Prenge une te kuptoj ty shume mire. Te vjen keq per vite te tera qe ke humbur (bashke me shoke te tjere) duke u marre me nje idol qe ju e mendonit se ishte "fjala e shpetimit dhe e bashkimit kombetar".
Mos kujto ketu se dikush po e adhuroka Titon, titizmin e Jugosllavine e vdekur!
Jo! Nese mendon keshtu atehere je gabim.
Tema ne fakt ka marre kah tjetr, ne vend se shkrimet ti permbaheshin titullit te temes.
Ne shume shkrime e kam thene se nese komunizmi ne Shqiperi ishte nje tragjedi, komunizmi ne Kosove ishte dy here tragjedi.
Ne Shqiperi ne kishim nje Enver mbi krye, ndersa ju ne Kosove kishit nje Tito ne siperfaqe dhe nje Enver nendhe.
Askush nuk e ve ne dyshim dashurine e shqiptareve jashte Shqiperise se tashme per kombin, per bashkimin kombetar, per zhvillimin ekonomik dhe forcimin e autoritetit te kombit tone. Por fatkeqesia eshte se per qellime te larta, jane perdorur rruge dhe mjete te gabuara (flas para viteve '90).
Komunizmi stalinist shqiptar dhe komunizmi liberal titist kane lene pasoja te pakthyeshme te nje pjese e madhe e shqiptareve, sa nje pjese enderron vitet e "arta" te Enverit dhe nje tjeter vitet e "arta" te Titos.
Te dy kane qene armiq te kombit shqiptar! Te dy kane vrare dhe rivrare shpirtin e lire te shqiptarit, kane vrare ndjenjen kombetare te shqiptareven kane vrare dhe zhdukur figurat atdhetare andej e kendej kufirit, kane krijuar njerez monstra qe vazhdojne te gjallojne dhe sot e kesaj dite.
Nje krijese e tille, per fat te keq je dhe ti!
Kjo eshte fatkeqesi kombetare o Preng dhe per kete duhet nje akt burreror qe te shpelahet shpirti dhe te lihet pas e kaluara.
Kurre nuk eshte vone! Nese e ben nje gje te tille kjo do te ishte mire per ty, por dhe per ne sepse nuk do te canim derrasa dhe te humbnim kohe neper tema te tilla, ne vend se te merremi me ato se cfare duhet te behet ne te ardhmen.
Atehere do ta kuptosh se paska gjera me te bukura se te merresh me Titon dhe Enverin, me Rugoven e me Thacin, me Sejduin e Halitin!
Kam lexu me nje vend (ne mos gaboj tek tema per Nexhmie Pagarushen) se merresh me art a me kritike arti. Permbaju ketij drejtimi se ja vlen!
Prodhimi i eksperimentit komunist te Enver Hoxhes:
http://www.youtube.com/watch?v=8bmqqbKBxb8
Krijoni Kontakt