Në kuadër të perandoris osmane Kosova ishte " vilajet" që do të thotë në një formë sovrane!
Titoja e riokupoj serish Kosoven pas "çlirimit" që iu bë gjatë viteve 1941 - 1944 që në popull dihet dhe njihet si nën ditët e " Shypnis së madhe".
Titoja dëshironte që në Kosovë të formonte po ashtu një kombë të ri dhe për këtë arsye filluan shqiptarët e Kosovës ti quanin " shiftari" ndërsa shqiptarët në Shqiperi " allbanci" për të bë një diferencim dhe për të paraqitur para botës që " shqiptarët që jetojnë nën ish Jugoslavin janë tjerë dhe s'kanë " asgjë të përbashkët me shqiptarët në Shqipëri". Bile qenë bërë disa përpjekje në vitet e 60-ta që të bëhej një alfabet dhe një gjuhë që do të ishte dallime esencilae në mes shqiptarëve të Kosovës dhe atyre në Shqiperi!
Në Krye të linguistëve ër hartimin e një gjuhe të re për " shiftari" siq deshironte Titoja ta emëronte këtë ishte Kolë Shiroka një nga shqiptarët më famëkeq dhe më projugosllavi me shumë të tjerë!
Tekefundit Jugosllavët arritën që të formojnë popullin " maqedon" që fare s'kishte ekzistuar ngaqë ata janë më shumë Bullgar dhe ia kishin arritë qëllimit dhe të njejtën gjë deshironin të eksperimentonin dhe të bënin me shqiptarët e Kosovës!
Ata po ashtu shoiken popullin " musliman" në Bosnjë!
Kosova falë dredhive të xhelatit Tito nuk e arriti qëllimin e saj gjerë në vitin 1999!
A për pak harrova t'ju kujtojë:
xhelati Tito u smurë nga gangrena
ia prenë pisit një këmbë dhe pastaj
iu dredue njeri sy!
pastaj ia prenë ëdhe këmbën tjetër
dhe mund ta merrni me mendë se si duket një njeri me
dy këmbë të prera!
E kishin sakatosur duke e prerë si derrin( Gicin) për skarë!
Edhe n'fundë të gjithë kishin pshurrë në të
Më së shumti dhe të parët ne shqiptarët e vërtetë të Kosovës!
Për këtë arsye sot kendohet dhe kujtohet:
na ishte një herë një Jugosllavi
që nënën ne shqiptarët dhe Tites ia kemi q.i.!
Krijoni Kontakt