret e tij?ndoshta eshte ajo qe gjermanet thone "Die Hörner abstossen".......to sow one's wild oats.......ta perkthej ne shqip!!!jo,ata qe lexojne keto tema kuptojne

Pan mall man with a goatee beard and reed pipes, and the hind-quarters, horns and sexual habits of a goat.

por ai ishte dhe nje zot.

Pan had many attributes as a god. He was the god of goats, and sheep, and their shepherds. He was the god of bee keeping(zoti i bleteve,pan eshte dhe baal shenim i zenith/land). He was also a god of music, playing upon the reed pipes he made from the transformed body of the nymph Syrinx (the one that got away). It was said that this music could inspire panic (the root of the word) in any who heard it. Sometimes he was a minor god of the sea. He was a god of prophesy and was also famous for being randy ( women with a track record were known as Pan girls). Above all he was the god of nature: meadows, forests, beasts, and even human nature.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 24-08-2008 mė 08:22
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    fjala Hermafrodit e ka origjinen nga hermes dhe afrodita.............nga bashkimi i tyre linden femije.

ps.aferdita dhe adoni....aferdita dhe aenea.......perendesha bente dashuri dhe me mortalet/te vdekshmit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 24-08-2008 mė 08:23
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    aferdita u martua me hephaestus(Vir.Aen.8.372; QS.2.139),ai ishte ēalaman sepse zeusi e hodhi nga parajsa ne ishullin e lemnosit,ishte pa baba,i biri i heres mretereshes se qiejve,ose ndoshta i biri i zeusit dhe heres(Apd.1.3.5; Hes.The.929ff.; Hom.Il.1.571).aferdita dhe hephaestus nuk paten femije.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    punet e dashurise me ares.

ēifti nuk ishte i lumtur,sepse aferdita dashuronte ares-in,zotin e luftes,ata benin sex ne shtepine e hepheastus,por hyllus zoti-diell shihte gjithshka dhe i tregon hephaestus-it,i cili me nje plan dinak i ze te dy lakuriq ne flagrance dhe ju tregon zotave te tjere te olimpit(Hom.Od.8.260; Hyg.Fab.148).
    aferdita kishte tre femije me ares,deimo,phobu dhe harmonia.harmonia u martua me kadmin qe themeloi teben(Apd.3.4.2; Hes.The.975).keshtu filloi shtepia mbreterore e tebes,ata kishin 4 vajza dhe nje djale,polidori i cili u be mbreti i tebes pas te atit.njera nga vajzat ino u be perendesha e detit dhe u quajt qe atehere leukothoe(Apd.1.9.1-2; Hyg.Fab.224; Pin.Oly.2.30).vajza tjeter semele u dashurua nga zeusi dhe u be e ema e dionisit(Apd.3.4.3; Hes.The.949).kur kadmi dhe harmonia vdiqen u kthyen ne gjarperinj dhe u derguan ne fushat elysian,te cilat jane lumturia e te pavdekshmeve(Apd.3.5.4).
    disa here eshte thene qe harmonias i eshte dhene gji nga elektra,nje nga plejadat bija e atlasit,dhe thone ne realitet eshte e bija e zeusit dhe elektres. (Dio.5.48.2).
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    gjithashtu hermesi nje zot i olimpit i cili udheheq shpirtrat e te vdekurve ne hades i cili ishte dhe mesazheri i zeusit..........hermes dashuroi aferditen dhe paten nje djale qe e quajten hemafrodit dhe disa here e quajne dhe atlanti.hermafroditin e dashuroi kaq shume naiada(nje nimfe uji) e quajtur salmaci saqe trupat e tyre u bashkuan ne nje te vetem(Ov.Met.4.288ff.; Hyg.Fab.271).
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    por aferdita dashuroi dhe te vdekshmit,nje nga ata ishte anchise mbreti i dardanise afer qytetit te trojes thuhet qe zeusi e vrau ate me nje rrufe.

anchise dhe aferdita paten dy femije,aeneas dhe lyrus(Apd.3.12.2; Hom.Il.2.819-821, 5.311-313; Hes.The.1008-1010ff.).shume pak dihet per lyrus pervecse thuhet qe vdiq pa lene femije.aenea dashuroi mbretereshen dido te kartagjenes dhe me vone themeloi mbreterine e lavinium dhe alba longa ne itali(dinastia shqiptare)

rethanat e vdekjes se aeneas nuk jane te qarta,thuhet qe ai ne nje menyre misterioze u zhduk ne nje beteje(DH.1.64.4)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Kush eshte Zeus eshte Dielli apo Jupiteri apo asnjeni ?????????
    Apo smund ti ndajm se i kemi ba lomsh .
    Po baj pyetje tek kjo tem e re se po shof se ketu po pjellkan llojlloj emri nashta keta tre emra mi ndani ne menyre latine greke e deri neser ndoshta i beni 6.Vetem une e di nje gje se bani e u shtuen keta kan me naj lue t'amen e s'ames .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 24-08-2008 mė 17:50

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ok,jupiteri eshte zeusi roman ashtu si dhe venus eshte aferdita romane,por e dime fare mire,qe romanet e bastarduan mitologjine.

zeusi eshte diell eshte dhe jupiter.................por ka nje por ketu,DI-ELLI nuk eshte zeus........................DIELLI ESHTE ZOTI ME I LASHTE ABSOLUT..................kjo fjale nuk ka ndryshuar per mijera e mijera vjet............ne ne shqip themi DIELL

perktheni kete fjale ne gjuhe te tjera,sun,sole e vari lesht
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Kush eshte Zeus eshte Dielli apo Jupiteri apo asnjeni ?????????
    Apo smund ti ndajm se i kemi ba lomsh .
    Po baj pyetje tek kjo tem e re se po shof se ketu po pjellkan llojlloj emri nashta keta tre emra mi ndani ne menyre latine greke e deri neser ndoshta i beni 6.Vetem une e di nje gje se bani e u shtuen keta kan me naj lue t'amen e s'ames .
    heeeeeeeeeej but mer ti dak,ēa ke qe nxehesh,cdogje ta kam sjelle me referenca,shko verifikoi po te duash,mitet keto jane,nuk i shpika une.

mitet jane dhe te ngaterruara,autore te ndryshem te lashte kundershtojne njeri tjetrin.

ps.emrat nuk i polla une,por autoret e lashte,ec ik pirdhu tani me arrogancen tende.......dhe boll me ato postime koti qe ben me ca planete a ku di une.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 24-08-2008 mė 18:05
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Durresi
    Nga dodoni nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 05-04-2023, 23:02
  2. AFĖRDITA e dukshme gjatė ditės - 08.06.2004
    Nga Fiori nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 06-06-2012, 15:24
  3. Aferdita Sharxhi: Thesaret qė fshihen nė vėllimet e “Albanica-s”
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 06:35
  4. Vlerėsimi pėr Luftėn Nacional Ēlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10
  5. Njė tempull ilir kushtuar Perėndisė Afėrdita
    Nga ALBA nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-07-2004, 13:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •