Oj cike, normal qe eshte e vertete ajo qe e kam thene. Une e lexoj, mirepo dallimi ketu eshte se une edhe nese komentoj ne ndonje teme qe nuk ka te bej me Kosoven,
eshte plotesisht e sinqerte dhe nuk ka asnje qellim dashakeqes, sepse shumica e shqiptareve ne Kosove, jemi rrite dhe edukuar ne frymen e shqiptarizmit, sic e theksova me heret dhe nuk e besoj qe ka shqiptare te Kosoves qe vine e thone se greku eshte me i mire se shqiptaret etj., sic kam lexu une shpesh komente ketu kur eshte diskutuar per Kosoven si "as ju kosovaret s'jeni me engjej, mire jau ka bo shkau, kosovaret i kane mesu shqiptaret e Shqipnise gjerat negative, kosovaret jane te trashe, kosovaret s'dine shqip. kosovaret jane arabe" etj. (
kisha dashur te shtoj se kur flasim per arabizem, o mire me u bazue ne fizikusin e shqiptareve te ndryshem, e mandej me fol) Dhe, normalisht ato komente shpeshhere jane aprovuar ne heshtje nga shumica, sepse rrallehere dikush ka kundershtuar.
Tashti, ku o problemi, une nuk e di kete. (mua ma merr mendja qe kryesisht nga xhelozia). Eshte e vertete qe edhe une nganjehere shkruaj, mirepo zakonisht kur u pergjigjem komenteve te tilla. Une kam pa shume tema, ne kete forum, qe jane hapur per te diskutuar per shqiptaret e kosoves, mirepo te gjitha ato tema jane te stermbushura me negativizem dhe me nje kritike pa baze. Ne fund te fundit qysh mundet me diskutu per mua, si pjese e shqiptareve te Kosoves, dikush qe nuk me njeh. Si shembull kjo a?
Ketu o thelbi oj qyfyre, qe me teper po stimulohen gjera negative sesa ato pozitive, sa qe me spo e dime se kush eshte ai/ajo prapa ekranit, qe po i thote vetes
shqiptar.
Nejse, ndoshta problemi eshte te mentaliteti dhe edukata ne vende te ndryshme. Dhe, ne fund te fundit, secili e ka per vete

Krijoni Kontakt