Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    edhe une sikur te kisha qene roje i asaj pishine ,do i kisha thane asaj gruaje
    ik thyej qafen!po cfare ka dasht ajo ne pishinen sllavo maqedonse...!!??
    se mos ka prit zonjusha te i japin edhe kafe sllavo maqedonasit!
    Po Behar a shkon ti ne pishine angleze atje ne Londer apo atje ku je tani?

Keto flasin per nje fenomen ku injorantet e pagdhendur shqiptar shkaktojne dem imazhit te shqiptareve e jo vetem ne Shkup por gjithandej.Kjo eshte pasoje e osmanizimit te shoqerise shqiptare ne Maqedoni e stimuluar nga shteti sllav dhe e lene pas dore nga Tirana dhe Prishtina.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Shkupi Lexo Postimin
    Po Behar a shkon ti ne pishine angleze atje ne Londer apo atje ku je tani?

Keto flasin per nje fenomen ku injorantet e pagdhendur shqiptar shkaktojne dem imazhit te shqiptareve e jo vetem ne Shkup por gjithandej.Kjo eshte pasoje e osmanizimit te shoqerise shqiptare ne Maqedoni e stimuluar nga shteti sllav dhe e lene pas dore nga Tirana dhe Prishtina.
    shkupi!
    ketu ne teme behet fjale se ;slavomaqedonasit nuk kan lane nje zonje shqiptare qe te lahet ne pishine!!

se dyti per te kthyer pergjigjen e pyetjes tende, nese une shkoj ne pishinat angleze apo jo!!une po te them qe shkoj paguaj dhe nuk guxon njeri te me ndaloje apo te tallet me mua!!
    tani une dua te them ty se,cfar ka te beje osmanizmi shqiptar ne kete mes,kur ti apo dikush tjeter ju merr zoti mendet e krese te coni grate ne pishina sllavo maqedonse,aq me teper qe ajo zonja kishte vajtur vetem e pa shoqeruar me te aferm familjar aty tek pishina!!

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Po me vika keq per shqiptaren,kushedi sa u ka nie e ofenduar.
    Ketu sapo futesh ne zvicer ndodh qe te dielen ne dreke vone nuk te fusin ne qofse vjen nga kufiri Italian,per vete faktin se fusin ato me abone (te cilat jane vendas sidomos kur eshte plot ),e brenda ka dhe shum Familje kosavaresh qe jane rezident atje e kan abone pra eshte organizimi i till jo se eshte racizem per Italiant absolutisht jo..

shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    edhe une sikur te kisha qene roje i asaj pishine ,do i kisha thane asaj gruaje
    ik thyej qafen!po cfare ka dasht ajo ne pishinen sllavo maqedonse...!!??
    se mos ka prit zonjusha te i japin edhe kafe sllavo maqedonasit!
    cka ka lyp ajo ne pishin maqedonase, pse ka dallime edhe pishina, uji i asaj pishine ndryshon, njeriu thjesht shkon per tu relaksuar ore ty cfar kok boshi, zonja eshte tmeruar nga reagimi i kompetenteve te asaj pishine e ty i jep te drejte diskriminimit klasik, kjo thjesht eshte diskiminim.
    O Sa mir t'jesh Shqiptar...

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga faruk_01 Lexo Postimin
    cka ka lyp ajo ne pishin maqedonase, pse ka dallime edhe pishina, uji i asaj pishine ndryshon, njeriu thjesht shkon per tu relaksuar ore ty cfar kok boshi, zonja eshte tmeruar nga reagimi i kompetenteve te asaj pishine e ty i jep te drejte diskriminimit klasik, kjo thjesht eshte diskiminim.
    pse ka dallime edhe pishina, uji i asaj pishine ndryshon,
    Po ndryshon uji dhe pishina per mendimin tim!!
    uji dhe pishina ndryshon,pasi administrohet nga sllavo maqedonasit,armiq te betuar te shqiptarve!!atehere me sa par mend ,ti parapelqeke qe te coje nje njeri tendin ne ate pishine aq me teper nje femer!!!
    pastaj ti e din me mire se une ,se maqedonasit kane vrare dhe masakruar neper shtepit tuaj,nga ana tjeter po priske nga ata te bejne dhe kafe ne pishine!!!
    po ti nuk paske as seder as nemuz ore njeri!!
    ateher luajeni B****en dhe ndertojeni nje pishine per komunitetin shqiptar,dhe mos ja lejoni vehtes qe te dergoni grate me u la me serbet!!

dhe ti qe me mban per avatar fotografine e Heroit kombetar ADEM JASHARI nuk te shkojne muhabete te tilla,po te ishte Baca ADEM gjalle dhe te degjointe ty se cfar thua,me suguri do ta priste koken!!!turp te keshe,qe preferon me cua te afermit e tu me ula ne nje pishin 50 meter katerore sebashku me sllavo maqedonasit!!!
    une jetoj ne angli dhe me duket se i kam para syve nga urrejtja qe kam per ta,kurse ti dashke me ba dush ne nje vaske me maqedonasit!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-09-2008
    Postime
    18
    O per bese ska pase asnje arsye tjeter se shume here kane shkuar aty por nuk kane pase rastin te flasin shqip mes vete,por ate dite zonja duke paguar taxine rojet i kane ndegjuar femijte te flasin shqip,plus asaj kane pare edhe taxine e nje kompanije shqiptare qe i ka afruar para hyrjes,EURO TAXI.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-09-2008
    Postime
    18
    Lehte e ke ti ne Angli se atje nuk e tregojne urrejtjen haptas dhe ligji eshte nje per te gjithe.E ketu sdi sa e din si eshte gjendja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-09-2008
    Postime
    18
    [QUOTE=BEHARI;2053623]shkupi!
    ketu ne teme behet fjale se ;slavomaqedonasit nuk kan lane nje zonje shqiptare qe te lahet ne pishine!!

se dyti per te kthyer pergjigjen e pyetjes tende, nese une shkoj ne pishinat angleze apo jo!!une po te them qe shkoj paguaj dhe nuk guxon njeri te me ndaloje apo te tallet me mua!!
    tani une dua te them ty se,cfar ka te beje osmanizmi shqiptar ne kete mes,kur ti apo dikush tjeter ju merr zoti mendet e krese te coni grate ne pishina sllavo maqedonse,aq me teper qe ajo zonja kishte vajtur vetem e pa shoqeruar me te aferm familjar aty tek pishina!!
    [/QUOT
    O shoku Behar ajo ska qene vetem por me vajzen 17 vjeqare dhe nipin 17 vjeqar .Per fat te keq une kam qene ne pune e nuk pata mundesi ta shoqeroj .Jam shoku i zonjes ne fjale.Mos mendoni se ka ndonje prapavije.Po te kisha qene une ate dite do te diskutonim tani oer incidente qe kane ndodhur ne ate pishine qe i diskriminon shqiptaret.Se sllavomaqedonasit dijne mire politiken si te zbusin situaten e tenzionuar.Thjesht do te me linin te hy me pretekst se ne nuk jemi si ATA SHQIPTARET TE TJERE .A me kuptove se qfare po them??????????????????????

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Si eshte gjendja hajt tregona. çfare eshte duke shkruajt mer jahuu ky apo kjo sepse nuk e di se çka eshte.

Mos je ty ai njeri qe po ankohesh shume neper tema?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-09-2008
    Postime
    18

Per DIBRANIN

Do tju spjegoj rastin.Pasi qe une isha i zanun me pune se zakonisht shkojme bashke ,ate dite ata u nisen me heret kur edhe do tu bashkohesha me vone.Ndoshta per fat te mire nuk kam qelluar aty ne ate moment se rojet punojne me nderrime e ka qene ndonje qe nuk na ka njohur,se ne shqiptaret jemi te afte te mesojme gjuhe te huaje me thekse te ndryshme dhe ndoshta sepse e kemi pase te imponuar te flasim gjuhen e sllaveve ndoshta me paster se vete maqedonasit.Ka plot tre vite qe e vizitojme ate pishine kohe pas kohe gjate veres por ska ndodhur kurre gje si kjo ,se jo qe jemi ruajtur te flasim shqip nga dikushi aty, por thjeshte ska ra rasti te na ndegjojne te flasim shqip,dhe rojet as qe jane afruar ndonje here afer nesh.Po mire,diten e rastit zonja vjen me taxi,kompani shqiptare EURO TAXI,pasiqe shoferi i taxise ska patur para te imte ,zonja shkon ne sportel dhe kerkon para te imta dhe normal flet maqedonisht e ata sillen si me mire dhe e sherbejne si me mire.Zonja i jep te holla vajzes qe te nxjerre tre bileta dhe normalisht se flet me vajzen shqip.Sigurisht se e ka ndegjuar njeri prej rojeve ne afersi se flasin shqip ,dhe kur tenton vajza dhe nipi te marrin biletat ata ju thone se nuk mund te hyjne brenda pa leje speciale.Kethehet zonja pasi e paguan taksine dhe shef se vajza dhe nipi po fjalosen me rojet,dhe i pyet se qka eshte puna, dhe pergjigjja e tyre eshte se ketu hymja eshte vetem me leje speciale nderkohe qe gjate fjalosjes hyjne te tjere pa i ndalur askush dhe pa ju kerkuar asnje leje askujt tjeter.Nderkohe taksisti sheh se diqka nuk eshte ne rregull dhe don te intervenoje edhe fizikisht te konfrontohet me ta ,por zonja nuk e lejon dhe i thote te prese qe te kethehet prape me te ne shtepi me femijet.Atehere zonja edhepse kerkon te bisedon me pergjegjesin e pishines dhe pronarin e saj qe te merr pergjigje se pse nuk i lejohet te hyje mbrenda si tjerave here,ata thojne nuk guxojne ta therrasin dhe se e kane urdherin nga ai te mos leshojne pa leje speciale dhe ne fund ndoshta nga tollovia njeri thote se ketu nuk mund te hyjne shqiptaret.Ne fund me telefonon per rastin dh une e udhezova te shkoje ne MTV-2 te jepe deklarate per ngjarjen ne fjale te cilen edhe e ka bere,e pastaj kontaktova z.Bekriun nga LAJMI dhe ai me tha qe te shkojne te japin deklaraten ne LAJM qe te botohet menjehere te nesermen,gje qe edhe u botua dhe u shfaq ne MTV-2 ne lajmet e dites ne fjale.Dmth.DIBRAN pa u informuar detajisht nuk eshte mire te komentohet.Por shpresoj se ndonje nga biznesmenet SHQIPTARE do te i kujtohet te hape nje pishine ne lagjen tone shqiptare ku do te kete rregulla si duhet per te gjithe,por me LEJE SPECIALE PER MAQEDONASIT.Nuk e di a e spjegova mire rastin dhe i falenderoj ata te MTV-2 dhe LAJMIN per bashkepunim .Harrova te ceki se ekipi i MTV*2 ka qene te kerkoje sqarim nga autoritetet e pishines Biser por i kane injoruar aq sa edhe nuk i kane lejuar te bejne inqizime te pishines.Gjate gjirimit te fshehur nga kameramani shifet qarte se askujt gjate hyrjes nuk i kerkohet LEJE SPECIALE .Falenderoj ata qe me komentet e tyre mbeshteten kete rast si diskriminim te shqiptareve ne FYROM.Pershendetje gjithe shqiptareve kudo qe jane.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  4. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •