Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456

Microsoft do të lëshojë “Windows 7”-ën

Versionin i ardhshem i “Microsoft Windows” do te jete me pak i besdisshem se “Vista”. Ky eshte premtimi i drejtuesve te kompanise kompjuterike te cilet ne nje konference per shtyp njoftuan se ne fillim te vitit te ardhshem do te dale per prove “Windows 7”-a.

Kompania me e madhe ne bote e prodhimit te programeve kompjuterike eshte duke bere gjithashtu versionet e reja te “Word”-it, “Excel”-it dhe komponenteve te tjere te “Office” qe te mund te punojne ne nje “Web browser”.

Levizja ka si qellim te jete efikase ne karahasim me rivalet e tjere te kompanise si “Google INC”.

Versioni i ardhshem “Windows 7” do t’i jape mundesine perdoruesit te zgjedhe te kete me pak paralajmerime sigurie, te cilat jane cilesuar si “te merzitshme” tek “Vista”.

“Ne kemi qellimet me te mira per te ndihmuar ne sigurimin e platformes kompjuterike edhe me teper, sidomos per perdoruesit e rinj te cilet e kane te nevojshme kete”, eshte shprehur zevendespresidenti i “Microsoft's Windows group”, Steven Sinofsky.

Ai beri te ditur gjithashtu se kompania do te punoje edhe me shume me kompanite e jashtme per te shmangur kete here “te tilla ngaterresa”.

© Top-Channel
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Instalova windows 7 (versionin beta) permes Vmware.Te gjith drajveret perkates, shfletuesin firefox, messenger, microsoft office dhe disa programe tjera, vetem sa per test, te gjith u instaluan me sukses!, por nuk shoh ndryshim nga vista thuaj asgje. ndoshta esht heret te flasim meqe esht version testues, por spaku nuk duket as ne pun e as ne pamje me ndryshe nga vista.

http://www.2and2.net/files/491210fe8f297.jpg
    http://www.2and2.net/files/49121129ed2d8.jpg
    http://www.2and2.net/files/4912113cedf96.jpg
    Ndryshuar për herë të fundit nga ClaY_MorE : 05-11-2008 më 19:39

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Citim Postuar më parë nga cvcx Lexo Postimin
    Instalova windows 7 (versionin beta) permes Vmware.Te gjith drajveret perkates, shfletuesin firefox, messenger, microsoft office dhe disa programe tjera, vetem sa per test, te gjith u instaluan me sukses!, por nuk shoh ndryshim nga vista thuaj asgje. ndoshta esht heret te flasim meqe esht version testues, por spaku nuk duket as ne pun e as ne pamje me ndryshe nga vista.

Nuk është përmendur që do jetë 100% ndryshe nga Vista. Mbase në dukje është si Vista por duhet provuar në fuksionet e tij.

Citim Postuar më parë nga ClaY_MorE
    Versioni i ardhshem “Windows 7” do t’i jape mundesine perdoruesit te zgjedhe te kete me pak paralajmerime sigurie, te cilat jane cilesuar si “te merzitshme” tek “Vista”.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Versionet ilegale vetëm se po qarkullojnë nëpër faqet e piraterisë nëpër mbarë botën.
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Citim Postuar më parë nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    Nuk dot thot asgje kjo,dot dalin fiximet (patch) per anulimet e paralejmrimeve ne vista, bile meduket se vetem ekzistojn tash kto.

Nga instalimi Windows 7 nuk prita spaku te punojn drajveret te cilet ishin per windows XP,mendoj se ketu dallohet qe nuk dot ket diqka ndryshe ne thellsi te sistemit.

Mos e mbaj kot cvcx se eshte BETA ose ALPHA akoma 7.Transofrmation Pack per Windows 7 eshte i bukur jua sygjeroj...
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e Glend
    Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    E ke gabim, Windows 7 ka shume ndryshime nga Windows 7.

1. Startimi shume here me i shpejte.
    2. Super Taskbari i ri eshte nje inovacion i vecante, nese nuk ke qene i afte ta aktivizosh nuk ke eksploruar shume. Te permendesh te rejat e ketij do te duhej shume.
    3. Paint, Wordpad, jane me Ribbon Toolbar, dhe Calculator ka pesuar nje ndryshim.
    4. Microsoft Powershell eshte i integruar dhe eshte version 2 Beta (vetem ne Windows 7).
    5. Ne Windows Explorer tani ekziston te pema dhe nje 'Library' qe eshte shume komforte per organizimin.
    6. Windows Defragmenter eshte 'rregulluar' per me shpejtesi dhe ofron me shume statistika gjate defragmentimit.

Dhe mbi te gjitha, nuk do te kete probleme me driverat dhe programet pasi gjithcka qe ben ne Vista do te beje ne Windows 7 sepse kerneli i Windows 7 eshte 6.1, ndersa is Vistes eshte 6. Nese tek Vista programet e XP-se nuk punonin ate e kishte faji se XP perdorte Kernel 5... komplet ndryshe ng Kernel 6 i Vistes.
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Cloud shum mir te kuptoj por sdo thot se edhe pajtohem

Sa i perket startimit nuk e kam provu meqe e kisha vetem ne neprmjet vmware, por edhe ktu ne startim sdojet diqka shum me shpejt sigurisht!!.
    Sa per pikat tjera qe cek personalisht per mu nuk thojn asgje.Paskan bo modifikime ne taskbar,wordpad,paint etj e koka bo nami, me mir kishte qen me i hjek internet explorer, media player etj ose te mundesojn zgjedhjen selektimin te tyre gjat instalimit.
    Personalisht kam prit ndonje mrekulli nga Microsoft sepse ka ardh koha per modifikim ne rrenje te sisitemit e jo me update 6.1 te berthames sistemit.Windows 7 dot del ne treg ndoshta edhe 2 apo 3 vjet, por kur mer parasysh arritjet apo mrekullirat qe behen ne hardware ateher softweri esht shum shum mbrapa. Mendimi im.

i/e regjistruar Maska e evalt
    Anëtarësuar
    12-09-2007
    Vendndodhja
    Italia
    Postime
    249

http://www.2and2.net/files/491210fe8f297.jpg
    http://www.2and2.net/files/49121129ed2d8.jpg
    http://www.2and2.net/files/4912113cedf96.jpg
    Mos ja fut kot!!
    Ndryshime ka por jo shume , pamja ndryshon pak.
    Persa i perket testit qe ke bere ti me vmware , thea qe driverat funksionojn pa problem.
    Puna eshte se vmware instalon driver te emuluar jo te sakte , jo origjinal

i/e regjistruar Maska e Glend
    Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Cloud shum mir te kuptoj por sdo thot se edhe pajtohem

Sa i perket startimit nuk e kam provu meqe e kisha vetem ne neprmjet vmware, por edhe ktu ne startim sdojet diqka shum me shpejt sigurisht!!.
    Sa per pikat tjera qe cek personalisht per mu nuk thojn asgje.Paskan bo modifikime ne taskbar,wordpad,paint etj e koka bo nami, me mir kishte qen me i hjek internet explorer, media player etj ose te mundesojn zgjedhjen selektimin te tyre gjat instalimit.
    Personalisht kam prit ndonje mrekulli nga Microsoft sepse ka ardh koha per modifikim ne rrenje te sisitemit e jo me update 6.1 te berthames sistemit.Windows 7 dot del ne treg ndoshta edhe 2 apo 3 vjet, por kur mer parasysh arritjet apo mrekullirat qe behen ne hardware ateher softweri esht shum shum mbrapa. Mendimi im.
    Windows Vista ishte update nga Kernel 5 ne Kernel 6. Nuk eshte kerneli ajo qe kerkojne njerezit, por funksionaliteti. Inovacionet nuk jane pikat kyce.

Sa per dijeni, Vista kerkonte hardware marramendese kur doli per here te pare dhe te gjithe nuk e pelqenin. Ky nuk eshte software, ky eshte OS. OS s'duhet te kete kerkesa aq te medha per hardware. Ja perse Windows 7 do te kete kerkesa me te uleta, ky ishte qellimi kyc i ketij OS (Operating System) te ri.

Modifikimi ne Taskbar eshte nje inovacion me permasa te medha. Mund te kerkosh ne Google sepse ka shume gjera te reja.

Shume njerez kane komentuar se Windows 7 ofron shume gjera te reja ne pre-betan. Pale ne betan qe do te dali shpejt. Prit derisa ta mbarojne. Une kam nje vezhgim pozitiv ndaj Windows 7, ndryshe nga Vista.
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adobe nuk lejon Microsoft të ofrojë PDF falas
    Nga edspace në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-06-2006, 16:30
  2. Google Talk, programi i Google për chat
    Nga qoska në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 12:42
  3. TCPA - kompjuterat e rinj
    Nga Elvis-BG në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 03-03-2004, 17:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •