Tito ishte nje derr komunisti si te gjithe diktatoret e Lindjes, por i mungonte nje grade per tu bere i barabarte me bac enverin, ky i fundit ne vend qe te vriste te huajt si tito, vriste te tijte!
kam bere nje pyetje.. ne cvit e ndertoj shoki qose villen 3-4 katshe te mobiluar luks me tana te mirat e kohes?
sa televizora ka mujt me i ble qosja ne vitet 70 80 ta me rrogen e nji muaji?
aleks buda me cabeun.. e kan marr shum von tv.. dhe u ka kushtuar sa rrogat e 8 muajve..
kam bindje se qosja ka mujt me ble 4 televizora me nji rrog mujore at kohe..
flisni.. leni komentet..
tregoni per kosov 70 80.. pjese e historise se kosoves..
Pytje me vend brari, pse jo, me sa mundem do ju trgoja te terat;
Se pari, une si drenicak apo me status te nje fashatari qe kisha, kur u shperngula ne qytet me prinderit veten e ndjeja shume keq...te nenqmuar, gati si i persekutuar, si e shifni edhe ju tek ne kishte shtresa e grupe njerzish, te pasur e te varfur, fshatar e qytetar, prandaj edhe humba vitin e pare te shkolles vetem se isha fshatar i ardhur ne qyteet !
kur zbritem nga fshati ne qytet ne nuk kishim as lug per te ngjyer marmelladen mbi bukë, me kujtohet kur babai im solli nga puna disa copa çetine(pisha) dhe i çau ato dhe per nje kohe te gjate keta shkopij druri kane zevendsuar luget...pra per ti mbajt 7antare te familjes nuk ishte leht ne ate kohë, edhe pse ne fshat me pare i kishim te gjitha, kisha gati 100 dele(dhen) 17 lopë, disa hektar tokë ! Asgje nuk na mungonte !
Brari, me duket se e ceka qe i ati imi ishte murator, paguhej mirë per ate kohe, mirepo rroga shkonte vetem per te ngren dhe paguar qeranë, frizin e pare e kam pare ne shtepine time vetem se ne vitin 1978, ka qene nje evenment dh ate nje mergimtar qe punonte ne gjermani na ofroi si dhurat !
Mos mendo qe jetonim aqe mirë, por e di se edhe nga ana e tjeter e kufirit ne Shqiperi njerzit vuanin dhe kete e mesova nga te tjeret qe shkonin dhe vinin dhe ne menyre teper te fshehur mbaheshin gjerat qe nuk duhej thene se ne Shqiperi njerzit nuk kishin as kepucë, nuk hanin mish kur donin ata, kurse ne ne ato vite mund te blenim sa te donim me kile.. e tere kjo fshehetesi ishte e ditur nga une por prap se prap ngurroniùm si te etshem me sy kah Shqiperija !
Pse ? Sepse e dinim se nje dite do bashkohemi, kjo kishte rendesi...
Qe pyte se sa merrte rrog babai yt, e thash; kurrsesi nuk dilte qe te blejmi frigo as televizor, "shtigjet e yjeve" i shikoja tek fqinjet ne bardh e zi....poashtu serit tjera"ajvanhoe" etj..;
Qka hargjonim me se shumti ishte ne literatur, shpenzonim te holla ne libra, ne revista,te gjitha botim i Tiranes ! Ky ishte nje shenje i mirë Brari, tek e fundit tentonim qe edhe ne te arrinim ne nje nivel kulture me vllezerit tane te shqiperisë, kjo nuk ishte nje ide koti se pa marredhenje as qe do ishim perpjekur ndonjehere njeri me tjetrin as ne kete forum po te mos ishin ato tekste te dalura nga tirana apo nga tiranaja si thua ti..;
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Pytje me vend.
Nuk eshte e vertete se vetem Shqiptaret shkonin ne Irak, Libi e Zambi e Afrike te Jugut per te punuar. Njoh nje moter medicinale (kolege) e cila ka sherbyer per disa vite ne Afrike te Jugut.
Eshte fakt se Kosovaret ishin te shtypur e te vuajtur por ne ate shtypje e ne ato vuajtje ekzistonte nje ngushllim dhe nje siguri e stabilitet qe sot mungon e qe padydhim ne Shqiperi, Bullgari, Rumuni e gjithe vendet e bllokut komunist mungonte. Si kolektiv, Shqipet vuanin por si individ, ishin te barabarte me cdo njerin.
Nuk ben te glorifikohen vuajtjet e popullit Shqiptar ne Yugosllavi e te mos ceken edhe "anet" e mira, ato pozitive si rasti i Prengut qe Kosoven e ne vitin 1957 e beri me 800.000 te shoshitur nga policia Serbe, me 500.00 te migruar ne Turqi: gje qe nuk eshte e vertete.
UDBA e OZNA Serbe me se paku ka vepruar ne Kosove sepse Kosova ka dhene me se paku rezistence rezhimit Yugoslav dhe keto te dyjat me se shumti kane vrare e arrestuar serb qe kundershtonin Titon.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Shlyje kta o zdral.A ngelcan koke a?
Daja-GONI
je bë konfuz,më herët ke shkruar:Historia e kohes per te cilen po bisedojme eshte qe nga fillimvitet e 80-ta.Eshte e shkruar ne shtypin e kohes,ndersa une e kam perjetuar " live" .
Për çka e ke fjalën për lexim të (publikimeve shkencore) të historisë apo lexim të gazetave (shtypit të asaj kohe)!?Nese kete nuk e ke kuptuar,atehere ke lexuar historine e viteve te fundit vetem
pjeserisht.Ndoshta e ke lexuar ne tanesi por nuk e ke kuptuar,edhe kjo mund te ndodhe.
Nejse...
Cilat institucione të jugosllavisë u shkatërruan nga demonstratat shqiptare të vitit 1981 dhe demonstratat pasuese më vonë nga shqiptarët?Dhe kjo histori ka nje vazhdimsi.Fillimi pra nuk ishte shkaterrimi,siq thua ti i institucioneve te Kosoves nga ana e Yugosllavise por e kunderta.
Unë mund të të tregoj se cilat institucione të Kosovës (shqiptarëve) u shkatërruan nga jugosllavia pas demonstratave shqiptare të vitit 1981 por edhe më vonë!
Ne filluam shkaterrimin e ati shteti artificial,shume kohe para vendeve te Europes lindore,pra edhe shume me heret se sa Kroacia Sllovenia e te tjeret,te cilet ende ishin per ate shtet marionete.
Pra fotoja e Titos ishte mbrojtje.
Ti thua:
Ne (shqiptarët) filluam të shkatërojmë shtetin eartificial të Titos,duke u mbrojtur me foton e Titos!!!!
Kërkesa kryesore politike e demonstrantëve shqiptar në vitin 1981 ka qenë avansimi i statusit politik të Kosovës nga një krahinë autonome në republikë federative,gjithnji në kuadër të Jugosllavisë.Sitë spjegohet konstatimi yt se,shqiptarët filluan shkatërrimin e institucioneve dhe sistemin poltik të Jugosllavisë derisa në të njëjtën kohë po nga shqiptarët kërkohej republikë në mbrendi të institucioneve/sistemit poltik të po ati shteti (Jugosllavisë)!?
Parrollë/përrallë dogmatike!Dhe per fund.Politiken e bente populli...
(Fjalë e urtë komuniste)
Preng Sherri
demonstratat të cilat t'i përmendë , ato të nëntorit të vitit 1988 dhe të shkurtit ( hyrja në zgafelë e minatorëve dhe solidarizimi i të tjerëve me minatorët) kanë qenë të organizuar nga vet Lidhja Komuniste e Kosovës, pra të instrumentalizuara nga Komitetlinjtë!
Fjala/pyetja ishte edhe për demonstratat e vitit 1981!
Pamje e njëjtë,zakonisht rendet e para me fotografi të titës e flamuj jugosllav,brohoritje/parrulla pro-titës etj...
Të fillojmë nga viti 1981,ku organizator jo që ka qenë lidhja komuniste e kosovës,por përkundrazi i dënoi këto demonstrata.
Pë çka dhe prej nga fotot e titës dhe flamujt jugosllav në demonstratat e shqiptarëve të vitit 1981?
Do të arrijmë edhe tek viti 1988.
Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)
Lista e injorimit: Llapi
Krijoni Kontakt