Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Megjithatë sistemi ekonomik islam, është thjesht Sistem Skllavopronar Postklasik, dmth i përket periudhës së shthurjes së sistemit skllavopronar, mund të bësh krahasim mes drejtës romake të periudhës postklasike dhe sheriatit.
    A di diqka rreth Sistemi ekonomik islam?? thjesht a ke lexuar diqka rreth kesaj qeshtje ,dhe nese nuk ke lexuar diqka rreth kesaj lamie ateher mund vetem te supozosh dhe ne fund te gabosh.

Sistemi ekonomik islam eshte i ndertuar ne baze te normave morale ,d.m.th Morali eshte pro njerzore dhe se sistemi skllavopronar lidhje ska me kete sistem,sepse sistemi skllavopronar apo feudal eshte sistem nenshtrus ndaj njeres pale apo thjesht sistem i njeanshem qe i konvenon vetem pronareve dhe shkon ne dem te punetoreve...

thjesht lidhje ska...

---------------------
    Per te kuptuar dikush me hollsisht rreth Sistemit Ekonomik Islam ,propozoj kete liber per Lexim:
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 17-10-2008 më 12:40
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Në fakt sistem islamik do të thotë sistem postklasik skllavopronar. Ngjashmëritë janë të mëdha sa që e klasifikojnë sistemin islamik si të atillë. E ke institucionin e skllavërisë, pekuliumit, lirimit të skllevërve me pagesë etj.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Ndersa une mendoj qe zgjidhja me e mire per ardhmerine eshte Projecti Venus !!!
    Por sinqerisht mendoj qe akoma nuk kemi arritur deri tek ai nivel intelektual qe te veme bazat e ketij sistemi!
    Ndoshta gjeneratat e ardheshme ( nqs mbetet ndonje gjenerate e adhreshme pas luftes se trete boterore ) , do te arrijne nivelin intelektual qe sistemit ekonomik monetar ti japin shqelmin dhe te vene bazat e sistemit te ri ekonomik te bazuar ne resurset dhe pordorimin intelektual te tyre.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Çka është Venus?

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Cudi sa shume kane perparu kto vendet islamike me financat islamike. Pararoje e zhvillimit ekonomik global jane.
    Life's too short to remove USB safely.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ai projekti Venus qenka këtu http://www.thevenusproject.com/resource_eco.htm

Qenka interesant, veç ka gjëra ku s'më duken në rregull.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Cudi sa shume kane perparu kto vendet islamike me financat islamike. Pararoje e zhvillimit ekonomik global jane.
    ne vecanti pararoje jan Bangladeshi, Afganistani, Somalia, sudani etj

prit kur tu maroj nafta ne atyne qe duken si te zhvillume ene athere e shofim sistemin ekonomik islamik
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar më parë nga hajber Lexo Postimin
    esselamunalejkum we rahmetullah falenderimi dhe adhurimi i takojne vetem ALLAHUT xh.sh kurse salawatet robit te tij me te dashur Muhammedit s.a.w.s shokeve te tij besnik dhe familjes se tij te ndershme dhe te ghithe atyre qe e percjellin rrugen e tij deri ne diten e kijametit.Me te vertete eshte per tu quditur me disa njerez te cilet vetem japin komente pa fije fakti apo pa e analizuar sadopak ate se qka shkruan vete.Se pari une kete qe ky zotriu VHITE-KNIHTE (Thelbi per keto qe po diskutohen eshte se jane thene e sterthene perpara se te lindte feja ne toke) do te shendrroja ne pyetje ketije personi dhe do ta pyesja se kure ka linde feja ne toke?.Ne baze te asaj qe ky zotriu ka shkruar une mund te jape pergjegje dhe them se ky nuk e di fare se qka ka shkruar e lere me te me japi pergjegje mua. Tani une te japi pergjegjen se kur ka lind feja ne toke.Kjo ka linde me krijimin e ADEMIT a.s. njeriut dhe pejgamberit te pare ne kete toke dhe eshte derguar me te njejtin mesazh ashtu si te gjithe pejgamberet e tjere me:nuk ka zot perveq ALLAHUT xh.sh.ALLAHUT krijuesit te TOKES,QIELLIT,PLANETEVE,KRIJESAVE,HENES,DIELLIT dhe krejt qka shofim dhe qka nuk shofim me sy.Kjo menjehere nenkupton se ka nje ligj te cilin ALLAHU e ka krijuar dhe ai ligj duhet te respektohet perndryshe nuk ka sukses,une kete qe e skruaj nuk e shkruaj nga aspekti se vete jam muslimane por e shkruaj sepse e drejta duhet respektuar pa marre parasyshe qka je.tani nje pyetje shume e lehte dhe shume logjike per ata qe logjikojne dhe gjykojne drejt:ne qofte se njeri prej neve ka nevoje per ndihme dhe kerkon prej dikujt p.sh 10.000€ per nje afat te caktuar shembull nje vit,dhe gjindet nje njeri dhe mund ti jap ato te holla me nje kusht qe lypesi ti kthej pas nje viti 15.000€ a thua a eshte kjo drejte dhe ne rregull? une them se jo,dhe kete vete nga fakti qe ky lypesi nuk ka dhe eshte i detyruar qe ti lyp,po ti kishte nuk do lypte,dhe per kete denohet dhe duhet ti kthej me shume se qe ka marr,dhe neqofte se vonohet athere edhe shuma qe eshte per tu kthyer dyfishohet,kurse ky i ngrati nuk mund ti ktheje shumen e paster qe e ka marre e ku ti merr ato tjerat qe ju kan dyfishuar.Kjo eshte e ndaluar kete ALLAHU xh.sh e ka ndaluar sepse kjo i qon njerzit ne shkaterrim,sepse huadhensi pasurohet kurse huamarrsi shkaterrohet.Ne sistemin e sotshem (jo islam) kjo eshte e lejuar sepse ne kete sistem interesi personal eshte mbi ate shoqeror don te thote mua nuk me intereson asgje tjeter vetem se vetja ime une duhet te pasurohem sa u perket te tjerve,le te bejne qka te dojne dhe le te gjenden si te dojne,si rezultat i kesaj eshte edhe gjithe kjo varfesi e madhe ne bote dhe njerzit vdesin urie.
    Dmth edhe njeriu i pare Adami pasak thene Allah Akber?C eshte kjo?
    Dmth mos jepen fare kredi nga bankat dhe te mbyllen fare ato?Le te kthehemi pra ne vitet 600 me kete sistem se ja vlenka

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Ai projekti Venus qenka këtu http://www.thevenusproject.com/resource_eco.htm

Qenka interesant, veç ka gjëra ku s'më duken në rregull.
    Epo perderisa gjendesh akoma tek shpella e pirateve nuk diskutohet qe disa gjera nuk do te duken ne rregull .
    Duhet te dalish nga shpella dhe te mendojsh jasht kutise.
    Sa per info ky sistem ne qender te ekonomise vendos resurset. Paraja nuk ekziston , ashtu nuk ekziston i pasuri, i varferi, klasa e mesme ose e poshte e shoqeris.
    Secili ne shoqeri eshte i barabarte dhe jep kontibutin e tij maximal per shfrytezimin intelektual te resurseve.
    Po ashtu shumica e puneve sipas ketij sistemi do te jete e automatizur, nuk do te kete nevoje psh njeriu te ndertoj ura, ose makina , sepse kete pune do ta bejne per neve mjetete e automatizuara.
    Shembull nqs njerezimi vazhdon te persori mejtet e automatizuara te cilet zevendesojne nevojen qe ato pune te kryhen nga njeriu, atehere cfar do te ndodhi psh ne nje te ardhme kur krejt punut do te kryhen nga makina te tilla?!!
    Punedhenesit nuk do te kene me nevoje per punetore, ashtu qe do ti nxjerin krejt njerezit nga puna, te cilet pa te ardhura nuk do te kene mundesi te mbijetojne.
    Andaj ky sistem thot, qe kur do te vij ajo kohe, cdo njeri duhet ti pergezoj te njejtat komfore dhe parja si mjet ekonomik nuk ka nevoje te ekzistoj.
    Eshte pak si ide fantastike, por ama kur mendon psh sot 95% makinat ndertohen nga ana e roboteve, dhe kur mendon qe kemi aftesi qe afersisht krejt procesin e prodhimit te makinave te zevendesojme me robot, atehere parashtrohet pyetja pse te mos kemi aftesi, psh te gjitha punet bujqesore te zevendesohen me mejte te automatizuara ?!!

Personalisht mendoj qe si sistem futuristik eshte shum me i mire se ky sistemi qe kemi sot, ne te cilen 40% e krejt pasurise tokesore i takon vetem 1% njerezve qe jetojne ne toke.
    Nese njerezimi realizon ne ardhmeri kete sistem ekonomik, atehere fjala i pasur dhe i varfer nuk do te kete kuptim.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Dmth edhe njeriu i pare Adami pasak thene Allah Akber?C eshte kjo?
    Dmth mos jepen fare kredi nga bankat dhe te mbyllen fare ato?Le te kthehemi pra ne vitet 600 me kete sistem se ja vlenka
    Cfar dobie ke nga kredia bankare ?!!
    Shqiperia ta marrim si shembull merr 1.000.000.000 $ hua nga banka boterore me interes vjetor ta marim si shembull 2%, kjo i bie 20.000.000 $ Shqiperia duhet ti paguaj borxh ( vetem interes asgje tjeter ) ne vit bankes boterore ( ose fondit monetar nderkombetar = hajdut nderkombetare).
    Tani parashtrohet pyetja , banka i dha Shqiperise 1.000.000.000 $, per nje vit se bashku me interesin Shqiperia duhet ti kthej bankes boterore 1.020.000.000 $!!!
    Po Shqiperia ka vetem 1.000.000.000 $ , ku dreqin do ti marre ato 20.000.000 $ per te paguar borxhin ?!!
    Nuk ke ku ti marrish , andaj ata te fusin ne xhep , dhe ta thithin gjakun e nenes duke te detyruar qe te punojsh per ta.
    Ky ishte vetem nje shembull, por nese analizon psh kompanite e huaja qe nxjerin naften Shqiptare nga toka shqiptare, 94 % e tyre jane kompani te huaja.
    Shesin naften e Shqiperise ( pra naften tende ) dhe buke hane femijet e tyre , britanez , amerikan , cifut, gjerman, italian etj etj.

Dhe si fund per mendimin tim ishalla q sot i kaplon zjarri te gjitha bankat, nje te mos mbesi ne bote, sepse jane gjakpirresit me te medhej te shoqerise njerezore!

GV_USA
    P.S." And by the way , keto hajdutet nderkombetare , nuk i luten Allahut, por Jezu Krishtit ( edhe pse kristijan nuk jane ) "
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 17-10-2008 më 16:45
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Të hedhësh veten në erë për Allahun
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 151
    Postimi i Fundit: 01-05-2012, 17:48
  3. A është përhapur islami me shpatë?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 09:17
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15
  5. Cfare kuptoni me fjalen terrorist?
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 142
    Postimi i Fundit: 17-03-2003, 11:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •