Close
Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 285
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    vazhdojna me statistikë,
    nën kohen fatkeqe të kriminelit tito kishte edhe shqiptarë të clet ishin bë anetar të partis Komuniste të Titos!
    Qe besa shumë shqiptarë ishin denuar me vdekje nga keta komunistet shqiptarë. Ali shukria vet kishte qenë prokuror fill pasi që Tito xhelati e kishte marrë pushtetin! Gjerë në vitin 1 981 Kosova numeronte gati 100.000 anëtarë të LIDHJES KOMUNISTE!
    tashti nëse bëjmë Matematik i del keshtu:
    Nëse shumezojmë 100000 mijë me katër ( secili komunist shqiptarë i Titos së paku kishte një familje katër anëtarëshe atherë na del numri i Komunistëve të Titos nga a shqiptarët gati 400.000 mijë!
    E tash është e natyrshme që keta flasin se e kishin mirë me Titon edhe në kohën e Titos!
    Po njesoj po thonë edhe anëtarët e pARTIS SË pUNËS NË sHQIPERI QË E KANË PAS MIRË ME eNVERIN!
    Këta në Shqiperi e dinë dhe le t'na tregojnë: a jetonin dhe a kishin privilegje njesoj si ata që ishin anëtar të partis së Punës dhe si ata që nuk ishin anëtarë të partisë së Punës!

Po ashtu keta në Kosove le t'na thojnë se si jetonin keta 400.000 mijë vetat të lidhur me partin Komunsite të Titos dhe si jetonte pjesa tjetër e shqiptarëve ku statistika thotë që gjatë Titos ( aksioni i armëve 1957-1958) më se 500.000 mij shqiptarë u shperngulen për në Turqi, dhe gati 800.000 mij veta kaluan nëper duar të Policisë.
    Pra po na mbeten të paprekur sipas statistikes vetem keta 100.000 anetaret e Partis komuniste dhe anetaret e familjeve të tyre!
    Fare e flliqtë dhe e keqe ka qenë kjo e Komunistave të Jugosllavis!

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Tito ishte babai i Enver hoxhes Dhe gjyshi i sali berishes.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    i poshter paska qen.. marshalli..
    i paska dhan rinise shqiptare ne kosov 7 pallate sporti me te njejten planimetri..
    qe me i hutue e mos me dit ku me ba golla e kosha..
    maskara ..

nejse..

i kahit je ti zejnullah e pveta nji kosovar..
    i anes mitrovices tha..por jo i qytetit por i katundeve ..
    a ke punue gja ne koh te titos i thash..
    jo tha skam punu jam kon ne shkoll por ka punue axha e baba..
    ku kan punu i thash.. ne trepc tha.. pra ne zgafell ose miniere..
    sa vjet ka punu thash.. sdi tha po ne 1978 ka dal ne pension..
    sa e merrke pensionin i thash..
    dikund te 1000 dojcmarka tha..
    a mbrrinte me ju ushqye ju fmive e gruen me kte pension..e veta..
    po qysh jo tha.. na ka ushqye e mbath e cu nder shkolla tha..a ka ble pllac tha ne mitrovic e ka ba nji shpi qaty..
    e tash thash si i ka punet..
    mos vet tha.. merr tha vec 45 euro pension tha..

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    brari ja te ka rrejt ai ja je kah rren ti
    sesht e vertet kjo qfar po thue per zotin
    penzioni ne kohen e titos ne kosove 1000 doiçmarka kurren e kurres

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Loriku11 Lexo Postimin
    brari ja te ka rrejt ai ja je kah rren ti
    sesht e vertet kjo qfar po thue per zotin
    penzioni ne kohen e titos ne kosove 1000 doiçmarka kurren e kurres
    ai e ka detyrë këtë gjë nga padronët! Ato pallate filluan të bëhen në vitin 1979 për herë të parë ndersa s'ka dertë për ata që kanë jetuar në beograd se Titoja i tyre dhe xhelati i shqiptarëve ka qenë udheheqes që nga viti 1945.
    sa për ata minatoret e Trepçës, në mjerim jetonin që atherë ngaqë mezi e kanë siguruar buken e jeteses.
    Mitrovicalit e dijnë këtë gjë!
    merreni me mendë ata aqë shumë paskan pas marrë para sa s^kanë mundur tërë jetën e tyre të bëjnë një Shtepi si duhet por edhe atherë edhe sot kanë jetuar në disa baraka!
    Aqë shumë paskan pas marrë paga se Kodra e minatoreve ishte gjithnjë për gjynah!
    ndersa një nip i imi që po ashtu punonte në Horizontin e nentë aqë " shumë merrte para i shkreti" sa çdo kohë të lirë e shfrytezonte, për të shkuar në mal, pre dru dhe sjellë në qytet për t'i shitur!
    Po s'na thanë keta propaganduesit e politikes titiste se çka u bë me Bulçizen?
    keta na thanë që në kohen e Enverit nxjerrnin Tonelata Ari keshtu që më interesoj me ditë çka po nxjerrin sot?
    Lexoni brarin me kujdes dhe do të gjeni përgjigjen se " përse Kosova u vonua me lirinë e saj"?
    Ngaqë gjithnjë kishte shqiptarë që sytë i mbanin nga beogradi e fatkeqesishtë të tillë ka edhe sot!
    Mjerishtë!

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Me vjen shume keq qe temat personalizohen me pa te drejte!Temat,e dine te gjithe,hapen qe secili te jape mendimin e tij.Do kete edhe kundershtime e reaksion ndonje mendim por kjo duhet bere pa fyerje,pra me nje lloj etike.Ju kerkoj ndjese ne se ju bezdisin keto fjale!
    Ne qe kemi jetuar ate periudhe,e dime shume mire se sa e veshtire ishte jetesa ne Shqiperi.Te thuash te verteten,nuk do te thote se nuk je shqiptar apo atdhetar.
    Vetem per te marre nje frigorifer me vlere 55 mije leke,duhej te punoje rreth nente muaj dhe ne se kishe mik drejtorin mund ta merrje.Pra ndaheshin ne baze te kerkesave qe benin familjaret.Po ashtu edhe per televizor.Duhej te sorollateshe shume per te marre nje pako kafe kur te vinin miq se per qef nuk gjeje dot.Ne lokalet e shtetit tregetohej kafe elbi.Mos flasim pastaj per te tjerat.Vezet me liste deri 20 kokrra,mish i kg ne muaj kur kishte,patate 5 kg ne muaj me liste,sallam 1kg ne muaj kur kishte,djath po ashtu.Nje pako gjalpe ishte luks.I nisnim femijet ne shkollen fillore vetem me dy feta buke dhe tre kater feta patate e asgje tjeter.
    Pra a mund te punoje ne miniere me keto lloj ushqimesh?!
    Edhe ata qe drejtuan sistemin,po te kesh mundesine t`i pyesesh se cfare donin te benin,jam i sigurte se nuk te japin dot pergjigje sepse nuke dinin se cfare sistemi kerkonin te ndertonin.Por nje gje eshte e qarte.Cdo gje mund te ndertonin vetem per popullin jo.
    Ntyrisht qe ka pas edhe te mirat e veta ai sistem por qe sfumoheshin nga gjithe keto te keqia per mos dale tek liria e fjales.
    Ndersa sot....Shume u zhgenjyen nga nderrimi i sistemit dhe ka nje gje.Ne qe nuk ditem te ndertojme socializmin,jemi po ne qe nuk dime te ndertojme kapitalizmin.Kapitalizmi nuk ndertohet duke drejtuar partia vend e pa vend.Ai ndertohet mbi bazen e kapaciteteve te vlerave njerezore qe Shqiperia i ka dhe jam i sigurte per kete.
    Brari!
    Ne partine demokratike militojne shume komuniste qe une te pakten i shoh perdite dhe jane ata qe ushqejne korrupsionin.Jane ata qe edhe punet e mira qe po ben PD ja,po i bejne shume pis.
    Me lejoni qe tju percjell nje poezi qe nuk besoj se do tju bezdise.

DHE I YTI DHE I HUAJ

Esht` nje keng`ketej nga ne
    Jo s`esht`keng`...por eshte himn
    Sa te duam o atdhe
    Sa na do tash nuk e dim`

Dhe me vete bluaj bluaj
    Po cfar`bluaj nuk e di
    Dhe i yti dhe i huaj
    Oh moj nena Shqiperi

Nene tjeter nuk kerkojme
    S`jemi djem moj te keqij
    Por na bere te mendojme
    A na ke ti prap femij

Dhe i yti dhe i huaj
    Beme qe k`te rresht ta ndreq
    Ndjes`kerkoj qe keshtu po shkruaj
    Por beso....po ndjehem keq

Me respekt per te gjithe

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    i poshter paska qen.. marshalli..
    i paska dhan rinise shqiptare ne kosov 7 pallate sporti me te njejten planimetri..
    qe me i hutue e mos me dit ku me ba golla e kosha..
    maskara ..

nejse..

i kahit je ti zejnullah e pveta nji kosovar..
    i anes mitrovices tha..por jo i qytetit por i katundeve ..
    a ke punue gja ne koh te titos i thash..
    jo tha skam punu jam kon ne shkoll por ka punue axha e baba..
    ku kan punu i thash.. ne trepc tha.. pra ne zgafell ose miniere..
    sa vjet ka punu thash.. sdi tha po ne 1978 ka dal ne pension..
    sa e merrke pensionin i thash..
    dikund te 1000 dojcmarka tha..
    a mbrrinte me ju ushqye ju fmive e gruen me kte pension..e veta..
    po qysh jo tha.. na ka ushqye e mbath e cu nder shkolla tha..a ka ble pllac tha ne mitrovic e ka ba nji shpi qaty..
    e tash thash si i ka punet..
    mos vet tha.. merr tha vec 45 euro pension tha..
    Brari ne ate kohe fakt qe kishte pallate sporti,por kto ishin nga vetekontributi i puntorve!E mbaj ne mend kur degjoja bisedat e Babit me te tjeret kur permendnin fjalen ,,vetekontribut''por nuk dija atehere se cdo te thote ajo fjale pastaj e mesova dmth.kjo ishte djersa e puntorve e ne kete rast te Mitrovices kryesisht djersa e minatorve!
    Eh kur jemi tek pagat:
    Kjo nuk eshte e vertet po Ti more burr a mund te dijsh me mire se une(ne) qe jetojm ne Mitrovice?Nuk them qe ishin pensionet e ulta, por nuk eshte e vertet qe ishin te gjithe minatoret ne kete kategori,kishte dhe ka ende familje minatoresh qe jetojn ne nje varferi te skajshme,pa kulm mbi koke,si atehere si sot brari,po kerko dike tjeter e leri Zejnullahat e dreqin e te birin nese nuk jeton ne Mitrovice mos u merr me fjale te kota,e genjeshtra......
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    O Tito ish kone i mencur - vec pak me vonese, se ish harru emni shqiptar: Mjafton ne me na dhone me honger me pi, naj televizor a frigorifer, naj femer sllave aty ketu- edhe kaq mjafton, per me mohue shqiptari veteveten! D.m.th kur o paraja ne pyetje - poshte shqiptarizmi dhe cdo element i tij!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Është shtrembëru pak tema. Fillimisht bëhej fjalë për Titon, që nuk mohohet se ka qenë kriminel, masakra në Drenicë 1945, shtypja e kryengritjes së Shaban Polluzhës, janë drejtuar nga kryesorët e Partisë Komuniste Jugosllave në mesin e të cilëve ka qenë edhe Tita.

Kur flasim për gjendjen e shqiptarëve nuk mund të flasim për tërë periudhën, se është njësoj si të pyesësh: Çfarë gjendje jetoi populli ynë gjatë historisë.

Pyetja duhet të specifikohet, çfarë gjendje ishte në këtë apo atë periudhë. Se gjendja ndryshonte varësisht nga rrethanat politike. Kishte raste kur demonstratat ndihmuan në përparim ekonomik-kulturor si më 1968, ose raste tjera kur demonstratat u shtypën me gjak dhe si ndëshkim filloi represioni shtenor mbi shqiptarët si më 1981, çdo gjë varej nga rrethanat.

Por kur flasim për një periudhë përparimi, që ishte një ngritje e shqiptarëve në shumë pikëpamje, nuk kemi ça e ngatërrojmë me Titon apo personalitetin e tij. Ishin rrethanat që ndihmuan këto gjëra, gjaku i shqiptarëve, veprimtaria e gjallë politike, dhe djersa e punëtorëve.

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Ti zotëri " besoja" ke ra viktimë e atyre që duan viktima!
    Ti ke gabuar temën fare ngaqë nuk flitet për Enverin këtu por për Titon. E tash pse ithtarët e Titos nga frika e gjuan gurin në teren tjetër është një tjetër gjë!
    edhe ne në Kosovë për të blerë një TV na duheshin më tepër se 9 muaj kursime dhe shumica blenin me Kredi ngaqë me para të gatshme s'kishin kepucë për t'ju blerë fëmijëve!
    Më kujtohet kur klasa ime u morëm vesh që në vitin 1973 me iniciativen e mësueses ( Azemine Duriqit) një shoqeje klasëje që babain e kishte minator u dakorduam që ta ndihmonim kështu që, dikush ia solli, shallin, mësuesja këpucët, ne të tjerët ndonjë kaput, libër, lapsë dhe gjera tjera!
    ne na dhimbsej ajo ngaqë babain e ishte minator dhe thonim " është fukara"!
    Emri i saj ishte hajrie zejnullahu dhe më vonë kam dëguar që kur është martuar dhe është bërë nënë ( duhje të bëhej nënë) ka vdekur gjatë lindjes së fëmijës!
    E bija e Minatorit!

Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •