Close
Faqja 209 prej 255 FillimFillim ... 109159199207208209210211219 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,081 deri 2,090 prej 2545
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Jo jo nuk asht i zi as ai/ky.

Kjo nuk mundet me kane fizionomi e zezakut.
    Jo zezak origjinal jo, por ma shum mundet me kan hebreo-arab sesa diçka tjeter.

Ps.: Kerçel ose Kerçell i thone zogit t'kames, une rastesisht e di se qysh ju ka met ai mbiemen Kerçelve te Gallapit/Gollakes, s'po due me hi n'detaje por iu ka met pikerisht per nje arsye qe lidhet direkt me zogin e kames.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Sa i perket piramidave ne bosnje, une besoj deri ne 90% se egzistojne, qe nje piramid te vogel ne miniatyre qe eshte gjetur kete vit aty afer piramidave...

Ketu Akili i veshun me veshje shqiptare...

Baptist, u mundova te zmadhoje deri ne maxi, por tani mua me duket se shifen vetem errneku i tirqeve rrethe shoke me ato shenjat e veçanta ne shkeke dhe ne mes...shifet gajtani...i tirqeve.
    http://www.forumishqiptar.com/attach...1&d=1226202753
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Jo zezak origjinal jo, por ma shum mundet me kan hebreo-arab sesa diçka tjeter.

Ps.: Kerçel ose Kerçell i thone zogit t'kames, une rastesisht e di se qysh ju ka met ai mbiemen Kerçelve te Gallapit/Gollakes, s'po due me hi n'detaje por iu ka met pikerisht per nje arsye qe lidhet direkt me zogin e kames.
    Ne fakt, ka krejt pak tipare (qe kushtimisht) mund te quhen 'aziatike', me gjase te trashegueme (te forma e syve) sic po mundesh me e pa dhe vet, - prej anes ames, kurrgja ma shume.
    [Po as kjo nuk ban me u marr si fort rigorozisht paraqitje reale e syve te tij. Per arsye te caktueme...] Por;
    Pergjithsisht shtresa qytetare e Egjiptit jan kane te bardhe, e shumica me origjine pellasge!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Pasi qe hyri biseda per piktura antike dhe dolem te piramidat e Egjiptit, a din dikush te na skjaroj faktin qe ne shum piktura antike "greke" disa njerz jan te bardhe e disa te zi ???
    .

Me sa duket keto dy raca kane bashkejetuar. Bile dhe panteoni i Perendive nuk eshte ndertuar mbi eksluzivitetin e nje race por nga bashkimi i Zotave te racave te ndryshme (Athina-e bardhe----Poseidoni libian i zi)

Ajo qe duket interesante eshte se dhe Kadmos i cili teorikisht duhet te ishte semit(sipas perallave te historiografise moderne) paraqitet i bardhe bile me qylaf lab ne koke:

Por me interesantja eshte se dhe e bija e Danait(egjyptian i paster) paraqitet e bardhe si bora:

e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Por cudirat nuk mbarojne aty. Apoloni nje Perendi i njojtur per origjinen e tij 'nordike' na shfaqet 'i zi' ne kete vazo:

Kurse Leto dhe Athena te bardha.
    Ne fakt Athena paraqitet gjithmone e bardhe, edhe kur del nga koka e Zeusit 'te zi':

Por nese meqe jemi ne nje forum shqiptar ku natyrshem do te lindte pyetja se clidhje kane shqiptaret me keto fytyra te antikitetit une do te sjell fytyren e nje luftetari """grek"" ngjashmeria e te cilit me nje fytyre tipike shqiptare eshte impresionuese:

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 09-11-2008 më 02:32

Gjithashtu dhe argonautet ne udhetimin e tyre paraqiten te bardhe ne kete vazo:

kurse Dioskuri i cili ishte pjesetar i ketij ekujpazhi per cudi ne kete vazo paraqitet ... i zi

Pra ka ca kontradikta por konkluzioni eshte i qarte:

Shoqeria """"greke""""" nuk ka qene monoetnike.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Konkluzioni sipas ketyre pikturave po na del qe shumica e perendive kryesore na paskan qene zezak ose semit te zi. Vetem do peshqi te vegjel ne mitologjine "greke" na paskan qene te bardhe.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Konkluzioni sipas ketyre pikturave po na del qe shumica e perendive kryesore na paskan qene zezak ose semit te zi. Vetem do peshqi te vegjel ne mitologjine "greke" na paskan qene te bardhe.
    Konkluzioni është që çdo popull pikturon figurat që nuk i ka parë kurrë, sipas pamjes së vet.

Ke rastin e Krishtit, në Danimarkë pikturohet si nordik, në' Etiopi si zezak.

Ndryshon puna për njerzit që pozojnë, ose kur piktori e njeh njeriun që e pikturon. Aty është pamja e vërtetë.

Këtu ka gjasa që pikturat janë më të reja, në një kohë kur helenët u përzine goxha shumë me skllevërit aziatikë që kanë importu, edhe klima e nxehtë e ka ba të veten deri dikund.

Në anën tjetër ke pikturat e hershme të Aleksandrit të Madh ku paraqiten si të bardhë me flokë të kuqe, si dhe mozaikun e vonshëm që është bërë në kohëne Romës, ku Aleksandri paraqitet i zi, sepse ka ndryshu raca e helenëve në këtë kohë të vonshme, dhe i kanë paraqitur figurat historike në piktura ashtu siç janë vetë.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    .

Me sa duket keto dy raca kane bashkejetuar. Bile dhe panteoni i Perendive nuk eshte ndertuar mbi eksluzivitetin e nje race por nga bashkimi i Zotave te racave te ndryshme (Athina-e bardhe----Poseidoni libian i zi)

Ajo qe duket interesante eshte se dhe Kadmos i cili teorikisht duhet te ishte semit(sipas perallave te historiografise moderne) paraqitet i bardhe bile me qylaf lab ne koke:

Por me interesantja eshte se dhe e bija e Danait(egjyptian i paster) paraqitet e bardhe si bora:

Ngjyrat kontrastuese perdoren sipas nje kanoni te pashkruar mbase por me qellim te diferencimit te paleve ne shumicen e poqerive te periudhave te caktuara antike. Nuk kane te bejne me ngjyren e lekures.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •