Close
Faqja 19 prej 29 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 285
    i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Maqë jemi edhe më tutje në bisedë për titën (dhe shqiptarët në ish jugosllavi),deshta të shtojë edhe këtë:
    Pse,gjatë demonstratave të vitit 1981 dhe gjatë demonstratave të viteve të mëvonshme ose më saktësisht deri tek greva e minatorëve të Trepçës (shkurt 1989) dhe demonstratave gjithpërfshirëse për mbrojtjen e autonomisë (kushtetutës) së Kosovës,në mesin e demonstratëve qofshin ata studentë,punëtorë e minatorë sidomos në rendet e para mbaheshin fotografit e titës dhe flamujt e jugosllavisë!!!?
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Epnjohura

Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Flm.Po edhe nuk pritja tjeter shprehje nga Ti,kurse une ne dallim prej teje nuk do ta perdorja at fjalor brari i Kosoves qe nuk shef me larg se hunda,pyeti njerzit qe kan prit me triska para dyqaneve!Prinderit e mij zoteri nuk jan me ne jete se po te ishin do flisnin vet ata e nuk do lejonin qe dikush te me quaj GENJESHTARE!Kurr ne jete nuk kam genjy as une as prinderit e mij e ti vazhdo se kjo te shkon per shtati!
    Sigurisht Ti je nje nga ata qe kan jetua ne Beograd!
    se a kemi prit ne radh per detergjend ket e kam perjetu vet se aesht shpernda gratis ket nuk e di te pakten mua as kush nuk me ka ofruar nje gje te till ndoshta atyre qe kan qen te pushtetit thuhej qe po
    kush lavdron titon esht nje gomar i tipit te vet
    oh si mund te ishte tito i mir per shqiptaret kur kroatet e urrejn edhe qe ekan vendas po te ishte tito aq i mir kroatet dotia ngriteshin nje premendore madheshtore ahahhah

JU TITISTA JENI TE MARR JU JENI MASKARENJE JENI DHE ENDRRONI PER VLLAZRIM BASHKIM POR SA DOTE KENI SUKSES KJO NVARER SE ADOTU LEJOJM TUNG

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    Maqë jemi edhe më tutje në bisedë për titën (dhe shqiptarët në ish jugosllavi),deshta të shtojë edhe këtë:
    Pse,gjatë demonstratave të vitit 1981 dhe gjatë demonstratave të viteve të mëvonshme ose më saktësisht deri tek greva e minatorëve të Trepçës (shkurt 1989) dhe demonstratave gjithpërfshirëse për mbrojtjen e autonomisë (kushtetutës) së Kosovës,në mesin e demonstratëve qofshin ata studentë,punëtorë e minatorë sidomos në rendet e para mbaheshin fotografit e titës dhe flamujt e jugosllavisë!!!?
    Nese kete nuk e ke kuptuar,atehere ke lexuar historine e viteve te fundit vetem pjeserisht.Ndoshta e ke lexuar ne tanesi por nuk e ke kuptuar,edhe kjo mund te ndodhe.
    Pra siq e ceke edhe ti ne disa prej demonstratave mbahej foto e Titos.Edhe ne ate demonstrate te minatoreve verehej ajo foto ne balle te demonstranteve.
    Demonstraten e minatoreve ne fundvitet 80 duhet kuptuar si fillim te shkaterrimit te Yugosllavise si shtet.Shkaterrimit te nje sistemi,jo vetem ne Yugosllavi por ne tere Europen lindore.Ka qene fillimi i nje revulucioni te llojit te vet.
    Fotoja e Titos ka sherbyer si "mbrojtje" . Pra per te thene: " ne nuk jemi per shkaterrimin e shtetit,por kerkojme te drejtat tona" . Nuk ka qene e lehte te demonstroje apo te beje greva ne Yugosllavi ( si shqiptare) .
    Pra,mbajtja e fotos se Titos dhe flamurit Yugosllav ne krye te turmes se minatoreve nuk ka qene shprehje e dashurise ndaj tyre por pjese e politikes.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    kreks..leri komentet..

me trego.. sa dinare.. e kish rrogen babi yt ne kosov te viteve 70-80-ta..
    cfar pune ka ba?
    a shkonte nana ne pun?
    a kishit me hanger ju fmija..po me u veshe?
    kur ke shku ne shkoll a shqip ju kan mesue a jo?

dua te hedh drit mbi nje periudhe.. vetem me fakte e te verteta te perjetuara nga ju ose prinderit tyuaj..
    ne se mundeni e ne se nuk i tremnbeni ideologjizmave..e enverizmave..

po ju pyes si kan jetu familjet tuaja shqiptare..
    nuk me interesojne serbet e sllovenet e kroatet..
    dua te di si ka jetuar bashk kombasi im.. pik..

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    .
    Nese kete nuk e ke kuptuar,atehere ke lexuar historine e viteve te fundit vetem pjeserisht.Ndoshta e ke lexuar ne tanesi por nuk e ke kuptuar,edhe kjo mund te ndodhe.
    Fol më qartë.Për historinë e cilave viteve të fundit e ke fjalën.Më trego autorët që paskan shkruar e që duhet lexuar për këtë historin e viteve të fundit!

Pra siq e ceke edhe ti ne disa prej demonstratave mbahej foto e Titos.Edhe ne ate demonstrate te minatoreve verehej ajo foto ne balle te demonstranteve.
    Demonstraten e minatoreve ne fundvitet 80 duhet kuptuar si fillim te shkaterrimit te Yugosllavise si shtet.
    Unë po të them se filloi shkatërrimi i institucioneve të Kosovës nga jugosllavia (për këtë arsye minatorët u futën në grevë),kurse ti po thua të kundërtën,më sjellë shembuj se çka shkatërruan minatorët nga Kosova në fund të viteve të 80-ta ne jugosllavi?
    Unë mund të të sjellë plot shembuj për pohimin tim,po ti?

Shkaterrimit te nje sistemi,jo vetem ne Yugosllavi por ne tere Europen lindore.Ka qene fillimi i nje revulucioni te llojit te vet.

Mos po i qet si shumë merita shqiptarëve të Kosovës,sipas të cilëve edhe europa lindore paska fillu një revolucion të llojit të Kosovës!?
    Ështe e kundërta,pas ramjes së murit të berlinit,shqiptarët nga Kosova iu bashkangjitën ndërrimeve politike që filluan në europën lindore a po jo?

Fotoja e Titos ka sherbyer si "mbrojtje" . Pra per te thene: " ne nuk jemi per shkaterrimin e shtetit,por kerkojme te drejtat tona" .
    Nëse e ke fjalën për vitin 1989 në Kosovë,para kujt janë "mbrojtë" shqiptarët e Kosovës me foton e titës,kujt i thonin dhe i dërgonin këto porosi ("ne nuk jemi per shkaterrimin e shtetit,por kerkojme te drejtat tona") sllovenëve,kroatëve ,srbve etj,të cilët tashmë kishin dhënë shenja se nuk donin të bashkjetonin më në një shtet të quajtur jugosllavi.Kujt i thonin?

Nuk ka qene e lehte te demonstroje apo te beje greva ne Yugosllavi ( si shqiptare) .
    Por,ka qenë lehtë për shqiptarët që të shkatërrojnë jugosllavin me këto greva,gjithnji sipas teje!

Pra,mbajtja e fotos se Titos dhe flamurit Yugosllav ne krye te turmes se minatoreve nuk ka qene shprehje e dashurise ndaj tyre por pjese e politikes.

Kush e bënte këtë pjesë të politikës,grupet marksiste-leniniste-enveriste,komunistët shqiptar të jugosllavisë...kush?
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Historia e kohes per te cilen po bisedojme eshte qe nga fillimvitet e 80-ta.Eshte e shkruar ne shtypin e kohes,ndersa une e kam perjetuar " live" .
    Dhe kjo histori ka nje vazhdimsi.Fillimi pra nuk ishte shkaterrimi,siq thua ti i institucioneve te Kosoves nga ana e Yugosllavise por e kunderta.Ne filluam shkaterrimin e ati shteti artificial,shume kohe para vendeve te Europes lindore,pra edhe shume me heret se sa Kroacia Sllovenia e te tjeret,te cilet ende ishin per ate shtet marionete.Pra fotoja e Titos ishte mbrojtje.
    Dhe per fund.Politiken e bente populli,te gjithe sa mundeshin,e nese ti ashtu deshiron pra edhe grupet marksiste leniniste edhe komunistet edhe ballistet edhe gjithe te tjeret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Postime
    28
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Zoteri!Me duket qe ne asnje vend dhe me asnje fjale nuk te permenda emrin?Prej nga e drejta juaj te me quani GENJESHTARE?Fakt qe po te ishin prinderit e mij do te shkruanin realitetin,kete qe edhe mua ma treguan!Nuk e kemi ne gjak GENJESHTREN as une as ATA te ndjeret!....
    Por kjo eshte kultura Juaj!Nuk dij ku te dhimti aq shum ,,Shoku Tito"?
    Te paska ardh keq qe te ka thene genjeshtare ty?Mos u befaso.Cka pret tjeter ti prej ketyre titoserbianeve te lym me......?
    Tufani kopshtin kur ma çkatërron
    Dhe Rrot' e Fatit shpresat m'i dërmon,
    Pështillem si burbuq' i Trëndafilit,
    Po zemra gjak përbrenda më pikon.

O.Khajam.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Nuk e di qka ini kah thoni se
    Shqiptaret e Kosoves ishin te paret qe e pshurren at sistem ata kurr nuk u pajtuan me titistet e titizmin ata filluan me 1968 dhe e vazhduan me 1981-89 e deri ne luften e armatosur me 1998 Pas shqiptarve te Kosoves me von u shtri ne Poloni e krejt europen lindore.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Brari i njof gjerat dhe i mbaj mend fort mire ne vitin 79 kur jam punsuar si murator kam pas pagesen mujore ne vlerte 120-130 dm nje tv me ekran 60 cm kolor kushtonte 1000 dm per tituan se kam dasht kurre edhe pse isha njesit garde e nderit ishim te fundit ne brione -pule te kroacis qe me 5 maj na ishim ata qe ja dham pershendetjen e fundit qe se harroj ate maltretim kurre pes dite ne shi te pa nderprer ne pisten e asfaltit ishim ushtare te bere qulle te lagur deri ne asht ishim be si pulat ne shi kur hynim mbrenda e puthnim krevatin flenim vetem dy deri kater ore dhe perseri rreshtoheshim ne shi duke pritur mos po sulmohet shteti nga ndonje shtet tjeter he ja pshurrsha shtetin vorrin e i dhjefsha ne sistemin e titos lerini lavdatat e sistemit te rrencit hapeni nje tem se si te funksionoj ligji ne te dy shtetet shqiptare si te luftohet korrupsioni si te hapen vende te reja pune si te bashkpunojm me shume mes veti shqipetaret e keshtu me radh..
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 05-11-2008 më 13:58

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    demonstratat të cilat t'i përmendë , ato të nëntorit të vitit 1988 dhe të shkurtit ( hyrja në zgafelë e minatorëve dhe solidarizimi i të tjerëve me minatorët) kanë qenë të organizuar nga vet Lidhja Komuniste e Kosovës, pra të instrumentalizuara nga Komitetlinjtë!
    Aso Kohe Azem Vllasi, koken e të cilit e kërkonin Serbët dhe Millosheviqi, bashkë me të tjerët ( kaqusha jashari) për të mbrojtë veten, i organizuan Punëtorin, për të dalë në rrugë me fotot e kriminelit Tito dhe me flamur të Jugosllavisë!
    Dhe jo vetëm kjo por ke pas t'i rrugëve të atillë që Flamurin Shqiptarë dhe atë Jugosllav e lidhnin në mes veti!
    Komitetlinjtë deshironin me këtë ti tregonin tërë pjeses tjetër të Jugosllavisë ( slloven, kroat, maqedon por edhe vet serbëve) që shqiptarët nuk janë për ta rrënuar JugosllAVIN!
    A, pikrishtë ne shqiptarët deshironim rrenimin e asaj Jugosllavie! Por kur të kihet parasysh numri prej 100.000 mijë anëtarëve të Lidhjes Komunsite në Kosovë besoj që e dini arsyen. Aso kohe Azem Vllasi në stadiumin e Prishtines e pat mbledhur tërë Punetorin e Kosovës që i brohoritnin atijë!
    Pra, edhe një herë zoti harudi,
    Ato kanë qenë të organizuara nga vet anëtarët e Lidhjes Komuniste të Kosoves dhe nëse e keni parë një emision të Televizionit Suedez, pikrishtë këtë gjë e sqaron vet Azem Vllasi!

Faqja 19 prej 29 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •