KUNDËR!
Para se të jem kundër Enver Hoxhës, jam kundër sistemin utopik komunist. 'Fajet' më të mëdhaja i ka pas vet Sistemi, sepse si Enver Hoxha ka patur çdo shtet komunist me disa përjashtime, te cilet kane vrarë dhe kanë prerë për të mbajtur pushtetin në dorë të tyre. Edhe ekonomia e dështuar ishte dhuratë e Sistemit ku bazohej shteti sepse ekonomia dështoi jo vetëm në Shqipëri, po në çdo vend komunsit: BS, Bullgari, Rumani, Poloni etj. Në çdo vend komunist njerëzit ishin të varfër (edhe në BS, në fund para shpërbërjes, njerëzit merrni ushqim me rracione, e prisnin nëpër rradha te gjata për çdo gjë).
Nuk mundem të them që regjimi i Enver Hoxhës pati vetëm të kqija dhe asgjë të mirë. 20-25 vitet e para Shqipëria pati zhvillim ekonomik (në krahasim me atë çka kishte qenë më parë), u ndërtuan hidrocentrale, rrugë të reja, hekurudha, u hapën fabrika, u ndërtuan banesa, u thanë kënëta, u arsimuar pjesa më e madhe e popullit, etj.. etj. Në të njëjtën kohë u ndërtua një Ushtri shumë e aftë, shume e fortë, me të cilën nuk denjonin të talleshin këta fqinjët tanë.
Por të gjitha këto ishin të destinuara të sfumoheshin pasi sistemi ishte difektoz, njeriu është qenie që e do fitimin, nuk mund të vihet në punë nëse fitimi personal nuk ekziston, as parimet e as idealet s'pinë ujë.
Enver Hoxha ishte njeri gjakpires, sepse cdo njeri qe denon jo vetëm personi, po gjithë familjen e e farefisin e tij ëshë gjakpirës. Burgosi njerëz kot së koti, dënoi njerëz me 25 vite e me burg të përjetshëm vetëm për një fjalë goje, izoloi një popull të tëra nga bota, rrethoi gjithë kufirin me tela me gjemba, dhunoi psikologjikisht të gjithë njerëzit. U pushkatua mijëra njerëz dhe u internuan qindra mijëra të tjerë. Pas pushtimit 5-shekullori osman, komunizmi me ne krye Enver Hoxhën është gjëma më e madhe që i ka rënë këtij populli, pasojat e të cilit akoma nuk janë fanitur. E la Shqipërinë vendin më të varfër të Europës. 1.5 milionë shqiptarë Shqipërie sillen si emigrantë nëpër botë vetëm prej atij regjimi të dështuar.
Krijoni Kontakt