Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 115
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700

Red face

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    dmth
    Ti qenke ai qe gjykon cfare kemi ne te drejte te sjellim ne nė shkrime, e cfare jo?
    (do te ishte me mire sikur t'i kishe lexuar ato faqe qe ne kemi sjelle)

Me cka e mate ti ate perqindje?!
    Ne cilen menyre? Cfar menyre?

Ja po ta lehtesoj: nuk e ke lexuar kurre dhe askund!
    Ti nuk ke lexuar asgje, as nga keto qe po komenton! Dhe prej nga e di ti se po mjaftoka 25% per te lexuar mendimet e te tjereve, si e vertetove ti kete?

Pse, paska njerez te komplikuar diku apo cfare? Cfare jane "njerezit e thjeshte"- cfare ata te komplikuarit? Ku ka njerez te thjeshte? Po ti, njeri i thjeshte je qe nuk arrike te lexosh mendimet e te tjereve?
    Une nuk kam pare as njerez te "komplikuar" qe ta bejne kete!

Fol per trurin (trupin) tend... (edhe per turpin).
    Cka kane lidhje bindjet tua primitive me punen e trurit tend?
    Kush te pyet per bindjet?

Demek truri qenka, "mendimet tona per te" ose "ajo cka mendojne "ata" shkenctaret, magjistaret, OZi..."
    Andaj truri paska "edhe role tjera qe ende njerezimi nuk i ka zbular", a?
    Porse ti nuk qenke pjese e njerezimit, sepse ti i paske "zbuluar" ato dhe e di se "njerezimit" i mbetet edhe shume pune per te zbuluar ato qe di ti per te.
    (do te ishte me mire sikur t'i kishe lexuar ato faqe qe ne kemi sjelle -klikoje ndonjeren!)

Ėhė...,
    Ne cka ashtu?
    -Ti paske qene ne koken e secilit njeri, demek po ua lexoke mendimet? Ti i ditke te gjitha per cdokend, po per veten tende me sa po shoh paske ngelur pak mbrapa.

Po ti qenke fenomen ore, cka di ti per epokat e njerzimit aman?
    -Dhe cka eshte kjo "existuar; existoj"?!! Ku e ke zbuluar kete fjale?

Per trurin e kujte e ke fjalen? Cili je ti dhe cili eshte truri yt? Truri yt po mendoka ne mendyre te pavarur prej teje! Po ti me cfare mendon nderkohe qe truri yt qenka i zene me mendimet e veta, me *****?!
    Une ende nuk kam pare njeri, truri i te cilit mendon dicka tjeter, e ai dicka tjeter; Ti je rasti i pare qe kam njohur ne jete.

Perse, a mos t'u duk se the dicka?!!

E c'lidhje ka kjo me qeshtjen e perdorimit te trurit kur te gjithe e dijme se "besimi" ka te bej pikerisht me mosperdorimin e tij?

"10 000" ?! - Pash nderen ku po i gjen keto lloj shifrash 'ekzakte' qe na cmende me to? Po si u bene fiks 10 000 se?!!

A je i besimit se e ke trurin nen kontrolle?

Nuk ka "ateist te lekundshem"! Ateisti ose eshte, ose nuk eshte. Te lekundshem jane vetem besimtaret. Ateisti nuk ka pse te lekundet -ai nuk beson! -Ai di , ose thote: nuk di!
    Por ku di ti cka eshte ateizmi?
    Prej kur u bazoka ateizmi ne besim keshtu?

kush te dha te drejte ty te na tregosh neve, (apo kujtedo tjeter sa per ate pune) se si u dashka jetuar jeta o 'Stalin'? Cka po te duket vetja ty?

"Mendoj"! Ti apo truri yt - cili po mendon se po mendoni?
    E cka jane bindjet pos dogmė fetare? Cfare lidhje ka ateizmi me bindjet - ku ke pare ti ateist me bindje dhe recete urdheresash ne dore? Ku e zbulove ti se edhe "ateistet" paskan bindje si gjithe shtresat tjera primitive te kafsheve antropomorfe?

(!!!)

Po me habit.

Merre keshillen tende me vete, merri ata sy qe mban ne duar e po ua ofron tjereve, shikoje boten me ta, - mos u krimb ne diktaturat mesjetare te mendimeve dhe te diktimeve se si duhet te mendosh me koke te huaj, po meso, zgjero horizontet tua; thuaj trurit tend: prej sot une mendoj, e jo ata qe ta kane programuar qysh prej lindjes. Degjoje keshillen tende, e mos u krimb ne dogma shpellash me.

Mirubefsh,
    (ose: ishalla ben me mire).
    He more baptist po ēka u paske nxeh keq se.
    Po ngadale bre burre se une ja nisa me te mire e ti veēse mi dhe (u mundove) te me nokautosh nja 10 here se paku.
    Te me falesh po me ke keqkuptuar ne krejt postimin tim dhe nisja edhe njehere lexoje por tash per se mbari.

Askund nuk u paraqita ashtu si po me pershkruan ti , nuk jam ketu une t'ju them se sa te drejta dhe ēfare te drejtash keni por ju thash se keni te drejte dhe edhe une ju perkrahi ne mendimet e juaja ne ate webfaqen qe e keni sjell por ajo nuk i perfaqson te gjitha.

E pranoj se je ma i shkolluar se une por une po te tregoj me ate shkollen time fillore na kane mesuar se njerezit i kane dy tru nje te vogel dhe nje te madh dhe te dyja kane funkcionet e tyre. Prej ciles shkence dhe univerzitet mesove ti se njeriu e ka te gjithe trurin e tij ne kontroll. Ti mendon se vizionet endrrimet qe i kane njerezit ata vete te gjitha i kontrollojn ato.

Hajt ti na trego pra se sa perqindje te trurit perdorin njerezit e thjeshte dhe sa perdorin shkenctaret apo intelektual ,fillozofa te ndryshem.Nuk jane te njejt si nje fillozof apo intelektual me nje puntor fabrike perveqse ne disa raste te rralla.

Eshte shume e lehte me e dite se ēka mendon nje njeri tjeter ne qofte se perdor trurin tend 25 apo 30% . Ne qofte se e kuptoj veten i kuptoj edhe njerezit e tjere se ne te gjithe kemi shume gjera te perbashketa , ne qofte se i kuptoj rrethanat e atij njeriut qe dua tja lexoj mendimet atehere leximi i mendjes se tij nuk do te ishte shume i veshtire. Kjo nuk eshte me sciencfiction disa nga shtetet perendimore veēse i kane ushtruar dhe i perdorin njerez te tille per qellime te tyre.

Sa per perfundim dua te te pyes se baptisti a ka besuar ndonjehere apo ka lindur ateist.Me thuaj se ēka mendon ti per ateistat ma te medhaj ne bote a kane besuar ata ndonjeher apo gjithmone ne jeten e tyre kane qene ateista.

Po i them disa fjale te nje shoku tim. Existon nje Zot por per ēdo koke te njeriut eshte edhe nga nje zot (po e shkruaj me shkronja te vogla se nuk dua ti hidheroj disa besimtar te flakte). Askush nuk e sheh Zotin njejt , nje i krishter nuk i eshte bindur ,nuk e ka kuptuar Zotin njejt 100% sikur shoku i tij ma i ngushte i te njejtes fe .E njejta vlen edhe me fete tjera dhe grupimet e tyre.Diēka ka dallim edhe ne qofte se eshte dallimi 000000,1% por kjo existon.
    Edhe me ju ateiste eshte e njejta gje nuk ka asnje ateist qe ka lindur si i tille dhe ēdo njeri perfshire edhe ateistat se paku njeher ne jeten e tyre e ka besuar nje fuqi te jashtezakoshme une i them Zot ,dikush e quan me nje emer tjeter.

Une besimin tim e mbaj per vete dhe nuk mundohem te bej propaganda , nuk me nevojiten njerez qe besojn qorrazi dhe asnjeher nuk dua te jem ne shoqeri te tyre.
    Ma teper e respektoj nje ateist qe me respekton dhe e tregon sinqerisht se nuk beson se sa besimtaret hipokrita dhe ata trushperlaret.

P.S Baptist per ato numrat 10 000 besime veēse e dhash nje shifer por shume mire dihet se ka lloj lloj besime ne bote duke u nisur nga xhungllashat e amerikes latine e deri te aborixhinasit e australise (shiko harten nga e majta ne te djathte), shtoja ose hiēja nja dy apo tre mije besime pak luan rol kjo ose lexoje postimin tim me lart ku e kam cekur ate thenien e atij shokut tim ndoshta dalin edhe ma shume.

Mireubefshim ma mire te gjithe ISHALLA dhe mos mu turr me boksa se llaf po bejm ketu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 11-11-2008 mė 18:54
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Te njohesh ekzistencen e Zotit, megjitheate nuk eshte ēeshtje kapaciteti, por dhunti, vetem kaq.
    Dhunti? A ben pak me shume rreth kesaj?
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    He more baptist po ēka u paske nxeh keq se.
    Po ngadale bre burre se une ja nisa me te mire e ti veēse mi dhe (u mundove) te me nokautosh nja 10 here se paku.
    Te me falesh po me ke keqkuptuar ne krejt postimin tim dhe nisja edhe njehere lexoje por tash per se mbari.
    jo valla edhe une me te mire se hamimi i kishe marre gjithe ata rreshta pergjegje.
    Askund nuk u paraqita ashtu si po me pershkruan ti , nuk jam ketu une t'ju them se sa te drejta dhe ēfare te drejtash keni por ju thash se keni te drejte dhe edhe une ju perkrahi ne mendimet e juaja ne ate webfaqen qe e keni sjell por ajo nuk i perfaqson te gjitha.
    nese dikush thote 1+1=2, e tjetri 1+1=1, dikush suhet me e pas gabim aty.
    A e ke lexu faqen qe e kam sjelle une?
    E pranoj se je ma i shkolluar se une por une po te tregoj me ate shkollen time fillore na kane mesuar se njerezit i kane dy tru nje te vogel dhe nje te madh dhe te dyja kane funkcionet e tyre. Prej ciles shkence dhe univerzitet mesove ti se njeriu e ka te gjithe trurin e tij ne kontroll. Ti mendon se vizionet endrrimet qe i kane njerezit ata vete te gjitha i kontrollojn ato.
    A po e sheh se nuk ke e lexua asnjanen?

E para -krejte cka kapet prej palces kurrizore mbi qafe e deri te zatetet ne balle quhet TRU.

E dyta - truni eshte organ kompleks edhe i ka sektorte e vet punues e te dedikuem per veprime te specializueme e cdo sektor ka nen-sektor te vet e keshtu me radhe. Secila pjese e teresive qe quhen truni i vogel i mesem dhe i madh ku i madhi eshte i ndam ne dy hemisfera (jo pa arsye) ka sektorte e vet te specializuem per dicka. Pra asht sistem kompleks ku nje numer i madh i tyne eshte ne gjendje me funksionu ne menyre te pamvarun prej sektorve tjere plotesisht. Po teresia jote qe quhet organizem ka nevoje per te gjithe. Cdo gja per te cilen nuk ka pase nevoje nje organizem asht sterkeqe asht reduktu edhe asht zhduke per me i kursu resoret e mirembajtjes dhe regjenerimit te organizmit si tansi.

Ti po thua (sepse ke ndegju nga sharllatanet) se njeriu e perdor vetem ~10% te trunit. E me kete po nenkupton vetem 10% te kapacitetit kreativ mendimor te tij, - e kjo asht rrene me brina!
    Sepse njeriu perdor kapacitetin e 100% te rezonimit te sektorit te dedikuar per me mendu gjate gjithe kohes. E kjo vlene per te gjithe sektoret tjere dhe punet qe ata kryejne - po te ishte e kunderta ata sektor do te sterkeqeshin dhe do te zhdukeshin eone e shekuj me pare - pikerisht per arsyen qe e dhash ma heret: mosperdorimit!

Pra ajo qe po thoni ju eshte se ne kemi teprice te trurit. Keshtu ka menduar kisha xhamia Enveri stalini ekmr.

Per mua personalisht vetia me interesante ne shoqerine njerezore me duket fakti se njerezit flasin me shume per ato qe nuk i dijne fare se per ato qe i dijne vertete.

Ato 'vizionet', 'enderrat' etj te propozoj ti konsiderosh si "random ScreenSaver of the day". = Truri po pushon! Edhe i ka dale 'ScreenSaveri' perpara.

[QUOTE]
    Hajt ti na trego pra se sa perqindje te trurit perdorin njerezit e thjeshte dhe sa perdorin shkenctaret apo intelektual ,fillozofa te ndryshem.Nuk jane te njejt si nje fillozof apo intelektual me nje puntor fabrike perveqse ne disa raste te rralla.

Te njejten perqindje -absolutisht - sa here duhet me e perserite: 100%
    Kete pyetje kthe ndryshe se e ke kap mbrapesht. x486 : Pentium : Penitum II : P3 : P4 e keshtu me radhe ... secili prej tyre arrine ta perdore 100% te kapacitetit te lindur qe kane. Por as kjo nuk eshte plotesisht analoge. Njerezit lindin me kapacitete jashtzakonisht te peraferta por cdo gje varet nga sa e si i zhvillojne. Dhe nje vark i pakeputur i rrethanave te mjedisit ku ai zhvillohet dhe interakcionit me njerezit tjere. Cdo ndodhi e jetes se tij biologjike ndikon ne rezultatet e atij zhvillimi dhe kahjet qe ai merr.

Nese nje femiu nuk i ipet rasti te komunikoj me njerez deri ne nje moshe 12 vjecare - ai pas kesaj nuk do te jete ne gjendje te mesoje te foluren kurre! Keto qendr i jane sterkequr dhe 'ngurtesuar' plotesisht tashme. Nuk kane funksion as nuk u dergon "rryme" oreganizmi me.

Truri eshte per ta perdorur - sa me shume qe ta perdoresh ate ai do te behet me i 'fuqishem'.

Nese nje njeri muskuloz e nderron menyren e jetes per nje kohe ashtu qe musujt e tij me nuk i hyne ne pune si me pare - muskujt e tij do te atrofojne do te zvogelohen dhe nuk do te jene me si me pare. Organizmi i njeru nuk eshte "ndertese e kryer" ne te vazhdimisht punohet balansohet racionalizohet dhe ndahet me shume atje ku ka nevoje per me shume... ndersa reduktohen e mbyllen sektoret qe nuk jane ne perdorim ne menyre spontane dhe krejt te pashmangshme.
    Eshte shume e lehte me e dite se ēka mendon nje njeri tjeter ne qofte se perdor trurin tend 25 apo 30% . Ne qofte se e kuptoj veten i kuptoj edhe njerezit e tjere se ne te gjithe kemi shume gjera te perbashketa , ne qofte se i kuptoj rrethanat e atij njeriut qe dua tja lexoj mendimet atehere leximi i mendjes se tij nuk do te ishte shume i veshtire. Kjo nuk eshte me sciencfiction disa nga shtetet perendimore veēse i kane ushtruar dhe i perdorin njerez te tille per qellime te tyre.
    Ta kuptosh njeriun dhe tia lexosh mendimet -jane gjera ekstremisht te ndryshme.

Sa per perfundim dua te te pyes se baptisti a ka besuar ndonjehere apo ka lindur ateist.Me thuaj se ēka mendon ti per ateistat ma te medhaj ne bote a kane besuar ata ndonjeher apo gjithmone ne jeten e tyre kane qene ateista.
    Te gjithe linden Ateiste!
    Por disa e hane karremin e shoqerise e cila mundohet t'i kontrolloje ata e disa e kuptojne para se te behet vone dhe nuk e kafshojne fare. Ata qe e hane ta kafshojne qysh ne femijeri madje edhe ta gelltisin plotesisht - u behet menyre e jetes, dhe ndihen mire me te - si kau ne zgjedhe e si kali nen shale. U duket jete normale ti grah urdheri i tjeterkujte pa e vene asnjeher ne diskutim. Ashtu e mendojne jeten ata dhe ashtu e jetojne, deri ne vdekje.

Po i them disa fjale te nje shoku tim. Existon nje Zot por per ēdo koke te njeriut eshte edhe nga nje zot (po e shkruaj me shkronja te vogla se nuk dua ti hidheroj disa besimtar te flakte). Askush nuk e sheh Zotin njejt , nje i krishter nuk i eshte bindur ,nuk e ka kuptuar Zotin njejt 100% sikur shoku i tij ma i ngushte i te njejtes fe .E njejta vlen edhe me fete tjera dhe grupimet e tyre.Diēka ka dallim edhe ne qofte se eshte dallimi 000000,1% por kjo existon.
    Edhe me ju ateiste eshte e njejta gje nuk ka asnje ateist qe ka lindur si i tille dhe ēdo njeri perfshire edhe ateistat se paku njeher ne jeten e tyre e ka besuar nje fuqi te jashtezakoshme une i them Zot ,dikush e quan me nje emer tjeter.
    Uha! Ue kishe e mbarove me paragrafin siper.

"Kur te thehet qerrja dalin 100 udhe"
    Fjale e URTE dhe e mocme popullore ekskluzivisht shqiptare me thellesi te madhe..., te ta zberthej sepse pak kush e kupton domethenien e saj ani qe e perdor.
    Kur e ke qerren ke vetem nje udhe - andej nga je nisur.
    Kur ska qerre dalin qindra, e ta pres mos po kalo dikush? a te dal pak me ne koder? a te shkoj te filani ketu afer? a te nisem me kembe? a te therras filanin mos me ndihmon? a ti bie kendej apo andej... etj

Andaj edhe per zot, dalin '1000' spjegime. Dikush thote eshte keshtu, dikush ashtu, tjetri ndryshe, sepse nuk "qerrja" thjeshte nuk ekziston. Po te ekzistonte te gjithe do ta dinin dhe do te ekzistonte vetem nje spjegim, nje udhe, nje "besim". Por jo edhe mbrenda grupeve te feve (udheve) me te perhapura kemi mbi 10 000 rrugica qe thone se shpien atje ku duam, ose ku na kane mesuar te mendojme se ne duam te shkojme.

Kur e ke qerren, ke vetem nje udhe, andej nga je nisur!

Une besimin tim e mbaj per vete dhe nuk mundohem te bej propaganda , nuk me nevojiten njerez qe besojn qorrazi dhe asnjeher nuk dua te jem ne shoqeri te tyre.
    Ma teper e respektoj nje ateist qe me respekton dhe e tregon sinqerisht se nuk beson se sa besimtaret hipokrita dhe ata trushperlaret.
    Perderisa besimin e mban ne suaza te personales dhe intimes tende, do ta kesh respektin e te gjitha feve sekteve aq me teper te atyre qe nuk i besojne asnjeres rrugice. Ateisti nuk sheh "rruge" ai sheh fushe te hapur dhe te lire tek vallezojne fluturat ne lirine e ajrit te fresket plot drite e diell...

(Andaj ne ate menyre besimtari intim i cili e mban per vete, perpos respektit qe mund ta fitoje nga rrethi, 1000x me teper mund te nxis kurreshtjen e tjetrit per te bere si ai se me propagande. )

P.S Baptist per ato numrat 10 000 besime veēse e dhash nje shifer por shume mire dihet se ka lloj lloj besime ne bote duke u nisur nga xhungllashat e amerikes latine e deri te aborixhinasit e australise (shiko harten nga e majta ne te djathte), shtoja ose hiēja nja dy apo tre mije besime pak luan rol kjo ose lexoje postimin tim me lart ku e kam cekur ate thenien e atij shokut tim ndoshta dalin edhe ma shume.
    sic permenda siper (rrugicat) vetem ne kristianizem mendohet se jane rreth 40 000 subsekte, qeshtje eshte ne faktin se rendet e sektet nuk jane fe. Ndersa fetaret besimet e aborixhineve nuk i konsiderojne fe por te dalur feje
    Mireubefshim ma mire te gjithe ISHALLA dhe mos mu turr me boksa se llaf po bejm ketu
    Edhe une llaf po beja.
    Pershendetje.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar mė parė nga Peniel Lexo Postimin
    Ėshtė pikėrisht krejtėsisht e kundėrta. Ateistėt nuk kanė arritur tė vėrtetojnė asgjė nga asnjėra anė as nga ana filozofike dhe as nga ana shkencore. Kėshtu pra barra bie mbi ateistėt deri sa ata tė arrijnė tė 'vėrtetojnė' mos ekzistencėn e Zotit me kėto mėnyra qė ti solle mė lart.
    Ketu ja ke fut kot fare plakone nuk jam as ateist e as besimtar me standartet e ketij forumi,por ajo qe thua ti eshte e njejte sikur ti kerkoje te akuzuarit te vertetoje se ai eshte vrasesi.I takon inkuizitorit te vertetoje fajesine e vrasesit dhe jo vrasesit te vertetoje fajesine e vet.ne rastin konkret, ne qofte se une nuk besoj.nuk besoj dhe kaq,nuk kam se c'te vertetoj.por ti,ne rast se beson,atehere me mbush mendjen mua qe te besoj apo shikoj apo pranoj ate qe ti sheh ne trurin tend.capisci?

Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    Dhunti? A ben pak me shume rreth kesaj?
    = Niko ;
    Une e di qe ekzistoj, por kush jam une?
    Nje qenie qe dyshon…
    Do te thote, jo perfekte.
    Por perpara qe te arrij te kuptoj kete,
    duhet te njoh Ate qe eshte Perfekt ne perjetesi.
    Pra ky perceptim nuk me vjen nga vetja,
    pasi nuk jam perfekt, duke patur dyshime,
    po ashtu nuk me vjen as nga bota qe me rrethon,
    pasi eshte me imperfekte akoma.
    Pra eshte e padyshimte qe kjo njohje te me jete dhene,
    direkt nga e njejta Ekzistence ne perjetesi Perfekte.
    = Borix ;
    S'me duket racionale te hedhesh poshte mendje te medha, si Weinberg, duke u nisur nga fjale te vogla, si te mesipermet. Apo mos valle kjo vjen nga mospranimi i arsyes, o niko?
    Ti thua "fjale te vogla"...?
    Jo nuk jane te miat, eshte thjeshte nje pershtatje e nje nga filozofeve me te medhenj te te gjitha koherave, nje folozof kristian, e ke degjuar gje Agustinin?
    Ne shpesh japim nje vleresim thenieve te nje filozofi ose te nje tjetri, por ne brendesi pranojme ate qe me shume i pershtatet edhe bindjeve qe kemi.
    Eshte me se normale te pranosh nje afermacion te nje filozofi, sidomos kur ky ka nje bindje me te tuat. Por qe nuk duhet nisur me paragjykime...

Borix, puna eshte se nje njeri nuk mund te besoje nese nuk ve ne plan te pare aresyen.
    Pra si mund te thuash qe nuk e perdorim aresyen?
    Besimi pa aresye nuk eshte besim, pasi vjen e zvanitat nje dite, por aresyeja pa besim, nuk ben!
    Qellimi i shume njerezve qe kerkojne te provojne te kunderten e nje ekzistence Mbinjerezore, duke perdorur aresyetim racional, me duket nje ēike si tendencioz, pasi kerkohet pa aresye dhe qellim te veēante te provohet diēka qe nuk mundet te provohet, pastaj bie ne prezuncion, pasi ēdo gje qe thuhet merr nuanca te erreta dhe qellimisht te gabuara por me nje perfundim jo parcjal. Nuk eshte kjo detyra e filozofeve...
    Mund te thuash nje " te veretete" tenden, qe per ty eshte e vertete, por qe ne realitet nuk eshte keshtu..., pra duke menduar se arrihet ne nje konluzion racional por te gabuar qe ne fillim, ti nuk thua gje. Por ky njeri s'mund te quhet fajtor per kete, pasi keshtu e di " te verteten " e tij. Tjeter gje kur nje njeri me aresye dhe me dashje, pohon te kunderten , duke ditur fort mire realen, ky me ēdo menyre kerkon te provoje ...( tendenca ), ky i fundit eshte me te vertete fajtor, pasi devijon me dashje nje realitet, por perdor fjale elokuente dhe te ngjyrosura bukur. Pra e thene mire dhe bukur, duket sikur eshte thene " e verteta"...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    [QUOTE=Baptist;2076305]jo valla edhe une me te mire se hamimi i kishe marre gjithe ata rreshta pergjegje.
    nese dikush thote 1+1=2, e tjetri 1+1=1, dikush suhet me e pas gabim aty.
    A e ke lexu faqen qe e kam sjelle une?

A po e sheh se nuk ke e lexua asnjanen?

E para -krejte cka kapet prej palces kurrizore mbi qafe e deri te zatetet ne balle quhet TRU.

E dyta - truni eshte organ kompleks edhe i ka sektorte e vet punues e te dedikuem per veprime te specializueme e cdo sektor ka nen-sektor te vet e keshtu me radhe. Secila pjese e teresive qe quhen truni i vogel i mesem dhe i madh ku i madhi eshte i ndam ne dy hemisfera (jo pa arsye) ka sektorte e vet te specializuem per dicka. Pra asht sistem kompleks ku nje numer i madh i tyne eshte ne gjendje me funksionu ne menyre te pamvarun prej sektorve tjere plotesisht. Po teresia jote qe quhet organizem ka nevoje per te gjithe. Cdo gja per te cilen nuk ka pase nevoje nje organizem asht sterkeqe asht reduktu edhe asht zhduke per me i kursu resoret e mirembajtjes dhe regjenerimit te organizmit si tansi.

Ti po thua (sepse ke ndegju nga sharllatanet) se njeriu e perdor vetem ~10% te trunit. E me kete po nenkupton vetem 10% te kapacitetit kreativ mendimor te tij, - e kjo asht rrene me brina!
    Sepse njeriu perdor kapacitetin e 100% te rezonimit te sektorit te dedikuar per me mendu gjate gjithe kohes. E kjo vlene per te gjithe sektoret tjere dhe punet qe ata kryejne - po te ishte e kunderta ata sektor do te sterkeqeshin dhe do te zhdukeshin eone e shekuj me pare - pikerisht per arsyen qe e dhash ma heret: mosperdorimit!

Pra ajo qe po thoni ju eshte se ne kemi teprice te trurit. Keshtu ka menduar kisha xhamia Enveri stalini ekmr.

Per mua personalisht vetia me interesante ne shoqerine njerezore me duket fakti se njerezit flasin me shume per ato qe nuk i dijne fare se per ato qe i dijne vertete.

Ato 'vizionet', 'enderrat' etj te propozoj ti konsiderosh si "random ScreenSaver of the day". = Truri po pushon! Edhe i ka dale 'ScreenSaveri' perpara.

sic permenda siper (rrugicat) vetem ne kristianizem mendohet se jane rreth 40 000 subsekte, qeshtje eshte ne faktin se rendet e sektet nuk jane fe. Ndersa fetaret besimet e aborixhineve nuk i konsiderojne fe por te dalur feje

Edhe une llaf po beja.
    Pershendetje.
    Baptist vetem te sqarohem diēka .Ate thenien per perdorimin e trurit 5 deri ne 15 % e kam degjuar moti nga disa student shoke te mi ne Prishtine. Asnjeher nuk e kam besuar se pjesa tjeter e trurit nuk punon apo eshte ndryshkur si po mundohen ta paraqesin se ne po mendojm ashtu ata shkenctaret ne ate faqen qe e solle.
    Nuk di shume per shkence por e di se ende ka me miliarda gjera qe shkenca duhet te zbuloj dhe asesi nuk mund te vulos diēka ne kete kohe sidomos tash kur veēse ja kane nisur te zbulojn shume gjera per trurin.

Shume mire po tregon se truri ka sektoret dhe nensektoret e veta dhe qe te punoj sa ma mire duhet qe truri te ushtrohet.
    E di se truri i nje qobani i punon 100% edhepse tere diten i ruan lopet e i bjen fyellit dhe nuk mendoj se ju ka ndryshkur ajo pjesa 90% apo sa i ka mbet por mendoj se ai nuk e ka shfrytezuar dhe nuk ka hy ne sektoret e trurit si hyjn intelektualet fillozofet etj,etj.
    Truri jem aktivizohet ne disa sektore ndoshta vetem nga 5 seconda ne dite kurse nje shkenctar rrine duke menduar me ore te tera.
    Edhe ata shkenctaret ne qofte se do ti dinin metodat dhe te munden ta shfrytezojn trurin e tyre ne maksimun rezulltatet do te ishin tjera.
    Nuk kam shume shkolle me te treguar por shko pyeti shkenctaret qe i njeh dhe do te tregojn se nuk munden , nuk dijn ,nuk kane fuqi disa prej tyre qe ta perdorin trurin 100 % apo 60 %.
    Me fjalen perdorim i trurit nuk do te thote se ne qofte nuk e perdor trurin ai ndryshket apo humb.Edhe une nuk e ngas makinen nje jave dite dhe mbas nje jave ja bej 50 km dhe nuk po ndryshket hiē.Ti je duke thene krejt tjeter ēka dhe nuk po me kupton. Edhe une e ti kemi duar e kembe por sa i shfrytezojm (perdorim) ato , shiko nje akrobat kinez ku mundet me e kthyer koken mbas kurrizit te vet edhe e sjell deri mbas b-the. Per ate kinezin (akrobatin) mundemi te thejm se e shfrytezon trupin e vet deri ne 80 % apo sa do te jete perqindja kur shkenctaret i masin keto.
    Me fjalen perdorim kam pas ndermend te them se shumica e njerezve shume pak i perdorin ato sektoret dhe nensektoret e trurit tone , edhe kur i perdorim ende nuk dijm se cilin sektor apo nensektor ta perdorim ma perpara e cilin mbas e shume e shume gjera tjera se te gjitha jane te lidhura njera me tjetren.
    Te gjitha zbulimet teknologjike qe i kemi arritur dhe do ti arrijm planet e tyre veēse i kemi pasur ne trurin tone. Mbase i kemi pasur te gjitha ato plane dhe planet e ardhshme pse atehere nuk po mundemi ti zbulojm kur te duam dhe si te duam ne.

Pershendetje.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Baptist vetem te sqarohem diēka .Ate thenien per perdorimin e trurit 5 deri ne 15 % e kam degjuar moti nga disa student shoke te mi ne Prishtine. Asnjeher nuk e kam besuar se pjesa tjeter e trurit nuk punon apo eshte ndryshkur si po mundohen ta paraqesin se ne po mendojm ashtu ata shkenctaret ne ate faqen qe e solle.
    Do me thane po flet llafe te rruges... per gjera shume serioze.
    Nuk di shume per shkence por e di se ende ka me miliarda gjera qe shkenca duhet te zbuloj dhe asesi nuk mund te vulos diēka ne kete kohe sidomos tash kur veēse ja kane nisur te zbulojn shume gjera per trurin.
    Ku po e di ti kete?
    Shume mire po tregon se truri ka sektoret dhe nensektoret e veta dhe qe te punoj sa ma mire duhet qe truri te ushtrohet.
    Truri nuk ushtrohet truri ka nevoje per informata te sakte e jo per byk me te cilin shumica i mbushin kokat e veta.
    Nje tru plot byk mund te prodhoje, maksimumi nje pllake te lire "lesoniti".
    Byk i kompresuar - berllok.
    E di se truri i nje qobani i punon 100% edhepse tere diten i ruan lopet e i bjen fyellit dhe nuk mendoj se ju ka ndryshkur ajo pjesa 90% apo sa i ka mbet por mendoj se ai nuk e ka shfrytezuar dhe nuk ka hy ne sektoret e trurit si hyjn intelektualet fillozofet etj,etj.
    Mund te te ipet kompjuteri me i shpejte dhe me i forte ne bote, por nese nuk te jap "programe" te avancuara e te specializuara per pune - ti me te prap vetem fyellit mund ti biesh.
    Truri do informate!
    Pa te truri eshte "budalle", eshte "idiot", "injorant", eshte asgje eshet i pa afte te sjell gjykime, mendime e vendime te drejta. Nje tru i tille, sa here pellet ben nje idiotesi te re kunder vetes dhe te tjereve. Kot ka trasheguar nje kombinim te shkelqyer gjenesh qe i dhane tru ajnshtajni atij. Ai do ter ngelet shume me pak se 'coban'. Edhe po e shfrytezoi 1000% kur s'ka informate per te bluar, i vetmi rezultat qe mund ta fitoje eshte 'thyerje' nervash.

Truri jem aktivizohet ne disa sektore ndoshta vetem nga 5 seconda ne dite kurse nje shkenctar rrine duke menduar me ore te tera.
    dmth ti po mendoke vetem 5 sekonda ne dite. Keq, shume keq!
    Por nuk eshte ashtu! Ti trurin sektorin (e sintezave/analizave) mendimit - e pedor gjithe diten me te njejtin intenzitet qe e perdor shkenctari, problemi eshte se ti e perdor per gjera te kota ndoshta edhe te pamoralshme - si te kalosh pa mesuar, si ta mashtrosh dike, si te shpikesh nje genjeshter me te cilen do et mashtrosh te tjeret per dobite tua te ulta personale... pra truri ai sektori me i vlefshem i tij mund te perdoret e te keqperdoret -nese e keqperdor kutohet ... rezultati eshte "fyell qeqberes"

Edhe ata shkenctaret ne qofte se do ti dinin metodat dhe te munden ta shfrytezojn trurin e tyre ne maksimun rezulltatet do te ishin tjera.
    gabim total - Pergjegjen ta dhash siper - lexoje edhe nje here.
    Nuk kam shume shkolle
    Shkolla nuk te ben te ditur, ajo vetem te ofron informate dhe rrugen per te mesuar. Tjera serish varen nga deshira jote se a do ta perdoresh e shfrytezosh ate qe te ofron shkolla apo do ta keqperdoresh mundesie e te jep ajo per te ditur me teper.
    me te treguar por shko pyeti shkenctaret qe i njeh dhe do te tregojn se nuk munden , nuk dijn ,nuk kane fuqi disa prej tyre qe ta perdorin trurin 100 % apo 60 %.
    total gabim - madje teper qesharake - marre parasysh argumentet te cilat i pranove edhe vet, por nuk i perfille se nuk i perfille.
    Me fjalen perdorim i trurit nuk do te thote se ne qofte nuk e perdor trurin ai ndryshket apo humb.
    Kush po te thote?
    Nese ti e ke njohur mire matematiken ne fillore dhe nuk e ke perdorur me kurre prej atehere, ti sot ke nje matematike 'te ndryshkur' ne tru nuk di as 10% te atyre qe ke ditur.
    Gabim i paster serish.
    Edhe une nuk e ngas makinen nje jave dite dhe mbas nje jave ja bej 50 km dhe nuk po ndryshket hiē.Ti je duke thene krejt tjeter ēka dhe nuk po me kupton.
    Ti nuk je makine - por po harron se edhe makina ndryshket me teper kur nuk punon se kur punon - por fatkeqsisht as per kete nuk ke informate - e si mund te jete gjykimi dhe arsyetimi yt i drejte kur ti llogarite me te dhena te gabuara?
    Edhe une e ti kemi duar e kembe por sa i shfrytezojm (perdorim) ato , shiko nje akrobat kinez ku mundet me e kthyer koken mbas kurrizit te vet edhe e sjell deri mbas b-the. Per ate kinezin (akrobatin) mundemi te thejm se e shfrytezon trupin e vet deri ne 80 % apo sa do te jete perqindja kur shkenctaret i masin keto.
    Jo per te cilen po flet eshte optimizim dhe nuk ka asnje lidhje analogjie me ate qe po diskutojme. Edhe truri mund te optimizohet. Nese je veprim matematikor i cili ti merr 10 minutae kryen per do dite - pas je jave s'do te kesh nevoje per me teper se 1 minut per ta kryer te njejtin, kjo kalon ne sektoret tjere ndihmes te qe ne kompjuter quhen "batch files" ne te cilat veprimet repetitive te shpeshta ruhen te gatshme. Por kujte po i spjegoj(/??)
    Me fjalen perdorim kam pas ndermend te them se shumica e njerezve shume pak i perdorin ato sektoret dhe nensektoret e trurit tone , edhe kur i perdorim ende nuk dijm se cilin sektor apo nensektor ta perdorim ma perpara e cilin mbas e shume e shume gjera tjera se te gjitha jane te lidhura njera me tjetren.
    Nese veren je zog qe fluturoi vetetimthi, -cfare lidhje ka kjo me cilin sy e ke verejtur? Rendesi ka qe e ke verejtur. Cka po te duhet ty se cili sy e ka verejtur me pare. Per ty eshte me rendesi qe e ke verejtur dhe per te verejtur te sherbejne syte dhe qendra receptive nderlidhese e te dyve ne tru. Ti as une nuk mund ta perdorim qendren receptive te shikimit per te degjuar cfare po flet filani - A E KE TE QARTE?
    Prandaj as qendren per te degjuar as qendren per te shikuar e te tjerat varg - NUK MUND TI PERDORIM PER TE MENDUAR - keto te gjitha bejne pjese ne ate 100% per te cilin po flet por keto perqindje te trurit kane TJETER detyre, - KETO NUK SHERBEJNE PER TE MENDUAR.

Te gjitha zbulimet teknologjike qe i kemi arritur dhe do ti arrijm planet e tyre veēse i kemi pasur ne trurin tone. Mbase i kemi pasur te gjitha ato plane dhe planet e ardhshme pse atehere nuk po mundemi ti zbulojm kur te duam dhe si te duam ne.
    Po kete 'budallak' ku e zbulove se?
    No comment.
    Pershendetje.
    Pershendetje te perzemerta.
    Por mendoj se nuk do te te pergjigjem me - kam fituar ate shijen e bjerrakohes me kete postim...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2004
    Postime
    298

Baptist,

..e zhvillon debatin ne menyre shume interesante.
    kam nje pyetje (mos me drejto neper zyra te tjera per pergjigje)
    pyetja eshte kjo: Si arrin ti nga ana teknike qe te sjellesh disa citime ne nje postim tendin? une dije qe kur kliko "Cito" del i gjithe postimi i atij tjetrit dhe jo vetem nje pjese ose nje fjali. Dhe kur beje "copy"&"paste" nuk me del si "citim".

Te lutem ma spjego dhe mos me le qe te vdes. injorant.

Baptist, ti i pret drute shkurt, ashtu dua ti pres edhe une dhe ti tregoje secilit vendin e tij ...por nuk dij se si..(nga ana teknike e kam llafin)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dajti : 13-11-2008 mė 23:22

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ceshtja eshte sa njohuri (dhe urtesi) ke per nje teme te caktuar. Eshte me mire te mos kete interferenca neper pune qe kerkojne nje sasi te caktuar njohurie te nje fushe te caktuar. Deri tani nuk ka dhene ndonje argumenta ne disfavor te idese per te cilur kam hapur temen, pervec nikos qe ka dhene anen e vet te te menduarit... Pres nje arsyetim, jo poezi.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Cila ėshtė arsyeja qė krenohemi qė jemi shqiptar?
    Nga ILMGAP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 12-09-2009, 15:57
  4. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  5. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •