Close
Faqja 16 prej 29 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 285
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    E pavërteta qëndron aty ku thua se "Titoja bëri hapin e parë".

Titoja nuk bëri kurrëfarë hapi të parë. Ai vetëm u detyrua të plotësojë pjesërisht aspiratën e shqiptarëve, ngaqë i konvenonte. Hapin e parë e bënë ata që dolën rrugëve thithën gaz lotsjellës, u rrahën u gjakosën.
    Në kuadër të perandoris osmane Kosova ishte " vilajet" që do të thotë në një formë sovrane!
    Titoja e riokupoj serish Kosoven pas "çlirimit" që iu bë gjatë viteve 1941 - 1944 që në popull dihet dhe njihet si nën ditët e " Shypnis së madhe".
    Titoja dëshironte që në Kosovë të formonte po ashtu një kombë të ri dhe për këtë arsye filluan shqiptarët e Kosovës ti quanin " shiftari" ndërsa shqiptarët në Shqiperi " allbanci" për të bë një diferencim dhe për të paraqitur para botës që " shqiptarët që jetojnë nën ish Jugoslavin janë tjerë dhe s'kanë " asgjë të përbashkët me shqiptarët në Shqipëri". Bile qenë bërë disa përpjekje në vitet e 60-ta që të bëhej një alfabet dhe një gjuhë që do të ishte dallime esencilae në mes shqiptarëve të Kosovës dhe atyre në Shqiperi!
    Në Krye të linguistëve ër hartimin e një gjuhe të re për " shiftari" siq deshironte Titoja ta emëronte këtë ishte Kolë Shiroka një nga shqiptarët më famëkeq dhe më projugosllavi me shumë të tjerë!
    Tekefundit Jugosllavët arritën që të formojnë popullin " maqedon" që fare s'kishte ekzistuar ngaqë ata janë më shumë Bullgar dhe ia kishin arritë qëllimit dhe të njejtën gjë deshironin të eksperimentonin dhe të bënin me shqiptarët e Kosovës!
    Ata po ashtu shoiken popullin " musliman" në Bosnjë!
    Kosova falë dredhive të xhelatit Tito nuk e arriti qëllimin e saj gjerë në vitin 1999!
    A për pak harrova t'ju kujtojë:
    xhelati Tito u smurë nga gangrena
    ia prenë pisit një këmbë dhe pastaj
    iu dredue njeri sy!
    pastaj ia prenë ëdhe këmbën tjetër
    dhe mund ta merrni me mendë se si duket një njeri me
    dy këmbë të prera!
    E kishin sakatosur duke e prerë si derrin( Gicin) për skarë!
    Edhe n'fundë të gjithë kishin pshurrë në të
    Më së shumti dhe të parët ne shqiptarët e vërtetë të Kosovës!
    Për këtë arsye sot kendohet dhe kujtohet:
    na ishte një herë një Jugosllavi
    që nënën ne shqiptarët dhe Tites ia kemi q.i.!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    E pavërteta qëndron aty ku thua se "Titoja bëri hapin e parë".

Titoja nuk bëri kurrëfarë hapi të parë. Ai vetëm u detyrua të plotësojë pjesërisht aspiratën e shqiptarëve, ngaqë i konvenonte. Hapin e parë e bënë ata që dolën rrugëve thithën gaz lotsjellës, u rrahën u gjakosën.

ne regull ti nuk kupton se une flas per jugosllavin e 1974 kushtetus te ketij viti , ti po e ngatron me periudhen e milloshevit apo ma sakt me periudhen pas vdekjes se tito-se 1980.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Ajo qe ti e quan " gje e sigurt" , eshte plotesisht jo e sigurt dhe jo e vertete.Titoja nuk beri as edhe nje gje me te voglen ne te mire te shqipetareve.Ate qe shqipetaret dhe Kosova i morren,nuk ua fali as Tito as asnje njeri tjeter.Ato i fituam vet duke u sakrifikuar gjenerate pas gjenerate.

Kjo eshte nje gje e sigurt,jo ajo cfare ti ke shkruar.

mos ja fut kot , kishim fat qe titoja u be president e nuk u kthy mbreteria e srbeve kroateve dh e sloveneve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    te nderuar,, daja goni dhe alibaba nese kuptoni maqedonisht, kam bere nje essej deri sa isha student me titullin ,,bisedimet ne vjen per statusin te pa sukseshme,, nese kuptoni do ta kisha postuar
    respekt

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Serbet dhe shqiptaret jan ata qe me se paku kan simpati ndaj Titos , serbet akuzojn Titon per humbjen e Kosoves , shpesh perdorin shprehjen , qe gjoja Tito ka pas per detyr ta realizoj : Slaba Srbija – jaka Jugoslavija - Serbia e dobet - Jugosllavia e fort .

Maqedonet kan then : Tito i krijoi maqedonet , na dha Republiken dhe duhet te varroset ne Maqedoni.

Sllovenet : Tito e donte Sllovenin . Vdiq ne Slloveni dhe per kete duhet te vorroset tek ne , ne Bled .

Kroatet : Tito u lind ne Kumrovec , ne Kroaci . Per kete duhet te varroset tek ne .

E gjoja serbve nuk u ka interesu.

Serbet akuzojn Titon se ai asnjeher nuk theksonte bindshem masakren ndaj serbve nga ana e fashisteve kroat ne Jasenovc .

Serbet akuzojn Titon , se ai lejonte dhunen e shqiptareve ndaj serbve te Kosoves , keshtu serbet duke qen 25% ne Kosov , ran ne 12% . Nje pjes ikte nga presioni i shqiptareve dhe pjesa tjeter kerkonte kushte me te mira per jet , duke u shperngul ne Serbi , me se shumti ne Vojvodin . Sic thon , shqiptaret duke shfrytezu kushtetuten e vitit 1974 , depertuan 200.000 serb te Kosoves.

Serbet akuzojn Titon , se ai lejonte shkatrrimin e kishave ortodokse serbe ne Kosov
    Ndryshuar për herë të fundit nga Drini_i_Zi : 03-11-2008 më 16:00
    "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"

Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Ne vitin 1945/46 numri i nxenesve shqiptar ne shkolla fillore dhe te mesme arriti ne rreth 24.000 , ndersa 3 vite me pas arrin ne 65.000 . Para luftes se dyte botorerore mesimi ne shqip gati nuk ekzistonte.

Prej vitit 1947-1965 , numri i nxenesve ne shkolla esht 7.3 fishu. Vdekja e femijeve esht pergjysmu , numri i shtreterve ne spitale esht 8 fishu , ndersa numri i mjekve u 13 fishua.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkupjani_23 : 03-11-2008 më 16:52

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkupjani_23 : 03-11-2008 më 16:52

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    me mire fshije se ky eshte forumi shqiptar, hajde de te ishte anglisht.
    Life's too short to remove USB safely.

Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    cka ishte ajo qe u fshi ? dergoma ne mesazh privat shkupjani. ( web faqen).

Faqja 16 prej 29 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •