Close
Faqja 211 prej 255 FillimFillim ... 111161201209210211212213221 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,101 deri 2,110 prej 2545
    Hehehehehe keta te Smithsonian jane te lezetshem. Ilira ky zbulim ka te pakten 13 vjet qe eshte bere dhe eshte mbajtur i fshehte per 3 vjet deri sa u detyruan ta pranojne si site arkeologjike. Smithsonian eshte kampione ne fshehjeve e zbulimeve arkeologjike.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    po te citoj që ti përgjigjem edhe barat edhe darius

une po theme se dijetaret mundohen ta paraqesin qytetrimin pellazg si qytetrim mullarberes edhe primitiv---që kanë lene mbase vetem mullaret e plakut mere--edhe ata i dogji mato gruda.A i dini këto fakte??Ju ç po thoni???

ne se kemi piktura me kembezbathur a mbathur ato lidhen me artin edhe shpjegohen sipas rastit.

"kembezbathur edhe flinin ne toke " deri me sote eshte shpjeguar si primitiv nga gjithsia dijetare

sa për turistat gjerman nuk di gjë---per turistet gjermane edhe munde të flas ndonje llafë.
    Alfeko, postimn tim e bera pikerisht per arsyet qe kembengul dhe ti. Nese i gjithe shkelqimi pellazgjik hidhet poshte nga termi "kembezbathur" atehere nuk eshte pune studimi por qellimi. Meqe edhe perendite paraqiten "kembezbathura" , c'duhet thene, qe ishin rrjepacuke dhe s kishin opinga?

Vdekja e Akilit, ne posten qe duket sikur eshte para piramidave, eshte punim artistik neozelandez. Mbase personi qe e ka bere ka pasur informacione plus, sepse dhe helmetat "greke" quhen ilire ne ate faqe interneti

Kjo eshte nga vazoja e cila ka humbur. E kam postuar ne mos gaboj edhe nje here ne kete teme

http://d.imagehost.org/0226/achilles_death1.gif

Ndersa me poshte perseri trojanet, perseri qeleshja mbi krye...

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Alfeko, postimn tim e bera pikerisht per arsyet qe kembengul dhe ti. Nese i gjithe shkelqimi pellazgjik hidhet poshte nga termi "kembezbathur" atehere nuk eshte pune studimi por qellimi. Meqe edhe perendite paraqiten "kembezbathura" , c'duhet thene, qe ishin rrjepacuke dhe s kishin opinga?

Vdekja e Akilit, ne posten qe duket sikur eshte para piramidave, eshte punim artistik neozelandez. Mbase personi qe e ka bere ka pasur informacione plus, sepse dhe helmetat "greke" quhen ilire ne ate faqe interneti

Kjo eshte nga vazoja e cila ka humbur. E kam postuar ne mos gaboj edhe nje here ne kete teme

http://d.imagehost.org/0226/achilles_death1.gif

Ndersa me poshte perseri trojanet, perseri qeleshja mbi krye...

ok,por ti nuk po ne jep asnje te dhene per foton e dyte!!!!çfare eshte,vazo!!e kujt periudhe!!!

me kete nuk kam qellim te kundeshtoj,vetem info shtese nese eshte e mundur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-03-2008
    Postime
    3
    ...pavaresisht nga qendrimet e ndryshme qe lexoj ketu...jeni te gjithe per tu pergezuar....
    Mendoj se tani problemi origjines sone te mohuar shpertheu dhe nuk ka me asnje perendi... e aq me pak ato greke qe ta frenojne.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Eshte jashte cdo dyshimi qe ke te drejte

poi (me blu ) eshte forma e shkruar e gegerishtes boj(bëj).
    ein (me te kuq) eshte mbaresa e lidhores dhe ndoshta filohelenet qe pergatiten fjalorin nuk e dine qe ajo eshte mbaresa ne deshiroren shqip(sepse pak studjuese te huaj e kane ditur shqipen me themel).

Meqe ra fjala tek boja , ka ardhur koha ti nxjerrim bojen gjuhes ""greke"" dhe te themi te pathenen: Greqishtja nuk eshte greqisht.

une jam shum ndakort me shpjegimin tuaj por fjala ketu shpjegohet ashtu sikurse e thote Bizantini

kam postuar mbishkrime like me larte edhe eshte me se e qarte se fala "pijsa=bejsha" -= shqipja pellazge "bejsha" nga ku rrjeth edhe greqishtja e mevonshme "pijsa"

iliria2 te pershendes

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    barat

kemba e zbathur qe paraqet ka te bej me artin edhe duket qarte se Perendit nuk mund te "jene" primitive--------por ja q; gjithsia dietare mbeshtetet tek thenia e homerit per te treguar se Pellaget e dodones ishin primitiv------gje që ju e njihni shume mire----apo doni tju sjell fakte?

po silli faktet,ça pret!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    shkenca e krahesimit te fjaleve deri me sote mbetet nje qeftore popullore=bordello pasi ajo nuk u bazua kurre tek mbetjet origjinale edhe as tek mbishkrimet---ndaj është bydallallëk të flasesh për luhatje germash në një kohe kur nuk njeh fjalet e lashta.Mbishkrimet like-kerike-lidike-jonike-eeteokretane-hite etje etje quhen te panjohura edhe sote e kësaj dite

ateher ku bazohemi kur flasim për mbaresa e prapashtesa ne një kohe që nuk njohim se si shkruheshin edhe se si fliteshin fjalet ne lashtesi?------ndaj djema që mundoheni të zgjidhni enigmen e se shkuares se shqipes me ane te teoremes se pitagores ,më duhet tju kujtoj fjalën e urte popullore "mos ja fusni si kau pelës"ashtu si buda e demiraj agaj

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga crazy_diamond Lexo Postimin
    po silli faktet,ça pret!!!
    po diskutoj me barat rreth çeshtjes--nuk e di qendrimin tuaj perreth çështejes.Ju si mendoni?
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 10-11-2008 më 15:59

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Fjala kambzbathur nuk paraqet primitivizem analizojeni kete fjale cka paraqet ne ditet e sotme une besoj se fjala kambzbathur paraqet lirin dhe klimen pra ne ato kohra besoj se ishte klima me e nxeht dhe jo si sot .
    Kamb zbathur nenkupton qendrim pa brenga ,pa gajle .

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •