Close
Faqja 12 prej 29 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 285
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    preng..

leni pallavrat..

nuk pres nga ty te behesh burre e te thuash ndonji here ndonji te vertete..

keta tjeret po thon dicka e le te vazhdoj kjo teme per ata qe duan te thone e mesonjne te vertetat..
    ty ste interesojn keto gjera..

vazhdojme..

nji bashkombas ketu prej kosove.. shkruan se.. babai i tij e ka ble televizorin me ngjyra.. dhe e ka pague brenda 1 viti..

ky zotni duhet te sqaroje.. kete blerje..

se mund te jet ble televizori me keste ose duke u paguar pjes pjese ose duke paguar gjat 1 viti krejt rrogat e vitit ..

prandaj shoki ma qarte kur shkruan..

ne se dikush e ka rrogen mujore 100 dollar dhe blen nji tv 100 dollaresh dhe paguan cdo muaj nga 11 dollar.. athere i bie qe ne fund te vitit ta ket shlye afersisht..
    ne kete radt do thuhet..se me nji rrog mujore..100 dollarshe blehet 1 televizor 100 dollarsh..

keshtu po i bej krahasimet..

le te dalim tek trepca..

po te shikosh ndertesat e mitrovices.. te viteve 70 80 ta.. krijon idene e standartit te jeteses ne kete qytet.. e meqe shumica e banoreve ne mitrovic kan punuar ne trepce.. krijon idene se sa jan paguar njerzit qe kan punuar ne trepc..

a mund te krahasohet mitrovica me bulqizen..?

sigurisht qe jo..

shum me lart eshte mitrovica e asaj kohe..

ne se kush e njeh macen blu.. tja coj nji mesazh qe ajo te na tregoj dicka mbi jetesen e puntoro minatoreve.. ne zonat baker-flori-nxjerrese ne mirdite.. sepse e njeh at vend mire..kurse une shum pak..

ka dikush nga trepca ketu apo qe ka pasur te aferm ne kte rajon?

bujrum..

mos u tutni se cka po ju thot ndoj qosisto enveroist..

e verteta vec ben mire..

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Jo mos beni krahasimin me Bulçizen por bëni krahasimin e Bulçizes me minieren në babush të Muhagjerëve!
    Bulçiza bëhet e krahasueshme me këtë minier!
    ndersa Mitrovica le të krahasohet me qytetin e BORIT në Serbi dhe shihen dallimet sikur të keni të bëjmë me lAS VEGASIN DHE ME kabulin!
    Këto krahasime bëhen sepse minatoet e Kosoves aso kohe nuk ishin pjesë e xehetarëve të Shqiperisë por të Jugoslalvisë keshtu që krahasimet bëhen me minatorët tjerë të pjesëve tjera Jugoslalve pasi që TEMA ËSHTË PËR KRIMINELET jUGOSLALV DHE BASHKEPUNETORET E TYRE!
    keshtu qe ti brari leri palavrat dhe rrenat më ngaqë ka kaluar koha e komunizmit dhe shqiptaret e dinë mirë se çka prodhohet në Bulçizë.
    Ti tregona neve diçka për beogradin!
    se për të nuk dimë neve!

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    A ka mundësi të na tregojë ndonjëri se çka prodhohet sot në bulçizë apo edhe sa tonelata ari nxjerren nga ajo minierë?
    Apo nga minierat tjera?
    Iha, çna lodhen këta " halabakët" e sotshëm dhe ish komunistet e djeshëm!

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    O brari po ta them une se pas te 80-ve i mbaj mend vetem dy apo tre ndertesa shum kateshe ne jugun e Mitrovices,fakt qe ne veri qysh atehere ishin te ndertuara ato pjese ku jetonin shumica serbe ani qe shum pak nga ata ishin minator!Kjo nuk do koment me teper Mitrovica me ate ari qe kishte eshte dasht te ishte e ndertuar me flori.E minatoret qe shumica ishin nga vendet rurale mbeten me gishta ne goje.Nuk ishte edhe krejt ashtu qysh te kan genjy jo!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    brari or ti shoqi prenga.. .. asnji tugum te titos e jugosllavis nuk e ka provue..
    kurse ti preng.. kam bindjen se pikerisht ne kte kohe qe po analizoj.. ke ble kerrin e pare e ke shku neper pllazha me shok e baba yt ka ndertue villen 3 katshe ne prishtin.. e skini lan greqi e dalmaci e ulqin pa shkue vit per vit me u pllazhue..

meqe permende beogradin.. brari nuk e ka pa ala.. kurse ti personalisht ja njeh rranxat beligradit..

po le te trajtojm tash nji ceshtje..
    sipas informatave qe kam.. ( le te me kundershtoj ndonji i sinqerte) prej kosove.. ne vitet 70- 80 -ta beogradi vec tjerash ishte i famshem per klinikat e spitalet e tij civile dhe ushtarake..
    ne kte periudhe.. vec spitaleve te kosoves.. ku mund te shkonte cdo shqiptar kosove pa pasur nevoj me pague spitalin.. pra spitalet kan qene falas.. me mijra e mijra shqiptare te kosoves kan shkuar per analiza diagnostikime e shtrime e operacione.. ne spitalet e beogradit..
    dhe keta mijra shqiptare nuk kan pasur nevoj me tregue teser partie ne der te spitalit.. pra ne se jan titista a bij ballistash a shab palluzhistash a golio tok-istash..
    sherbimi mjekesor ne spitalin e beogradit ka qene jo vetem ne nivel boteror por keta mijra e mijra shqiptar nuk kan paguar asnji dinar.. per nevojat qe kan kryer ne keto spitale famoze..

kete informat e kam verifikuar nga shum burime..
    bujrum e folni..
    po rren brari apo po thot te verteten..

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Ani nuk po rren!Po a nuk kishte mundesi qe Kosova ti kishte te gjitha ato klinika e mos te malltertoheshim fare?Jo o brari nuk e kan pas te gjithe ate liri besa po flas per familjen time pasi une atehere kam qen e re nuk dij ti elaboroj gjerat si te qenura po vetem sikur Ti te degjuara,Pra jo te gjithe kemi pas ate liri per shkuarje ne Beograd!Me fale per shprehjen(Ani nuk po rren)por dashta te them qe hajt se po te besojm!
    Ndryshuar për herë të fundit nga e panjohura : 01-11-2008 më 14:11
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    brari or ti shoqi prenga.. .. asnji tugum te titos e jugosllavis nuk e ka provue..
    kurse ti preng.. kam bindjen se pikerisht ne kte kohe qe po analizoj.. ke ble kerrin e pare e ke shku neper pllazha me shok e baba yt ka ndertue villen 3 katshe ne prishtin.. e skini lan greqi e dalmaci e ulqin pa shkue vit per vit me u pllazhue..

meqe permende beogradin.. brari nuk e ka pa ala.. kurse ti personalisht ja njeh rranxat beligradit..

po le te trajtojm tash nji ceshtje..
    sipas informatave qe kam.. ( le te me kundershtoj ndonji i sinqerte) prej kosove.. ne vitet 70- 80 -ta beogradi vec tjerash ishte i famshem per klinikat e spitalet e tij civile dhe ushtarake..
    ne kte periudhe.. vec spitaleve te kosoves.. ku mund te shkonte cdo shqiptar kosove pa pasur nevoj me pague spitalin.. pra spitalet kan qene falas.. me mijra e mijra shqiptare te kosoves kan shkuar per analiza diagnostikime e shtrime e operacione.. ne spitalet e beogradit..
    dhe keta mijra shqiptare nuk kan pasur nevoj me tregue teser partie ne der te spitalit.. pra ne se jan titista a bij ballistash a shab palluzhistash a golio tok-istash..
    sherbimi mjekesor ne spitalin e beogradit ka qene jo vetem ne nivel boteror por keta mijra e mijra shqiptar nuk kan paguar asnji dinar.. per nevojat qe kan kryer ne keto spitale famoze..

kete informat e kam verifikuar nga shum burime..
    bujrum e folni..
    po rren brari apo po thot te verteten..
    Ti e para me guhen që shkruan tregon që rren ngaqë ashtu siç shkruan ti nuk flitet dhe nuk shkruhet në asnjë pjesë të Shqiperisë!
    prenga s'ka pas asnjëherë makin dhe as babai im ngaqë kam treguar më lartë që, aqë e" mirë ishte jeta e shqiptarëve sa që nëna ime më ka ushqyer me ujë e sheqer në vend të qumeshtit".
    Detin p0 e kam parë dhe atë për herë të parë në Durrës dhe atë pas Lufte megjithëse në Tiranë kisha qenë edhe herë tjera.
    Prandaj ti mos e luaj rolin e budallait nëse je i tillë ngaqë që të gjithë ne e dikmë që shqiptarët kanë vdekë nëpër spitale që s'kan pas mundësi të ikin gjerë në beograd ngaqë të shkretit s'kanë pas para asë për Biletë e lëre më për gjera tjera!
    Në spitale të tjera të ish Jugosllavis s'ke mundur të shkoshë nëse së pari se ke marrë rekomandimin nga Spitali i prishtinës!
    E, në prishtinë kanë vendos të tjerët!
    tekefundit e gjithë Kosova e dinë që Titistet që mundoheshin që shqiptaret e Jugosllavis t'i paraqisnin si " të egër" gjithësecilin që tregohej i zoti në lamin e vete e burgosnin, e helmonin apo edhe e vrisnin!
    E tërë Kosova e di se çfarë ngjau me mjekun më në zë Xheladin dedën dhe me mjekun tjetër Ali Sokolin!
    Kështu që ti brari e di më mirë se unë këtë gjë ngaqë ti nga gjuha që fletë më shumë le përshtypjen që vje nga ata shqiptarë që kanë pas banesë dhe Punen e tyre në Beograd!
    E leri pallavrat sepse gjuha të tradhton për mrekulli.
    Në faktë unë të kuptoj mirë ty dhe qëllimin tëndë por ti vetëm një gjë s'je duke e kuptuar: që koha e komunizmit ka ikë zotëri!
    urdheroni e punoni Ju në shqiperi në bulçizë e kudo por s'më thatë se; sa tonelata ARI po i nxirrkan sot në Bulçizë pasi që brari tha që në kohen e Enverit janë nxjerrë me tonelata!
    Edhe pas shumë viktimave dhe pas shumë nënave që kërkojnë fëmijet e tyre si pasojë e politikes së kriminelit Tito ku, Millosheviqi e kishte idol titon dhe këtë gjë se ka fshehur sikurse që Opozita në Serbi gjithnjë e ka akuzuar atë dhe gruan etij si " partizan"- që ka akoma të tillë që bëjnë propaganden ANTI SHQIPERI dhe PROJUGOSLLAVi s'ma kishte marrë kurrë mendja!
    E sa shumë Ballaban badhura kishte pas kjo Toka e Arbërit?!

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Ani nuk po rren!Po a nuk kishte mundesi qe Kosova ti kishte te gjitha ato klinika e mos te malltertoheshim fare?Jo o brari nuk e kan pas te gjithe ate liri besa po flas per familjen time pasi une atehere kam qen e re nuk dij ti elaboroj gjerat si te qenura po vetem sikur Ti te degjuara,Pra jo te gjithe kemi pas ate liri per shkuarje ne Beograd!Me fale per shprehjen(Ani nuk po rren)por dashta te them qe hajt se po te besojm!
    Të lumtë: e re po( ndoshta) por me mendje të kthjellët!

Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Prinderit e mi kan jetuar ne kohen e Titos dhe kurr nuk i kam ndegjua qe kan then qe ka qen kriminel bile, bile thon qe kemi jetuar shume mire dhe kemi pas cfar kemi dasht ne, kemi jetuar me mire se tani.
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga klaus fisher Lexo Postimin
    dmth rrofte Tito?

Me se pari, nuk duhet harruar edhe faktin se shume nga Kosovaret u rreshtuan ne anen e nacistve gjate luftes se II botrore. Askush ne kete debat te thukte ()nuk permend se Shqiptaret kudo qe jane, jane element destruktiv per shtetin, qofte ai shtet ne duart e Shqiptarve apo tjerve. Kosova eshte glaring example.

Nga postet qe lexova, verejta se askush nuk permend gjendjen ne te cilen hyri Kosova ne Yugoslavi; hyri ashtu sic eshte edhe sot, me e prapambetura nga gjithe republikat dhe krahina tjeter e Yugoslavise. Nuk ishte e elektrifikuar, pa rruge, mbreteronte analfabetizmi dhe semundje te ndryshme prandaj cdo krahasim i pagave apo gjendjes ne Kosove me situaten, te themi ne Slloveni apo Serbi apo Kroaci, eshte i pavend sepse kur keta te fundit kishin perparuar ne cdo pikpamje, Shqiptaret e Kosoves dhe Kosova i ngjante nje kasabe primitive otomane. Gjersa tjeret kishin ngritur godina me arkitekture perendimore, ne në Kosove ende mbureshim me caj te rusit, shtepia orientale, oda te burrave, "kulla" edhe secili rreshtonte nga 8-9 femije.

Pajtohem se secili ka kulturen dhe traditen e vete, mirpo, nuk mund te fajsojme Sllovenet e Kroatet pse ata jetonin me mire se ne apo pse ishin ne gjendje te bejne detyrat e shtepise me mire se ne. Ata jetojne me mire se ne edhe sot. Kosovaret ishin te vonshem ne cdo gje. Ka shume Kosovare qe boten dhe asfaltin per here te pare ne jeten e tyre i kane pare kur kane shkuar per sherbim ushtarak.

Titon populli serb e konsideron si shkatrrues te Serbise. Tito cdo here ka hasur ne rezistence e nacionaliste serbe. Periudha e Rankovicit ishte e tmerrshme por Rankovici ishte njeriu numer 2 ne Yugoslavi sa i perket fuqise politike dhe vetem nje vote e vetme e bente inferior ndaj Titos.

Tito ka derguar Shqiptar te Kosoves te punojne ne Irak, Libi, Zambi, Gjermani, Indi e ne shume vende tjera te botes. Nje i Zambise thoshte se jetonte ne nje banese identike me nje qe eshte ne Prishtine. Thoshte se Aeroportin ua ndertoje Tito. Ne Gjermani cdo Kosovar ka shkuar pa pike vize. Yugoslavia kishte lidhur marreveshje te shumta me Gjermanine e shtete tjera ne dobi te qytetarve te Yugoslavise, rrjedhimisht, edhe Kosovarve. Shkonin Shqiptaret ne Poloni e Bullgari e per pak dinare merrin te emen dhe bijen deri ne mengjez e burri iu bente roje. Ne Rumuni per shembull, pervec ne kryqytet, se ne qytete tjera nuk mund te ngopeshe buke te nxehte e mish.

Yugoslavia nuk eshte shkatrruar per shkak te borxheve edhe pse borxhet paten rol te madh. Yuguslavia u shkatrrua sepse pas vdekjes se Titos, republikat filluan ekonomikisht te mbyllen ne vete per shkak te diferences ne zhvillim dhe paraqitjes se krizes.

Sa i perket pozites se Shqiptarve: Shqiptaret e Kosoves u rebeluan sepse shkonin ne republikat tjerat dhe shihnin se eshte "xhenet" e kerkonin "xhenet" edhe per vete.

Univerzitetin e Prishtines e ka hapur Beogradi e jo Profat nga Shqiperia. Ishte Beogradi qe lejonte Profesorat e Shqiperise te vinin e iu ligjeronin Kosovarve. Kosovaret jane "kendellur" vetem pas hapjes se Univerzitetit sepse para kesaj, ishin vetem nje turme frymoresh kaotik.

Sikur per Trepce, thonin njejte edhe per Obilic, se termoelektrana e Kosoves ka kapacitet per te furnizuar me rryme gjithe Yugoslavine. Epo, tash u vertetuam se nuk kemi as per te plotsuar nevojat e Kosoves te cilat nuk jane te shumta sepse pothuajse asnje fabrike nuk punon. Sikur te punonin te gjitha fabrikat te cilat kane nevoje me te madhe per rryme, do te shihnim sesa e vertete ishte thenia neper demonstrata "Kosova ka rryme per gjithe Yugoslavine".

Nese ka dikush ndonje pytje, le te urdheroje. Keto fragmente i shkrova duke tentuar qe te iu jap pergjigje pytjeve te bera me lart.

A te rroje Tito sic pyet edhe Klausfisher? Nuk e di. Nje gje eshte e sigurt: Tito ka trajtuar Shqiptaret e Kosoves me mire se xhaxhi Enver, se Caushevski Rumunet apo komunistet Bullgar vete popullin Bullgar. Kosova kishte te drejten e vetos ne cdo vendim qe mirrte Yugoslavia.

P.S.
    Preng Sherri, lesho ujin pas posteve qe shkruan.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Faqja 12 prej 29 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •