Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 115
    i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Nėse arsyeja buron nga zoti, ...?

ne nje mal plot me rrush.
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Vetem dua te pyes se kush e paska caktuar (vene ligj) se eshte e pamundur qe mendja njerezore ta pranoje Zotin.

E vetmja pergjigje qe do ta pranoja nga ateistet si te vertet do te ishte se te gjitha pistat (idete) per ksi raste duhet te jene te hapura.

Ende nuk i kemi zbuluar te gjitha , ende nuk dijm gati asgje per trurin ,mendjen shpirtin etj etj. Shumica e njerezve e perdorin vetem 5 deri ne 7 % te trurit te tyre , disa shkenctar te medhaj thuhet se kane arritur ta perdorin trurin e tyre deri ne 15 %.
    Ne qofte se ne njerezit dijm aē pak per veten tone atehere eshte shume e veshtire te dijm per gjera edhe ma te medhaja.

Pershendes.
    Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Mendoj se duhet te azhurnohesh, sepse e ke me te degjuar: http://www.snopes.com/science/stats/10percent.asp. Ne fund ke referencat shkencore ku eshte bazuar permbledhja.

Gjithesesi, eshte e vertete qe duhet mbajtur nje mendje e hapur (rrethi filozofik ne zgjerim). Megjithate, nese thoni se eshte e arsyeshme ekzistenca e zotit (sic thote shumica), atehere ne cilat hapa racionale bazohet ky pohim? Pas kesaj, ne cilet pohime racionale bazohet ekzistenca e zotit? Ne besim?! Besimi nuk eshte pohim racional...
    Interesante!
    - kjo me gjithe mend me ben te dyshoj ne ekzistimin nje lloj indukcioni mendor intelektual njerezor rreth e perqark globit!

http://www.snopes.com/science/stats/10percent.asp
    21 July 2007

http://69.39.226.126/showthread.php?t=82749&page=2#30
    16 July 2007

Kuptohet argumentet jane pak me te ndryshme por megjithate, -kuriozitet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Interesante!
    - kjo me gjithe mend me ben te dyshoj ne ekzistimin nje lloj indukcioni mendor intelektual njerezor rreth e perqark globit!

http://www.snopes.com/science/stats/10percent.asp
    21 July 2007

http://69.39.226.126/showthread.php?t=82749&page=2#30
    16 July 2007

Kuptohet argumentet jane pak me te ndryshme por megjithate, -kuriozitet.
    Pershendetje Baptist.

Keni te drejte edhe ti edhe Borixi me ate webfaqen qe keni sjell por nuk shpjegohen te gjitha ne ate menyre.
    Me perdorimin e trurit do te thote se 7 deri ne 10 % e perdorim me vetdijen tone e jo sa mundet dhe sa funkcionon truri ne vetvete pa na pyetur neve.
    Kam lexuar ma moti (po harroj se ku) se ne qofte njeriu shfrytezon trurin e vet 25% me vetdije atehere ka mundesi edhe tju lexoj mendimet qe i kane njerezit e tjere. Kto gjera jane veshtire te arridhen sidomos nga ne njerezit e thjeshte .
    Truri (trupi) jone punon 100% pa na pyetur neve hiē as per bindjet tona as mendimet tona. Nuk eshte truri vetem mendimet tona apo mendimet e disa shkenctarve ,truri ka edhe role tjera qe ende njerezimi nuk i ka zbuluar te gjitha.

Nje shembull po e sjell qe existon te ēdo njeri. Pa marre parasysh se sa thojn se jane ateista te gjithe njerezit besojn se paku njeher ne jeten e tyre.
    Ne epokat e njerezimi kete besim njerezit e kane quajtur me emra te ndryshem por gjithmone ka existuar dhe do te existoj.

Nuk na pyet truri per bindjet tona mendimet tona por ne disa raste vendos vete pa i marr parasysh se ne kemi mendime per 50 vjet se nuk ka Zot apo besim.
    Fakti jemi vete ne dhe ende nuk ka dal asnje shkence qe mundet ti kundershtoj keto ēka i thash.
    Ateistat e kane ma lehte se e keni nje menyre te mendimit ,Besimtaret duhet te mesojn neper 10 000 besime qe te gjejn ate besimin e vertet.
    Ateistat e kane edhe ma te lehte qe te tregojn primitivizmat e disa fetarve se normal nga ato 10 000 besimi ka lloj lloj ēmendurie aty.

Kam qene vete ateist por ka ndodh qe ne disa raste edhe kam besuar dhe truri im nuk me pyeste se ēfare bindje kam , ndoshta do te thuani se kam qene nje ateist i lekundshem me bindjet e mia por nuk eshte e vertet.
    Jeten duhet ta shikojm edhe si nje aventure dhe jo vetem te jemi statik ne bindjet dhe mendimet tona.
    Mendoj se te gjithe njerezit (fetar dhe ateista) duhet te levizin nganjeher nga disa bindje (pozicione) ,mendime te tyre dhe te shohin te ndjejne se si duket bota nga ana e kundert e tyre.
    Mirembetshi
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Pershendetje Baptist.

Keni te drejte edhe ti edhe Borixi me ate webfaqen qe keni sjell
    dmth
    Ti qenke ai qe gjykon cfare kemi ne te drejte te sjellim ne nė shkrime, e cfare jo?
    (do te ishte me mire sikur t'i kishe lexuar ato faqe qe ne kemi sjelle)
    por nuk shpjegohen te gjitha ne ate menyre.
    Me perdorimin e trurit do te thote se 7 deri ne 10 % e perdorim me vetdijen tone e jo sa mundet dhe sa funkcionon truri ne vetvete pa na pyetur neve.
    Me cka e mate ti ate perqindje?!
    Ne cilen menyre? Cfar menyre?

Kam lexuar ma moti (po harroj se ku) se ne qofte njeriu shfrytezon trurin e vet 25% me vetdije atehere ka mundesi edhe tju lexoj mendimet qe i kane njerezit e tjere.
    Ja po ta lehtesoj: nuk e ke lexuar kurre dhe askund!
    Ti nuk ke lexuar asgje, as nga keto qe po komenton! Dhe prej nga e di ti se po mjaftoka 25% per te lexuar mendimet e te tjereve, si e vertetove ti kete?

Kto gjera jane veshtire te arridhen sidomos nga ne njerezit e thjeshte .
    Pse, paska njerez te komplikuar diku apo cfare? Cfare jane "njerezit e thjeshte"- cfare ata te komplikuarit? Ku ka njerez te thjeshte? Po ti, njeri i thjeshte je qe nuk arrike te lexosh mendimet e te tjereve?
    Une nuk kam pare as njerez te "komplikuar" qe ta bejne kete!

Truri (trupi) jone punon 100% pa na pyetur neve hiē as per bindjet tona as mendimet tona.
    Fol per trurin (trupin) tend... (edhe per turpin).
    Cka kane lidhje bindjet tua primitive me punen e trurit tend?
    Kush te pyet per bindjet?

Nuk eshte truri vetem mendimet tona apo mendimet e disa shkenctarve ,truri ka edhe role tjera qe ende njerezimi nuk i ka zbuluar te gjitha.
    Demek truri qenka, "mendimet tona per te" ose "ajo cka mendojne "ata" shkenctaret, magjistaret, OZi..."
    Andaj truri paska "edhe role tjera qe ende njerezimi nuk i ka zbular", a?
    Porse ti nuk qenke pjese e njerezimit, sepse ti i paske "zbuluar" ato dhe e di se "njerezimit" i mbetet edhe shume pune per te zbuluar ato qe di ti per te.
    (do te ishte me mire sikur t'i kishe lexuar ato faqe qe ne kemi sjelle -klikoje ndonjeren!)
    Nje shembull po e sjell qe existon te ēdo njeri. Pa marre parasysh se sa thojn se jane ateista te gjithe njerezit besojn se paku njeher ne jeten e tyre.
    Ėhė...,
    Ne cka ashtu?
    -Ti paske qene ne koken e secilit njeri, demek po ua lexoke mendimet? Ti i ditke te gjitha per cdokend, po per veten tende me sa po shoh paske ngelur pak mbrapa.

Ne epokat e njerezimi kete besim njerezit e kane quajtur me emra te ndryshem por gjithmone ka existuar dhe do te existoj.
    Po ti qenke fenomen ore, cka di ti per epokat e njerzimit aman?
    -Dhe cka eshte kjo "existuar; existoj"?!! Ku e ke zbuluar kete fjale?

Nuk na pyet truri per bindjet tona mendimet tona por ne disa raste vendos vete pa i marr parasysh se ne kemi mendime per 50 vjet se nuk ka Zot apo besim.
    Per trurin e kujte e ke fjalen? Cili je ti dhe cili eshte truri yt? Truri yt po mendoka ne mendyre te pavarur prej teje! Po ti me cfare mendon nderkohe qe truri yt qenka i zene me mendimet e veta, me *****?!
    Une ende nuk kam pare njeri, truri i te cilit mendon dicka tjeter, e ai dicka tjeter; Ti je rasti i pare qe kam njohur ne jete.

Fakti jemi vete ne dhe ende nuk ka dal asnje shkence qe mundet ti kundershtoj keto ēka i thash.
    Perse, a mos t'u duk se the dicka?!!

Ateistat e kane ma lehte se e keni nje menyre te mendimit ,Besimtaret duhet te mesojn neper 10 000 besime qe te gjejn ate besimin e vertet.
    E c'lidhje ka kjo me qeshtjen e perdorimit te trurit kur te gjithe e dijme se "besimi" ka te bej pikerisht me mosperdorimin e tij?

Ateistat e kane edhe ma te lehte qe te tregojn primitivizmat e disa fetarve se normal nga ato 10 000 besimi ka lloj lloj ēmendurie aty.
    "10 000" ?! - Pash nderen ku po i gjen keto lloj shifrash 'ekzakte' qe na cmende me to? Po si u bene fiks 10 000 se?!!

A je i besimit se e ke trurin nen kontrolle?

Kam qene vete ateist por ka ndodh qe ne disa raste edhe kam besuar dhe truri im nuk me pyeste se ēfare bindje kam , ndoshta do te thuani se kam qene nje ateist i lekundshem me bindjet e mia por nuk eshte e vertet.
    Nuk ka "ateist te lekundshem"! Ateisti ose eshte, ose nuk eshte. Te lekundshem jane vetem besimtaret. Ateisti nuk ka pse te lekundet -ai nuk beson! -Ai di , ose thote: nuk di!
    Por ku di ti cka eshte ateizmi?
    Prej kur u bazoka ateizmi ne besim keshtu?

Jeten duhet ta shikojm edhe si nje aventure dhe jo vetem te jemi statik ne bindjet dhe mendimet tona.
    kush te dha te drejte ty te na tregosh neve, (apo kujtedo tjeter sa per ate pune) se si u dashka jetuar jeta o 'Stalin'? Cka po te duket vetja ty?

Mendoj se te gjithe njerezit (fetar dhe ateista) duhet te levizin nganjeher nga disa bindje (pozicione) ,mendime te tyre dhe te shohin te ndjejne se si duket bota nga ana e kundert e tyre.

"Mendoj"! Ti apo truri yt - cili po mendon se po mendoni?
    E cka jane bindjet pos dogmė fetare? Cfare lidhje ka ateizmi me bindjet - ku ke pare ti ateist me bindje dhe recete urdheresash ne dore? Ku e zbulove ti se edhe "ateistet" paskan bindje si gjithe shtresat tjera primitive te kafsheve antropomorfe?

(!!!)

Po me habit.

Merre keshillen tende me vete, merri ata sy qe mban ne duar e po ua ofron tjereve, shikoje boten me ta, - mos u krimb ne diktaturat mesjetare te mendimeve dhe te diktimeve se si duhet te mendosh me koke te huaj, po meso, zgjero horizontet tua; thuaj trurit tend: prej sot une mendoj, e jo ata qe ta kane programuar qysh prej lindjes. Degjoje keshillen tende, e mos u krimb ne dogma shpellash me.

Mirembetshi
    Mirubefsh,
    (ose: ishalla ben me mire).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 11-11-2008 mė 07:16
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Nese arsyeja buron nga zoti, dhe eshte e pamundur njohja e burimit (zotit) me ane te arsyes, a nuk ju duket ekzistenca e tij nje dukuri kontradiktore me mendjen racionale, dhene pohimi kontradiktor se zoti dhuron arsyen?
    Keto me lart, mund ti quash thjesht; " fiskulture te mendjes "...

Zot une besoj, ndihi pabesise sime…

Une e di qe ekzistoj, por kush jam une?
    Nje qenie qe dyshon…
    Do te thote, jo perfekte.
    Por perpara qe te arrij te kuptoj kete,
    duhet te njoh Ate qe eshte Perfekt ne perjetesi.
    Pra ky perceptim nuk me vjen nga vetja,
    pasi nuk jam perfekt, duke patur dyshime,
    po ashtu nuk me vjen as nga bota qe me rrethon,
    pasi eshte me imperfekte akoma.
    Pra eshte e padyshimte qe kjo njohje te me jete dhene,
    direkt nga e njejta Ekzistence ne perjetesi Perfekte.

Eshte per te ardhur keq, kur sheh njerez qe kerkojne te shpjegojne ne menyre racionale ekzistencen e Zotit. Nuk eshte e mundur. Njerez te tjere me pare ( mijera vjet ) , kane kerkuar ta shpjegojne kete.
    Por nuk kane mundur. Nje filozof europian, pa dyshim laik, ka thene ne lidhje me kete; “ te shpjegosh ekzistencen e Zotit, mund te jete e pa mundur, por qe te provosh te kunderten, mund te kalosh ne apsurditete “.
    Per mua si besimtar i thjeshte, do te mjaftonin ata mijera martire qe me paqe dhe bese vajten me vetedije te plote duke mos patur asnje hezitim ne lidhje me “ ka ose nuk ka Zot “…, vlen me shume gjaku qe ata falen per kete kauz kaq te larte, se sa ata mijera akademike ne te gjitha koherat, qe me debatet dhe aresyetimet e tyre te pafundta, nuk arriten ne nje perfundim te padiskutueshem!
    Dhe me kenaqesi ju them, qe nuk kemi te dhena as per te vrare dhe te plagosur ne keto debate filozofike.
    Te njohesh ekzistencen e Zotit, megjitheate nuk eshte ēeshtje kapaciteti, por dhunti, vetem kaq.
    Pershedetje.

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anėtarėsuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Arsyeja, thjesht, NUK buron nga zoti. Se pari, arsyeja buron nga perpunimi i mendimeve te bazuara mbi fakte (=realitete) ne trurin TONE e se dyti, per thjesht faktin qe zoti NUK ekziston dhe si keshtu nuk eshte realitet.

showgirl, sa bukur qe rrike mi, me kom perpjet!
    Po ashtu me koke posht, ti nuk dallon dot mire nje te njohur, lere pastaj te thellohesh shume...
    Nese qendrimi yt te pelqen dhe je e lumtur keshtu..., vazhdo se mire e ke! E kisha fjalen per aresyetimin tend. Eshte mire qe ē'do njeri te mbaj te vetin, qendrim!

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anėtarėsuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    showgirl, sa bukur qe rrike mi, me kom perpjet!
    Po ashtu me koke posht, ti nuk dallon dot mire nje te njohur, lere pastaj te thellohesh shume...
    Nese qendrimi yt te pelqen dhe je e lumtur keshtu..., vazhdo se mire e ke! E kisha fjalen per aresyetimin tend. Eshte mire qe ē'do njeri te mbaj te vetin, qendrim!
    ahahahahaha...te pakten une ATIJ zotit tend atje lart per te cilin ti po hakmerresh une nuk i kthej koken......... ahahahaha

Nejse, i nderuar dhe i respektuar Arberesh me vjen keq por me duket se Arsyeja nuk buron as nga ti qe nuk je zot sepse njerezit nuk njihen nga akillat apo nicket qe vene neper forume por nga mendimet, konceptet, vlerat qe shprehin, etj.
    Dhe tjeter, te keshilloj te mesosh te respektosh mendimet e te tjereve per te pasur nje bashkejetese me njerezimin sa me harmonike.

Me respekt

E nderuar, me duket se thashe vetem qe ēdo njeri te mbaj te tijen, vetem kaq.
    Pa rrespektin e kam per te gjithe, pa perjashtim.
    Pershendetje.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    S'me duket racionale te hedhesh poshte mendje te medha, si Weinberg, duke u nisur nga fjale te vogla, si te mesipermet. Apo mos valle kjo vjen nga mospranimi i arsyes, o niko?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Cila ėshtė arsyeja qė krenohemi qė jemi shqiptar?
    Nga ILMGAP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 12-09-2009, 15:57
  4. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  5. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •